Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

7 grekiska smårätter – Meze på mitt sätt

Birgitta Höglund's Mat - 19 Oct 19 kl. 10:45

Loukanika med rätterna från min matkurs på Kreta Buffémat Förra veckan var jag och min goda vän och resekollega Therese Renåker nere på Kreta med en mat/hälso-intresserad grupp på 14 personer. Det var tredje året i rad som vi arrangerade vår Harmoniresa till den lilla fiskebyn Makrigialos på den sydostliga delen av ön. Vi hade fantastiskt fint väder och började dagarna med min lugna morgongymnastik och lymfmassage på stranden. Efter det väntade den stora buffé som hotellets energiska och mycket vänliga frukostvärdinna Chrissoula dukat upp. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Efter jobbet

Blondinbella - 17 Oct 19 kl. 21:23

Torsdagen avslutades med en middag på mitt och barnens stammisställe, Agnes. De åt sin vanliga pasta med smör och så deras egen hemgjorda glass till efterrätt. Jag åt fisk men jag åt som vanligt av barnens rätter, av någon anledning är det barnsliga alltid godare.

Historien om Tvärbanan

Feber.se - 23 Aug 19 kl. 22:34

Vi fortsätter titten på Stockholms spårtrafik Stockholmshjärta fortsätter sin titt på Stockholms spårtrafik och den här veckan är det Tvärbanan som får en närmare titt. Tvärbanan är precis det, ett sätt att ta sig tvärs genom områden som förut inte gick att ta sig till utan att man först tog sig in till stan och sedan ut igen. Tvärbanan är smått genialisk och skulle kunna bli ännu mer genialisk.

THEC64 släpps i december

Feber.se - 25 Jun 19 kl. 16:15

Retrofesten fortsätter! Det har varit snack om retrokonsolen THEC64 sedan ett par år tillbaka, men nu är den äntligen på ingång. Mer specifikt kommer den smått utdaterade datorn bli tillgänglig i december.

Tamponger på börsen

Blondinbella - 21 Apr 19 kl. 17:00

I samarbete med Ellen Idag lever vi verkligen i ett pekpinne samhälle. På alla håll och kanter kritiserar man, ifrågasätter innehåll, tillvägagångssätt och miljöaspekter. Vi är ett samhälle fyllt av kunder som sätter väldigt höga krav, vilket är jättebra.


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Örtmajonnäs på ghee

Birgitta Höglund's Mat - 16 Nov 19 kl. 07:00

Örtmajonnäs på ghee Nyttig och god majonnäs Jag har nu i sommar börjat göra majonnäs på ghee, klarnat smör. Det är så gott och betydligt nyttigare blir det ju att göra majonnäsen på smör istället för rapsolja. Den blir fantastiskt smakrik, serverar du den kylskåpskall så blir den som ett krämigare kryddsmör.

Salladsdressing med lingon och rosépeppar

Birgitta Höglund's Mat - 02 Nov 19 kl. 07:00

Vackert på flaska För några år sen åt jag en mycket god salladsdressing med rosépeppar på restaurang De Svarta Fåren i Gamla Stan. De hade den på sin lunchbuffé då, en mycket bra buffé som de nu tyvärr slutat med. Jag gillar att äta lunch ute på bufféställen, då kan man alltid välja något som passar och välja bort det som inte fungerar för min mage och gom.

Förkylningsdrycker – Mina bästa huskurer

Birgitta Höglund's Mat - 26 Oct 19 kl. 07:00

Guldmjölk Värmande och läkande Tillhör du dem som blir förkyld och snorig när höstkylan gör sig påmind och vi vistas mindre utomhus? Jag var sån att jag drabbades väldigt ofta av förkylningar förr, men med över 10 år med LCHF, de senaste 4 med benbuljong och 2½ år med pre/probiotika har gjort mitt immunförsvar så otroligt mycket starkare. Men förra veckan när jag kom hem från Kreta så åkte jag på lite snuva och hosta några dagar.

7 grekiska smårätter – Meze på mitt sätt

Birgitta Höglund's Mat - 19 Oct 19 kl. 10:45

Loukanika med rätterna från min matkurs på Kreta Buffémat Förra veckan var jag och min goda vän och resekollega Therese Renåker nere på Kreta med en mat/hälso-intresserad grupp på 14 personer. Det var tredje året i rad som vi arrangerade vår Harmoniresa till den lilla fiskebyn Makrigialos på den sydostliga delen av ön. Vi hade fantastiskt fint väder och började dagarna med min lugna morgongymnastik och lymfmassage på stranden.

Laxtournedos med bacon och kantareller

Birgitta Höglund's Mat - 16 Oct 19 kl. 07:00

Lyxig höstmiddag Höjden av lyx är för mig att få äta färska kantareller, det är den godaste svampen, enligt min smak. Får man tag på fina kantareller är de allra bäst naturella, helstekta i smör. Lax och bacon är en fin smakkombination, den här gången blev min laxtournedos fylld med gräslök.

Glutenfri kardemummakaka

Birgitta Höglund's Mat - 12 Oct 19 kl. 07:00

Favoritkaka Kardemummakaka har alltid varit en av mina absoluta favoriter bland mjuka kakor, mammas var alldeles underbar. Men sen 10 år äter jag inte vanliga mjuka kakor, bakade på vetemjöl och socker. Så därför kommer här en glutenfri variant bakad på mandelmjöl istället och med den sötning man själv föredrar.

Baconlindade pannbiffar med paprikamajonnäs och årets Harmoniresa

Birgitta Höglund's Mat - 05 Oct 19 kl. 07:00

Medelhavsmat Idag åker jag och goda vännen Therese Renåker iväg på en av våra Harmoniresor. För tredje året i rad är det den lilla fiskebyn Makrigialos på Kreta som är målet, där vi bor på det härliga hotellet Villea Village. Min frukost på Villea Village Vi blir en grupp på 16 personer, så att alla ska känna sig väl omhändertagna, med större grupper än så på hälsoresor blir det lite för opersonligt tycker vi.

Långkok med smak av trattkantarell

Birgitta Höglund's Mat - 02 Oct 19 kl. 07:00

Långsamt tempo Här får du ett av de recept jag lagat på vedspisen i min stuga i norra Dalarna. Där lever jag ett mycket lugnt och stilla liv, där passar verkligen bra att laga långkok, jag använder vedspisen samtidigt som den ger värme i stugan. Jag väljer att leva nästan helt utan kontakt med omvärlden när jag är där ute i skogen, passar på att ta en digital detox.

Morötter på 3 sätt och Åre Höstmarknad

Birgitta Höglund's Mat - 27 Sep 19 kl. 07:00

Säsongsmat Jag ställde frågan här på bloggen i förra inlägget om 3 kålrätter vad ni läsare önskar mer av härinne. En önskan kom, om mer enkla grönsaksrätter på det som är i säsong. Då passar de här 3 morotsrätterna riktigt bra, för alla er som vill äta lokalproducerade läckerheter när de smakar som bäst.

Min nya kokbok börjar ta form

Birgitta Höglund's Mat - 26 Sep 19 kl. 22:10

En mycket trevlig arbetsdag är till ända Idag har jag skrivit klart recepten till min nya kokbok ”Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv” i underbar fjällmiljö på Hotell Åre Fjällsätra i Undersåker. Jag är så otroligt tacksam, glad och nöjd att jag fått göra den här kokboken helt efter mina egna idéer, tack vare min fantastiska förläggare Annika Bladh Just den här helgen jobbar hon för fullt på Bokmässan i Göteborg för att sprida det tryckta ordet till så många som möjligt genom sitt förlag Bladh by Bladh. I helgen drar jag mitt strå till stacken med kokbokssignering på Åre Höstmarknad, hoppas vi ses där Här ser du två av de miljöbilder jag tagit till boken i sommar, tillsammans med alla receptfoton, igår blev arbetet med bilderna klart.

Kål på 3 olika sätt

Birgitta Höglund's Mat - 24 Sep 19 kl. 07:00

Kåltider Nu är det verkligen en bra tid för alla oss som gillar kål i alla former. Närproducerat, sprängfyllt med näring, lågt i kolhydrater och dessutom billigt. Jag frågade på min Facebooksida för ett tag sen vad mina följare där vill ha för recepttips här på bloggen och då var det en som efterlyste recept som inte är så dyra.

Renskavspanna på vedspis och fjällutflykt

Birgitta Höglund's Mat - 22 Sep 19 kl. 07:00

Höst i fjällen Nu i veckan åkte jag och min syster, som nyligen blivit pensionär, på en tredagarstur ner till vår lilla hemby i norra Dalarna. Vi fick några riktigt fina, om än något kalla, dagar fyllda med naturupplevelser. Vi har varsin stuga, min är utan el och vatten, så det är riktigt vildmarksliv jag lever när jag är där.

Lime- och pistagebollar från bakboken Nyttigare Gott

Birgitta Höglund's Mat - 20 Sep 19 kl. 07:00

Nyttigare Gott av Jenny och Magnus AnderssonIsaberg Förlag Njutbara och nyttigare bakverk Häromdagen fick jag äntligen se Jenny och Magnus Anderssons nya bakbok Nyttigare Gott, som är utgiven på Isaberg Förlag. Jag har följt deras fina blogg Under vårt tak i många år och vi har även blivit vänner i den riktiga världen, utanför internet. Jag beundrar deras hängivna arbete med att sprida Paleo/Stenålderskost, det är många som liksom Magnus behöver äta ren och naturlig mat för att förbättra sin hälsa.