Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från apg29

Är månggifte bibliskt?

apg29 - 12 May 20 kl. 16:44

Får en man ha flera fruar?På flera ställen skriver Paulus "en enda hustrus man", om det inte hade varit viktigt hade han inte skrivit det så många gånger.En hustru 1 Mos 2:24: "Därför skall en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de skall bli ett kött."Bibeln säger att mannen ska ha en hustru, inte flera. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Domaredans på Pride

Nyhetspressen - 05 Aug 18 kl. 19:07

I helgen förekom ett nytt inslag i det sällsamma Pride i Stockholm. Ja, Pride har blivit sällsamt. Eller vad skall man säga när borgerliga politiker plötsligt går från att i ena ögonblicket myndigt ta avstånd från månggifte till att i nästa dansa till det polyamorösas och gränslösas lov?

Jag är härligt frälst och sedan döpt med bibliskt dop

apg29 - 24 Jul 18 kl. 02:00

Christer Åberg sjunger och spelar på ukulele Aage Samuelsens klassiska sång: Jag är härligt frälst och sedan döpt med bibliskt dop!

Heléne Fritzon vill utreda lagen om månggifte

Nyhetspressen - 19 Jul 18 kl. 12:51

Regeringen har i dag fattat beslut om att utreda hur det ska gå att stoppa månggiften som ingåtts utomlands från att erkännas i Sverige.– Att registrera och erkänna utländska månggiften i Sverige är inte förenligt med det moderna och jämställda samhälle som vi har en lagstiftning för och som vi vill ska fungera för alla som ska bo, leva och verka här, säger migrationsminister Heléne Fritzon (S)..

Regeringen utreder förbud mot månggifte

Nyhetspressen - 19 Jul 18 kl. 13:07

Regeringen har i dag fattat beslut om att utreda hur det ska gå att stoppa månggiften som ingåtts utomlands från att erkännas i Sverige..

Regeringen vill ha barnäktenskap och månggifte

apg29 - 23 Mar 18 kl. 09:13

De borgerliga partierna och Sverigedemokraterna gick under onsdagen emot de rödgröna partierna som ville ha barnäktenskap och månggifte. Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna hade lagt ett förslag om att ändra den svenska lagstiftningen och utreda ett totalförbud mot barnäktenskap.Regeringen vill ha barnäktenskapMen regeringen, (Socialdemokraterna och Miljöpartiet), samt Vänsterpartiet ville inte se något totalförbud.

Ett allvarligt budskap av Christer Åberg

apg29 - 02 Mar 18 kl. 23:49

I den här 21 minuters långa videoklippet tar Christer Åberg upp att den förkunnelse som ibland hörs idag att Gud ska sända domar inte är bibliskt.Christer Åberg tar upp att Gud sände Jesus till världen för att rädda människor - inte för att döma människor! Jesus dömer alltså inte människor utan han räddar dem.

Björklund ville avskaffa betyg – och försvaret

Nyhetspressen - 22 Feb 16 kl. 17:35

Liberala ungdomsförbundet föreslog i helgen legalisering av nekrofili och incest. Det är inte första gången ett ungdomsförbund generar moderpartiet. Privatisera vargstammen, tillåt månggifte och återinför adelskapet – förslagen från ungdomspolitiker inom olika partier har varit mer eller mindre realistiska under åren..

Bibliskt dop

apg29 - 11 Nov 15 kl. 21:00

Så här går ett bibliskt dop till!

Hugh Jackman i bibliskt drama

UNDERBARACLARA - 01 Apr 15 kl. 08:39

Hugh Jackman är klar för det kommande bibliska dramat ”Apostle Paul”, skriver Empire. Filmen produceras av Matt Damon och Ben Affleck och handlar som titeln antyder om aposteln Paulus, som spelas av Jackman. Det är inte känt när filmen får premiär.

Kristen och äktenskapet

apg29 - 14 Feb 14 kl. 10:43

Lukas Berggren samtalar med Stefan Gustavsson i högaktuella frågor om äktenskapet, som homosexualitet och månggifte.Lukas Berggren, Världen idags chefredaktör samtalar med Stefan Gustavsson, generalsekreterare på Svenska Evangeliska Alliansen inför Äktenskapets dag, 16 februari.Videon handlar om kristen människosyn - manligt-kvinnligt, familjen för barnens skull, sex, homosexualitet, månggifte/polygami, promiskuitet, kyrkans äktenskapssyn, kyrkan och det teologiska haveriet, fortplantning och homosexualitet, biblisk undervisning, samboskap, skapelsen och Skaparen.


Fler inlägg från apg29

Hjälparen den Helige Ande - Har du tagit emot honom?

apg29 - 7 timmar sedan

Jesus sände en annan Hjälpare!

Vem älskar en syndare?

apg29 - 14 timmar sedan

Jo, det finns en!Jesus älskar en syndare!Ta emot Jesus, så blir du frälst och räddad!

Köpa sex?

apg29 - Igår: 14:39

Det borde naturligtvis vara olagligt från båda hållen. Jag tycker det är ett skämt att det är olagligt att köpa sex, men lagligt att sälja sex. Det är ett rent hån och förakt.

Vår slutdestination: vårt himmelska hem

apg29 - i förrgår: 14:19

Vi börjar närma oss slutet på vår resaSpännande periodVi befinner oss i en fantastisk spännande period, som började vid påsk, fortsatte med Kristi Himmelsfärd och som avslutas med pingsten i slutet av maj månad.Dessa högtider följs åt, och på var sitt sätt talar och vittnar dom om Jesu underbara komma.Ett av dom kanske viktigaste inläggen jag har skrivit här på det sista, är just det som genomgår dessa högtider och varför det är skuggbilder som pekar på Jesu återkomst.

Profetiskt budskap fyra år innan coronapandemin

apg29 - i förrgår: 09:17

Om 48 månader kommer världen att vara mycket annorlunda! Om 4 år kommer det att vara en stor förändring och min församling måste höra om aliyah. Utvidga platsen för er boning, proklamera hur angeläget och bråttom det är till församlingen.

Vilka var Guds söner och jättarna i 1 Mosebok 6?

apg29 - 25 May 20 kl. 16:10

Vilka var Guds söner och jättarna? 1 Mos 6:1-4: När människorna började föröka sig på jorden och döttrar föddes åt dem, såg Guds söner att människornas döttrar var vackra, och de tog till hustrur alla de ville ha. Då sade HERREN: "Min Ande skall inte bli kvar i människorna för alltid på grund av deras förvillelse.

Netanyahu vill chippa alla barn

apg29 - 21 May 20 kl. 18:48

Israel håller på att bli ett övervaknings- och kontrollsamhälle. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu vill chippa alla små barn för att kunna övervaka dem. Netanyahu vill chippa alla barnPå grund av Corona vill Israels premiärminister Benjamin Netanyahu chippa alla skolbarnsom återvänder till skolan efter coronarestriktionerna, detta för att bättre kunna övervaka dem.

Jesu himmelsfärd ger löfte om hans återkomst

apg29 - 21 May 20 kl. 01:31

Jesus skall komma tillbaka på samma sätt som han togs upp till himlen!Jesus skall komma tillbaka på samma sätt som han togs upp till himlen!Kristi himmelsfärdsdag firas alltid 40 dagar efter påskdagen.

Jesu himmelsfärd bevisar att han är Gud

apg29 - 21 May 20 kl. 01:16

Bibeln säger att den Jesus som togs upp till himlen är Gud!Psaltaren 47:6-10Gud har farit upp under jubel,HERREN, under basuners ljud. Lovsjung Gud, lovsjung!

Varför döms Paolo Roberto så hårt?

apg29 - 19 May 20 kl. 08:07

Världens domar är hårda - Jesus dömer ingen.Vad Jesus vill säga till Paolo Roberto (och till alla andra) är det som han sa till kvinnan: Gå nu och synda inte mer.Köpte sexNyligen köpte kändisen Paolo Roberto sex, vilket han också har erkänt både i tv och sociala medier.

Jordskalvet i Kiruna ett tidstecken?

apg29 - 18 May 20 kl. 08:30

Det är det största gruvskalvet som någonsin uppmätts i Sverige.Jordskalv i SverigeI natt skedde det ett mycket kraftigt jordskalv i Sverige. Magnituden har preliminärt uppmätts till 4,8.

Finns det falska profeter idag?

apg29 - 15 May 20 kl. 18:19

Vad är en falsk profet?Jag tror inte att en falsk profet är någon som råkar profetera fel, utan det är någon som inte predikar frälsning enbart i Jesus Kristus.

I hemmen bröt de bröd

apg29 - 15 May 20 kl. 18:02

Därför är det inte fel, utan helt bibliskt riktigt, att vi nu kan dela brödet och vinet framför dataskärmarna och mobilerna i våra hem!Bibeln talar om att de bröt brödet i hemmen, det vill säga nattvarden.Apg 2:41.

Människor i Sverige är i skriande behov av frälsning

apg29 - 13 May 20 kl. 08:47

De behöver Jesus!