Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från KENZA

ANALOG

KENZA - 13 Aug 18 kl. 10:41

  Captured on film from my Ivyrevel shoot a few weeks ago Varför är det så mycket roligare att ta analoga bilder (eller polaroidbilder) än digitala? Kanske för att det känns som back in the days när man bara hade x antal försök på sig, att byta pose eller fixa till håret fanns liksom inte på kartan. Minns hur spännande det var att titta på bilderna sen när de var framkallade, bara för att se att de var dåliga med fel fokus haha… Men det var ju lite charmen med det! Minns också när vi fick vår första digitalkamera, vi var lite sena på det eftersom att det var en lyxgrej. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Berlinbaserade Rosa Barba först ut för Malmös nya konsthallschef

Nyhetspressen - 20 Feb 17 kl. 06:36

Malmö konsthall har ny chef, Mats Stjernfeldt, och hans första utställning blir med den Berlinbaserade konstnären och filmaren Rosa Barba. Hon är fascinerad av alla delar av analog filmvisning..

Benke Rydman: Det går att hitta en hiphop-vibb i Tjajkovskij

Nyhetspressen - 06 Sep 16 kl. 16:51

Det var ett radioreportage om två rumänska tiggare som gav Benke Rydman nyckeln till hur han skulle göra Tjajkovskijs ”Nötknäpparen”. Klassikern har fått en uppdatering där baletten blandas med hiphop och ”analog skitighet”..

LG V20 kommer utrustas med avancerad DAC

Feber.se - 11 Aug 16 kl. 13:00

Musik via trådade hörlurar ska låta toppen Lenovo har redan slopat hörlursuttaget i Moto Z och det ryktas om att kommande iPhone inte kommer köra någon 3.5mm-port. LG verkar dock gå mot strömmen och kommer inte bara utrusta kommande V20 med hörlursuttag, utan kommer även använda en avancerad DAC, eller digital-to-analog converter som det också kallas.

Doctor Who Dalek Analog Watch

GeekAlerts - 26 Feb 16 kl. 13:00

Exterminate that bare wrist, or at least cover it up with the Doctor Who Dalek Analog Watch. With such a cool timepiece in your possession, it’s safe to say that your habit of being late will be exterminated.

Analog Voltmeter Clock

GeekAlerts - 27 Nov 15 kl. 18:40

There are a lot of sleek, futuristic clocks out there but the Analog Voltmeter Clock goes in the opposite direction, telling time with some cool retro, analog style. Designed to look like an analog voltmeter, this electrifying design is perfect for geeks who are into electronics and vintage equipment.

Connectivity Lost är en analog film om det digitala livet

Feber.se - 10 Nov 15 kl. 07:30

Du är smartare än din telefon Den här filmen är inspelad med en analog Vintage Eclair-kamera och handlar om hur mycket vi litar på och är beroende av den digitala tekniken. En skön kontrast med andra ord och kanske en tankeställare. fstoppers.

Steampunk-Styled Tesla Analog Watch

GeekAlerts - 27 Aug 15 kl. 11:30

This Steampunk-Styled Tesla Analog Watch sports a weathered-brass look on metal findings plus it has a leather strap. The best part is the 2 light-up vacuum tube-style LEDs on top. It looks awesome.

Casio Edifice EQB-500 – en smart analog klocka

Prylkoll.se - 31 Oct 14 kl. 19:40

Det pratas mycket om smarta klockor som Apple Watch och Peeble Steel, men man får inte glömma bort att många hellre bara har en vanlig analog klocka. Fast vad sägs om ett mellanting, en analog klocka... Läs hela notisen direkt på Prylkoll.

Analog kontra digital KPI-inflation

Cornucopia? - 10 Mar 14 kl. 14:27

Fick ett tips från en läsare om en tysk nätbutik, som säljer hållbara analoga saker. Plötsligt blir inflationen väldigt tydlig och hur KPI-inflationen pressas ner av digitaliseringen av produkter.Exempelvis kostar en analog mekanisk väggklocka av klassisk modell runt 3 300:- SEK, vilket kan jämföras med ett litet batteridriven Quartsurverk monterat bakom en godtycklig skiva med ett borrhål i mitten, vilket kostar någon hundralapp.

900 jobb bort på Telia Sonera

Nyhetspressen - 31 Jan 13 kl. 17:48

Telia Sonera ska säga upp 900 personer i Sverige i år. Samtidigt måste bolaget rekrytera 200 personer för att klara omställningen från analog till digital teknik, enligt vd Lars Nyberg. Telia Sonera lade förra året fram ett besparingsprogram.


Fler inlägg från KENZA

STUDIO MORNING

KENZA - 10 timmar sedan

A morning in the studio! Sweater and jeans from Zara, shoes from Puma by Fenty Från och med nu så betyder måndagar PODDINSPELNING! Vi släpper ju våra avsnitt på onsdagar så varje måndag spelar vi in ett nytt.

ELLE-GALAN 2019

KENZA - Igår: 12:00

Hej hjärtan! Jag var helt utslagen igår efter fredagskvällen (jag somnar vid 21 varje kväll nu så att vara ute till ett var rekord hehe) och behövde en riktig slappardag för att återhämta mig. Jag och Aleks gick en långpromenad med Mani i Hagaparken, lagade pasta med pesto och tittade på serier.

DANI’S BABYSHOWER

KENZA - 18 Jan 19 kl. 10:21

Babyshower for Dani and Baby V!  God morgon! Jag ska alldeles strax iväg och prova av min galaklänning en sista gång.

PREGNANCY WEEK 21

KENZA - 17 Jan 19 kl. 09:00

GRAVID VECKA 21 Vikt: 58 (-3kg) Weight: 58 (-3kg) Bebors status: Bebisen är nu ca 24 cm lång mellan huvud och fot och väger ca 360 gram i slutet av veckan. Bebisen rör sig fritt i fostervattnet och nu kan man kanske känna sparkar högre upp i magen och nere vid blygdbenet. Nu är alla organ bildade men det kommer ta många veckor innan de har mognat och börjar fungera.

KENZA & DANI – NÄR LIVET HÄNDER

KENZA - 16 Jan 19 kl. 08:00

Välkomna till det första avsnittet av vår podcast! Åh äntligen! Idag släpper vi vår podcast Kenza & Dani – När livet händer!

20 WEEK SCAN

KENZA - 15 Jan 19 kl. 19:24

När vi kom hem från Maldiverna så hade vi som sagt vårt stora rutinultraljud! Innan det hade vi inte sett Bebor sedan vecka 13 så vi var så himla exalterade över att få se vår skrutt igen. Vi var också lite nervösa såklart för nu skulle vi ju gå igenom lilla kroppen för att se att allt såg normalt ut.

GRAVID VECKA 5-17

KENZA - 14 Jan 19 kl. 17:11

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .

NYHETSMORGON

KENZA - 14 Jan 19 kl. 14:14

Jeans from H&M, blouse and shoes from Zara, necklace from Ivyrevel, rings from Caroline Svedbom Hej hjärtan! Hoppas ni har en bra måndag. Jag har slitit mig i håret sedan igår eftermiddag pga min mobil som lagt av.

WATER VILLA

KENZA - 12 Jan 19 kl. 21:45

I miss our villa! Bikini from Coco & Nuts swim, beach dress from Monday Swimwear, beach bag from Gina Tricot Hej hjärtan! Vad har ni för er denna lördagskväll?

PREGNANCY SYMPTOMS FIRST MONTHS

KENZA - 12 Jan 19 kl. 12:20

Ett önskeinlägg från er var att berätta lite om mina gravidsymtom jag hade de första månaderna. Jag har faktiskt fört dagbok nästan varje dag i ett års tid, lite tufft att gå tillbaka nu och läsa om de mörka dagarna men jag är också glad över att jag har allt det nedskrivet. Så mycket känslor, tankar och smärta, och så fint att sedan se hur allt plötsligt vände.

STOMACH FLU AND BEYONCÉ CROWNS

KENZA - 11 Jan 19 kl. 19:50

Hej hjärtan! Jag har inte mått bra sedan vi kom hem från Maldiverna, därav ingen uppdatering här. Trodde det var mitt gravidillamående som gjorde comeback nu i vecka 20 men det visade sig vara magsjuka (blev förmodligen matförgiftad på flygplatsen)…… Uhh, inte det lättaste att gå igenom när man bär på en liten.

FEELING BABY KICKS

KENZA - 08 Jan 19 kl. 16:37

I will remember this trip forever  Nu sitter vi på flygplatsen i Malé och väntar på planet som går om ett par timmar. Långflyg till Istanbul där vi mellanlandar, och sedan därifrån till Stockholm (landar hemma imorgon vid lunch). Ville verkligen inte lämna paradisön när vi åkte därifrån i eftermiddags, men nu vill jag bara komma hem och tycker att det ska bli skönt.

TODAY’S PLANS

KENZA - 07 Jan 19 kl. 06:37

Today’s plans – swim and read! LOOK at that beautiful clear water!!! God morgon där hemma!

HOW I FOUND OUT

KENZA - 06 Jan 19 kl. 11:06

Så himla kul att få berätta för er nu HUR jag fick reda på att jag var gravid den där dagen i september, chocken kring det och hur jag överraskade Aleks. Världens gladaste Aleks.

VILKEN VECKA / WHICH WEEK?

KENZA - 05 Jan 19 kl. 18:01

Me and my treasure  Ni är många som undrat vilken vecka jag är i nu och jag är i vecka 28! Haha nej nu skoja jag bara, så länge har jag inte dolt det från er. Jag och Bebor är i vecka 19!