Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

2 snabba resträtter av 1 ugnsstekt kyckling – Gratäng och pastasås

Birgitta Höglund's Mat - 04 Nov 14 kl. 06:00

Snabbt och lättlagat Idag får du hela 3 recept i 1 inlägg, nästan som ett Kinderägg för vuxna ;) Snart bär det av till Turkiet för att övervintra, det är rätt mycket som ska fixas inför en 2-3 månader lång vistelse. Så snabb matlagning har varit något jag tagit till rätt ofta senaste tiden. Det är väldigt enkelt när man lagar mat från bra råvaror att få till en lunch eller middag väldigt fort, men som ändå blir både god och näringsrik. Förr när det skulle kokas pasta, potatis eller ris till maten tog det ofta betydligt längre tid att få till en måltid. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

#3 Populäraste måltid 2018: Köttfärs- och vitkålsgratäng

Kostdoktorn - 08 Jan 19 kl. 11:09

På plats nummer tre på topplistan över 2018 års populäraste måltidsrecept hittar vi en gratäng som är både billig och maxad med smak.Inlägget #3 Populäraste måltid 2018: Köttfärs- och vitkålsgratäng dök först upp på Diet Doctor.

Snabba julklappstips

Bokbloggar - 22 Dec 18 kl. 11:57

10.15: Vinterstudion drar i gång

Nyhetspressen - 22 Dec 18 kl. 06:00

Vinterstudion fortsätter inför julen. Häng med under dagens tävlingar i alpint, skicross och skidskytte från kl 10.15..

S och SD ökar – L fortsätter kräftgången

Nyhetspressen - 20 Dec 18 kl. 07:50

Liberalerna fortsätter sin kräftgång i opinionen: I SVT/Novus väljarbarometer för december får partiet 3,9 procent, rapporterar SVT Nyheter, en minskning med 1,6 procentenheter sedan valet..

Nu sätter Landskrona fart med ett eget förbud

Nyhetspressen - 17 Dec 18 kl. 15:00

Utredning om ett tiggeriförbud sätter igång igen..

Krämig pasta med rostbiff och parmesan

Kryddburken - 05 Dec 18 kl. 10:34

Det här receptet är ett perfekt ”göra-om-till-sitt-eget-recept” som passar alla smaker, budget och kök. Jag har använt mig av rostbiff i pastasåsen som jag fick över sen jag gjorde de exotiska plankorna men det går precis lika bra med julskinka, kassler, bacon, korv, eller svamp om man vill ha den vegetarisk.


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Snabblagad vitkålsgratäng

Birgitta Höglund's Mat - 09 Jan 19 kl. 07:00

Riktigt god snabbmat Idag får du ett av mina favoritrecept på snabbmat, vitkålsgratäng med rökt fläsk. Den här rätten kan varieras väldigt mycket med att blanda ner vad du har hemma med den billiga och nyttiga vitkålen. Just nu blir det mycket lättlagad och snabbfixad mat hemma hos oss i Alanya, där vi haft en väldigt kylig och blöt inledning på året.

Näringsrik och god vintermat för en tunn plånbok

Birgitta Höglund's Mat - 06 Jan 19 kl. 07:00

Köksekonomi Ja, så blev det då ett liv efter jul, för många med en betydligt tunnare plånbok än innan. Då passar det fint med lite budgetmat här på bloggen, men ändå gjord på fina råvaror. Lök, rotfrukter och vitkål odlade i Sverige är prisvärda så här års, jag tänkte bjuda på några olika varianter på det temat den kommande månaden.

Föredrag med mig i Ånge den 5 februari

Birgitta Höglund's Mat - 04 Jan 19 kl. 07:00

Foto Amelie von Essen på Öländska bönchips Föredragskväll Välkommen på föredrag med mig tisdag den 5 februari på saluhallen Skogens Sköna Gröna i Ånge, Medelpad. Anmäl dig genom att kontakta butiken här, här finns deras Facebookevent kring kvällen. Har du inte Facebook så kan du här nedan läsa deras beskrivning av kvällen.

Topp 10 på bloggen 2018 och tankar om nystart

Birgitta Höglund's Mat - 02 Jan 19 kl. 14:31

Solnedgång över Kleopatrastranden i Alanya Nytt år, nya möjligheter Gott Nytt År till alla mina trogna följare och alla som hittat hit nu på nyåret. Idag får du länkar till de 10 inlägg som lockat flest läsare under det gångna året. Det känns verkligen roligt att min mat är så populär, bloggen når väldigt många världen över ser jag i statistiken.

Ett Gott Slut med 3-rätters Nyårsmeny

Birgitta Höglund's Mat - 29 Dec 18 kl. 07:00

Gott Nytt År med ett glas bubbelvatten Klassiska smaker till Nyårsfirandet Så var då 2018 på väg mot sitt slut och ett nytt och spännande år står för dörren. Idag bjuder jag på tips till en nyårsmeny med klassiska recept, den typ av mat som alltid var mest populär när jag jobbade som kallskänka, kock och köksmästare under 18 år på olika restauranger. Nyskapande mat, ofta vegansk, må vara trendigt på menyerna idag, men det är ofta de välkända rätterna som går hem hos gästerna, oavsett om det är hemma eller ute på krogen.

7 sorters gröna, sköna tillbehör till julbordet

Birgitta Höglund's Mat - 21 Dec 18 kl. 06:50

En grönare jul Vad vore väl skinkan i all sin glans, om inte de gröna tillbehören fanns? Jag har så länge jag kan minnas ätit en hel del gröna, goda rätter tillsammans med julmaten. Min mamma kom från Pargas i Åbolands skärgård, hon hade med sig den finska traditionen med olika rotsakslådor till julbordet.

7 sorters fisk till julbordet

Birgitta Höglund's Mat - 16 Dec 18 kl. 07:00

Sillsmörgås på hembakt vörtbröd, klicka på bilden så kommer du till receptet. Havets läckerheter Idag har turen kommit till det goda från havet här i bloggens julmatstips. De senaste veckorna har jag bjudit på mina favoriter bland glutenfria kakor, lättsötat julgodis och hemlagade kötträtter.

Dagens julklappstips 14 december

Birgitta Höglund's Mat - 14 Dec 18 kl. 15:50

Kokbokstips Tiden fram till jul kommer jag att tipsa om, i mitt tycke bra julklappar, ifall du har idétorka. Du kanske har någon i din närhet som skulle bli glad åt att få den här kokboken i julklapp? Jag och Lars-Erik Litsfeldt blir förstås väldigt glada om du hjälper oss att dela inlägget vidare.

Dagens julklappstips 14 december och recept på äggsmör

Birgitta Höglund's Mat - 14 Dec 18 kl. 15:50

Kokbokstips Tiden fram till jul kommer jag att tipsa om, i mitt tycke bra julklappar, ifall du har idétorka. Du kanske har någon i din närhet som skulle bli glad åt att få den här kokboken i julklapp? Jag och Lars-Erik Litsfeldt blir förstås väldigt glada om du hjälper oss att dela inlägget vidare.

Saffransäpplen, Luciafika DeLuxe

Birgitta Höglund's Mat - 13 Dec 18 kl. 08:00

Lyxigt julfika I söndags var jag och Lennart bjudna på middag hemma hos hans dotter med familj. Vi fick som vanligt fantastiskt god mat, Therese är mycket duktig i köket och har planer på att så småningom öppna restaurang. Till dessert fick vi smörstekta äppelskivor med saffran, lite muscovadosocker och rostade nötter, himmelskt gott till olika ostar från Wijnjas.