Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kryddburken

Citron i köttfärssås

Kryddburken - 06 Jun 18 kl. 19:37

Jag la ut en bild för cirka en vecka sen på Instagram – @kryddburken med nya favorit-köttfärssåsen. Ni var en del som frågade om receptet och självklart ska ni få det. En del rynkade också på näsan och undrade om citron i såsen??! Det är inte så knasigt faktiskt. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Köttfärspajen som gör succé på Hisingen

Nyhetspressen - i förrgår: 15:00

”Det tar minst tio, femton år att bli bra på att baka burek”..

#3 Populäraste måltid 2018: Köttfärs- och vitkålsgratäng

Kostdoktorn - 08 Jan 19 kl. 11:09

På plats nummer tre på topplistan över 2018 års populäraste måltidsrecept hittar vi en gratäng som är både billig och maxad med smak.Inlägget #3 Populäraste måltid 2018: Köttfärs- och vitkålsgratäng dök först upp på Diet Doctor.

råttfångaren

Bokbloggar - 30 Dec 18 kl. 16:39

Jag vill inte att mina tonårssöner ska passera knarklangargängen

Nyhetspressen - 15 Dec 18 kl. 07:00

Brunnsparken.Trots öppen droghandel anser polisen att den oro jag och andra har för att passera där inte är något att bry sig om på riktigt.Den finns bara i mitt huvud..

OS-hjälten: ”Har pengar till hyran och köttfärsen”

Nyhetspressen - 12 Dec 18 kl. 07:13

Han tjänade ingenting på sitt idrottande och tvingades gå arbetslös under sin sista yrkesverksamma tid.Gunnar Larsson, 67, hade flera tuffa år efter karriären, men har i dag hittat en tillvaro hans trivs med.– Jag har pengar till hyran och köttfärsen.


Fler inlägg från Kryddburken

Kärleksmums-muffins

Kryddburken - 14 Feb 19 kl. 13:24

Härligt sega och lite kladdiga kärleksmums-muffins är bland det godaste jag vet och väldigt enkla. Jag gör smeten i matberedaren och använder kallt smör istället för smält. Dom blir riktigt goda, som små bakelser och extra ”chokladiga” av noblesse som får smälta på toppen när dom gräddas.

Röra-ihop-bananrutor

Kryddburken - 14 Feb 19 kl. 12:32

Glad alla hjärtans dag på er!❤️ Jag är ju tvungen att tipsa om denna superenkla banankakan som du bara rör ihop, allt i en skål utan något vispande.

Kladdkaka med tosca

Kryddburken - 09 Feb 19 kl. 14:51

Helgens gofika är här! Ja, när jag äntligen efter timmars letande, röjande och rensande i skåp och skafferier hittade bottnen till den runda springformen så var baklusten som bortblåst.

Sambal kotletter i ugn med råstekt potatis

Kryddburken - 24 Jan 19 kl. 18:49

Nu tycker jag det är dags att damma av en gammal klassiker. Sambalkotletter! En väldigt smakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv i ugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag; skivad och råstekt potatis.

Pepparstekt lax, broccoli, smörfrästa champinjoner och pepparrotsost

Kryddburken - 08 Jan 19 kl. 19:36

När man vill laga lite enkel, fräsch och inte så mastig mat brukar jag köpa hem en påse färdig salladsmix och till det antingen fisk, kött, korv eller kyckling. Sen tänker jag jag utifrån det någon smaksättning och eller en sås till. Idag fick det bli smaken av pepparstekt lax smaksatt med citron.

Skagenbakelse och nytt år på Kryddburken!

Kryddburken - 01 Jan 19 kl. 19:55

God fortsättning på det nya året! 2019 är här med storm och regn för många av oss. En liten vit jul fick vi iallafall njuta av.

Ryggbiff, råstekt potatis och världens godaste pepparsås

Kryddburken - 26 Dec 18 kl. 20:17

Vi börjar så sakta piggna till här hemma efter en evighetslång influensa/förkylning och hosta som aldrig verkar ta slut. Julhelgen har ändå varit otroligt lugn och skön och vi har njutit av god mat hemma hos min mamma med lite ”knytis-julbord”. Julaftons-kväll hemma i TV-soffan med tända ljus, julfilmer och godis.

Krämig pasta med rostbiff och parmesan

Kryddburken - 05 Dec 18 kl. 10:34

Det här receptet är ett perfekt ”göra-om-till-sitt-eget-recept” som passar alla smaker, budget och kök. Jag har använt mig av rostbiff i pastasåsen som jag fick över sen jag gjorde de exotiska plankorna men det går precis lika bra med julskinka, kassler, bacon, korv, eller svamp om man vill ha den vegetarisk.

Lusserullar

Kryddburken - 04 Dec 18 kl. 13:10

Igår bakade Joline och jag något himla roligt och vansinnigt gott. Lusserullar! Hon och pojkvännen Gustav hade tidigare på dan köpt dessa på Pressbyrån i Kalmar och dom var omåttligt populära bland allt folk så vi gav oss på att göra likadana.

Vit chokladfudge med mandel

Kryddburken - 04 Dec 18 kl. 12:30

Nu kokas det julgodis så det står härliga gill runtom oss och mediaflödet svämmar nästan över att lussekatter, pepparkakshus och ännu mer godis!😉 Inspiration råder det ingen brist på i alla fall. Joline kokade ihop en himla god fudge förra veckan då hon ändå bakade lussekatter och degen jäste.

Fläskfilégryta i en riktigt god husmansbuljong

Kryddburken - 29 Nov 18 kl. 14:12

Idag vid lunch kokade jag ihop en väldigt enkel med så otroligt god liten gryta på fläskfilé. Jag håller på med en beställning av exotisk planka och fick en halv fläskfilé över så den åkte ner i en gryta idag med lök, morot, lagerblad och lite av stekskyn från det övriga köttet.

Renskav och makaroner, rejäl skogshuggarmat, allt-i-ett!

Kryddburken - 26 Nov 18 kl. 19:20

Tänk att vintern är här, minusgrader och kallt fast med strålande solsken. Det är ljuvligt vackert ute och nästa helg redan första advent!? Väldigt skönt att gråa, regniga november börjar ta slut i alla fall.

Macaroni and cheese

Kryddburken - 14 Nov 18 kl. 17:46

Gillar ni Mac n’ cheese? En sån där maträtt man kan vakna mitt i natten och bara bli sååå sugen på!Har ni kanske nån gång fastnat i videoflödet på Instagram med mat och sett dessa krämiga, ostdrypande skapelserna så vet ni vad jag menar.

Sticky teriyaki lax

Kryddburken - 31 Oct 18 kl. 17:48

Tidigare ikväll lagade jag till denna supergoda lite klibbiga lax med både hetta, syra och sötma av teriyaki-blandningen. Riktigt gott och inte en smula svårt nånstans. Prova, ät och njut.

Club sandwich smörgåstårta

Kryddburken - 23 Oct 18 kl. 10:58

Förra veckan då jag fyllde 40 gjorde jag två olika smörgåstårtor. En klassisk rostbiff och en ny variant – Club sandwich! Den gjorde riktig succé, så galet god så den bara måste ni prova nån dag.