Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från UNDERBARACLARA

Ai Weiwei ger tillbaka stödkassa

UNDERBARACLARA - 31 Oct 12 kl. 10:16

Kinesiske dissidenten och konstnären Ai Weiwei meddelade på onsdagen att han har börjat betala tillbaka de pengar som donerats till hans misslyckade juridiska kamp mot [... Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Ai Weiwei kommer till Malmö i vår

Nyhetspressen - 10 Jan 19 kl. 10:50

Internationell författarscen gästas även av bl a Michael Ondaatje, Samar Yazbek och Chris Kraus..

Ai Weiwei bygger staket

Nyhetspressen - 27 Mar 17 kl. 22:20

Den kinesiske konstnären Ai Weiwei kommer att bygga tiotals staket i New York som en del i en utställning som öppnar i oktober. Utställningens tema är murar som splittrar människor och markerar gränser. Tanken är att göra de taggtrådsförsedda säkerhetsstängslen till en konstnärlig symbol.

Ai Weiwei presenterade sin flyktingfilm

Nyhetspressen - 11 Feb 17 kl. 14:11

I sin dokumentärfilm "Human flow" tar sig den kinesiske konstnären Ai Weiwei an de globala flyktingströmmarna. Under förra året följde och intervjuade 25 filmteam människor på flykt från krig, svält och förföljelse i 22 länder och man besökte bland annat över 40 flyktingläger.(TT).

Utställning av Ai Weiwei öppnar 5 februari i Stockholm

Kulturbloggen - 31 Jan 17 kl. 15:45

Galerie Forsblom i Stockholm visar utställningen Tyre av den kinesiske konstnären och aktivisten Ai Weiwei. Betraktaren bjuds på en sinnlig resa genom den kinesiska historiens rika ikonografi, vilken blandas med referenser till vår samtid samt konstnärliga föregångare och medpassagerare. Utställningen omfattar verk från de senaste åren och blir också en ytterst precis temperaturmätare av vår tid.

Ai Weiwei öppningsutställning på nytt Stockholmsgalleri

Nyhetspressen - 13 Jan 17 kl. 14:15

En utställning med Ai Weiwei inleder vårprogrammet på Galerie Forsblom, Finlands ledande konstgalleri, som i början av februari öppnar en stor filial i Stockholm..

Ai Weiweis flytvästprotest i Berlin

Nyhetspressen - 15 Feb 16 kl. 15:15

Ai Weiwei har gjort flera konstinstallationer som handlar om flyktingsituationen på Medelhavet den senaste tiden. Nu har han klätt in pelarna på Berlins konserthus med 14.000 flytvästar från flyktingar som anlänt på den grekiska ön Lesbos..

Ai klär in konserthus i flytvästar

UNDERBARACLARA - 15 Feb 16 kl. 15:56

14 000 använda, brandgula flytvästar pryder just nu konserthuset i Berlin. Bakom installationen ligger den kinesiske konstnären och dissidenten Ai Weiwei som vill uppmärksamma det stora antal flyktingar som dagligen försöker ta sig över Medelhavet till Europa, skriver CNN.

Ai Weiwei återskapar gripande foto

UNDERBARACLARA - 01 Feb 16 kl. 10:07

Den kinesiske konstnären Ai Weiwei har återskapat fotot på den drunknade treåringen Alan Kurdi, som hittades på en strand i turkiska Bodrum, som fick massiv spridning i höstas, skriver The Guardian. På den svartvita bilden syns Ai ligga vid vattenbrynet, i samma ställning som Kurdi, på den grekiska ön Lesbos.

Ai Weiwei ställer in i Danmark

Nyhetspressen - 27 Jan 16 kl. 14:01

Den kinesiske konstnären och aktivisten Ai Weiwei drar tillbaka enskilda verk samt en utställning från Danmark som svar på landets åtstramade asylpolitik..

Ai Weiwei drar tillbaka konstverk

UNDERBARACLARA - 27 Jan 16 kl. 11:20

Den kinesiske konstnären och aktivisten Ai Weiwei vill dra tillbaka ett av sina konstverk från konsthallen Aros i Århus. Orsaken är att han vill protestera mot de nya åtstramningarna i Danmarks asylpolitik. Verket ingår i utställningen ”A new dynasty – created in China” som öppnade i november förra året.


Fler inlägg från UNDERBARACLARA

[PLUS] Spännande och magisk anime

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:15

Två tonåringar länkas samman på ett magiskt vis och byter kroppar med varandra.

[PLUS] Klaustrofobiskt drama

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:09

Dysfunktionella familjeband och surrealistiska målningar är framträdande inslag i det här polska...

[PLUS] Livfull skildring av Lenins resa

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:00

 Lenin var nog ­aldrig i länet, tror Folkbladets Mats Rosin som läst Catherine Merridales ”Lenins...

Skrapade i tv – storvinst till Bolidenbo

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 11:36

I morse blev det vinst till Bolidenbon Hamdi Al Hashedi, som kom till Sverige tillsammans med fru och barn för ett år sedan. För ett år sedan kom Hamdi Al Hashedi till Sverige. Tillsammans med fru och son hade de tagit sig från Jemen och Syrien, och bor nu i Boliden utanför Skellefteå.

Hon är universitetets nya biträdande rektor

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:55

Det är Anna Lindqvist som är lektor vid institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap som är Umeå universitets nya biträdande rektor. – Det ska bli väldigt spännande att vara med och leda och utveckla en så fantastisk verksamhet som Lärarhögskolan.

Dubbla Jonasson i Tegs SK

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:50

Tegs SK meddelar via ett pressmeddelande att man förlänger kontraktet med forwarden Victor Jonasson. Han får sällskap av brorsan Alexander som ansluter från Björklövens J20-lag. – Alexander är en teknisk lirare som gillar att utmana och vi hoppas att han kan fortsätta att producera även på seniornivå.

Brr: så mycket ska påskvädret pendla

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:38

I morgon börjar påsken och det kommer att bli en omtumlande påsk enligt SMHI – vädermässigt. Längs kusten kommer temperaturen i länet hålla sig runt nollstrecket på dagarna. Men temperaturen kommer att sjunka till -8 grader natten mellan skärtorsdagen och påskafton.

Klart: Här är projekten som får naturvårdsbidrag

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:33

52 friluftslivs- och naturvårdsprojekt i Västerbotten får i år dela på 2,1 miljoner kronor. Det står klart när Länsstyrelsen i Västerbotten nu meddelar vilka som får Lona-bidrag. Det är 34 pågående och 18 nya projekt som får stöd från Lona, Lokala naturvårdssatsningen, som fördelas av Länsstyrelsen i Västerbotten.

[PLUS] Klart: Lövenforwarden får inte förlängt

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:19

En säsong i Björklöven. Nu får Joakim Högberg leta ny klubb. - Det är som det är, säger forwarden.

Västerbotten har flest höns i norra Sverige

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:08

Påsken står runt hörnet och då är det, som på andra svenska högtider, äggätardags. Då kan man undra varifrån äggen kommer. Till årets påskägg kommer hönan innan ägget, i alla fall i Västerbotten, som har flest höns av alla de fyra nordligaste länen.

[PLUS] Måste köra 130 mil för att hämta postpaketet

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Köra 130 mil enkel väg för att hämta ett paket.

[PLUS] ”Vi har ansvar mot avsändaren”

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Det säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord.

[PLUS] Ekonomisk kris för konkurrenten

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:26

Sundsvall Hockey måste få in minst en miljon kronor innan månadsskiftet för att rädda föreningen,...

Umeåspelare på landslagsläger

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:24

P16- och P17-landslaget har kallat till Future Team-läger – med Umeå-inslag. Tre Umeåspelare och en Sunnanålirare är kallade till de respektive lägren. P17-landslaget samlas på Bosön den 19-21 april och där är Umeå FC Akademi-duon William Schultz och Ville Norrman samt Sunnanås Lucas Lindfors bland de 29 kallade spelarna.

Så gick L:s experiment att hitta nya politiker

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:19

Liberalerna i Västerbotten genomförde en valprocess med öppna nomineringar till de olika val. Har du någonsin funderat på att bli riksdagsledamot? Den frågan ställdes av Liberalerna till alla västerbottningar.