Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 30 sevärdheter i Gamla stan – turist i Stockholm - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Freedomtravel

30 sevärdheter i Gamla stan – turist i Stockholm

Freedomtravel - 30 Mar 21 kl. 06:00

Sevärdheter i Gamla stan! De gamla delarna av Stockholm är inte bara charmiga och vackra, utan ocksÃ¥ fyllda med historia. Det var ju här allting hände en gÃ¥ng i tiden! Vi har promenerat genom Helgeandsholmen, Gamla stan och Riddarholmen. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Göra i Jönköping – 10 tips till tändsticksstaden

Freedomtravel - 23 May 21 kl. 06:00

Vad kan man göra i Jönköping? Staden är känd för sin tändsstickshistoria och du ska absolut inte missa Tändsticksmuseet, men det finns också många andra upplevelser och sevärdheter. Här är våra bästa tips!

Lövstabruk – järnbruk med anor från 1500-talet

Freedomtravel - 22 May 21 kl. 06:00

Lövstabruk i Uppland är ett av de så kallade vallonbruken i Sverige, ett historiskt järnbruk med anor från 1500-talet. En gång i tiden var detta Sveriges allra största järnbruk, som under 13 generationer ägdes av familjen de Geer. Idag är bruket ett uppskattat besöksmål med sevärdheter, utställningar och värdshus.

Göra på Visingsö – 12 tips till Vätterns största ö

Freedomtravel - 13 May 21 kl. 06:00

Vad kan man göra på Visingsö? Först och främst kan man ta det lugnt och njuta av den rofyllda och lantliga stämningen. För den som vill göra lite mer finns en rad historiska sevärdheter och roliga aktiviteter.

Gamla Linköping – ett charmigt friluftsmuseum

Freedomtravel - 08 May 21 kl. 06:00

Gamla Linköping är ett charmigt friluftsmuseum som visar upp Linköping från förr, med stadskvarter, hus, butiker och gårdar. Här finns en lång rad museimiljöer som visar upp hur folk levde och arbetade i gamla dagar. Dessutom finns många mysiga caféer och butiker.

Göra i Nyköping – 9 tips på upplevelser och sevärdheter

Freedomtravel - 05 May 21 kl. 06:00

Vad kan man göra i Nyköping? Vi har besökt den här trevliga staden flera gånger under de senaste veckorna och upptäckt allt från dramatisk historia till fina slott och vacker natur. Här har vi nu samlat våra bästa tips på upplevelser i Nyköping.

Göra i Örebro – 10 upplevelser och sevärdheter

Freedomtravel - 24 Apr 21 kl. 06:00

Vad kan man göra i Örebro? Faktum är att Örebro har mycket att erbjuda, oavsett om du gillar kultur, historia eller kanske natur. Örebro slott är ett landmärke, liksom den höga Svampen.

Göra i Västerås – 17 upplevelser och sevärdheter

Freedomtravel - 21 Apr 21 kl. 06:00

Vad kan man se och göra i Västerås? Faktum är att Västerås har väldigt mycket att bjuda på. Här hittar du charmiga gamla gränder på Kyrbacken, fina promenadsträckor längs Östra hamnen samt massor av fornminnen, slott och museer.

Göra i Strängnäs – 12 sevärdheter och upplevelser

Freedomtravel - 10 Apr 21 kl. 06:00

Vad kan man göra i Strängnäs? Vi har besökt Strängnäs flera gånger, med tåg, bil och husbil. Under vårt senaste besök kollade vi in flera spännande platser som vi inte besökt förut.

Stockholm, Stockholm – promenader och en kväll på stan

Freedomtravel - 19 Feb 21 kl. 06:00

Stockholm, Stockholm! I helgen var vi ute “på stan” en kväll och det kändes otroligt äventyrligt. Det blev också en hel del promenader i stan, inklusive en del nya intressanta iakttagelser.

12 Naturupplevelser på Malta och Gozo

Freedomtravel - 16 Jan 21 kl. 06:00

Här kommer tips om 12 naturupplevelser på Malta och Gozo. Den lilla önationen Malta i Medelhavet är bland annat känd för historiska sevärdheter, klippbad och nattliv, men här finns också en hel del spännande och vacker natur. Naturupplevelser på Malta och Gozo Vi har besökt Malta tre gånger under åren, och detta är ett land […] Inlägget 12 Naturupplevelser på Malta och Gozo dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.


Fler inlägg från Freedomtravel

Kristianopel i Blekinge – camping innanför ringmuren

Freedomtravel - 6 timmar sedan

Kristianopel var Nordens första renässansstad, en gång befäst med upp till nio meter höga murar. Platsen fungerade dock bara som stad under en begränsad period på 1600-talet. Idag är detta en lugn och tyst liten ort, med en fin camping innanför den gamla ringmuren.

Äntligen Öland – och magasinet går i tryck

Freedomtravel - Igår: 06:00

Nu reser vi runt på Öland! Vi vet, vi ligger efter på bloggen. Det har hänt så otroligt mycket den senaste tiden, så vi har inte hunnit skriva ikapp.

Wämöparken i Karlskrona – Blekinges “Skansen”

Freedomtravel - i förrgår: 06:00

Wämöparken i Karlskrona är en friluftspark och ett populärt utflyktsmål. Ibland kallas parken för “Blekinges Skansen” och så kan den förstås beskrivas, om än mindre. Wämöparken i Karlskrona Wämöparken i Karlskrona är ännu en friluftspark med bevarade gamla byggnader.

Marinmuseum i Karlskrona – marinhistoria, ubåtar, fartyg

Freedomtravel - 16 Jun 21 kl. 06:00

Marinmuseum i Karlskrona är ett museum som berättar om den svenska marinens historia, från år 1522 till idag. Museet ligger vackert på ön Stumholmen och bjuder på en modern och spännande museiupplevelse. Marinmuseum i Karlskrona Det nuvarande museet invigdes 1997 av kung Carl XVI Gustaf.

Aspö utanför Karlskrona – i härliga Blekinge skärgård

Freedomtravel - 15 Jun 21 kl. 06:00

Aspö ligger strax utanför Karlskrona och är en av alla öar i Blekinge skärgård. Hit kan man ta sig med bilfärja från Karlskrona och vi valde att ta oss över med våra elcyklar för en dagsutflykt. Aspö – en fin skärgårdsö Aspö är en vacker och lugn liten skärgårdsö, där den största sevärdheten är Drottningskärs […] Inlägget Aspö utanför Karlskrona – i härliga Blekinge skärgård dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Digitalt covid-intyg, vinnande campingar och tusenårigt ägg

Freedomtravel - 14 Jun 21 kl. 06:00

Då var det dags för resenyheter igen här på FREEDOMtravel! Digitala covid-intyg är på gång, svenska campingar har vunnit pris och i Israel har man hittat ett supergammalt ägg. Digitalt covid-intyg inom EU från 1 juli Nu planerar man för att resandet inom Europa ska underlättas.

Ronneby brunnspark – brunnsmiljö och fantastisk park

Freedomtravel - 13 Jun 21 kl. 06:00

Ronneby brunnspark bjuder på en historisk miljö och en fantastiskt vacker park. En gång i tiden kom människor hit för att dricka brunn och göra hälsobad. Idag kan man njuta av den härliga parken, bo på spahotell, bada i pooler eller, kanske, äta mandeltårta.

Göra i Lund – 16 tips på sevärdheter och upplevelser

Freedomtravel - 12 Jun 21 kl. 06:00

Vad kan man göra i Lund? Denna skånska universitetsstad präglas av studenter, forskning och ungdomlig stämning. Här finns också gott om historiska byggnader, intressanta museer, charmiga kvarter och fina naturupplevelser.

Sommarvärme, husbilsliv och nya produkter

Freedomtravel - 11 Jun 21 kl. 06:00

Gick det inte väldigt fort från vinter till sommar? Vi minns att vi hade snö under våra första dagar i Gränna, och nu är det högsommar. Happy Friday!

Dalby söderskog – Europas minsta nationalpark

Freedomtravel - 10 Jun 21 kl. 06:00

Dalby Söderskog nationalpark är Europas minsta nationalpark. Naturområdet ligger utanför Lund i Skåne och är fantastiskt fint – och mycket litet. Strax intill hittar man Skrylle naturreservat, Dalby kyrka som är Sveriges äldsta byggnad samt den populära badplatsen vid Dalby stenbrott.

Kulturen i Lund – ett friluftsmuseum mitt i stan

Freedomtravel - 09 Jun 21 kl. 06:00

Kulturen i Lund är ett friluftsmuseum som sträcker sig över två kvarter, mitt i centrala Lund. Här kan man kika in i allt från torp till borgarhus, och det finns dessutom gott om både permanenta och tillfälliga utställningar. Kulturen i Lund Jag (Helena) växte upp i Lund och därför har jag besökt Kulturen många gånger.

Sandhammaren på Österlen – en vacker sandstrand

Freedomtravel - 08 Jun 21 kl. 06:00

Sandhammaren på Österlen är en vacker sandstrand med mjuk finkornig sand, som flera gånger hamnat på listor över Sveriges finaste stränder. Området är också ett naturreservat och havsbotten utanför finns Sveriges största skeppskyrkogård. Sandhammaren Sandhammaren är en av Skånes mest populära stränder och lockar på sommaren till sol och bad.

Elmia inställt och positiv prognos för svensk turism

Freedomtravel - 07 Jun 21 kl. 06:00

I slutet av förra veckan kom beskedet: Elmia Husvagn Husbil 2021 är inställt och mässan siktar på 2022. Varje måndag presenterar vi korta utdrag från veckans pressmeddelanden inom resor, äventyr och camping. Håll till godo!

Göra i Trelleborg – våra 9 bästa tips

Freedomtravel - 06 Jun 21 kl. 06:00

Vad kan man göra i Trelleborg? Sveriges sydligaste stad har gjort sig känd som “Palmstaden”, med sin allé kantad av höga palmer i äkta Miami-anda. Trelleborg bjuder också på intressant vikingahistoria och vacker natur.

Glimmingehus – Nordens bäst bevarade medeltidsborg

Freedomtravel - 05 Jun 21 kl. 06:00

Glimmingehus i Skåne är Nordens bäst bevarade medeltidsborg. Borgen började byggas i slutet av 1400-talet, när Skåne tillhörde Danmark, och var på sin tid ett exklusivt boende med allt från moderna uppvärmningslösningar till aggressivt försvar. Glimmingehus i Skåne Glimmingehus ligger på Österlen i sydöstra Skåne, cirka 15 kilometer sydväst om Simrishamn.