Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

Antalet anmälda hatbrott har ökat

Svensson - 31 Oct 19 kl. 09:07

Under 2018 identifierade Brå nästan 7 090 polisanmälda brott med hatbrottsmotiv. Det är en ökning med 11 procent sedan 2016, och 29 procent sedan 2013. Det visar rapporten Hatbrott 2018, som Brottsförebyggande rådet (Brå) publicerat i dag. Det finns inget som tyder på att det handlar om en verklig ökning av hatbrottsligheten utan det mesta tyder på att det handlar om en ökning av antalet anmälningar på grund av ett riktat arbete för att just öka antalet anmälningar som ett sätt att bekämpa rasism och hatbrott. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Covid-19 har gett färre misshandelsbrott

Svensson - 19 Jun 20 kl. 11:50

Även under maj har antalet anmälda misshandelsbrott minskat i jämförelse med maj 2019. Antalet anmälda misshandelsbrott i mars och april 2020 var 10 respektive 8 procent lägre än motsvarande månader 2019, och minskningen fortsatte under maj 2020. Antalet anmälda misshandelsbrott  var 7 procent lägre i maj 2020 än i maj 2019.

Det är inte 75% fler fällande domar för våldtäkt

Svensson - 17 Jun 20 kl. 13:42

Olivia Björklund Dahlgren från organisationen Fatta har läst Brås:s rapport om domar efter samtyckeslagens införande. Hon har dock inte riktigt fattat vad siffrorna i rapporten inneburit. Antalet fällande domar har inte ökat med 75% vilket Björklund Dahlgren påstår.

Det finns ingen ökad narkotikabrottslighet

Svensson - 13 May 20 kl. 17:25

Antalet anmälda narkotikabrott ökade under april 2020 jämfört med 2019. Det beror inet på en ökad narkotikabrottslighet utan på att polisen har fått mindre att göra så att de kan genomföra fler personkontroller. Fler personkontroller ger fler anmälda narkotikabrott, för antalet anmälda narkotikabrott beror helt och hållet på hur många personkontroller polisens genomför.

Färre misshandelsbrott och sexualbrott

Svensson - 08 May 20 kl. 08:23

Antalet anmälda brott minskade med 5% i april 2020 jämfört med april 2019. Mest minskade stöldbrotten och bedrägeribrotten. Men även de anmälda våldsbrotten, dvs brott mot person som de heter i statistiken minskade i antal.

Fortsatt minskning av antalet anmälda brott

Svensson - 08 May 20 kl. 07:51

Antalet anmälda brott i april 2020 har minskat med 5 procent, jämfört med i april förra året. Det är en minskning för andra månaden i rad, men utvecklingen är inte entydig utan skiljer sig åt mellan olika brottskategorier. Sett över lite längre tid är minskningen inte anmärkningsvärd och förefaller ligga inom normala variationer vad gäller brottslighetens nivå.

Det finns som helst belägg för att våldet i hemmen ökar på grund av covid-19

Svensson - 21 Apr 20 kl. 11:22

Hur många tyckare och feminister som helst uttrycker farhågor för att våldet i hemmen kan öka som en följd av åtgärderna mot covid-19. En del, som exempelvis Annika Strandhäll, påstår också att det finns belägg för att våldet i hemmen ökar på grund av reglerna kring covid-19. Det finns inga som helst belägg för sådana påståenden.

Coronavirusets påverkan på brottsutvecklingen

Svensson - 11 Apr 20 kl. 07:01

Under mars har antalet anmälda brott minskat med drygt 4 procent jämfört med mars förra året. Tre brottskategorier där antalet inkomna ärenden har minskat är våldsbrott, trafikbrott och bedrägeribrott, vilket kan vara en effekt av coronaviruset och covid-19. Coronapandemin påverkar samhället på många olika sätt och Polismyndigheten kan nu konstatera att brottsutvecklingen påverkats tydligt.

Kraftigt minskad brottslighet i Sverige

Svensson - 08 Apr 20 kl. 09:30

Spridningen av covid-19 och de åtgärder som vidtagit i både Sverige och andra länder för att bekämpa smittan har lett till en kraftigt minskad brottslighet. De anmälda våldsbrotten, skadegörelsebrotten och stölderna har minskat kraftig i Sverige under mars i jämförelse med förra året. 9 592 skadegörelsebrott anmäldes i mars i år.

Ingen ökning av antalet anmälda brott under 2019

Svensson - 01 Apr 20 kl. 07:03

Under 2019 var det ingen som helst ökning av antalet anmälda brott jämfört med 2018. I verkligheten betyder det minskad brottslighet då befolkningen samtidigt ökade. Under 2019 anmäldes cirka 1 550 000 brott till polis, tull eller åklagare, vilket i princip var oförändrat (?


Fler inlägg från Svensson

Åtal för omfattande handel med reptiler

Svensson - 22 timmar sedan

Den 2 juli åtalades en man för grovt artskyddsbrott och smugglingsbrott, misstänkt för att ha bedrivit omfattande illegal handel av sällsynta eller särskilt skyddsvärda reptiler. Polisens artskydds- och kulturarvsbrottsgrupp har utrett ärendet sedan hösten 2017. – Det finns få tidigare fall av grovt artskyddsbrott, och praxis på området är i det närmaste obefintligt, vilket gör varje dom i den här typen av ärenden viktig, säger kriminalinspektör Anna Bergquist vid artskydds- och kulturarvsbrott på polisens utredningssektion på nationella operativa avdelningen, Noa, i ett pressmeddelande.

Delvis frikännande dom för knarkhandel på internet

Svensson - 23 timmar sedan

Stockholms tingsrätt har frikänt den person som åtalats för att ha administrerat och ansvarat för narkotikamarknadsplatsen Flugsvamp 2.0 på darknet. Han dömdes dock för viss annan brottslighet.

Känt klockföretag utnyttjat för penningtvätt

Svensson - Igår: 11:55

Rob. Engström AB är ett av Europas äldsta urmakerier enligt deras egen hemsida. Gammalt är företaget onekligen då det grundades 1832.

43-årig jurist dömd till fängelse

Svensson - Igår: 10:15

En idag 43-årig man som en gång i tiden dömdes till fängelse för Landvetterrånet har nu återigen dömts till fängelse. Då var han en man som sen 20-årsåldern dömts för en mängd olika brott såsom grov stöld, bilstölder, bedrägeri, urkundsförfalskning med mera. Han var en tid fullvärdig medlem i Bandidos MC men fick lämna år 2011 i good standing.

Rejvfestarrangör gripen för narkotikabrott i södra Stockholm

Svensson - i förrgår: 08:08

De senaste veckorna har boende runt Nacka naturreservat blivit störda på nätterna på grund av rejvfester. I fredags den 3 juli greps en person misstänkt för narkotikabrott i överlåtelsesyfte. Gärningsmannen misstänks även vara arrangör till rejvfester.

Fem män häktade med anledning av stort narkotikabeslag

Svensson - i förrgår: 07:57

I fredags kväll gjordes ett beslag av en stor mängd narkotika i Vallentuna i norra Stockholm. Narkotikan hittades i en lastbil som enligt uppgifter i media ska ha nederländska skyltar. Chauffören greps omedelbart och därefter inledde polisen spaning mot en adress varvid ytterligare ett antal män kunde gripas.

Volymmål för invandring men inte för flyktingmottagande

Svensson - 07 Jul 20 kl. 08:32

Att ha ett volymmål för att antalet flyktingar strider mot allt humanitet och allt sunt förnuft. Flyktingar kommer inte till ett land för att de vill utan för att de var tvungna att lämna sitt eget land på grund av politisk eller religiös förföljelse, rasism och förtryck, krig, svält, översvämning med mera. Låt oss säga att det funnits ett mål om att max 1 000 judar från Danmark hade fått fly hit eller ett mål om 10 000 balter.

Självklart går det att kriga sig fram till fred

Svensson - 07 Jul 20 kl. 07:37

Gudrun Schyman menar att det inte går att kriga sig fram till fred i en ledare i ETC. Men det är ju bevisligen fel. Har hon aldrig hört talas om US-amerikanska frihetskriget, US-amerikanska inbördeskriget, ryska revolutionen och kriget som följde på den, andra världskriget eller Vietnamkriget?

Rymningen från Norrtäljefängelset år 2004

Svensson - 06 Jul 20 kl. 14:35

Den 4 augusti 2004 omkring kl. 17.00 hade de intagna vid avdelning D på anstalten Norrtälje (den s.

Håkan Boströms överdrifter och felaktigheter om vänstern

Svensson - 06 Jul 20 kl. 09:52

Håkan Boström har skrivit en ledare i GP om att storföretag uttalar stöd för Black Lives Matter och menar att detta är tecken på att ”företagen håller helt enkelt på att bli gisslan hos den opinion de försöker stryka medhårs”. Det är naturligtvis dumheter. Företagens agerande styrs av krasst vinsttänkande och anpassning för att sälja så mycket som möjligt.

Gammal information om ökat antal dödsfall på grund av narkotika

Svensson - 05 Jul 20 kl. 10:13

Idag har i stort sett alla tidningar och all media publicerat artiklar om att narkotikadödligheten ökar. Det är inte sant. Den ökade fram till 2017 men har därefter minskat.

Rymningen från Hallanstalten 2004

Svensson - 05 Jul 20 kl. 09:06

Strax efter midnatt 28 juli 2004 lyckades Daniel Maiorana rymma från Hallanstalten utanför Södertälje tillsammans med tre andra intagna, Tony Olsson (Tony Byström), Alfred Sansiviero och Mahmoud Amaya. Det var andra gången under ett och samma år som Maiorana lyckades rymma från ett svenskt fängelse för i januari hade han rymt från Kumlabunkern. Daniel Maiorana hade planerat flykten i flera veckor med hjälp av en insmugglad mobiltelefon.

Uruguay har gjort som Sverige och har nästan inga sjuka och mycket få döda

Svensson - 05 Jul 20 kl. 07:52

Uruguay är ett litet land i Sydamerika med 3,5 miljoner invånare varav mer än hälften bor i huvudstaden Montevideo med omnejd. De har klarat sig från covid-19 genom att agera på exakt samma sätt som Sverige. Myndigheterna har utfärdat rekommendationer som befolkningen följt på samma sätt som i Sverige.

Krypterat kommunikationsnätverk knäckt – grovt kriminella gripna

Svensson - 04 Jul 20 kl. 10:13

I en koordinerad insats inom ramen för Europol har svensk polis frihetsberövat flera personer kopplade till den grovt kriminella brottsligheten på olika nivåer. Tack vare det görs bedömningen att flera skjutningar och försök till mord har förhindrats. Sedan flera månader tillbaka har polis över hela Europa i en gemensam insats kunnat göra stora tillslag mot personer som på olika sätt är inblandade grov brottslighet.