Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Heja Abbe.

1000 goda.

Heja Abbe. - 14 Nov 13 kl. 23:30

Göteborgs-Posten drog i början av veckan igång ett projekt de kallar "1000 goda gärningar". De vill lyfta fram något annat än korruption, elände och katastrofer som nyhetsflödet brukar fyllas av. Så här säger chefredaktören Cecilia Krönlein: – Medias uppdrag är att granska och rapportera om olyckor, brott och saker som inte fungerar. Det finns också ett annat uppdrag, nämligen att visa på möjligheter, lösningar och positiva händelser. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Google förbättrar sammanfattningarna i sökresultaten

Swedroid.se - Allt om Google Android - 06 Dec 17 kl. 09:23

För vissa sökningar visar Google en ruta med en sammanfattning högst upp i resultatet. Det händer när algoritmen anser att den har en tillräckligt bra och pålitlig källa. Google har nu förbättrat dessa sammanfattningar, genom att lägga till fler bilder och relaterade sökningar i rutorna.

Därför är över 1000 gatlampor i Borås släckta

Nyhetspressen - 02 Dec 17 kl. 06:56

Det talas ofta om att gatubelysning är en viktig brottsförebyggande åtgärd. Nu är över 1000 gatlampor släckta i Borås efter ett segdraget entreprenörsbyte..

Lika goda kålsupare

Nyhetspressen - 21 Jan 17 kl. 06:00

Åkessons och hans partivänners dubbelspel har hittills kostat pensionärskollektivet en bra bit över 30 miljarder. Sensmoral: Ebba och Jimmie är lika goda kålsupare, skriver Bengt Carlstedt och Bertil Haglund..

Lundaborna säger nej till spårväg enligt FNL-undersökning

Nyhetspressen - 13 Jan 17 kl. 09:06

1000 Lundabor har svarat..

Kreml: Många har band till Tillerson

Nyhetspressen - 13 Dec 16 kl. 14:45

Ryska regeringen lovordar de goda förbindelserna mellan president Vladimir Putin och Rex Tillerson, som tillträder som USA:a utrikesminister i januari. - Inte bara presidenten utan också många andra representanter för Ryssland har goda affärsmässiga förbindelser med Tillerson.(TT).

"Straffa inte de goda supporterkrafterna"

Nyhetspressen - 08 Dec 16 kl. 14:48

HIF kommer att straffas hårt för skandalen på Olympia.Att använda straffet om stängda läktare skulle dock vara helt fel väg att gå.Att straffa de goda supporterkrafterna är det sista svensk fotboll behöver..

Nått brytpunkten

Foki - 27 Nov 16 kl. 18:52

Tidigare idag när jag pratade med vår produktutvecklare och tillverkare fick jag veta att vi redan har nått brytpunkten.

Nominera till "rådigt ingripande och goda insatser"

Nyhetspressen - 02 Nov 16 kl. 09:31

Polisområde Jämtland delar årligen ut en utmärkelse i form av en silvermedalj för "rådigt ingripande och goda insatser". Allmänheten samt polisanställda har möjlighet att föreslå mottagare av utmärkelsen..

Nilörns vd: Goda chanser till stark avslutning

Nyhetspressen - 17 Oct 16 kl. 11:15

Etikettbolaget Nilörn har goda förutsättningar för att "göra en stark q4 och ett övertygande helårsresultat". Det menar bolagets vd Claes af Wetterstedt enligt hans vd-ord i rapporten för det tredje kvartalet..

Spelarnas initiativ: Skänker 1000 biljetter

Nyhetspressen - 09 Oct 16 kl. 14:39

Landslaget vill inte spela VM-kvalmatcher inför tomma läktare. Nu har spelarna själva tagit ett initiativ – och skänker bort 1000 biljetter inför måndagens match mot Bulgarien. – Publiken betyder mycket för oss, säger lagkaptenen Andreas Granqvist..


Fler inlägg från Heja Abbe.

Tonåring.

Heja Abbe. - 16 Mar 18 kl. 20:47

Det är så mycket man tar för givet. Saker och ting rullar på, ditt och datt blir till självklarheter och man reflekterar liksom inte så mycket över det. Tick tack, glad påsk, god jul och så har ett år till gått.

Årets insamling.

Heja Abbe. - 18 Feb 18 kl. 21:57

Vet ni vad? Jag har ju helt glömt att skriva en rad om att jag, som vanligt under februari, samlar in pengar till förmån för barn som är födda med trasiga hjärtan. Jag har fokuserat så mycket på att försöka sprida min insamling i sociala medier så jag glömde bort att prata om det här, där allt började.

XV

Heja Abbe. - 27 Jan 18 kl. 20:43

Vad hände egentligen? Alldeles nyss kunde jag ta ett tag runt midjan på dig och kasta dig i en båge upp i luften så du landade med ett plask och ett gapskratt i vattnet. Nu är du lika lång som jag (sånär som på ett par centimeter) och för stor för att jag ska kunna slänga omkring dig i en pool.

God Jul!

Heja Abbe. - 24 Dec 17 kl. 11:13

Hösthav.

Heja Abbe. - 29 Oct 17 kl. 20:40

Det har blåst rätt bra här på Björkö i helgen. Jag tog kameran med mig till en vik på utsidan av Öckerö igår kväll. Det är ganska maffiga krafter som är i rörelse.

Abbe goes Ernst.

Heja Abbe. - 15 Aug 17 kl. 00:04

När vi ändå var igång med betongarbetet på ön så kom Abbe och jag på att vi kunde gjuta några spel som vi kan ha stående utomhus. Abbes favoritspel Kalaha kändes direkt som en given kandidat.Och eftersom det var väldigt länge sedan jag gjorde någon sån där liten film med Abbe så passade jag på att dokumentera hela rasket.

Drömmen om ett fritidshus – del 34. Betongbarn.

Heja Abbe. - 12 Aug 17 kl. 21:39

Hej på er. Nu har dagarna, veckorna och månaderna sprungit iväg sådär igen, men skit i det, här kommer en liten uppdatering. Och nu är jag tillbaka med ett inlägg om fritidshuset.

Blomstertid.

Heja Abbe. - 08 Jun 17 kl. 21:59

Det är den tiden på året. Småttingar i fina kläder står pirriga framför ett hav av föräldrar med kameror, telefoner och iPads i högsta hugg. På en given signal från en hukande pedagog klämmer de i med Idas sommarvisa, men när de kommit till "bena blir fulla med spring" är några redan färdiga, minst en textrad före de andra i gruppen.

Påsken i bilder

Heja Abbe. - 17 Apr 17 kl. 23:40

Vi tillbringade hela påskhelgen på ön. En helg med alla väder. Sol, regn, snö, vind och stiltje.

Funkispusslet

Heja Abbe. - 11 Apr 17 kl. 22:11

För ett tag sedan, med några dagars mellanrum, kom två olika brev med Västra Götalandsregionen logotyp i kuvertets vänstra hörn. Inget ovanligt med det. Vår brevlåda har vant sig vid en konstant, aldrig sinande ström av de där breven.

Tillfälligt avbrott.

Heja Abbe. - 09 Apr 17 kl. 22:49

Jag skrev egentligen det här inlägget i slutet på förra veckan. Hade egentligen bara några avslutande rader kvar som jag skulle knåpa ihop efter en tur på mountainbike i skogen i fredags. Men när kom hem och slog på datorn för att logga min runda möttes jag av de fruktansvärda nyheterna från Stockholm.

Chelsea vs Crystal Palace.

Heja Abbe. - 05 Apr 17 kl. 23:48

Så kom den stora dagen. Matchen skulle börja klockan tre men vi ville vara där åtminstone en timme innan för att se laget värma upp. Enligt välunderrättad källa brukar de alltid göra det framför "family section", helt enkelt eftersom det finns många barn och unga som vill se sina idoler på nära håll.

Julklappsöppning.

Heja Abbe. - 03 Apr 17 kl. 23:45

Jag vet inte riktigt hur det gått till eftersom aldrig varken jag eller min fru egentligen varit speciellt intresserade av fotboll. Men Abbes storebror Hugo är inte bara otroligt intresserad av fotboll och kan det mesta om var och varannan spelare runtom i världen (nåja, i första hand Europa och framför allt i Premier League). Han är dessutom en inbiten och hängiven supporter till Londonlaget Chelsea.

150 254

Heja Abbe. - 27 Mar 17 kl. 22:30

Nu har jag fått mejl från kansliet på Hjärtebarnsfonden med besked om alla bidrag till min februariinsamling som betalades via Swish och bank- eller plusgiro och alltså inte räknades in i räkneverket. Dvs alla de som märkt sin betalning med Heja Abbe.  Förutom de 132 205 kronorna som kom in via min insamlingssida, så blev summan av de Heja Abbe-märkta Swishgåvorna ytterligare 18 049 kronor.

Hej våren.

Heja Abbe. - 26 Mar 17 kl. 22:19