Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från UNDERBARACLARA

Bilder från gamla Umeå

UNDERBARACLARA - 11 Nov 13 kl. 21:00

Inför Kulturhuvudstadsåret 2014 ger Johan Nordlander-sällskapet ut jubileumsskriften Umeå 1314-2014. 100 berättelser om 700 år. Här är ett urval ur boken. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Stadsarkitekt säger nej till rivning

UNDERBARACLARA - 5 timmar sedan

Umeå kommuns stadsarkitekt Maria Blomqvist vill inte ge landstinget lov att riva det gamla länslasarettet. På onsdag ska byggnadsnämnden ta ställning till landstingets ansökan om rivningslov av den gamla byggnaden på sjukhusområdet. Maria Blomqvist, ansvarig tjänsteman, vill dock att politikerna säger nej.

Mängder med bilder från Sveriges match

UNDERBARACLARA - 17 Apr 15 kl. 22:26

Inför storpublik föll Sverige mot Tjeckien när de på fredagkväll spelade i Umeå. Se bilder från matchen här!

Rahimi drömmer om VM

UNDERBARACLARA - 15 Apr 15 kl. 14:45

Den före detta Björklövenbacken Daniel Rahimi är på plats i Umeå. Inför sin gamla hemmapublik jagar han nu en plats i VM-truppen på fredag.

Tänk om i stället för att riva

UNDERBARACLARA - 12 Apr 15 kl. 23:00

Det finns andra alternativ än att tvingas riva gamla länslasarettet, skriver Göran Sandberg. I november 2014 tog en majoritet i landstingsfullmäktige beslut om att ansöka om rivningslov för det gamla länslasarettet i Umeå, byggt 1907. En kortfattad och summarisk förstudie har utgjort det huvudsakliga underlaget inför beslutet.

[PLUS] Umeås pensionärer vill in i gamla biblioteket – uppvaktar kommunalråden

UNDERBARACLARA - 12 Apr 15 kl. 23:00

Företrädare för Umeås pensionärer kommer att uppvakta kommunalråden för att försöka få plats i det...

[PLUS] Så här kan Umeås nya bro över Umeälven komma att se ut

UNDERBARACLARA - 10 Apr 15 kl. 23:00

Ny bro över Umeälven, ombyggnad av två torg i centrum och satsning på ytterligare gång- och...

Perfekt lokal för äldrecentrum

UNDERBARACLARA - 08 Apr 15 kl. 23:00

Gamla bibliotekets lokaler i Umeå är perfekta för ett kunskaps och äldrecentrum, – något som inte borde gå politikerna förbi menar debattörerna. Gamla bibliotekets lokaler i nära anslutning till Vasaplan är så vitt känt i huvudsak lediga för uthyrning. Bland politiker och allmänhet diskuteras nu vilken typ av verksamhet som ska ta över i lokalerna.

På väg mot handel i gamla biblioteket

UNDERBARACLARA - 07 Apr 15 kl. 21:42

Ännu ett steg mot handel i stadsbibliotekets gamla lokaler är taget. Detta när kommunens näringslivs- och planeringsutskott tillstyrkte detaljplanen som medger handel i bottenvåningen. Folkbladet har tidigare skrivit om processen och viljan från fastighetsägaren – Umeå kommunföretag (UKF) – att bereda plats för handel.

Ny sommarsatsning i Umeå

UNDERBARACLARA - 07 Apr 15 kl. 08:24

I sommar sjösätts ett helt nytt nöjesarrangemang i Umeå; Umeå Live. Först ut är Brolle som bjuder på rockabillypop 26 juni. Övriga programpunkter under den inledande Umeå Live är bland annat countrykvartetten Halm.

”Kan börja rivas nästa årsskifte”

UNDERBARACLARA - 31 Mar 15 kl. 15:17

En rivningsansökan om den gamla simhallen har lämnats in till Byggnadsnämnden. - Den kan nog börja rivas tidigast årsskiftet 2016-2017, säger Lage Olofsson på kommunens avdelning för mark och exploatering. Umeås nya simhall, döpt till Navet, börjar allt mer ta form i centrala Umeå och beräknas vara klar någon gång under 2016.


Fler inlägg från UNDERBARACLARA

”Downton”-skaparens nya projekt

UNDERBARACLARA - 15 minuter sedan

I höst kommer den sjätte och sista säsongen av det hyllade kostymdramat ”Downton abbey”, men redan nu har seriens skapare Julian Fellowes ett nytt projekt på gång. Han ska nämligen göra en miniserie efter Anthony Trollopes roman ”Doctor Thorne”.

[PLUS] ”Det låter som Refused 2015″

UNDERBARACLARA - 30 minuter sedan

För 17 år sedan släppte Refused sitt senaste album. Till sommaren är det dags igen. – Våra...

135 år av finländsk konst ställs ut

UNDERBARACLARA - 45 timmar sedan

Konstmuseet Ateneum i Helsingfors gör en stor utställning om den finländska konstens historia, i samband med att en takrenovering blir klar i början av nästa år och hela byggnaden är tillgänglig. Av nationalgalleriets 35 000 verk kommer ett stort antal att visas upp som spänner över ett tidsindervall från 1809 till slutet av fortsättningskriget 1944.

Trillingar intar ”Äntligen hemma”

UNDERBARACLARA - 1 timme sedan

De snickrande trillingbröderna Mikael, Patrik och Robin Wadenholt kliver in i ”Äntligen hemma”, som sänds på TV 4. Bröderna driver firma ihop och ska ge tittarna tips i programmet. — Jag vet inte om det har att göra med att vi är trillingar, men vi kompletterar varandra väldigt bra och tänker väldigt lika.

Jonsson: ”Det finns intressanta namn”

UNDERBARACLARA - 1 timme sedan

Tommy Jonsson som kommer att träna Björklöven är i Umeå för att lägga upp planerna för säsongen. Nu förs bland annat samtal om assisterande tränare och möjliga nya spelare. Hör Jonsson om hur han vill att laget ska bli och vad han har för målsättningar.

Fredagsbadande man häktad för brott

UNDERBARACLARA - 1 timme sedan

I fredags flydde 37-åringen rakt ner i Skellefteälvens vatten. Idag häktades han. Det var efter ett bråk vid lunchtid inne i på Vintergatan i Skellefteå i fredags som 37-åringen sedan flydde undan väktarna och sprang rakt ner i i det iskalla vattnet i Skellefteälven.

Knuffade 70-åring nedför trappa

UNDERBARACLARA - 1 timme sedan

En grillkväll i Malå ifjol slutade illa för en 70-årig man. Efter en skärmytsling knuffades han nedför en trappa. Nu åtalas en misstänkt person.

[PLUS] Ja till vindkraft i Lycksele

UNDERBARACLARA - 1 timme sedan

Kommunstyrelsens förslag på att bevilja vindkraftsplanerna vid Fjällberg godkändes på dagens...

Toppmöte direkt för Iksu

UNDERBARACLARA - 2 timmar sedan

Säsongen har knappt tagit slut. Redan nu är det preliminära spelschemat klart för nästa säsong i damernas och herrarnas SSL. För Iksus del startar säsongen med ett topp- och revanschmöte.

Dramaserien ”Blå ögon” frias

UNDERBARACLARA - 2 timmar sedan

Granskningsnämnden för radio och tv friar dramaserien ”Blå ögon”, som väckte starka reaktioner när den sändes med start den 30 november förra året. Dagen efter att SVT:s dramaserie ”Blå ögon” hade haft premiär fick granskningsnämnden in omkring 20 anmälningar mot programmet. Anmälningarna gällde framför allt att seriens främlingsfientliga ”Trygghetspartiet” ansågs för likt Sverigedemokraterna.

Försäljning av succébok stoppas

UNDERBARACLARA - 3 timmar sedan

Brittisk domstol tvingar förlaget Hesperus att sluta sälja Jonas Jonassons ”Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann” i Storbritannien, skriver Svensk Bokhandel. Anledningen är att förlaget inte betalat ut royaltypengar till författaren under de två senaste åren, trots att boken sålt i över 1,2 miljoner exemplar i Storbritannien – pappersböcker och e-böcker sammanräknade.

Spotify-vd startar teknikkonferens

UNDERBARACLARA - 3 timmar sedan

Spotifygrundaren Daniel Ek och Ash Pournouri, manager åt Avicii, startar den vetenskapliga konferensen Symposium Stockholm som ska hållas för första gången i år den 8-13 juni.

Refused släpper skiva i sommar

UNDERBARACLARA - 3 timmar sedan

Hardcorebandet Refused har som bekant återförenats igen. Efter ett 14 år långt uppehåll återuppstod bandet för ett antal konserter 2012. Nu släpper Refused en ny skiva.

Striden om rockklubben är över

UNDERBARACLARA - 3 timmar sedan

En långvarig konflikt mellan rockklubben It´s only Rock`n`Roll och bostadsrättsföreningen Bågen är över. - Vi har nått en förlikning i dag, berättar bostadsrättsföreningens ombud Lars-Erik Blom. En del av uppgörelsen är enligt honom att klubben ska vara helt borta senast den 30 september, då ska lokalerna på Järnvägstorget vara tomma och sålda.

Lill Lindfors är klar för ”Cabaret”

UNDERBARACLARA - 3 timmar sedan

Lill Lindfors återvänder till musikalscenen. Hon är klar för rollen som Fräulein Schneider i Ronny Danielssons uppsättning av den klassiska ”Cabaret” på Kulturhuset Stadsteatern Stockholm. Förra året slog Ronny Danielssons uppsättning av ”Cabaret” publikrekord på Uppsala stadsteater.