Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

12-årig pojke eventuellt måltavla för gangsterskjutning

Svensson - 01 Jan 14 kl. 16:03

På nyårsafton utsattes en 12-årig pojke i Borås för grovt våld. Det hela skedde i stadsdelen Hässleholmen, inte långt från Bodakyrkan. Våldet mot pojken betraktas av polisen som ett mordförsök: Exakt vad pojken blivit utsatt för vill polisen inte berätta. Inte heller vilken typ av skador som 12-åringen har fått. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Pojke försvunnen i Jönköping

Nyhetspressen - 12 Jul 18 kl. 22:24

En pojke i 11-årsåldern har försvunnit i Jönköping och eftersöks av polis. .

Pojke försvunnen – polisen vädjar om tips

Nyhetspressen - 12 Jul 18 kl. 22:31

En 11-årig pojke försvann i Jönköping under torsdagskvällen.Flera polispatruller letar efter pojken, bland annat med hund.Polisen vill ha tips från allmänheten för att få rätta på honom..

Nionde pojke kan ha räddats ut grottan

Nyhetspressen - 10 Jul 18 kl. 10:57

En nionde pojke kan ha räddats ur grottan i Thailand. Enligt AP på Twitter sågs en ambulans lämna området utanför tunnelmynningen på förmiddagen, svensk tid. Uppgifterna är ännu inte officiellt bekräftade.

Jocke och Jonna ska inte få en pojke

Gossips.se - 08 Jul 18 kl. 07:18

För 2 månader sedan så lade Jocke och Jonna upp en video där dom avslöjade att dom skulle få en pojke. Men en månad senare så gick paret ut med att dom hade fått fel uppgifter och att dom i själva verket ska få en flicka.  Namnen som det står mellan är Belle och Sky.

Fotbollstokig 13-åring rymde från seglarläger

Nyhetspressen - 03 Jul 18 kl. 12:46

En 13-årig pojke som ville se Sveriges VM-match mot Schweiz orsakade ett stort räddningspådrag när han rymde från ett seglingsläger nära Sandhamn, rapporterar Sveriges Radios P4 Stockholm..

12-åring utsatt för hedersförtryck – socialtjänsten ingrep inte

Nyhetspressen - 03 Jul 18 kl. 08:09

Trots att det fanns tydliga tecken på att en 12-årig flicka i Norrköping utsattes för våld och hedersförtryck i hemmet, lät socialtjänsten flickan bo kvar hemma hos föräldrarna utan ordentlig utredning. Nu är flickan förd utomlands..

Stor sökinsats efter åttaårig pojke

Nyhetspressen - 02 Jul 18 kl. 20:53

Polisen har inlett en sökinsats efter en 8-årig pojke som anmälts försvunnen i Helsingborg..

JUST NU: Åttaårig pojke försvunnen

Nyhetspressen - 02 Jul 18 kl. 20:44

En åttaårig pojke med autism har anmälts försvunnen på måndagskvällen.Ett stort antal poliser deltar i sökandet..

Polispådrag söker efter försvunnen 14-årig pojke

Nyhetspressen - 02 Jul 18 kl. 06:07

Polisen i Örebro söker efter en 14-årig autistisk pojke som varit försvunnen hela natten.Hittills är det resultatlöst.– Nu hoppas vi på tips från allmänheten.

Varför slår någon en jordgubbspojke?

Nyhetspressen - 01 Jul 18 kl. 14:07

Det är svårt att tänka sig en sorgligare bild än den av de krossade jordgubbarna och den slängda cykeln på gatan. En femtonårig pojke överfölls på Föreningsgatan i Malmö, misshandlades och kallades rasistiska glåpord. Kanske är gärningsmannen inte vid sina sinnes fulla bruk, eller så har hen påverkats av den nya hårda retoriken mot utlandsfödda, vem vet?


Fler inlägg från Svensson

Hamnarbetarstrejken 1969

Svensson - 20 timmar sedan

Hamnarbetarstrejken 1969 var den strejk som inledde 1970-talets strejkvåg och som förebådade den stora gruvstrejken som startade samma år. På Arosmässan i Västerås den 28/10 1969 sa dåvarande finansministern, Gunnar Sträng följande: ”Någon direkt intressekonflikt föreligger inte mellan samhälle och företag, men en saklig bedömare måste hävda att de mesta av de s.k.

Mer makt åt arbetsgivarna när strejkrätt inskränks

Svensson - Igår: 08:10

Den 5 juni presenterade de fackliga centralorganisationerna LO, TCO och Saco tillsammans med Svenskt Näringsliv ett gemensamt förslag till ny lagstiftning om rätten att vidta stridsåtgärder, kallat Utvidgad fredsplikt. Ylva Johansson förklarade omedelbart att parternas förslag nu också var regeringens. De fackliga centralorganisationerna påstår att deras 3,4 miljoner medlemmar inte kommer att påverkas alls.

Konsekvenserna av förslaget om inskränkt strejkrätt

Svensson - i förrgår: 13:41

5 juni presenterade LO, TCO, Saco och Svenskt Näringsliv ett gemensamt lagförslag, ”Utökad fredsplikt”, där de föreslår förändringar i dagens konflikträtt. Hamnarbetarförbundet har släppt en första utförlig analys av förslaget. Rapporten visar att många tidigare bedömningar som presenterats är felaktiga.

Invandringen till Göteborg ser lite annorlunda ut

Svensson - i förrgår: 09:29

Del 6 av 6 i serien Göteborg - staden annorlundaInvandrargrupperna i Göteborg skiljer sig en del från hur det ser ut i Sverige och i de två andra stora städerna.. Det som främst sticker ut är den höga andelen somalier samt att indier och kineser utgör en större andel i Göteborg. De två senare grupperna är nutida invandrare som kommer för att studera och arbeta som forskare.

Katerina Janouch kan aldrig ha varit i Göteborg

Svensson - i förrgår: 07:47

Göteborg är den storstad i Sverige som har minst brottslighet, överlägset lägsta sexualbrottsligheten och minst skjutande. Ändå tycks Janouch tror att staden inte går att besöka. Hon måste på något sätt inte förstå verkligheten, inte kunna ta in verkligheten och inte klara av att dra egna slutsatser av verkligheten.

Inte helt sant om Kärra i ETC

Svensson - 13 Jul 18 kl. 14:32

ETC Göteborg påstår att Kärra är Sverigedemokraterns starkaste fäste i Göteborg. Det är inte riktigt sant. Rannebergen är nämligen SD:s starkaste fäste om vi utgår från kommunalvalssiffrorna.

Johan Ehrenberg är klimatsmart men miljödum

Svensson - 13 Jul 18 kl. 12:30

Johan Ehrenberg tycker att han är smart. Han har en robotgräsklippare som klipper gräsmattan på hans torp. Det är klimatvänligt då det drar lite el och betydligt bättre än en bensindriven gräsklippare.

ETC tvingas återbetala presstöd

Svensson - 13 Jul 18 kl. 11:48

Efter en mer noggrann prenumerationsundersökning och granskning har TS Mediefakta kommit fram till att ETC har fått 8 miljoner kronor i för högt presstöd som Presstödsnämnden nu beslutat ska tas tillbaka. Resultatet är delvis en följd av att TS ändrat mätmetoder och att gåvoprenumerationer räknas på ett annat sätt. Det handlar om 4 miljoner kronor för Dagens ETC och 4 miljoner kronor för de två lokaltidningarna ETC Jönköping och ETC Umeå som numera är nedlagda.

Varmt men somrarna 1997 och 2007 var lika varma

Svensson - 12 Jul 18 kl. 11:06

I två och en halv månad har vi nu haft högsommarväder avbrutet av några dagar här och där (bl.a. kring midsommar.

Åtal för försök till grovt bedrägeri riktat mot Eksportkreditt Norge AS

Svensson - 12 Jul 18 kl. 08:07

Igår väcktes åtal för försök till grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott vid Göteborgs tingsrätt. Två företrädare för ett bolag hemmahörande i Göteborg, Q5 Management & Administration AB, är åtalade för att ha försökt vilseleda Eksportkreditt Norge AS, en statlig norsk kreditinstitution, att bevilja ett lån om cirka 120 miljoner kronor. De två åtalade har för att få ett lån lämnat osanna uppgifter om bolaget och ett projekt rörande en påstådd bank på Internet.

Göteborg – industristaden

Svensson - 11 Jul 18 kl. 10:56

Del 5 av 5 i serien Göteborg - staden annorlundaGöteborg är en stad som fortfarande är beroende av industrin. 15,4% av arbetskraften som bor i Göteborg arbetade år 2015 i tillverkningsindustrin direkt och ytterligare 10,3% med företagstjänster där de flesta arbetar för och på industriföretagen. Något som också gäller info- och kommunikation där 4,7% av befolkningen arbetar.

Göteborg – storstaden med den lägsta arbetslösheten

Svensson - 10 Jul 18 kl. 09:52

Del 4 av 4 i serien Göteborg - staden annorlundaI Sverige finns tre storstadsområden. Göteborgområdet (-regionen) har den lägsta arbetslösheten av de tre med sina 5,7% och Malmöområdet (-regionen) den högsta med 10,3 %. Skillnaderna mellan Göteborg och Stockholm (6,1%) är dock marginella.

Tonårstjejer häktade för inblandning i gängmord

Svensson - 10 Jul 18 kl. 07:32

Två tonårstjejer från Stockholmsområdet har gripits som misstänkta för inblandning i mordet på den 32-årige Javier Flores Mena i Guldheden i södra delarna av centrala Göteborg. Flores Mena tillhörde Kastrati-falangen och hade länge sällskap med en kvinna från Kastrati-familjen. Han bodde i närheten av platsen där han sköts men var skriven i Gamlestaden hos sin far.

Bombmannen på Bokenäset

Svensson - 10 Jul 18 kl. 06:38

I lördags greps en man i sitt hem i utkanten av Uddevalla kommun, närmare bestämt i Kavlanda på Bokenäset. Han anhölls senare som misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Gripandet kom efter att polisen besökt huset i ett annat ärende och i samband med det hittat ett vitt pulver och andra kemikalier som av allt att döma kan användas för att framställa explosiva föremål, bomber.

Industristaden där Sverigedemokraterna saknar stöd

Svensson - 09 Jul 18 kl. 07:03

Del 3 av 3 i serien Göteborg - staden annorlundaOpinionsundersökningar visar att Sverigedemokraterna har stort stöd i rostbältsorter med avfolkning och nedlagda industrier samt framförallt i Skåne och andra delar av södra Sverige. Men stort stöd har de ofta på olika industriorter runtom i landet också. Men i Göteborg, en industristad där stödet för Sverigedemokraterna (SD) enligt mönstret borde vara högt är det istället lågt.