Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från UNDERBARACLARA

Bilder från gamla Umeå

UNDERBARACLARA - 11 Nov 13 kl. 21:00

Inför Kulturhuvudstadsåret 2014 ger Johan Nordlander-sällskapet ut jubileumsskriften Umeå 1314-2014. 100 berättelser om 700 år. Här är ett urval ur boken. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

IFK Umeå stabila i Umeälvsloppet

UNDERBARACLARA - i förrgår: 14:35

Under den strålande söndagen avgjordes Umeälvsloppet med målgång i Broparken. Segrande i dam-, respektive herrklassen, blev IFK Umeå Dam 1 och IFK Umeå Skidor Herr. – Vi är ju väldigt veteranbetonade, det är ju bara Malin som är ung, skrattar Marlene Hedelin.

IFK Umeå hakar på i toppen

UNDERBARACLARA - 30 Aug 14 kl. 19:19

IFK Umeå hakar på i toppen av norra trean. I dag blev det 2-1 hemma i toppmötet med Assi. Carl Pettersson-Lif hade show när IFK Umeå hemmaslog Assi.

[PLUS] Dalen visade att gammal är äldst

UNDERBARACLARA - 29 Aug 14 kl. 08:00

Dalen mot Rig Umeå. Gamla mot unga. Då visade Dalen att gammal är äldst.

[PLUS] Nytt kulturhus växer fram i gamla lokstallarna

UNDERBARACLARA - 28 Aug 14 kl. 23:11

Med ideella krafter har en ny kulturfestival skapats i Umeå. Konstutställningar, filmvisningar,...

Bilder från Umeås nya hotell

UNDERBARACLARA - 28 Aug 14 kl. 16:44

Är du nyfiken på Umeås nybyggda hotell U&Me? Folkbladet bjöds på en rundtur i hotellets korridorer. U&Me beskrivs som ett nytt slags hotell där gästen själv är medskapande till upplevelsen.

[PLUS] Idrotts-Umeå är skuldsatt

UNDERBARACLARA - 28 Aug 14 kl. 06:00

Umeå FC, IBK Dalen, Umeå IK, Umeå Södra, Udominate och så vidare. Flera av Umeå största...

Salsadans i Umeå sprider glädje året runt

UNDERBARACLARA - 22 Aug 14 kl. 08:52

Umeå salsaclub bildades för tio år sedan och har i dag cirka 100 medlemmar, ung som gammal. Många kommer till klubbens ”salsasocials” på sommaren och i Sveasalen resten av året. Bilderna är tagna under en danskväll på gamla dansbanan på Gammlia.

[PLUS] Graffiti lyfter den gamla läktaren

UNDERBARACLARA - 20 Aug 14 kl. 10:00

Gammliavallen var IFK Umeås hemvist redan på 30- talet. Numera heter hemma- arenan Vildmannavallen...

Veckans evenemang

UNDERBARACLARA - 19 Aug 14 kl. 08:52

Tisdag 19 augusti Danskväll med Björkstalaget. Gammlias dansbana, Umeå. Elektra.

Brons för IFK Umeå P-03

UNDERBARACLARA - 27 Jul 14 kl. 14:41

I en mycket jämn bronsmatch mot Kattem från Finland tog IFK Umeå P-03 ledningen i första halvlek genom Emil Tegenborg Sjöström. Hjalmar Molander  satte 2-0 direkt efter paus och trots intensiv press från Kattem lyckades IFK hålla undan och vinna. Se hela rapporteringen med bilder och video på Sportswik här.


Fler inlägg från UNDERBARACLARA

Justin Bieber gripen i Kanada

UNDERBARACLARA - 15 minuter sedan

Justin Bieber greps i helgen, anklagad för vårdslös bilkörning och överfall, bekräftar kanadensisk polis för CNN. Anledningen ska vara ett slagsmål som sångaren ska ha deltagit i sedan han krockat med en annan bilförare i Ontario, Kanada. Sångaren har släppts mot löftet att dyka upp på rättegången som hålls den 29 september.

[PLUS] Västra länken dröjer

UNDERBARACLARA - 2 timmar sedan

Arbetsplanen för Västra länken är inte fastställd och det ges inget besked om när beslut ska...

Doroteas kommunchef varslas

UNDERBARACLARA - 2 timmar sedan

Staffan Berggren, Doroteas kommunchef, varslas om uppsägning efter endast ett år på posten. Anledningen är att de närmast underställda har bristande förtroende för Berggren. Uppgifterna kommer från vk.

[PLUS] Vänsterpartiets budskap: Sälj inte ut Bostaden

UNDERBARACLARA - 2 timmar sedan

I dag spärrade Vänsterpartiet av AB Bostadens kontor Öst på stan för att visa att de inte vill...

Justi Bieber gripen i Kanada

UNDERBARACLARA - 2 timmar sedan

Justin Bieber greps i helgen, anklagad för vårdslös bilkörning och överfall, bekräftar kanadensisk polis för CNN. Anledningen ska vara ett slagsmål som sångaren ska ha deltagit i sedan han krockat med en annan bilförare i Ontario, Kanada. Sångaren har släppts mot löftet att dyka upp på rättegången som hålls den 29 september.

Chris Brown erkänner brott

UNDERBARACLARA - 2 timmar sedan

Turerna kring Chris Brown har varit flera. I fjol greps hiphopstjärnan utanför ett hotell i Washington sedan han misshandlat ett fan som försökte tränga sig in på en bild. Nu har han erkänt sig skyldig till brottet och accepterat en förlikning, rapporterar Reuters.

[PLUS] Konkursboet kan bli busstrafikens framtid

UNDERBARACLARA - 3 timmar sedan

Knappt ett och ett halvt år efter konkursen har hjulen snurrat i gång ordentligt hos...

Katt torterades till döds

UNDERBARACLARA - 4 timmar sedan

Möttes av en hemsk syn – i tvättmaskinen låg en död katt. - Det är bestialiskt gjort, säger Mats Bruhn, förundersökningsledare hos polisen. Under tisdagen gjordes ett hemskt fynd av en kvartersvärd på teaterallén på Umedalen.

Världspressen hyllar Roy Andersson

UNDERBARACLARA - 4 timmar sedan

Världspressen höjer Roy Anderssons ”En duva satt på en gren och funderade på tillvaron” till skyarna. Filmen visades på filmfestivalen i Venedig på tisdagen och tävlar om Guldlejonet under veckan. De första recensionerna som kommit hyllar den svenske regissören och hans film.

Kronprinsessparet till Umeå

UNDERBARACLARA - 5 timmar sedan

Nästa torsdag, den 11 september, kommer kronprinsessparet till Umeå. Kronprinsessparet är kulturhuvudstadsårets beskyddare och besöket om drygt en vecka är deras andra under kulturhuvudstadsåret. Hovet, Länsstyrelsen, och Umeå 2014 kommer nu att samarbeta kring ett program.

”Nyckeln till frihet”-fängelse blir nöjespark

UNDERBARACLARA - 5 timmar sedan

Det klassiska fängelset från Oscarsnominerade ”Nyckeln till frihet” från 1994 görs om till en nöjespark. Mansfield-fängelset, beläget i Ohio, USA, stängdes 1990 och har tidigare tagit emot turister intresserade av spökturer, men ska nu renoveras för att kunna ta emot ”Nyckeln till frihet”-fans året runt, skriver Independent.

Skytten mår mycket dåligt – har inte förhörts

UNDERBARACLARA - 5 timmar sedan

Polisen fortsätter utredningen efter den tragiska jaktolyckan i Kristineberg på måndagsmorgonen. - Vi har hållit en del förhör och gjort teknisk undersökning men har ännu inte kunnat förhöra den man som sköt. Han mår mycket dåligt, säger Peder Jonsson, informationsansvarig hos polisen i länet.

Ed Sheeran gör EDM-låt

UNDERBARACLARA - 5 timmar sedan

Singer/songwritern Ed Sheeran har toppat listorna världen över med sitt andra album ”X” som släpptes i början av sommaren. Men nu verkar det som att den skönsjungande britten är sugen på att prova andra musikstilar. På Instagram meddelar Sheeran att han spelat in en elektronisk dansmusik-låt tillsammans med musikproducenten och dj:n Martin Garrix.

Hotfull man greps efter attack mot kvinna

UNDERBARACLARA - 6 timmar sedan

Den hotfulle och aggressive mannen gick på en kvinna och anklagade dessutom hennes dotter för diverse saker. Det hela hände på Nygatan strax efter lunch.

Utforskar arvet efter Kent Andersson

UNDERBARACLARA - 7 timmar sedan

När Göteborgs stadsteater väcker liv i Kent Anderssons omtalade pjästrilogi ”Flotten”, ”Hemmet” och ”Sandlådan” är det helt utan nostalgi. Stolarna är desamma. Tillverkade till föreställningen ”Hemmet” på Göteborgs stadsteater 1968.