Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 AerCap förlorade 113 flygplan till Ryssland - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

AerCap förlorade 113 flygplan till Ryssland

Feber.se - 18 May 22 kl. 17:00

Världens största flygplansägare blev av med plan för miljarder AerCap Holdings, ett företag som pysslar med leasing av passagerarflygplan, uppger att man blivit av med 113 stycken av sina flygplan i samband med att Ryssland nationaliserat dessa efter sanktionerna som drabbad landet. Förutom flygplanen ska AerCap även ha fått se Ryssland ta över elva jetmotorer till flygplan som tillhörde företaget. AerCap är världens största ägare av flygplan och deras flotta består av 1624 flygplan. Flygplanen företaget nu blivit av med i Ryssland motsvarar mindre än fem procent av värdet som hela AeroCaps flotta är värd. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

UFC bekräftar huvudmatch med topprankade fjäderviktsstjärnorna!

MMAnytt - 27 May 22 kl. 07:03

UFC:s fjäderviktsklass är i rörelse då det nu står klart att andrarankade Brian Ortega och tredjerankade Yair Rodriguez kommer att ryka ihop! Ortega vs Rodriguez kommer att agera huvudmatch på en UFC Fight Night-gala i Elmont, New York den 26 juli. ESPN Deportes var först med att rapportera om nyheten.

James Corden flyger flygplan med Tom Cruise

Feber.se - 24 May 22 kl. 18:00

Top Gun För att göra lite reklam för sin film Top Gun: Maverick tog Tom Cruise med sig pratshowvärden James Corden för en liten flygtur med diverse flygplan. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Ryssland har tagit över delar av Ukrainas internet

Feber.se - 04 May 22 kl. 10:00

Routar internet via Ryssland i ockuperade delar av Ukraina Ryssland ser ut att ha tagit över delar av internetdistributionen i områden som man ockuperar i Ukraina. Organisationen Netblocks rapporterar att internettrafik från den ryska staden Kherson nu har börjat gå igenom ryska internetleverantörer. Enligt Netblocks så routas nu internettrafiken i Kherson via de den statliga ryska internetoperatören Rostelecom.

En lista på företag som är kvar i Ryssland

Feber.se - 30 Apr 22 kl. 12:00

Och de som inte är det Om man vill tokbojkotta alla företag som fortfarande är aktiva i Ryssland så har Yale sammanställt en lista på företag som fortfarande har verksamhet i eller med landet. Listan kategoriserar de olika bolagen i fem kategorier där de får betygen A till F. A innebär att de lämnat landet helt och hållet medan F innebär att företaget har fortsatt sin verksamhet som vanligt.

Chess.com blockerat i Ryssland

Feber.se - 27 Apr 22 kl. 08:00

På grund av två artiklar om Ukraina Den stora schacktjänsten Chess.com ser ut att ha blivit blockerad i Ryssland. Enligt Chess.

Starlink testat på flygplan

Feber.se - 20 Apr 22 kl. 11:30

SpaceX rymdinternet försåg Delta Airlines-plan med wifi Wall Street Journal rapporterar att det amerikanska flygbolaget Delta Airlines har börjat testa att förse sina flygplan med internet via SpaceX rymdinternet-operatörer Starlink. Starlink förser redan runt 250.000 hushåll med internet från rymden.

Det här innebär Rysslands krig för ISS

Feber.se - 13 Apr 22 kl. 21:00

Kan USA och Ryssland fortfarande samarbeta i rymden? I denna video går Vox igenom historien bakom internationella rymdstationen och hur det historiska samarbetet mellan USA och Ryssland blev till. Just nu, trots några obehagliga tweets från Ryssland, verkar det som att samarbetet mellan länderna fortsätter i Rymden.

Radiostyrd version av Airbus A380 lyfter mot skyarna

Feber.se - 11 Apr 22 kl. 22:00

Ser ut som ett litet flygplan från Thai Air Här kan ni kolla in när ett jättelitet Airbus A380 visas upp publikt för första gången. Det kan även ses som ett hyfsat stort radiostyrt flygplan om man hellre skulle föredra det. Flygplanet är modellerat efter hur en av Thai Airs Airbus 380 ser ut tillverkat i skala 1/13.

Ericsson stoppar all verksamhet i Ryssland

Feber.se - 11 Apr 22 kl. 11:00

Företagets ryska personal får nu gå på betald ledighet Ericsson meddelade idag att man kommer att stoppa all sin verksamhet i Ryssland. Företaget slutade leverera till ryska kunder i samband med att Ryssland invaderade Ukraina i slutet av februari men lägger nu ner all verksamhet i Ryssland tills vidare. I ett pressmeddelande skriver Ericsson: "In the light of recent events and of European Union sanctions, the company will now suspend its affected business with customers in Russia indefinitely.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.