Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 19 mars. - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Tuffast av alla.

19 mars.

Tuffast av alla. - 19 Mar 18 kl. 14:41

Jag messade just Mikael och skrev "Nu är jag spänd!" och han "va?". Sen svarade jag att jag är spänd pÃ¥ vad han ordnat. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Kolla in en solförmörkelse på Mars

Feber.se - 21 Apr 22 kl. 21:00

Mars måne Phobos passerade mellan solen och Mars Här kan ni kolla in partiell solförmörkelse på Mars som skedde när Mars måne Phobos, en av planetens två månar, passerade mellan Mars och solen 2 april. Phobos är bara cirka 20 km i diameter, något som gör den mer än 150 gånger mindre än vår egen måne. På grund av sin storlek kan Phobos inte heller skymma hela solen, något som vår egen måne klarar av vid totala solförmörkelser.

NASA och ESA gör lite ändringar i avancerat Mars-uppdrag

Feber.se - 29 Mar 22 kl. 11:30

Mars Sample Return kommer även att senareläggas NASA har meddelat att det har skett lite förändringar i det väldigt avancerade Mars-uppdraget Mars Sample Return (MSR) som man kommer att genomföra tillsammans med ESA om några år. Det handlar om uppdraget som går ut på att hämta hem prover från Mars som ska analyseras här på jorden. Mars Sample Return består av sammanlagt tre farkoster varav två kommer att landa på Mars.

Finns det syre på Mars?

Feber.se - 23 Sep 21 kl. 19:00

Här snackar NASA lite mer om det Den dagen människan bosätter sig på Mars kommer det givetvis att behövas en del syre för att vi ska kunna överleva där. I det här videoklippet snackar NASA lite om syretillgången på Mars och hur vi ska kunna förse bosättarna på Mars med sådant. Man snackar lite mera specifikt om Mars-roverns instrument MOXIE ("Mars Oxygen In-Situ Resource Utilization Experiment"), ett instrument som tidigare i år användes för att skapa syre från koldioxid-molekyler.

Kolla in trailern för Mars Calling

Feber.se - 29 Aug 21 kl. 18:00

Dokumentär om ett framtida liv på den röda planeten Här är en trailer för dokumentärfilmen Mars Calling där man bland annat går igenom olika koncept för att någon gång i framtiden kunna kolonisera vår grannplanet Mars. Dokumentären går kolla in gratis på streamingtjänsten Magellan TV och de skriver om den 50 minuter långa dokumentären: "Should we build communities on Mars? Or leave the red planet alone for science?

Perseverance kollar in Mars måne Deimos

Feber.se - 22 Aug 21 kl. 14:00

NASA:s Mars-rover fotar en av Mars två månar NASA:s senaste Mars-rover Perseverance har under en paus i sitt utforskande av Mars fotat en timelapse på Deimos, den minsta av Mars två månar. Den oregelbundet formade Deimos har mått på cirka 15x12x11 km och gör ett varv runt Mars på 30 timmar. På fotot ovan kan ni kolla in två av Deimos sidor som fotades i mars 2008 med NASA:s HiRISE-kamera (High Resolution Imaging Science Experiment), en kamera som finns ombord på Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) som legat i omloppsbana runt Mars sedan 2006.

Curiosity fotar moln på Mars

Feber.se - 30 May 21 kl. 13:00

Mars-moln NASAs Curiosity-rover har skickat några nya foton från Mars och i dem kan man se moln. Enligt NASA är det ovanligt med moln på Mars eftersom det är så tunn atmosfär där. Eftersom dessa moln svävar så högt upp är NASA övertygade om att dessa moln sannolikt består av torris.

Fotoutmaning i mars – klimat

Freedomtravel - 17 Mar 21 kl. 06:00

Fotoutmaning i mars! I februari hängde vi på månadens fotoutmaning med temat “ljus”. Nu är det dags igen och mars månads tema är … klimat.

Så här låter det på Mars

Feber.se - 20 Feb 21 kl. 07:00

Men finns det liv? Under gårdagen släppte NASA nya bilder från sonden Perseverance som just nu befinner sig på Mars för att leta efter spår av liv. Det släpptes också ett videoklipp där man både får se och höra planeten Mars.

Hope skickar hem en första bild från Mars

Feber.se - 15 Feb 21 kl. 07:00

Kommer att bli mycket Mars nu Förra veckan lade sig Förenade Arabemiratens Mars-farkost Hope i omloppsbana runt jorden och igår skickade denna hem en första bild som den fotograferat av den röda planeten. Bilden är tagen på cirka 25.000 kilometers avstånd från Mars och det går tydligt att se de tre Mars-vulkanerna Tharsis Montes vilka ligger i regionen som fått namnet Tharsis.


Fler inlägg från Tuffast av alla.

Hell Hour.

Tuffast av alla. - 20 Mar 18 kl. 19:20

Nä. Det undvek jag som ett proffs genom att mata svajigt barn (Sammie) och den mindre svajiga systern med glass på Go bite. Så konstigt namn på det stället men mysigt trots läget på Backaplan med utsikt över en parkering.

Testar en app då.

Tuffast av alla. - 20 Mar 18 kl. 13:02

Åh. När solen gick ner i lördags och vi promenerade via Stenpiren till Dubbel Dubbel på Surbrunnsgatan ... älskar den här Göteborgsvyn.

App.

Tuffast av alla. - 19 Mar 18 kl. 14:44

Det är så längesen jag hade blogger att jag inte  minns hur jag fick in bilder i inläggen. En app är vad jag skulle behöva till mobilen men jag vet inte vilken som blir bäst nu när det inte finns en riktig blogger-app längre. Måste klura lite på detta och fixa.

19 mars.

Tuffast av alla. - 19 Mar 18 kl. 14:41

Jag messade just Mikael och skrev "Nu är jag spänd!" och han "va?".

Tully.

Tuffast av alla. - 09 Mar 18 kl. 08:39

Den här ser jag verkligen fram emot.

När jag ändå ...

Tuffast av alla. - 28 Feb 18 kl. 11:19

... den principen har gått för långt. Det är inte att "när jag ändå ska jag gå upp" ta med den lilla dammsugaren och göra rent trappan, övervåningen och badrumsgolvet.

Bilen & guldmekanikern.

Tuffast av alla. - 27 Feb 18 kl. 21:33

Jobbet drog över lite men sen packade jag in mig i allt varmt jag kunde hitta i den stora väskan jag släpat med. Gick och gick och gick och kom till slut fram till verkstan. Och nu ska jag berätta något som alla kommer tro är ett mirakel.

Hem till mina rötter igen.

Tuffast av alla. - 27 Feb 18 kl. 19:21

Vad passar bättre när jag återvänder till det här gamla blogg-skrället än att citera Ulf Lundell? Nä. Inget.

Pretty please!

Tuffast av alla. - 04 Feb 12 kl. 18:41

Hej hej. Det krånglade lite med rss och att länka till nya bloggen i blogglistorna. Här är adressen ni klistrar in för att länka till nya.

En era är över. En ny börjar.

Tuffast av alla. - 02 Feb 12 kl. 16:00

Okej alla vänner & fiender. Nu har jag bloggat här i en halv evighet eller närmre bestämt sen september 2008. Det är ett tag.

Tofs-krönika.

Tuffast av alla. - 31 Jan 12 kl. 22:43

Det har publicerats en mindre bra krönika i Chalmers kårtidning "Tofsen". Jag orkade inte men Mikael gjorde det...

Min syster Sömmerskan.

Tuffast av alla. - 31 Jan 12 kl. 20:59

När jag pratade med mamma i telefon idag sa hon att Anna hade köpt fleecetyg för att sy nåt till sin hund Ella. Nu har jag sett bild på verken. Den lilla hunden ska alltså gå runt i en fleecekorvskinnsdräkt.

Dimman.

Tuffast av alla. - 31 Jan 12 kl. 19:50

Eftersom vi är inne i Damages-dimman nu hinner vi inte se någon film. Jo vi var ju på bio härförleden (som jag väntat på att få använda det ordet). Men jag är sugen på att se The Interrupters som gick i SVT Dox.

M handlar efter ölkväll:

Tuffast av alla. - 30 Jan 12 kl. 22:10

Två kilo högrev och ett rör treo. Tack för inspirationen Johanna och D!

100 kg.

Tuffast av alla. - 30 Jan 12 kl. 21:09

Ska vi tänka lite på att min kompis Linn tog 100 kg i bänkpress häromdagen? HUNDRA KILO.HERRE GUD.