Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Assange advokat hördes i rätten

Nyhetspressen - 08 Feb 11 kl. 18:34

Julian Assanges svenska advokat Björn Hurtig förhördes under tisdagen och frågorna kom att handla om när Marianne Ny ville förhöra honom. Rätten tog en paus för att Hurtig skulle kunna kolla ett sms - men när förhandlingen återupptogs sade han att han inte mindes om han lämnat meddelanden om att Ny ville förhöra Assange på telefonsvarare eller via sms. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Kaj Linna får 18 miljoner i skadestånd

Nyhetspressen - 30 Mar 18 kl. 13:48

Kaj Linna får 18 miljoner kronor i skadestånd av justitiekanslern. Det beslutades imorse. – Det är det högsta skadeståndet som har betalats ut i svensk rättshistoria, säger Kaj Linnas advokat Thomas Magnusson.

Ecuador stänger av nätet för Julian Assange

Feber.se - 29 Mar 18 kl. 13:44

Livet på ambassaden blir ännu tråkigare för WikiLeaks grundare Från London kommer uppgifter om att Ecuadors ambassad har kapat alla möjligheter för WikiLeaks grundare Julian Assange att kommunicera med omvärlden. Det innebär bland annat att Assange inte längre får använda internet. Anledningen till detta antas vara att Assange har gjort något som har upprört ambassadpersonalen.

”Missvisande att fira kvinnlig rösträtt med manlig byst”

Nyhetspressen - 21 Mar 18 kl. 15:05

REPLIK DN DEBATT 17/3. Att jubilera rösträtten genom att lyfta fram socialdemokrater och liberaler som de hjältar vi ska vara tacksamma mot är att förenkla, vinkla och politisera historieskrivningen om det demokratiska genombrottet i Sverige. Den kvinnliga rösträtten ska inte firas med en byst av en manlig statsminister, skriver forskarna Ulrika Holgersson och Lena Wängnerud..

Hovrätten skärper straffet i Godbyfallet

Nyhetspressen - 19 Mar 18 kl. 14:31

Hovrätten har skärpt straffet för mordförsöket i Godby till tio års fängelse. Tingsrätten hade dömt mannen till åtta års fängelse. Hovrätten höjer även delar av skadeståndet till offret.

Rätten avslår rätten till hjälp – hon blev fånge i sitt hem

Nyhetspressen - 11 Mar 18 kl. 10:00

"Jag är för duktig för mitt funktionshinder.".

16-åring överklagar mord inne på Friskis & Svettis

Nyhetspressen - 09 Mar 18 kl. 17:47

Den 16-åring som dömdes för mordet inne på Friskis & Svettis tidigare i år överklagar nu domen.Pojkens advokat menar att 16-åringen aldrig har erkänt mord, och att tingsrätten brustit i sin bevisvärdering.– Vi har en annan uppfattning om hur det ska bedömas, säger advokat Olof Wettermark till SVT..

Nu får vi veta vad som hände i ubåten

Nyhetspressen - 08 Mar 18 kl. 06:00

I dag börjar rättegången mot Peter Madsen.Och nu kommer åklagaren Jakob Buch-Jepsen för första gången i detalj redogöra för hur mordet på Kim Wall gick till, enligt polisens utredning.– Han kommer att presentera fakta i målet, säger advokat Mette Grith Stage.

Rätten fick inte se viktiga bevis vid nazisträttegång

Nyhetspressen - 08 Mar 18 kl. 04:00

När två nazister åtalades för ett bombdåd mot ett flyktingboende i Göteborg fick rätten inte se viktig bevisning. Det visar Ekots granskning. Nazisterna friades i hovrätten..

Timells advokat: Han är inte glad

Nyhetspressen - 06 Mar 18 kl. 10:19

Martin Timell förnekar att han ska ha våldtagit kvinnan i badtunnan.Men han kommer infinna sig i rätten, säger hans försvarare Hanna Lindblom.– Det är klart att han inte är glad över det, säger hon om Timells situation.

Fritt fram att bada i Pinnarp

Nyhetspressen - 01 Dec 17 kl. 15:00

Ägarna i Pinnarp måste nu plocka ner skylten med texten "området är endast tillgängligt för campinggäster, entréavgift gäller". Det har förvaltningsrätten slagit fast i en dom och därmed gäller allemansrätten..


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Alexander från Ystad tävlar i Sveriges yngsta mästerkock

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 10:23

Alexander Andersson från Svarte är en av deltagarna i årets upplaga av Sveriges yngsta mästerkock som drar igång snart. .

Dopningkontroller på gymmen i tre kommuner

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 10:10

Det blir dopningstester på gymmen under våren. Det är ett av tre steg som nätverket Ren Kraft arbetar vidare med för ett dopingfritt samhälle i Vimmerby, Hultsfred och Västervik..

Volvo en av de största dieselvärstingarna i Europa

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 09:15

Försäljningen av nya dieselbilar rasar runtom i Europa. Andelen dieselbilar väntas sjunka stadigt de kommande åren som en följd av tuffare krav på rening och förbud i flera städer.Volvo finns bland de bilmärken som har allra högst andel dieselbilar i Europa..

Endre värvar en av landets största talanger

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 09:11

Endre IF har gjort en prestigevärvning inför kommande säsong i SSL Dam..

Därför nobbade Zlatan 840 miljoner: ”Vill vara lycklig”

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 09:10

Sa nej till ett jättebud från Kina och valde MLS..

GLÄDJEBESKED Nu sopas gatorna rena från sand

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 08:50

Och här dammar det?.

Erika ryter ifrån – efter fruktansvärda fyndet

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 08:42

Deras skotträdda hund fick panik när fyrverkerierna började smälla under natten – men när Erika Petersson skulle titta till kaninerna under morgonen upptäckte hon det fruktansvärda. Nu ryter hon ifrån mot användandet av smällare och raketer.– Jag tror inte folk förstår vad som faktiskt händer, säger Erika Petersson..

Vilken torsdag för HV-stjärnan!

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 08:32

I dag fick HV:backen Lawrence Pilut en mycket prestigefylld utmärkelse när han fick Salming Trophy, backlegenden Börje Salmings hederspris till bästa svenskfödde back i SHL:s grundserie säsongen 2017/2018. .

”Sverige behöver en ny säkerhetsmyndighet”

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 08:05

It-skandalen på Transportstyrelsen visar bland annat att Sverige behöver en ny säkerhetsskyddsmyndighet, skriver Lars Nicander, chef för Centrum för asymmetriska hot- och terrorismstudier vid Försvarshögskolan, på DN Debatt..

Begagnat för barn – bra för både miljön och samvetet

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 08:00

My Gullstrand startade sitt företag för tre år sedan: ”Som Blocket eller Tradera fast fysiskt”.

Sveriges countrydrottning klar för Skärgårdsfesten

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 07:54

Jill Johnson spelar på sommarens Skärgårdsfestival i Karlskrona..

Förlorade i natt – har nu störst chans på Dahlin

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 07:50

LOS ANGELES. Buffalo förlorade bottenmötet mot Ottawa med 4-2, men vann den åtrovärda toppplatsen i draftlotteriet i natt. Det innebär att man har den största chansen bland NHL-lagen att få välja som nummer ett i Dallas i juni.

Stina Wollters kärlekslycka – har gift sig med sin Micke

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 07:21

Stina Wollter har gift sig med sin Micke Olsson. På Instagram har konstnären postat ett inlägg från bröllopet i Svenska kyrkan i New York.”Now we're married!

Fylking: Därför ville inte Pettersson erkänna i tv

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 07:01

 Utredningen som ledde fram till att Christer Pettersson dömdes för Palmemordet har fått mycket kritik på senare tid.Men i en ny dokumentärserie i TV3 ges stort utrymme åt dem som fortfarande tror att tingsrättens dom var riktig.Bland dem finns Gert Fylking, som står fast vid att Pettersson erkänt för honom.