Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Anledningen till att överviktiga behöver andra kostråd

Kostdoktorn - 11 Aug 19 kl. 17:31

383 visningarHur ska man tänka kring hur man äter? Är naturligt smala personer verkligen de rätta att ge kostråd till de som kämpar med vikten? Den fantastiske Gary Taubes berättar vad han lärt sig i arbetet med sin nya bok. Som förberedelse till den nya boken intervjuade Taubes över hundra praktiserande läkare som förespråkar lågkolhydratkost till sina patienter. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Fanns det verkligen en sockerkonspiration som gav oss dagens kostråd?

Träningslära - 18 Feb 18 kl. 11:40

Idag publicerades en artikel i Science Magazine som jag önskar att alla hade kunnat läsa. Tyvärr är deras artiklar inte gratis för alla så jag tänkte att jag tipsar om hela artikeln för de som har tillgång och sen lägger jag in ett antal citat från texten här vilket jag ändå tycker lyfter fram huvudpoängerna […] Inlägget Fanns det verkligen en sockerkonspiration som gav oss dagens kostråd? dök först upp på Träningslära.

Ska kostråden fokusera på delar eller helheten?

Träningslära - 27 Jul 17 kl. 15:43

Jag tänkte bara kort skriva om en ny studie som mest är intressant eftersom den belyser lite av problemet med kostråden idag och hur livsmedelsindustrin varit inblandad och med största sannolikhet förändrat den mot det sämre. Det är nog inte särskilt många som känner till historien bakom de första näringsrekommendationerna (dietary guidelines) som blev till […] Inlägget Ska kostråden fokusera på delar eller helheten? dök först upp på Träningslära.

Ny genomgång: Kostråden om fett har inget vetenskapligt stöd

Kostdoktorn - 27 Oct 16 kl. 08:27

När de fettskrämda kostråden infördes fanns det inget vetenskapligt stöd för dem. Och det finns det fortfarande inte, enligt en ny meta-analys utförd av bland andra dr Zoe Harcombe:British Journal of Sports Medicine: Dietary Fat Guidelines Have No Evidence Base: Where Next for Public Health Nutritional Advice?TidigareBMJ: Kritiken av kostråden kommer INTE att dras tillbakaBMJ kritiserar ovetenskapliga och partiska fettsnåla kostråd!

Inget förbud mot ritualslaktat i policy

Nyhetspressen - 13 Oct 16 kl. 14:00

STAFFANSTORP Det blev het debatt i våras när SD i en motion krävde att förbud mot ritualslaktat kött skulle skrivas in i kommunens kostpolicy. Nu har kostrådet tagit fram ett förslag till policy och något uttalat förbud finns inte med.Men skolan kan inte tillgodose eventuella önskemål om ritualslaktat kött, säger kostrådets ordförande Björn Magnusson (L).

De amerikanska kostråden utreds – av statliga insiders

Kostdoktorn - 28 Aug 16 kl. 09:19

1 miljon dollar till statliga insiders för att undersöka sina egna kostråd?Förra året krävde den amerikanska kongressen en genomgång av de fettsnåla amerikanska kostråden. Detta på grund av välgrundade misstankar att de är baserade på mossiga idéer, och att kostråden fullständigt har misslyckats med att förebygga fetma och diabetes.


Fler inlägg från Kostdoktorn

Parmesanchips

Kostdoktorn - Igår: 12:13

Allt du behöver för att göra dina egna knapriga chips är parmesanost och dina favoritfrön. Perfekt snacks till fördrinken eller myskvällen.Receptet →Inlägget Parmesanchips dök först upp på Diet Doctor.

Hälsokryssa med LCHF – biljettbokningen öppen!

Kostdoktorn - i förrgår: 12:42

Nu kan du boka din biljett till vårens hälsokryssning. För trettonde året i rad arrangeras en dygnskryssning med hälsa och god mat i fokus: Vårens kryssning med spännande föreläsare och gäster, spara datumet i din kalender. Klara föreläsare är Anna Andersson som berättar om nyttigheter i det gröna och varför det är så viktigt.

Kanelkaffe med grädde

Kostdoktorn - i förrgår: 08:29

Julens godaste kaffe smaksätter du själv. Med lite kanel i bryggaren och vispad grädde på toppen når julfikat oanade höjder.Inlägget Kanelkaffe med grädde dök först upp på Diet Doctor.

Vad kan man använda istället för kokosmjöl?

Kostdoktorn - 04 Dec 19 kl. 07:14

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Kyckling med broccoli och vitlökssmör

Kostdoktorn - 03 Dec 19 kl. 11:23

Här är en superenkel men smakrik, nyttig och billig LCHF-rätt. Perfekt som snabblunch eller middag på stressiga vardagskvällar.Receptet →Inlägget Kyckling med broccoli och vitlökssmör dök först upp på Diet Doctor.

Träffa andra kostintresserade i Globen!

Kostdoktorn - 02 Dec 19 kl. 13:48

Vill du träffa andra LCHF:are, lära känna nya vänner, äta god mat, kanske ta ett glas vin och, inte minst, få massor av inspiration? Denna vecka är det återigen dags för LCHF-magasinets AW. Under anspråkslösa former samlas ett gäng LCHF-are på Blues Kök & Bar som ligger inne i Globens shoppingcentrum.

Grönkålssallad med getost och granatäpple

Kostdoktorn - 02 Dec 19 kl. 09:19

En vacker vintersallad som är full av smak och näring. Grönkål är bland det mest näringsrika du kan äta – laddad med A, C och K-vitaminer. Granatäpple innehåller lite mer kolhydrater men är en nyttig frukt med massa antioxidanter.

Living low carb med John

Kostdoktorn - 01 Dec 19 kl. 14:18

John led av värk och smärta som han helt enkelt avfärdade som något ”normalt”. Som den stora killen på jobbet var han känd för att vara konstant hungrig och alltid på jakt efter någonting att stoppa i munnen. Plötsligt kom verkligheten ikapp honom och han bestämde sig för att göra en förändring.

Pepparkaksknäcke

Kostdoktorn - 01 Dec 19 kl. 08:25

Fira första advent med spröda fröknäcken som har en härlig smak av pepparkakor. Perfekt till ostbrickan. Serveras bäst med en bit gräddig ädelost.