Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

Bara vi kan bygga klimaträttvisa

Svensson - 04 Oct 19 kl. 15:57

En värld där vi producerar för att leva, inte lever för att producera – det är i korthet vad ekosocialism handlar om. Om vi sätter människors behov i centrum i stället för att styras av kortsiktiga vinstintressen kan vi bygga ett jämlikt och gott samhälle. Där får alla plats och där hamnar mänskligt välstånd inte i konflikt med vår planets ekologi och klimat. Det innebär en verklig demokrati där alla människor har makt över sina liv och över vår gemensamma försörjning. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Nej, Greta är inte Antikrist

apg29 - 30 Sep 19 kl. 21:31

Jag har fått ett läsarmejl insänt till mig där skribenten frågar sig om den 16-åriga miljöaktivisten Greta Thunberg är Antikrist.Jag läste tidigare idag i tidningen Dagen att någon jämförde klimatrörelsen med väckelserörelse. Men i väckelserörelser får man hopp, vilket man inte får i klimatrörelsen.

Stöd Vänsterpartiet i EU-valet

Svensson - 20 Apr 19 kl. 13:24

EU-valet den 26 maj riskerar medföra en kontinental frammarsch för den europeiska högerextremismen och reaktionen. I land efter land mobiliserar högernationalistiska, rasistiska och antidemokratiska krafter för att flytta fram positionerna och erövra institutionell EU-makt. Det nyliberala etablissemang som länge dominerat EU har själv röjt vägen för högerreaktionen genom brutala marknadsomvandlingar, ökade samhällsklyftor och auktoritära maktmetoder, som gentemot Greklands försök att bryta sig ur svångremspolitik och sociala orättvisor.

”Är islamisters barn mer värda än andras?”

Nyhetspressen - 17 Apr 19 kl. 05:00

Michael G Helders, ordförande för Svenska sekulära för fred och rättvisa,.


Fler inlägg från Svensson

När internationell solidaritet blir till lokalpolitik

Svensson - 2 timmar sedan

Trots allt skrammel och löften om att köra över LO-kongressen för att blockera försämringar i LAS pekar nu det mesta på att Kommunal viker sig för trycket från LO och SAP och vänder tillbaka till förhandlingsbordet. Med retorik om ökad transparens i förhandlingarna återgår man till den vanliga ordningen, att förhandla igenom försämringar ovanför huvudet på en passiviserad medlemskår. Samtidigt etablerar sig nu Amazon i Eskilstuna, denna internationella spjutspets inom lönepress och usla arbetsförhållanden, under hurrarop från de lokala socialdemokraterna.

Åtal mot gängmedlemmar från Tynnered

Svensson - Igår: 07:23

Fyra personer från Tynnered har åtalats i Danmark för en kidnappning och ett planerat värdedepårån. De fyra personerna är knutna till ett av två kriminella nätverk i området, den så kallade G-falangen som innefattar personer från familjerna Goulara och Rostami samt vänner till dem. De har länge legat i konflikt med V-falangen (också kallad M-falangen) och konflikten har under några år den dödligaste i Göteborg.

Sven Granaths teorier om skjutningarna nog inte helt korrekta

Svensson - Igår: 18:15

Sven Granath som är analytiker på Stockholmspolisen menar att ökningen av antalet gängrelaterade skjutningar i Stockholmsområdet har tre orsaker i en intervju i tidningen ETC. Han menar ett av skälen är att den illegala ekonomin ökat under senare år och att den främst handlar om narkotika och utpressning/indrivning. Den andra orsaken är ökad tillgång på skjutvapen och den tredje orsaken är mobiltelefoner, appar och social medier.

Mängden mikroplast i haven kraftig överdriven

Svensson - i förrgår: 12:29

En nyligen publicerad forskningsrapport har kommit fram till att mängden mikroplast i havet inte är så stor som forskare tidigare befarat, Det har nämligen visat sig att mycket av det som antagits vara plastfibrer istället är bomulls- eller ullfibrer. Studien som gjorts av forskare på University of Cape Town i Sydafrika har kommit fram till att bara 8% av mikrofibrerna i havet består av plast. Resten var naturfibrer, 50% var bomull, 12% ull och resten utgjordes av hampa, lin, silke etc.

Dofter avslöjar vilken skog som är mest värdefull att bevara

Svensson - 11 Aug 20 kl. 08:52

Urskog är skog som aldrig har utsatts för mänsklig beröring som jordbruk och skogsbruk, annat än enstaka träd. Motsatsen är kulturskog, ett resultat av skogsplantering. Kulturskog är ofta artfattig och domineras av ett enda trädslag som är planterad samtidigt.

Ägandet av himmel, hav, skog och bygd

Svensson - 10 Aug 20 kl. 14:43

Ägandet av himmel, hav, skog och bygd är titeln på en bok om äganderätt med mera som skrivits av Lars Jadelius. Det verkar vara en intressant bok för Johan Lönnroth positivt om boken i tidskriften Alba. Den är också intressant då den diskuterar äganderätten, en fråga som engagerat mig mycket sen jag satt mig in i hur det svenska yrkesfisket fungerar.

Svenska journalisters fantasier om Danmarks ej existerande hårdare straff

Svensson - 10 Aug 20 kl. 10:04

5 svenskar har åtalats för ett dubbelmord på två andra svenskar i Danmark. De två mördade tillhörde den kriminella grupperingen Shottaz med bas i Rinkeby.  De 5 åtalade tillhör en annan kriminell gruppering i samma stadsdel, nämligen den så kallade Dödspatrullen.

Bawar Ismail jämför äpplen och päron i islamofobisk ledare

Svensson - 10 Aug 20 kl. 07:41

Det är hemskt att laglydiga medborgare tvingas lämna Sverige medan sådan som säkerhetspolisen (Säpo) bedömt vara säkerhetsrisker inte kan utvisas menar Bawar Ismail i GP. Men det är att jämföra äpplen och päron. När det gäller arbetskraftsinvandring gäller vissa villkor och arbetsgivaren har i fallet med barnfamiljen som ska utvisas inte följt regelverket när det gäller mamman i familjen.

Sverige har lägre brottslighet idag än för 25 år sen

Svensson - 09 Aug 20 kl. 08:37

Nu när covid-19-spridningen nästan är över så har media återgått till sina vanliga ämnen. Invandring och brottslighet. De två har inget samband, men i gammelmedias rasistiska och konservativa agenda tycks de ändå ha det på något sätt.

Inget nytt i boken om släkten Ali Khan men en bra bok

Svensson - 08 Aug 20 kl. 15:30

Johanna Bäckström Lerneby har skrivit en bra bok som har titeln Familjen om den stora släkten som utgör ett problem i flera stadsdelar i Angered. Totalt finns det omkring 60 släktmedlemmar som är över 15 år. Av dem är cirka hälften dömda för brott.

Ytterligare en häktad för mord i Norrköping den 9 april

Svensson - 07 Aug 20 kl. 07:06

En man har häktats  som misstänkt för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord. Han greps när han återvände från utlandet. Brottsmisstankarna avser den händelse då en man i 40-årsåldern sköts till döds vid en snabbmatsrestaurang i Ingelsta, Norrköping, sent på kvällen torsdagen den 9 april.

Fyra anhållna för skottlossning i Gävle – två släppta

Svensson - 07 Aug 20 kl. 06:43

Två personer, födda 2002 och 1997, har anhållits på sannolika skäl misstänkta för försök till grov misshandel och grovt vapenbrott den 5 augusti 2020 i Gävle. Två personer under 18 år anhölls också skäligen misstänkta för samma brott. Alla de anhållna är kända av polisen sen tidigare: – Det här personerna är bekanta för oss sedan tidigare och vi vet att de tillhör en kriminell gruppering som vi haft ögonen på en längre tid, säger Mikael Hedström, presstalesperson region Mitt.

Även Göteborg har drabbats av explosioner

Svensson - 05 Aug 20 kl. 20:53

Hamnstäder drabbas ibland av olyckor. Igår inträffade en fruktansvärd olycka i Beirut. Även Göteborgs hamn har drabbats av explosioner.