Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

2 snabba resträtter av 1 ugnsstekt kyckling – Gratäng och pastasås

Birgitta Höglund's Mat - 04 Nov 14 kl. 06:00

Snabbt och lättlagat Idag får du hela 3 recept i 1 inlägg, nästan som ett Kinderägg för vuxna ;) Snart bär det av till Turkiet för att övervintra, det är rätt mycket som ska fixas inför en 2-3 månader lång vistelse. Så snabb matlagning har varit något jag tagit till rätt ofta senaste tiden. Det är väldigt enkelt när man lagar mat från bra råvaror att få till en lunch eller middag väldigt fort, men som ändå blir både god och näringsrik. Förr när det skulle kokas pasta, potatis eller ris till maten tog det ofta betydligt längre tid att få till en måltid. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

20 snabba om hösten

Bokbloggar - 10 Nov 18 kl. 19:26

Klart: Här bygger BoKlok 40 nya bostadsrätter

Nyhetspressen - 08 Oct 18 kl. 15:50

Nu är det helt klart att BoKlok bygger 40 bostadsrätter på Kristineäng. I början av november sätts spaden i jorden. .

10 snabba augustifrågor

Bokbloggar - 15 Aug 18 kl. 23:07

Tio snabba frågor

Bokbloggar - 15 Aug 18 kl. 22:29

TIO SNABBA AUGUSTIFRÅGOR

Bokbloggar - 15 Aug 18 kl. 20:31

tio snabba augustifrågor

Bokbloggar - 15 Aug 18 kl. 19:44

Fredagsrecept

Feber.se - 10 Aug 18 kl. 17:30

Maangchi lagar kyckling med Sean Evans Matkanalen på YouTube som jag mest gått igång på det senaste året måste vara Maangchi. Förutom att hon är mycket charmig så lagar hon även en massa god koreansk mat på sin YouTube-kanal. Tidigare i år så hälsade Sean Evans från Sean in the Wild på i Maangchis kök där han hjälpte henne att laga riktigt smarrig kyckling.

Det blir en sommarvecka med Finnmaster igen!

MALENAMI.COM - 21 Jun 18 kl. 20:54

Samarbete med Finnmaster. Från snabba bilar till snabba båtar!


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Magic Bullet Coffee och kokbokstips till Fars Dag

Birgitta Höglund's Mat - 07 Nov 18 kl. 07:00

Magic Bullet CoffeeFoto Mikael Eriksson Fars Dag Idag får du ett av mina kokboksrecept från Diabeteskokboken för män, som jag skrivit tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt. Magic Bullet Coffee har varit populärt några år bland dem som behöver få upp fettmängden, när man drar ner rejält på kolhydraterna för att få ett stabilt blodsocker. Så här beskriver Lars-Erik receptet: Ett kaffe man står sig på.

Glutenfritt matbröd med smak av jul och boktips

Birgitta Höglund's Mat - 04 Nov 18 kl. 07:00

Baktips Förvisso är det rätt långt kvar till jul, men vill passa på att tipsa om det här saftiga brödet som påminner mycket om min favorit, vörtlimpan. Vörtkryddor som finns färdiga på påse innehåller tyvärr gluten, så här har jag blandat ett saftigt nötbröd med de kryddor som traditionellt ingår i julens godaste bröd. Dopp i grytan och skinkmacka på vörtlimpa har alltid varit det bästa på julbordet, enligt min smak.

Om att våga följa nya vägar

Birgitta Höglund's Mat - 01 Nov 18 kl. 06:03

Jag och Johanna Soderling Romestrand på Ås Trädgård Mot nya äventyr I förrgår skrev jag ett inlägg på mina sidor på Facebook och Instagram där jag berättade att jag stod vid ett vägval i mitt liv. Det blev en explosion i tummar upp och kommentarer, tack så mycket för att ni visar att det jag skriver engagerar och inspirerar. Jag vågade följa stigen åt det håll jag känner är rätt för mig, de senaste dagarna har varit fantastiskt roliga och intensiva.

Pumpasoppa och ostkaka

Birgitta Höglund's Mat - 25 Oct 18 kl. 10:37

Pumpor på Bergianska Trädgården Torsdagssoppa Så här i pumpatider får du idag tips på en riktigt god och näringsrik soppa. En bit ostkaka till dessert mättar gott och ger massor av energi, vilket behövs nu när det blivit betydligt kallare. Sen jag kom hem från Kreta i torsdags så har jag varit lite trött och tagit det rätt lugnt, men det har blivit en del promenader för att hålla kroppen igång.

Välkommen på föreläsning och middag med mig på Ecocaféet den 30 oktober

Birgitta Höglund's Mat - 21 Oct 18 kl. 07:00

Birgitta Höglund och Börje Karlsson föreläser på Ecocaféet i Östersund Matprat på Ecocaféet Välkommen till höstens exklusiva föreläsning på Ecocaféet – 2inspire! Tisdag den 30 oktober kommer jag till Östersund och Ecocaféet för en matprat-kväll tillsammans med caféets grundare Börje Karlsson. Vi berättar om hur maten förändrat våra liv och bjuder på en avsmakningsmeny med recept från mina kokböcker.

Kycklingbröst med smörsås på paprika och oliver

Birgitta Höglund's Mat - 19 Oct 18 kl. 09:50

Smakrik kyckling Frysta kycklingbröst är oftast behandlade med insprutad saltlösning, för att göra köttet mört. Ska du bjuda på en riktigt god kycklingrätt, så rekommenderar jag att du köper en ekologisk hel, färsk kyckling och skär ut brösten. Då får du dessutom med det goda och nyttiga skinnet med på köpet, det är ju oftast borttaget idag.

Glutenfria nötchokladkakor

Birgitta Höglund's Mat - 14 Oct 18 kl. 07:00

Nötchokladkakor från Gammaldags husmanskost på nytt sätt Foto Mikael Eriksson En lite nyttigare kaka Glutenfri bakning med få kolhydrater lockar väldigt många läsare, då fler och fler märker att de mår bättre utan mjöl- och sockerstinna bakverk. När jag och Annika Dahlqvist skulle skriva Gammaldags husmanskost på nytt sätt bestämde vi oss för att använda en liten mängd honung som smaksättning och krydda i bakverken, istället för konstgjord sötning. Personligen tycker jag inte om smaken på de flesta sötningsmedel och vi vet ju heller inte vilka hälsoeffekter de har på sikt.

Kålpudding med lingonsky från Diabeteskokboken för män

Birgitta Höglund's Mat - 10 Oct 18 kl. 07:00

Kålpudding med lingonskyFoto Mikael Eriksson Kokboksrecept Idag får du ett av recepten jag skapade till Diabeteskokboken för män, som jag skrev tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt förra året. Recepten passar förstås lika bra till kvinnor som uppskattar min form av traditionell husmanskost tillagad på lågkolhydratvis. Du kan variera smaksättningen av kålpuddingen med hackade, soltorkade tomater, skivade oliver, oregano och med smulad fetaost istället för keso.

Vykort från Kreta

Birgitta Höglund's Mat - 06 Oct 18 kl. 16:22

Njutbar hälsoresa Här kommer en liten hälsning från den lilla fiskebyn Makrigialos på Kretas sydostkust. Jag och Therese Renåker har nu varit här i 2 dagar tillsammans med våra glada, intresserade och engagerade deltagare i höstens första grupp. Vi har båda tidigare deltagit i flera resor med fokus på maten och hälsan, så vi bestämde oss för att sätta ihop just en sån resa som vi själv skulle vilja åka på.

Fiskgryta med aioli

Birgitta Höglund's Mat - 04 Oct 18 kl. 07:00

På väg till värmen Idag får du ett snabblagat, enkelt och gott recept på fiskgryta. Jag sitter just nu på ett flyg på väg till Kreta, för andra året i rad arrangerar jag där tillsammans med Therese Renåker njutbara hälsoresor eller som vi kallar det, Harmoniresor. Följ mig gärna på Instagram så får du se lite bilder från resan, jag ska försöka hinna lägga in nåt inlägg här också mellan varven.

Glutenfritt formbröd med zucchini och Höstmarknad på Skansen

Birgitta Höglund's Mat - 02 Oct 18 kl. 09:16

Skördetid Jag har fått en del frågor från läsare som undrar vad de ska göra av all zucchini som frodas i grönsakslanden, så idag får du tips på hur du gör ett riktigt saftigt formbröd med den goda grönsaken. Har du inget eget grönsaksland så är zucchinin billig just nu, så passa på att baka bröd och frys in till vintern. För att få ett sånt här bröd riktigt gott är konsten att man gräddar det lite längre tid och på lite lägre temperatur i ugnen.

Guldmjölk och gurkmejapasta från nya Paleokokboken Ren & naturlig mat

Birgitta Höglund's Mat - 30 Sep 18 kl. 07:00

Efterlängtad kokbok Om du, liksom jag, uppskattar riktigt bra mat, missa då inte Jenny och Magnus Anderssons debut i kokboksvärlden. Kokboken heter ”Ren & naturlig mat”, något som också kännetecknar deras mycket populära blogg Under vårt tak. Boken inleds med berättelsen om hur Magnus som svårt sjuk i IBS till slut hittade lösningen på sina hälsoproblem med hjälp av maten.

Äggröra med tomat och basilika till brunch

Birgitta Höglund's Mat - 29 Sep 18 kl. 07:00

Glada och goda ägg från Tullus Lantliv i Jämtland Lördagsbrunch Idag får du tips på en riktigt krämig äggröra som passar fint till brunch, tillsammans med rökt fläsk, renstek eller fisk. Vi har den senaste tiden ätit äggröra till frukost i lite olika former varje dag, nu när det blivit kallare så märks det att vi behöver mer av både fett och protein. Jag får lite mer besvär av min Fibromyalgi på hösten när kylan och fukten kommer krypande, äter jag då mer energirik mat så mår kroppen mycket bättre.