Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från UNDERBARACLARA

Banal framtidsbild

UNDERBARACLARA - 21 Nov 13 kl. 09:58

Hm... Det tål att fundera på huruvida denna dystopi skulle fått samma genomslag (långfilmsproduktion på gång av gänget bakom Twilight-filmerna) om den inte påminde så mycket om Hungerspelen-serien. För det gör den. I centrum två... Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Banal fråga stoppar onödiga inläggningar

Nyhetspressen - 12 Feb 19 kl. 07:41

Malmö/Skåne 2016 beslöt Region Skåne att införa en strategisk demensplan. Nu kommer de första resultaten. Med en enkel fråga kan personer med kognitiv svikt identifieras.

Om att känna sig banal

Bokbloggar - 03 Jun 18 kl. 09:06

Lotta Lundgrens kärlekslycka med Erik Haag

Nyhetspressen - 11 Jan 17 kl. 20:23

Det var förra året som Erik Haag och Lotta Lundgren bekräftade att de var ett par. I kvällens "Renées brygga" på TV4 berättar Lotta Lundgren om känslorna: – Jag mår skitbra. Det här med att vara kär är en sån banal känsla, säger hon..

Onsdag 20 Augusti

Tyra Sjöstedt - 20 Aug 14 kl. 11:08

Hej! Mitt psyke är tillbaka. Jag har varit i en dvala av sorg den senaste tiden som ni märkt… och efter igår så tog det en banal vändning och nu har jag smält det och är så glad.

[PLUS] Kristinebergs framtid upp för diskussion

UNDERBARACLARA - 09 Jan 14 kl. 07:15

I kväll samlas representanter för Lycksele kommun tillsammans med Kristinebergsbor på restaurang Skogshuset för att prata om ortens framtidsbild.

Backman hyllar Lena Andersson

UNDERBARACLARA - 06 Jan 14 kl. 12:21

Fredrik Backman är en av Sveriges mest lästa författare. Debutromanen ”En man som heter Ove” har sålts i mer än 300 000 exemplar och senaste boken ”Min mormor hälsar och säger förlåt” ska lanseras i bland annat Tyskland. Men själv tycker författaren att han säljer ”orimligt mycket böcker”.

James Bond i skojigt möte med ”Transformers”

UNDERBARACLARA - 26 Apr 13 kl. 09:21

Intrigen i ”Iron man 3″ är så banal att jag nästan inte begriper den, skriver Lars Böhlin. Vill du se effektfull superhjälteaction som inte tar [...

Tomas Ledin gör ingen besviken

Nyhetspressen - 21 Sep 12 kl. 09:42

Tomas Ledins krogshow är precis som hans musik. Okonstlad, känslosam, välregisserad, lite banal och bekant på gränsen till tjatig - men samtidigt väldigt lätt att ta till sig. Räkna med en ny publiksuccé i höst.

Wallenberg greps - med bilen full av guld

Nyhetspressen - 18 May 12 kl. 05:45

Raoul Wallenberg hade bilen full av guld och smycken när han greps i Ungern. De nya uppgifterna avslöjas i en ny bok, kan Svenska Dagbladet i dag berätta. - Förklaringen till att Wallenberg greps kan alltså vara ganska banal, säger författaren Bengt Jangfeldt till tidningen.

Anders Borg optimistisk

Nyhetspressen - 03 Feb 11 kl. 08:15

Arkiv: Jonas Ekströmer Sverige har tillsammans med Malta EU:s snabbast sjunkande arbetslöshet. Den är nere på fem procent före 2014, från 7,8 i dag, lovar finansminister Anders Borg (M). Borg målar upp en mycket optimistisk framtidsbild, enligt Sveriges Radios Ekot.


Fler inlägg från UNDERBARACLARA

[PLUS] Spännande och magisk anime

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:15

Två tonåringar länkas samman på ett magiskt vis och byter kroppar med varandra.

[PLUS] Klaustrofobiskt drama

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:09

Dysfunktionella familjeband och surrealistiska målningar är framträdande inslag i det här polska...

[PLUS] Livfull skildring av Lenins resa

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:00

 Lenin var nog ­aldrig i länet, tror Folkbladets Mats Rosin som läst Catherine Merridales ”Lenins...

Skrapade i tv – storvinst till Bolidenbo

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 11:36

I morse blev det vinst till Bolidenbon Hamdi Al Hashedi, som kom till Sverige tillsammans med fru och barn för ett år sedan. För ett år sedan kom Hamdi Al Hashedi till Sverige. Tillsammans med fru och son hade de tagit sig från Jemen och Syrien, och bor nu i Boliden utanför Skellefteå.

Hon är universitetets nya biträdande rektor

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:55

Det är Anna Lindqvist som är lektor vid institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap som är Umeå universitets nya biträdande rektor. – Det ska bli väldigt spännande att vara med och leda och utveckla en så fantastisk verksamhet som Lärarhögskolan.

Dubbla Jonasson i Tegs SK

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:50

Tegs SK meddelar via ett pressmeddelande att man förlänger kontraktet med forwarden Victor Jonasson. Han får sällskap av brorsan Alexander som ansluter från Björklövens J20-lag. – Alexander är en teknisk lirare som gillar att utmana och vi hoppas att han kan fortsätta att producera även på seniornivå.

Brr: så mycket ska påskvädret pendla

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:38

I morgon börjar påsken och det kommer att bli en omtumlande påsk enligt SMHI – vädermässigt. Längs kusten kommer temperaturen i länet hålla sig runt nollstrecket på dagarna. Men temperaturen kommer att sjunka till -8 grader natten mellan skärtorsdagen och påskafton.

Klart: Här är projekten som får naturvårdsbidrag

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:33

52 friluftslivs- och naturvårdsprojekt i Västerbotten får i år dela på 2,1 miljoner kronor. Det står klart när Länsstyrelsen i Västerbotten nu meddelar vilka som får Lona-bidrag. Det är 34 pågående och 18 nya projekt som får stöd från Lona, Lokala naturvårdssatsningen, som fördelas av Länsstyrelsen i Västerbotten.

[PLUS] Klart: Lövenforwarden får inte förlängt

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:19

En säsong i Björklöven. Nu får Joakim Högberg leta ny klubb. - Det är som det är, säger forwarden.

Västerbotten har flest höns i norra Sverige

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:08

Påsken står runt hörnet och då är det, som på andra svenska högtider, äggätardags. Då kan man undra varifrån äggen kommer. Till årets påskägg kommer hönan innan ägget, i alla fall i Västerbotten, som har flest höns av alla de fyra nordligaste länen.

[PLUS] Måste köra 130 mil för att hämta postpaketet

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Köra 130 mil enkel väg för att hämta ett paket.

[PLUS] ”Vi har ansvar mot avsändaren”

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Det säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord.

[PLUS] Ekonomisk kris för konkurrenten

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:26

Sundsvall Hockey måste få in minst en miljon kronor innan månadsskiftet för att rädda föreningen,...

Umeåspelare på landslagsläger

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:24

P16- och P17-landslaget har kallat till Future Team-läger – med Umeå-inslag. Tre Umeåspelare och en Sunnanålirare är kallade till de respektive lägren. P17-landslaget samlas på Bosön den 19-21 april och där är Umeå FC Akademi-duon William Schultz och Ville Norrman samt Sunnanås Lucas Lindfors bland de 29 kallade spelarna.

Så gick L:s experiment att hitta nya politiker

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:19

Liberalerna i Västerbotten genomförde en valprocess med öppna nomineringar till de olika val. Har du någonsin funderat på att bli riksdagsledamot? Den frågan ställdes av Liberalerna till alla västerbottningar.