Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Äventyrliga förgreningar – Arvoles av Avishai Cohen

Kulturbloggen - 08 Jun 19 kl. 21:37

Ora Cohen Avishai Cohen Arvoles 4 Inspelad i Nilento Studio utanför Göteborg i februari – mars 2019 Inspelning, mixning och mastring av Lars Nilsson Producent: Avishai Cohen och Lars Nilsson Razdaz (Avishai Cohens egen etikett) 41:26 Releasedatum: 7/6 2019 Sjuttonde(!) skivsläppet från en jazzvisionär, framröstad som en av de hundra mest inflytelserika basisterna under 1900-talet. Avishai Cohen började spela bas i 14-års åldern inspirerad av Jaco Pastorius Han växte upp på kibbutz i Israel. Flyttade i unga år till New York för att förkovra sig musikaliskt. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Trailer för The Spy

Feber.se - 28 Aug 19 kl. 16:20

Sacha Baron Cohen blir spion Netflix har äntligen släppt en ordentlig trailer för den kommande miniserien The Spy, som är baserad på den sanna historien om Mossad-agenten Eli Cohen, spelad av Sacha Baron Cohen, som jobbade under täckmantel i Syrien. The Spy kommer bestå av sex avsnitt och miniserien har premiär 6 september på Netflix. Läs vidare och kommentera: https://feber.

SVT:s meteorolog: ”Vintern gör comeback”

Nyhetspressen - 28 Feb 19 kl. 17:11

Torsdagen bjöd på goda solchanser över stora delar av landet. Men under de kommande dagarna ger vårvädret vika för kallare luft och mer ostadigt väder. – Vintern gör comeback, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen..

Bianca singel – bekräftar uppbrottet från Phillipe

Nyhetspressen - 21 Jan 19 kl. 10:44

Den sex år långa relationen mellan Bianca Ingrosso och pojkvännen Phillipe Cohen är över.Realityprofilen bekräftar själv uppbrottet.– Jag är singel sedan några veckor, säger Bianca Ingrosso..

Cohen: Jag riggade opinionsmätningar på order av Trump

Nyhetspressen - 17 Jan 19 kl. 17:00

Donald Trumps tidigare advokat Michael Cohen betalade ut 50.000 dollar till en firma för att få den att påverka två opinionsmätningar till Donald Trumps fördel. Det erkänner Cohen på torsdagen..

Who is America? kommer inte få en andra säsong

Feber.se - 20 Dec 18 kl. 10:15

Omöjligt att göra fler avsnitt enligt Sacha Baron Cohen Första säsongen av Who is America? släpptes i år och där fick vi se en maskerad Sacha Baron Cohen i massa inslag med amerikanska profiler och levererade en stor mängd rätt bisarra ögonblick. Showtime har nu meddelat att det inte kommer bli någon andra säsong av serien.

Biancas Ingrossos offentliga sexönskan med pojkvännen

Nyhetspressen - 10 Nov 18 kl. 10:00

Bianca Ingrosso pratar mycket om gärna om sitt sexliv. Nu avslöjar hon sin hemliga fantasi och trekantsrädslan med pojkvännen Phillipe Cohen. – Vad tänker du Philippe, var hon bättre än mig?

Ex-advokaten vittnar om grov rasism från Trump

Nyhetspressen - 04 Nov 18 kl. 09:04

USA:s president Donald Trump har uttryckt sig grovt rasistiskt bakom kulisserna, hävdar hans tidigare advokat Michael Cohen i en intervju med Vanity Fair..

Nu blir det kallare i hela Sverige

Nyhetspressen - 19 Oct 18 kl. 15:03

Helgen bjuder på tillfälligt varmare temperaturer innan de dyker ner igen i början av nästa vecka med kallare luft norrifrån. ”Nu börjar vi se första tecknen på att vintern är antågande”, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen..


Fler inlägg från Kulturbloggen

Här är de 16 nominerade till Music Moves Europe Talent Awards 2020 – däribland svenska stjärnskottet Anna Leone

Kulturbloggen - 8 timmar sedan

Anna Leone (foto: Mica Elig) I samband med Reeperbahn Festival i Hamburg presenterades under fredagskvällen den 20 september 2019 vilka 16 artister som är nominerade till Music Moves Europe Talent Awards 2020. Detta årliga EU-pris för samtida popmusik lyfter fram nya artister som representerar ”dagens och morgondagens europeiska sound”. Ett pressmeddelande: Utifrån detta kommer en internationell jury att välja ut åtta stycken vinnare.

Regeringen vill underlätta för svenska museer att låna in kulturföremål från utlandet

Kulturbloggen - 11 timmar sedan

Regeringen vill underlätta för svenska museer att låna in kulturföremål från utlandet. Därför har regeringen beslutat att tillsätta en utredning om att införa en ny lag som gör det möjligt att ge statliga garantier att inlånade utländska kulturföremål skyddas mot processuella åtgärder. Ett pressmeddelande: För svenska museer är inlån av utländska kulturföremål en viktig del av verksamheten.

Filmrecension: Om det oändliga – ett mästerverk om mänsklighetens tillvaro på gott och ont, i smått och stort

Kulturbloggen - 14 timmar sedan

Om det oändliga Betyg 5 Svensk biopremiär den 15 november 2019 Regi Roy Andersson Filmlängd 76 min Ett mästerverk om mänsklighetens tillvaro. Om det lilla och det stora, med humor och konstnärlig fingertoppskänsla. Frågan är om inte Roy Andersson är den största svenska filmregissören genom tiderna.

Lyssna: Leonard Cohen – The Goald

Kulturbloggen - 15 timmar sedan

Leonard Cohens röst lever vidare. Den 22 november släpps albumet “Thanks For The Dance” som är en fortsättning av Leonard Cohens sista verk. Ett pressmeddelande berättar: Sju månader efter sin fars bortgång sökte Cohens son, Adam Cohen, sig till det ombyggda garaget längre ner på deras gata för att lyssna igenom påbörjade låtar och vara nära sin fars röst.

Filmrecension: Beats – magiskt och hotfullt, vackert och fult – allt på en gång

Kulturbloggen - 22 timmar sedan

Beats Betyg 4 Svensk biopremiär 20 september 2019 Regi Brian Welsh En elektrifierande film om den elektriska musikscenen, om att vara ung och vilja göra uppror och om kärlek till musiken. Snyggt fotograferad i svartvitt. Fotot gör att det känns äkta, som om vi är med där det händer då rave var hett och drog i många ungdomar.

Filmrecension: Quick – filmen om den största svenska rättsskandalen

Kulturbloggen - Igår: 07:19

Quick Betyg 3 Svenks biopremiär 20 september 2019 Regi: Mikael Håfström En film om Sveriges största rättsskandal. När Thomas Quick erkänner mord efter mord är polisen nöjd. När han döms för åtta mord kan han betraktas som Sveriges värsta seriemördare.

Bokrecension: Gileads döttrar av Margaret Atwood

Kulturbloggen - Igår: 19:03

Gileads döttrar Författare Margaret Atwood Utgivningsdatum 2019-09-10 Förlag Norstedts Översättare Annika H Löfvendahl, Inger Johansson Originaltitel The Testaments ISBN 9789113098838 Det var länge sedan jag läste en bok som helt slukade mig, som jag inte kunde slita mig ifrån och för att vara ärlig, jag satte mig och läste klart den när jag borde suttit med mina uppgifter på universitetet. Det var så spännande och jag bara måste veta hur det gick. TV-serien Handmaid´s Tale som bygger på Margaret Atwoods roman Tjänarinnans berättelse har fängslat många.

Bildgalleri: Machine Gun Kelly – rapparen med krut

Kulturbloggen - Igår: 18:39

Machine Gun Kelly Fryshuset, Stockholm 17 september 2019 I veckan, närmare bestämt i tisdags den 17 september intog den blott 29e åriga rapparen Colson Backer som även går under namnet Machine Gun Kelly scenen på Fryshuset i Stockholm. På senare tid är han även skådespelare och har synts i Nerve, Bird Box, Captive State och som Mötley Crues Tommy Lee i filmen The Dirt. Just nu är han ute på sin Hotel Diablo-turné och besökte Sverige med den.

Filmrecension: Rambo: Last Blood – karg och väderbiten hämnare

Kulturbloggen - Igår: 18:33

Rambo: Last Blood Betyg 3 Svensk biopremiär 20 september 2019 Regi Adrian Grünberg I rollerna Sylvester Stallone, Paz Vega, Sergio Peris-Mencheta. Det är nästan fyrtio år sedan den första Rambofilmen kom och tio år sedan den senaste av dessa actionfilmer. Han är sig lik bara mer väderbiten, lika karg och lika stark och tuff.

Sval och samanhållen subtil vokaljazz – Change av Mette Juul

Kulturbloggen - Igår: 14:24

foto Alex Nyborg Madsen Mette Juul Change 4 Inspelad i: Nilento Studio i Kållered av Lars Nilsson (trio sessions och extra pålägg), Big Orange Sheep i New York av Alex Haley (duo sessions med Gilad Hekselman) och i Mette Juuls hem i Köpenhamn (solo sessions och duo sessions med Per Möllehöj. Mix och master: Lars Nilsson hos Nilento studio Producent: Mette Juul Universal Music (Denmark) 48:49 Releasedatum: 6/9 2019 Mette Juul som är aktuell med sin fjärde skiva har gått under min radar. Har inget minne av att hört på någon festival eller enskild konsert, trots stort bolag i ryggen och samarbeten med toppmusiker.

Teaterkritik: Spår på Arena Satelliten

Kulturbloggen - Igår: 10:20

Spår Manus och regi Karin Bjurström Koreografi Timothy Pilotti Ljusdesign Philip Öhlund Scenografi Karin Bjurström Urpremiär på Arena Satelliten i Sollentuna 18 september 2019 I rollerna: Mia Poppe, Timothy Pilotti, Joakim Lang, Nadine Holmberg, Kerstin Ahlin, Jessica Eklund, Greta Westling, Ella Desurmont, Tyra Bjurström, Nils Bodner Gå och se. Spår är en föreställning som jag hoppas högstadieklasser och gymnasieklasser i norra Stockholm – och för den delen andra delar av Stockholm också – bokar för att se tillsammans och sedan diskutera. Spår, som är skriven av Karin Bjurström, handlar om … I rollerna finns två utbildade skådespelare och åtta ungdomar.

Urpremiär för utsålda pjäsen De obehöriga av John Ajvide Lindqvist på St Paul vid Mariatorget i Stockholm

Kulturbloggen - Igår: 08:30

Den 4 oktober får John Ajvide Lindqvists drama De obehöriga urpremiär på Kulturhuset Stadsteaterns nya spelplats för hösten; St Paul vid Mariatorget i Stockholm. För idé och regi står Anna Takanen. Kulturhuset Stadsteatern driver under utflytten från Sergels torg verksamhet i St Paul i samarbete med Stockholms Stadsmission.

Skräckteatern Tillbaka innan midnatt har Sverigepremiär på Västerbottensteatern

Kulturbloggen - Igår: 08:23

Julia Jonsson som “Jill” i Tillbaka innan midnatt. Foto: Patric Degereman. Den kanadensiska succéthrillern Tillbaka innan midnatt (I’ll Be Back Before Midnight) har spelats över hela världen men har aldrig tidigare i Sverige.

Lyssna: Van Morrison – Dark Night Of The Soul

Kulturbloggen - i förrgår: 12:24

Van Morrison släpper ett nytt album,Three Chords And The Truth, den 25:e oktober 2019. Den 18:e september släpptes det första spåret, Dark Night Of The Soul, från hans kommande album. Van Morrison bekräftar också en USA- och UK-turné med fem datum på London Palladium.

Shelter tar oss ut på en virtuell resa till världens flyktingläger – på Tom Tits Experiment i Södertälje

Kulturbloggen - i förrgår: 11:51

Shelter tar oss ut på en virtuell resa till världens flyktingläger. Shelter öppnar på Tom Tits Experiment i Södertälje den 20 september 2019 och visas för allmänheten till den 7 januari 2020. Ett pressmeddelande: Arkitekter Utan Gränser presenterar utställningen SHELTER, producerad av Jonas Kellagher och regisserad av konstnären Jesper Wachtmeister med fotograf Kenneth Svedlund Ishii.