Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kryddburken

Frozen cheesecake

Kryddburken - 12 Aug 18 kl. 19:27

Idag jobbade Joline sin sista dag på Nya Conditoriet i Borgholm. En vecka ledigt väntar sen stundar gymnasiet. Vi firar henne förstås då hon varit otroligt duktig hela sommaren och inte missat ett jobbpass, varit sjuk eller frånvarande och hon har blivit så uppskattad och omtyckt av personalen.❤️ Jättestolta! Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Swedes get hepatitis A from eating infected frozen strawberries

Nyhetspressen - 17 Jul 18 kl. 16:15

Swedes have been reminded not to eat frozen strawberries without properly heating them up first, after 13 people contracted hepatitis A from imported fruit..

NO-BAKE CHOCOLATE CHEESECAKE WITH SWEET-SALTY CRUST.

Passion 4 baking - 25 Jun 18 kl. 20:55

Hi everyone ♥ I hope you are enjoying your summer, Yesterday I made a delicious chocolate cheesecake with a sweet-salty crust. The crust I made from salty cheese crackers and melted sugar that I turn into a caramel. The combination of the chocolate cheesecake, the sweet and salty crust and whipped cream is a perfect combination.

No-Bake Caramel Cheesecake

Passion 4 baking - 21 Jun 18 kl. 19:23

Hi everyone, Today I made a delicious no-bake caramel cheesecake, it is so delicious! I will post a video tomorrow, on my →YouTube channel, how to make this no-bake caramel cheesecake. The crust is made with salted peanuts and caramel, The crust is salty, crunchy and so delicious!

CUSTARD CHEESECAKE

Passion 4 baking - 26 Mar 18 kl. 14:20

In Norway we have one famous cake; called success cake ( suksessterte)  it has a gooey almond bunn, topped with a delicious custard cream,  I have a video →here where you can see how to make it. The cake is delicious, and the cream of this famous Norwegian cake is a custard. I then add [...

SWEET BUNS, WITH BLUEBERRIES AND LEMON

Passion 4 baking - 07 Mar 18 kl. 11:04

These buns are definitely one of my top 5 favorite buns, they are so fresh and so delicious! These buns I have filled with lemon curd, frozen mountain blueberries, and glaze. After you bake these a lot of the lemon curd will/might fall off onto the baking-plate and that is just perfect as it gives [...


Fler inlägg från Kryddburken

Baconlindade raggmunkar i smörgåsgrillen

Kryddburken - 09 Oct 18 kl. 13:50

Något som dom flesta älskar är raggmunkar och fläsk. Något som jag _inte_ älskar är stekos. Bland de värsta jag vet faktiskt så, så långt det går undviker jag allt stekt som fräser, sprätter och ryker.

Brödpudding med äpple och kanel

Kryddburken - 08 Oct 18 kl. 12:00

Hallå! Ny vecka och nya recept. Just det här tycker jag behöver lyftas fram lite extra då det är så himla smidigt och inte ofta man tänker på hur lätt man kan trolla fram något så gott av gammalt bröd.

Strimlad biffgryta med bambuskott, purjolök och champinjoner

Kryddburken - 02 Oct 18 kl. 13:13

En helt vansinnigt god asiatiskt biffgryta är vad det här är. Bland det bästa som finns och min favorit på chinarestaurang, men den är väldigt enkel att göra själv och blir faktiskt snäppet godare. Köttet får ligga i en marinad av maizenamjöl och bikarbonat för att bli riktigt härligt mört.

Pasta och bacongratäng

Kryddburken - 25 Sep 18 kl. 12:30

Billiga middagar som sparar både tid och pengar är alltid tacksamt till vardags. Det här är inget avancerat på något sätt och samtidigt som man blir av med lite kylskåpsrester såsom här en halv röd paprika, en halv gul. En bit zucchini, några salladslök och bacon så blir det middag som räcker till många.

Budapesttårta och Joline 16år

Kryddburken - 20 Sep 18 kl. 16:40

Igår fyllde Joline 16år. Hipp, hipp, hurra!!😃 Jag minns när jag började blogga, då hade hon inte fyllt 2år ens.

Vad gör man av 1kg mamma Scans köttbullar?

Kryddburken - 13 Sep 18 kl. 20:35

Jag skulle kunna förvrida sanningen lite här och skriva att jag stått halva förmiddagen och rullat och stekt hemmagjorda köttbullar och stolt, fotograferat hela anrättningen som hemlagad och rustik. Men det har jag inte! Jag köper hem mamma Scans ibland även jag.

Potatis och purjolökssoppa, 3 ingredienser, billigt och gott!

Kryddburken - 06 Sep 18 kl. 18:50

Enkel budgetsmart men också fantastiskt god och mättande soppa på bara tre ingredienser. Potatis, purjolök och buljong. Det är allt.

Saftiga tekakor med havregryn

Kryddburken - 05 Sep 18 kl. 14:05

Jag fick för mig att fylla frysen lite med nåt gott bröd och vad är väl inte godare är helt rykande, nybakade tekakor? Min mamma bakade ofta tekakor när jag bodde hemma. Stora lass på köksbänken, plåt efter plåt.

Fläskfilé med kantareller i sherrysås

Kryddburken - 05 Sep 18 kl. 10:49

Framåt hösten brukar jag ofta laga fläskfilépannor med rustika smaker och gärna med nån sort svamp. Det här receptet blev extra gott så jag delar med mig så ni kan prova själva. Fördelen är att det går så mycket fortare att tillaga än en långkokt gryta så det är perfekt en dag mitt i veckan.

Slånbärssaft

Kryddburken - 30 Aug 18 kl. 13:08

Slånbärsdricka eller slånbärsaft är bland det godaste som finns. Så uppfriskande, fräsch och lite syrlig smak. Ett mellanting av lingon och tranbärsdricka tycker jag.

Vinnaren av årets finaste sommartårta!

Kryddburken - 22 Aug 18 kl. 13:18

Det var väldigt många otroligt fina tårtor att välja bland, och efter att ha räknat rösterna har vi en vinnare! Stort GRATTIS till; Eva Forsberg 😊😊😊 Du kammade hem vinsten av årets finaste sommartårta med stor marginal, Grattis! Maila mig (kryddburken@telia.

Vinnaren av årets finaste sommartårta 2018!

Kryddburken - 22 Aug 18 kl. 13:18

Det var väldigt många otroligt fina tårtor att välja bland, och efter att ha räknat rösterna har vi en vinnare! Stort GRATTIS till; Eva Forsberg 😊😊😊 Du kammade hem vinsten av årets finaste sommartårta med stor marginal, Grattis! Maila mig (kryddburken@telia.

Kebab och gyros, Schysst käk!

Kryddburken - 16 Aug 18 kl. 22:02

Som ni vet älskar jag kebab och har testat en del både från restaurang och från frysdisken. Ikväll fick jag prova kebab och gyros från SCHYSST KÄK. Spännande såklart.

Frozen cheesecake

Kryddburken - 12 Aug 18 kl. 19:27

Idag jobbade Joline sin sista dag på Nya Conditoriet i Borgholm. En vecka ledigt väntar sen stundar gymnasiet. Vi firar henne förstås då hon varit otroligt duktig hela sommaren och inte missat ett jobbpass, varit sjuk eller frånvarande och hon har blivit så uppskattad och omtyckt av personalen.

En försmak av hösten – Krämig kycklinggryta, ris och en ganska tråkig vardagssallad men ändå så gott!

Kryddburken - 11 Aug 18 kl. 23:10

Vilken sommar vi har haft!! Den är kanske inte över helt visserligen men värmeböljan och torkan över hela landet har nog ingen undgått. Tropisk hetta, gassande sol, vindstilla och fuktig, klibbig luft… Det är rent omänskligt för oss nordbor.