Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bloggpressen

Att visa bilder

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 09:58

Idag skriver Oisín Cantwell en lika tänk- som läsvärd kolumn i Aftonbladet. Han går igenom ett antal ”terrorist-
affärer” som blivit stora rubriker i tidningarna, men som i efterhand inte ens varit värda pappret de skrivits på.

Oisín Cantwell/AB: ”Någon som minns Mehdi Ghezali, den svenske fången från Guantánamo som greps i Pakistan för ett drygt år sedan? Det fanns onekligen spännande detaljer i tillslaget mot sällskapet han befann sig i. I deras buss hittades ”böcker som indikerade terrorverksamhet”, strypsnaror och stora summor i utländsk valuta. ”En sak är säker. Detta är terrorister”, förkunnade en lokal polischef för ivrigt antecknande journalister. Några veckor senare var Ghezali dock hemma i Sverige igen, inte misstänkt för något värre än att ha tagit sig in i Pakistan illegalt.”

Han konstaterar också att alla berättelser om terrorattacker inte är strunt, men säger som jag i min förra postning, vi måste avvakta och se vad som kommer ut av detta. Hade de automatvapen i bilen så är det givetvis en försvårande omständighet, och nu verkar det faktiskt som att Säpo har på fötterna, men vi lär vänta tills vi vet mer.

Till min förra postning kom en kommentar som hävdade – reagerar folk så här på att man visar kränkande bilder föreställande profeten, så måste alla visa dessa bilder. Det är förstås ett synsätt, om någon reagerar känslomässigt på vissa bilder så bör alla i yttrande-
frihetens namn visa dessa bilder. Men om t.ex. vissa reagerar negativt på karikatyrer hämtade från Tyskland och trettiotalet, bör vi alla visa sådana bilder då?

Självklart inte. Jag har personligen inga problem med Muhammedkarikatyrer, jag skulle definitivt visa en sådan på bloggen om jag hade ett motiv. Men att visa bilder bara för att såra en viss grupp människor känns inte meningsfullt. Använder man bilder för att illustrera något så måste man ha ett motiv. Och motiv finns det gott om, skriver man om vansinnet i Mellanöstern så finns det ett rikt urval av användbara bilder. Och handlar publiceringen om politik, eller är en protest mot en nation, då är det försvarbart om bilden i övrigt fyller sin uppgift.

Men det kan aldrig försvara karikatyrer hämtade från Tyskland och trettiotalet. Det är inte heller försvarbart att göra taffliga rondellhundar för att därigenom själv bli en kändis. De som påstår att de publicerar Muhammedkarikatyrer och säger att de försvarar vår tryck- och yttrandefrihet tänjer på sanningen, det är spekulation, en spekulation som ofta är tryfferad med en skvätt främlingsfientlighet eller bara ren rå rasism.

it Muhammedkarikatyrer, Konst, Islam, Muslimer, Politik, Kultur, Yttrandefrihet gp123 svt12 svd12 ex12 dn1

Fortsätt läs..

Bilden delad av Bloggpressen via deras RSS-flöde och visas på deras server.

Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Tillbaka i Landskrona: "Jag vill visa att BoIS hade fel"

Nyhetspressen - 01 Mar 19 kl. 16:30

Ratad för två år sedan – nu ska 19-åringen visa att han duger..

Bilder jag tagit för Eljest

MALENAMI.COM - 07 Jan 19 kl. 11:56

Ville visa er bilder jag tog i höstas för Eljest. Har nog lagt upp dem på instagram, men tycker mig inte se dem på bloggen?

Kissie söker lite bekräftelse med sina bilder

Gossips.se - 30 Jul 18 kl. 11:52

I inlägget som Kissie skrev om hur instagram väljer vilka som får visa sin kropp eller inte så har hon även svarat på en kommentar. En läsare skriver att många som lägger upp halvnakna bilder på sig själva söker kärlek och bekräftelse varpå inte Kissie håller med. Hon skriver att hon till en liten del söker bekräftelse med sina halvnakna bilder men inte kärlek, hon skriver också att det är fel att killar få visa upp sig nästan helt nakna och då är det inte sexuellt men det är det när en tjej gör det.

Blondinbella döljer inte andra barns ansikte

Gossips.se - 10 Jul 18 kl. 12:28

Det är många gånger som bloggarna fått kritik för att dom lägger upp bilder med andra vuxna och barn som syns på bilderna. Den som blivit mest diskuterad vad Hugos bilder från badhuset där man såg massor av barns ansikten på bilderna. Den här gången så är det  Blondinbella som ännu en gång lagt upp bilder där man ser andra människors ansikten men på ena bilden ser man tydligt ett barns ansikte.

Min vecka i bilder | v22 2018

- N E V N A R I E N - - 04 Jun 18 kl. 17:01

Måndag. Jag tänkte att om jag ska få tillbaka inspirationen kring det här att göra mina veckosummeringar, så måste jag börja ta bilder VARJE DAG, oavsett vad för tråkiga saker jag håller på med. Inte bara stress-ta bilder på helgen, för att ha bilder att visa..

Tekniska problem för Visa i hela Europa

Nyhetspressen - 01 Jun 18 kl. 19:17

Kortföretaget Visa har stora tekniska problem vilket innebär att det är svårt att använda bolagets kort..

Tinder för orangutanger

Feber.se - 01 Feb 17 kl. 09:41

Kan apor välja partner genom att kolla på bilder? Forskare i Nederländerna har inlett ett experiment där de försöker utröna hur en hon-orangutang väljer ut sina partners genom att visa bilder på han-orangutanger. Man kallar experimentet för "Tinder for Orangutans" och det hela ske på djurparken Apenheul i nederländska Apeldoorn.

Instagram skruvar upp bildkvaliteten rejält - för Iphone-användare

Nyhetspressen - 06 Jan 17 kl. 12:54

Nu kan du ta och visa dina bilder i bättre kvalitet på Instagram..

Har Sindy och Micke slutat lägga upp bilder på sin son?

Gossips.se - 12 Nov 16 kl. 07:21

Sindy och Micke har båda alltid varit flitiga med att visa upp sin son på instagram och mest bilder på pojken fanns på Sindys instagram när hon var singel. Men efter att hon och Micke blev ett par igen så ser man inte alls lika många bilder på pojken på någon av deras instagramkonton. Micke har inte lagt upp en bild på sonen på över en månad och Sindy har endast lagt upp 1 video på sin son sedan 3 veckor tillbaka och då var det reklam för en vagn.

Paow pratar ut om sin psoriasis i nyhetsmorgon

Gossips.se - 03 Oct 16 kl. 10:39

Efter att Paow för ett par veckor sedan lade upp bilder på både bloggen och instagram där hon visar upp sin psoriasis så hyllades hon starkt av sina följare/läsare. Igår fick Paow medverka i nyhetsmorgon där hon pratar ut om sin sjukdom och varför hon valde att visa upp dessa bilder offentligt. Hon har mått dåligt över sin psoriasis under väldigt lång tid och hon har haft denna sjukdom sedan hon var 9 år men det var först när hon var 12 år som  hon fick det på papper.


Fler inlägg från Bloggpressen

Canvasfabriken

Bloggpressen - 28 Jun 11 kl. 22:19

Hej. Har du funderat på att skaffa en tavla att pryda din bostad med? I så fall kan Canvasfabriken.

Test av ny spännande App.

Bloggpressen - 24 Jun 11 kl. 08:55

Vi har testat Intels nya app för att hålla koll på dina favoritfotbollslag. Appen är passande döpt Intel Info Stream Fotboll.  Det är inte vilken applikation som helst från Intel utan den är riktigt användbar och gör fotboll till något väldigt intressant oavsett om man är fotbollstokig eller inte.

SÖREN WIBE DÖD Junilistans partiledare blev 64 år

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 20:08

SÖREN WIBE HAR AVLIDIT. Sören Wibe, ordförande för Junilistan, har avlidit efter en kortare tids sjukdom. Wibe var EU-kritikern som lämnade Socialdemokraterna och blev ledare för Junilistan.

Sätt Uppdrag Granskning på Kungen

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 19:25

Egentligen borde man anmäla Sveriges Television till Granskningsnämnden. Orsaken är givetvis att företaget har varit så enormt dåligt på att skildra kungahuset på ett objektivt sätt. Man har hela tiden strukit kungen och resten av hans familj medhårs och varje program har känts som ett reklaminslag för monarkin, detta trots att det finns massor av adekvata frågor att ställa.

Sverige bör erkänna Palestina

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 13:43

Eftersom vår utrikesminister försöker framstå som progressiv i Mellanösternkonflikten så borde han verka för att regeringen ska erkänna Palestina som en självständig stat. 106 av FN:s medlemsländer har redan gjort det. Bitte Hammargren/SvD: ”Till dags dato har 106 länder erkänt staten Palestina inom 1967 års gränser.

“Med årsskiftet stärks skyddet för fri- och rättigheter i Sverige”

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 13:00

DEBATT. Med det nya året skrivs också ett nytt kapitel i Sveriges konstitutionella historia. Möjligheterna ökar nu för våra domstolar att värna svenska medborgares fri- och rättigheter som äganderätt, näringsfrihet och integritet.

BEATRICE ASK – Terrorismen berör också Sverige

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 10:50

ASK OM TERRORHOTET. Justitieminister Beatrice Ask kommenterar gripandet av misstänkta terrorister. - Den svenska regeringen tar bekämpningen mot terrorism på stort allvar, säger hon.

JOHANSSON – Regeringen försvårade Säpos arbete

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 10:02

FÖRSVÅRADE FÖR SÄPO. Regeringen har försvårat Säpos arbete. Det anser Morgan Johansson (S), ordförande i Justitieutskottet.

Att visa bilder

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 09:58

Idag skriver Oisín Cantwell en lika tänk- som läsvärd kolumn i Aftonbladet. Han går igenom ett antal ”terrorist- affärer” som blivit stora rubriker i tidningarna, men som i efterhand inte ens varit värda pappret de skrivits på. Oisín Cantwell/AB: ”Någon som minns Mehdi Ghezali, den svenske fången från Guantánamo som greps i Pakistan för ett drygt år sedan?

“Jag vill vara med i det team som ska leda S”

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 09:34

FRAMTIDENS S-LEDARE. Ylva Johansson, före detta minister hos Göran Persson, vill vara med och leda Socialdemokraterna i framtiden. På frågan om hon vill bli partiledare säger hon: - Jag vill vara med i det team som ska leda Socialdemokraterna.

Yttrande- och Tryckfrihet

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 06:56

Om uppgifterna som lämnats av polisen stämmer så är det nu inträffade mycket allvarligt. Det är knappast speciellt förvånande att några stycken av de hundratusentals flyktingar och invandrare som har kommit till Sverige är politiska och/eller religiösa extremister. Men det är tragiskt eftersom deras agerande drabbar människor som är helt oskyldiga till den sortens galenskap.

Vilks dagar räknade + Danmark?

Bloggpressen - 29 Dec 10 kl. 20:26

Idag på morgonen toppade Aftonbladet sin webblöpsedel med nya uppgifter om Vilks kändisskapande projekt. Man presenterar två nyheter, den ena är att Säpo uppenbarligen anser att Vilks liv är i fara, den andra är att han numera har en personlig livvakt som bor i en manskapsbod. Enligt tidningen kommer han få sammanlagt trettio poliser som personligt skydd, personal som givetvis går på ett rullande schema för att kunna täcka dygnets alla timmar.

LARS VILKS “Jag är väl bevakad”

Bloggpressen - 29 Dec 10 kl. 17:11

VILKS OM TERRORHOTET. Konstnären Lars Vilks skyddas dygnet runt av livvakter. Om det senaste terrorhotet mot danska tidningar säger han till Expressen: - Det verkar inte som att jag var intressant den här gången.

TERRORHOTEN Flera hot efter publicerade karikatyrer

Bloggpressen - 29 Dec 10 kl. 16:21

TERRORHOTEN I DANMARK. Sedan tidningen Jyllands-Posten publicerade ett antal karikatyrer av profeten Muhammed år 2005 har flera hot riktats mot tidningen. Enligt den danska säkerhetstjänsten finns det ett samband mellan teckningarna och det avslöjade hot som ledde till att tre svenska medborgare greps idag, misstänkta för att ha förberett terrorbrott.

JAKOB SCHARF “De ville döda så många som möjligt”

Bloggpressen - 29 Dec 10 kl. 14:53

MISSTÄNKTA TERRORISTER. Enligt danska PET planerade de gripna personerna attacker mot de danska tidningarna Jyllands-Posten och Politiken. Enligt PET:s chef Jakob Scharf ville de gripna “döda så många som möjligt.