Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Anledningen till att överviktiga behöver andra kostråd

Kostdoktorn - 11 Aug 19 kl. 17:31

383 visningarHur ska man tänka kring hur man äter? Är naturligt smala personer verkligen de rätta att ge kostråd till de som kämpar med vikten? Den fantastiske Gary Taubes berättar vad han lärt sig i arbetet med sin nya bok. Som förberedelse till den nya boken intervjuade Taubes över hundra praktiserande läkare som förespråkar lågkolhydratkost till sina patienter. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Fanns det verkligen en sockerkonspiration som gav oss dagens kostråd?

Träningslära - 18 Feb 18 kl. 11:40

Idag publicerades en artikel i Science Magazine som jag önskar att alla hade kunnat läsa. Tyvärr är deras artiklar inte gratis för alla så jag tänkte att jag tipsar om hela artikeln för de som har tillgång och sen lägger jag in ett antal citat från texten här vilket jag ändå tycker lyfter fram huvudpoängerna […] Inlägget Fanns det verkligen en sockerkonspiration som gav oss dagens kostråd? dök först upp på Träningslära.

Ska kostråden fokusera på delar eller helheten?

Träningslära - 27 Jul 17 kl. 15:43

Jag tänkte bara kort skriva om en ny studie som mest är intressant eftersom den belyser lite av problemet med kostråden idag och hur livsmedelsindustrin varit inblandad och med största sannolikhet förändrat den mot det sämre. Det är nog inte särskilt många som känner till historien bakom de första näringsrekommendationerna (dietary guidelines) som blev till […] Inlägget Ska kostråden fokusera på delar eller helheten? dök först upp på Träningslära.

Ny genomgång: Kostråden om fett har inget vetenskapligt stöd

Kostdoktorn - 27 Oct 16 kl. 08:27

När de fettskrämda kostråden infördes fanns det inget vetenskapligt stöd för dem. Och det finns det fortfarande inte, enligt en ny meta-analys utförd av bland andra dr Zoe Harcombe:British Journal of Sports Medicine: Dietary Fat Guidelines Have No Evidence Base: Where Next for Public Health Nutritional Advice?TidigareBMJ: Kritiken av kostråden kommer INTE att dras tillbakaBMJ kritiserar ovetenskapliga och partiska fettsnåla kostråd!

Inget förbud mot ritualslaktat i policy

Nyhetspressen - 13 Oct 16 kl. 14:00

STAFFANSTORP Det blev het debatt i våras när SD i en motion krävde att förbud mot ritualslaktat kött skulle skrivas in i kommunens kostpolicy. Nu har kostrådet tagit fram ett förslag till policy och något uttalat förbud finns inte med.Men skolan kan inte tillgodose eventuella önskemål om ritualslaktat kött, säger kostrådets ordförande Björn Magnusson (L).

De amerikanska kostråden utreds – av statliga insiders

Kostdoktorn - 28 Aug 16 kl. 09:19

1 miljon dollar till statliga insiders för att undersöka sina egna kostråd?Förra året krävde den amerikanska kongressen en genomgång av de fettsnåla amerikanska kostråden. Detta på grund av välgrundade misstankar att de är baserade på mossiga idéer, och att kostråden fullständigt har misslyckats med att förebygga fetma och diabetes.

Viktigt att hålla vikten

Nyhetspressen - 26 Aug 16 kl. 13:00

Nära nog hälften av alla vuxna i Sverige är överviktiga och det ses som ett stort hälsoproblem..


Fler inlägg från Kostdoktorn

LCHF-bröd

Kostdoktorn - Igår: 07:16

Bröd är något många brukar sakna när man byter till LCHF-kost, men det behöver du inte göra. Här finns frallor, vitlöksbröd, korvbröd, focaccia och mycket mer.Inlägget LCHF-bröd dök först upp på Diet Doctor.

Getostbollar med marinerade sesamfrön

Kostdoktorn - i förrgår: 14:38

Marinerade sesamfrön är riktig goda och tillför mycket smak. Ät dem med getost för att få en krämig och knaprig kombination. Perfekt som tilltugg till drinken eller gott till helgmyset.

Mina matvanor idag

Kostdoktorn - i förrgår: 11:52

Min resa med LCHF och Diet Doctor började i Zimbabwe 2012 och sedan dess har jag experimenterat med en mängd olika former av lågkolhydratkost. Jag äter inte längre ketogent och här berättar jag varför.Inlägget Mina matvanor idag dök först upp på Diet Doctor.

Anmälan öppen: Tjugofem osockrade år

Kostdoktorn - 16 Aug 19 kl. 07:10

För 25 år sedan introducerade beroendeexperten Bitten Jonsson begreppet sockerberoende i Sverige. Det kommer att uppmärksammas under hösten, genom ett evenemang som hålls i Stockholm lördag 12 oktober. Under dagen kommer föreläsarna att avlösa varandra och på kvällen hålls en middag med underhållning.

Godaste veganska LCHF-majonnäsen

Kostdoktorn - 15 Aug 19 kl. 12:28

Letar du efter en majonnäs som är äggfri, vegansk och LCHF? Då kan du sluta leta nu för här är den! Den här majonnäsen är silkeslen, krämig, smakrik och smakar precis som "riktig" majonnäs.

Vad är det för fel på mig!?

Kostdoktorn - 14 Aug 19 kl. 11:05

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Dansk kritik mot officiella kostråd till diabetiker

Kostdoktorn - 14 Aug 19 kl. 06:32

Diabetiker har sedan slutet av 70-talet blivit rekommenderade en kost med mycket kolhydrater. Allt fler forskare menar nu att kostråden behöver uppdateras, enligt en artikel i danska Politiken. En ny dansk studie pekar på det som många andra studier tidigare belyst, att den rekommenderade kosten inte alls är optimal för den som har problem med blodsockerkontroll.

Kyckling och champinjoner i krämig tomatsås

Kostdoktorn - 13 Aug 19 kl. 12:44

Letar du efter en god och snabblagad maträtt? Testa detta! På 30 minuter har du en näringsrik, mättande och god maträtt på middagsbordet.