Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kryddburken

Bara pasta och lite till!

Kryddburken - 03 Sep 19 kl. 19:45

När man ibland blir så sjukt sugen på bara PASTA! Pasta och typ ingenting mer. Inte carbonara, inte med köttfärssås, inte med tomater och inte med något tillbehör alls då är detta den rätta pasta-boosten. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Bästa broccoli-recepten

Kostdoktorn - 12 Nov 19 kl. 12:42

Broccoli är en utsökt grönsak och en av de absolut mest populära i LCHF-köket. Den innehåller bara 4 % kolhydrater och kan enkelt ersätta ris, pasta och potatis alla dagar i veckanInlägget Bästa broccoli-recepten dök först upp på Diet Doctor.

Snubbe har sönder pasta på olika sätt

Feber.se - 11 Sep 19 kl. 12:20

Inspirerande! Har ni inte fyllt er dagskvot av dumma videor på internet så kan ni titta på videon ovan där den visuella konstnären Jan Hakon Erichsen har sönder pasta på olika sätt. Bonusvideo nedan med en liknande video där Jan har sönder ballonger.

LCHF-pasta

Kostdoktorn - 04 Sep 19 kl. 13:23

Vanlig pasta är gjord av vetemjöl som höjer ditt blodsocker snabbare än socker. Betyder LCHF att du måste sluta med pasta? Svaret är nej.

Viltskavsgryta med pasta i ädelostsås

Kryddburken - 29 Apr 19 kl. 16:36

En vardagsfavorit som är mycket omtyckt här hemma är denna viltskavspanna som jag gör med pasta, allt i ett. Den går snabbt att laga och blir otroligt god med smak av timjan och vitlök och krämig ädelost.

Hundmat och telefonkö

Magdalena Graaf Blogg - 12 Mar 19 kl. 16:58

Sitter i telefonkö till SJ, mitt ärende går bara att lösa via telefon grrrrr 30 min och 25 samtal före. Ger mig faan på att det kommer brytas när jag har plats två. Min vanliga tur Mmm I samarbete med DOGGY En god rykande och vällagade gryta med pasta till barnen.

Pasta med svamp i krämig sås

Kryddburken - 24 Feb 19 kl. 15:45

Här kommer receptet på det jag i lördags bjöd maken på. Vi har som jag tidigare nämnt skapat en ”bjuda-varann-på-middag”-tradition på lördagar.


Fler inlägg från Kryddburken

Chiligulasch

Kryddburken - 17 Feb 20 kl. 18:56

Gulasch, en mustig köttgryta med mycket smak, mycket vätska. En gryta baserad på nöt, lamm eller fläskkött och här med en extra touch av chili.

Chiligulasch

Kryddburken - 16 Feb 20 kl. 16:44

Gulasch, en mustig köttgryta med mycket smak, mycket vätska. En gryta baserad på nöt, lamm eller fläskkött och här med en extra touch av chili.

Omelett med spagetti och rökt fläsk

Kryddburken - 15 Feb 20 kl. 20:48

Det finns många sätt att trolla fram goda, billiga, matiga luncher, snabbt och enkelt. Omelett är en av dom. Ägg, ägg, ägg tänker ni nu… Men omelett som får sällskap av mer än kryddor kan bli hur gott som helst!

Kyckling i krämig parmesan och örtsås

Kryddburken - 04 Feb 20 kl. 19:47

Det har blivit ett litet uppehåll sen sist. I förra veckan fick vi ett hemskt dödsbesked. Vår vän, Nickes chef och kollega sen 25 år omkom väldigt hastigt och våra tankar och förehavande har förstås varit på helt annat håll.

Fattigmanssoppa – bara för fattiglappar?

Kryddburken - 14 Jan 20 kl. 19:14

Jag tycker det är viktigt att ta tillvara på matrester, extremt viktigt både för plånboken och miljön och personligen blir det lite av en sport att kunna trolla i köket med det som faktiskt finns hemma utan att det ska behövas stödhandlas vareviga dag.

Rimbobullar

Kryddburken - 09 Jan 20 kl. 20:38

Rimbobullar har fått sitt namn från en dam vid namn Ingrid Bohman från Rimbo i Norrtälje. Hon var mjölkbonde och var 1956 med i ett reportage i ICA-kurirer då hon skulle få sitt kök omgjort från ett bondkök till ett hypermodernt kök.

Äkta, öländska kroppkakor

Kryddburken - 05 Jan 20 kl. 18:16

Är det nånting som ölänningar håller på som tradition så är det kroppkakorna på trettondagsafton. Nya årets första kroppkakskok och det är ju såklart galet gott. Jag som är från Norrland har istället invigt min familj till pitepalten och brukar gå mot strömmen och koka just palt istället för kroppkakor på trettondagsafton.

Överbliven fläskfilé blev en god, krämig pastapanna

Kryddburken - 02 Jan 20 kl. 16:18

Överbliven, stekt fläskfilé kan du göra mycket gott av. Här blev det en halv bit över från nyårsafton. Har du annat överblivet kött såsom oxfilé, ryggbiff, entrecote, kanske en bit kassler, rollad kyckling etc så fungerar det alldeles utmärkt också.

Årets första inlägg 2020

Kryddburken - 01 Jan 20 kl. 17:40

Nytt decennium, 2020! Hur säger ni? Tjugohundratjugo?

Brigadeiros – enkelt godis med bara 3 ingredienser

Kryddburken - 31 Dec 19 kl. 14:00

Godis till jul, nyår, påsk eller precis när man känner för det är alltid godast hemmagjort. Bland det enklaste du kan göra är dessa brigadeiros.Brasiliansk chokladtryffel, när du behöver något sött!

Stekpannebröd

Kryddburken - 31 Dec 19 kl. 13:43

Bland det godaste som finns till frukost! Nygräddade tunnbröd i stekpannan med extrasaltat Bregott och en god ost på… Det ska rinna och droppa av det smälta smöret, det är ju bara sååå gott. Gör dom inomhus i stekpannan eller ute på muurikkan.

Julmustkyckling

Kryddburken - 11 Dec 19 kl. 14:55

Vill ni prova en riktigt god, mustig kycklinggryta? Med julmust som smaksättning i såsen blir det en passande middag såhär lagom till jul. Just i såser tycker jag det är roligt att variera med olika smaksättningar.

After eight fudge

Kryddburken - 10 Dec 19 kl. 16:57

Hur gott låter inte det? Fudge som ibland kan bli lite väl sockersött får här en lite mer balanserad och fräsch smak av mint som gör sig extra bra till en kopp kaffe efter maten. Skär dom i lite mindre bitar, ca 1,5*1,5cm och det är precis lagom tycker jag.

Bountybollar med arrak doppade i nötchoklad

Kryddburken - 09 Dec 19 kl. 16:54

Det här godiset måste ni bara prova om ni älskar bounty och arraksbollar. En favorit hos mig är just arraksbollar eller ”myrstackar” som det hette när jag var liten. Älskar arrak!

Ugnsbakad lax med himmelskt god sås

Kryddburken - 20 Nov 19 kl. 20:53

Såhär lagar du världens godaste ugnsbakade lax med en härligt krämig sås. Ja, det är sant. Så galet gott.