Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Bilder påstås visa designen för Google Pixel Fold - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Bilder påstås visa designen för Google Pixel Fold

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Nov 22 kl. 10:53

Bilderna i artikeln kommer från FPT och påstås avslöja designen för Googles första mobil med vikbar skärm: Pixel Fold. Enligt källan baseras de renderade bilderna på fotografier. Konstruktionen påminner om Pixel 7 och har Googles kännetecknande design, bortsett från att enheten nu kan vikas på mitten. Rapporten nämner även att Pixel Fold erbjuder ”flaggskeppskameror”, prestanda i nivå med Pixel 7-duon, samt att telefonen förväntas landa i maj med ett saftigt pris på 1799 dollar. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Pixel 6 och Pixel 7 får januaris systemuppdatering via Google Play

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Jan 23 kl. 10:48

Pixel 6- och Pixel 7-serierna ska nu ha fått januaris systemuppdatering via Google Play, vilken kan laddas hem genom att gå till inställningar > säkerhet och integritet, trycka på fältet ”uppdateringar” och slutligen på ”systemuppdatering via Google Play”. På vår Pixel 7 Pro var uppdateringen 63MB. Användare kan aldrig riktigt veta när dessa systemuppdateringar via Google Play trillar in.

Google planerar att visa flera nya AI-funktioner

Feber.se - 23 Jan 23 kl. 10:30

Under I/O 2023 Enligt en rapport från New York Times ska Google jobba på över 20 olika AI-produkter som skulle kunna presenteras under konferensen I/O 2023 i maj. En av dessa riktad mot konsumenter ska vara en ny funktion för Pixel där användare kan göra egna bakgrunder. Det är oklart om den skulle fungera på samma sätt som DALL-E, med ett text-prompt, eller om den skulle fungera på något annat sätt.

Rapport: Google oroat över ChatGPT, sökmotorn kan få chattbott som svar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 21 Jan 23 kl. 10:58

New York Times rapporterar att Google är oroat över ChatGPT. Chattbotten har utvecklats av OpenAI som har Microsoft med flera i ryggen. Google-grundarna Sergey Brin och Larry Page ska ha hållit flera möten med chefer förra månaden, då ChatGPT anses kunna bli första påtagliga hotet mot sökmotorn på årtionden.

Samsung visar vikbar skärm som går att vika åt två håll

Feber.se - 20 Jan 23 kl. 13:00

Kommer den till Galaxy Z Fold 5? Samsung Display har visat upp en ny skärm som går att vika åt två håll, något som innebär att man skulle kunna använda skärmen i både tablet-läge och traditionellt mobiltelefon-läge (se bild nedan). Samsung kallar skärmen för "Flex In & Out" och den ska även vara försedd med ett nytt gångjärn.

Dave2D visar upp attrapp av Google Pixel Fold

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Jan 23 kl. 11:33

Teknikkanelen Dave2D som drivs av kanadensaren Dave Lee har visat upp vad som påstås vara en korrekt attrapp av Googles kommande foldable Pixel Fold. Om attrappen överensstämmer med den verkliga telefonen har Pixel Fold mer gemensamt med Oppos foldables än med Samsungs. Den yttre panelen är mindre och mindre långsmal än i Galaxy Fold.

Google påstås arbeta på en motsvarighet till Apple AirTag

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Jan 23 kl. 11:00

Enligt utvecklaren Kuba Wojciechowski kommer Google släppa en motsvarighet till Apple AirTag. Påståendet styrks av upptäckter Mishaal Rahman gjort i utvecklarkonsolen för ”Fast Pair”. Apples tillbehör kan fästas på exempelvis nyckelknippor eller ryggsäckar och gör att saker som tappats bort eller stulits enklare kan hittas.

Så här stor är Pixel Fold i verkligheten

Feber.se - 17 Jan 23 kl. 08:30

Dave2D har fått tag på modell av Googles vikbara telefon Enligt rykten ska Google presentera sin första vikbara enhet någon gång i år, kanske redan i maj, och i vanlig ordning när det gäller Google läcker det rätt många detaljer. I videon ovan har Dave2D lyckats få tag på en modell av telefonen, som ska visa dimensionerna för exempelvis tillverkare av skal. Vi får egentligen inte reda på särskilt mycket nytt, men det verkar enligt Dave Lee som att telefonen kommer få ett gångjärn mer likt Oppo Find N2 än Galaxy Z Fold 4 – vilket borde innebära att vecket i mitten av skärmen inte är alltför distraherande.

Nu går det att spela in en egen väckarklocka på Android

Feber.se - 16 Jan 23 kl. 15:30

Med Googles klocka-app Om du någonsin har velat ha en egeninspelad väckarklocka kan detta vara din turdag, då Google nu gör det enklare att spela in en egen sådan i Klocka-appen på Android. Det ska gå att spela in egna ljud för både alarm och timers. Tidigare har användare behövt föra över filer från filhanteraren (eller välja en låt via Spotify) för att få över egna ljud, men nu är det alltså så enkelt som att klicka på "spela in".

Samsung Galaxy Z Fold 5 kan få mindre synligt veck

Feber.se - 16 Jan 23 kl. 12:30

Gångjärnet sägs få ny design Samsungs kommande Galaxy Z Fold 5 skulle kunna få ett mindre synligt veck där skärmen viker sig, om vi får tro en ny rapport från koreanska Naver. Enligt rapporten ska Samsung gå över till en "vattendropps"-design som låter skärmen vika sig likt formen av en vattendroppe, vilket ska utsätta skärmen för mindre tryck och göra vecket mindre synligt. Samsung har förbättrat designen på sitt gångjärn över åren, men vecken på Galaxy Z Fold 4 och Galaxy Z Flip 4 är fortfarande mer märkbara jämfört med enheter som Oppo Find N2 och tredje Motorola Razr, som använder den "vattendropps"-designen.

Pixel-telefoner kan få anpassningsbara genvägar på låsskärmen

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 Jan 23 kl. 10:50

Finesser kommer och går i Android. Vissa versioner och gränssnitt har erbjudit (eller erbjuder) anpassningsbara genvägar på låsskärmen. I dagsläget visas inga genvägar alls på låsskärmen i Pixel-telefoner, bortsett från de som valt att placera ut Wallet och Home där.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Gmail kan nu spåra försändelser direkt i appen

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 minuter sedan

Gmails nya finess för att spåra försändelser direkt i appen ska nu ha blivit allmänt tillgänglig, efter att ha introducerats i november förra året. Finessen aktiveras genom att gå till Gmails inställningar (öppna sidomenyn och scrolla längst ned) och trycka på den adress du vill spåra försändelser för. Inställningen heter just ”spåra försändelser” och ligger en bit ned i listan med alternativ.

Samsungs vinst på lägsta nivån sedan 2014 [Notis]

Swedroid.se - Allt om Google Android - 45 timmar sedan

Enligt CNBC föll Samsungs rörelseresultat med hela 69 procent under fjärde kvartalet 2022 jämfört med samma period året innan. Företagets rörelseresultat under de sista tre månaderna förra året ska ha varit det lägsta under ett kvartal sedan Q3 2014. Samsungs relativt låga intäkter är del av en allmän svacka för teknikbranschen, som har drabbats av massuppsägningar och lägre efterfrågan från konsumenter.

OnePlus surfplatta sägs erbjuda en 11,6-tumsskärm med 144Hz och HDR10+

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 timmar sedan

OnePlus bekräftade nyligen att en surfplatta kommer lanseras under företagets evenemang 7 februari. Enligt ett inlägg från Digital Chat Station på Weibo erbjuder OnePlus Pad en LCD-skärm kring 11 tum med 2800 x 2000 pixlar, 144Hz uppdateringsfrekvens, Dolby Vision och HDR10+. Ett tidigare rykte har mer specifikt nämnt att skärmstorleken är 11,6 tum.

Nothing Phone 2 släpps senare i år, är mer premium

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 timmar sedan

Nothing kommer släppa en ny telefon framåt slutet av året, något som idag har bekräftats av grundaren Carl Pei i en intervju med Inverse. Pei säger att den nya mobilen kommer vara mer ”premium” än fjolårets debut. Uppstickarens första telefon introducerades i juli och nischade sig genom unika aviseringslampor på bakstycket.

Tips: Aviseringshistoriken visar kronologisk lista över alla aviseringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 timmar sedan

Alla vet att nya aviseringar visas i Androids rullgardinsmeny, men alla känner kanske inte till att systemet har en separat aviseringshistorik där samtliga aviseringar från senaste dygnet visas i den ordning de skickades, med de nyaste överst. Aviseringshistoriken är lite anonym och i regel avstängd som standard på grund av att nyttan kanske är begränsad. Listan kan dock komma till pass ibland.

Färre uppgraderar – smartphoneleveranserna har aldrig sjunkit så här mycket tidigare

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:46

Enligt IDC har smartphoneleveranserna aldrig sjunkit så mycket under ett enskilt kvartal som de gjorde under Q4 förra året. Leveranserna minskade med 18,3 procent jämfört med samma period året innan. Sett till året som helhet sjönk leveranserna med 11,3 procent, vilket ska ha inneburit de lägsta årliga smartphoneleveranserna sedan 2013.

Här är nyheterna i Samsungs nya gränssnitt One UI 5.1

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:50

Samsung verkar i vanlig ordning passa på att introducera en ny version av sitt gränssnitt i samband med lanseringen av senaste Galaxy S. Den här gången rör det sig om One UI 5.1, som även kommer släppas för äldre Galaxy-telefoner under våren.

Tror du det kommer ske ett paradigmskifte på smartphonemarknaden innan 2030?

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:28

Smartphones har blivit smartare och snabbare och har fått en mer modern design, men det rör sig i grund och botten om samma typ av manick nu som för 15 år sedan: en liten handhållen dator med en pekskärm. Mobilen är idag den dator flest använder mest. För några år sedan sa Sony att de vill vara kvar på smartphonemarknaden, trots sviktande försäljning, för de vill inte missa nästa paradigmskifte.

Galaxy S23 ser ut att få UFS 3.1 istället för UFS 4.0

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:14

Den minst kostsamma telefonen i Galaxy S23-serien erbjuder långsammare lagring enligt @UniverseIce, som menar att instegsmodellen har fått UFS 3.1 istället för nya och förbättrade UFS 4.0.

Mozilla förbättrar Pocket för Android, har fått filter och andra nyheter

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Jan 23 kl. 10:11

Mozillas app för att spara och sortera innehåll på webben, Pocket (som vi nyligen tipsade om), har fått nya funktioner. Användares listor med sparat innehåll har döpts om från ”my list” till ”saves”. Den avdelningen har samtidigt fått en ny design.

Chrome för Android kan nu låsa inkognitoflikar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Jan 23 kl. 09:47

Chrome för Android kan nu kräva biometrisk verifiering innan inkognitoflikar visas, en funktion som tidigare bara var tillgänglig i IOS-versionen av webbläsaren. Google skriver att finessen är på väg ut till Androidanvändare, men vi har inte fått den än. För de som fått nyheten kan inkognitoflikar låsas genom att öppna Chromes inställningar och aktivera det nya alternativet under kategorin ”integritet och säkerhet”.

Galaxy S23-serien första telefonerna med Cornings nya skyddsglas

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 19:36

Corning har idag tillkännagivit att Samsungs nästa ”Galaxy-flaggskeppstelefoner”, det vill säga Galaxy S23-serien, blir först ut med nya Gorilla Glass Victus 2. Skyddsglaset introducerades i slutet av november och erbjuder bättre skydd mot fall. Gorilla Glass Victus 2 är med andra ord tänkt att göra så att skärmarna i våra smartphones inte spricker lika ofta ifall de åker i backen.

Bekräftat: Surfplattan OnePlus Pad lanseras 7 februari

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 16:54

OnePlus har bekräftat att surfplattan Pad kommer lanseras samtidigt som telefonen OnePlus 11 under företagets event 7 februari. Tillverkaren har samtidigt delat bilder som visar delar av surfplattan. Pad har en unibodykonstruktion som består av en aluminiumlegering.

Tips: Så här aktiveras och används split-screen i Android

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 12:45

Android har en funktion för att visa två appar sida vid sida, så kallad split-screen, något alla kanske inte tänker på. Hur split-screen aktiveras kan variera lite beroende på Androidversion och gränssnitt. Vi kommer i instruktionerna nedan utgå från Googles version av Android 13 på en Pixel 7 Pro.

OnePlus kanske introducerar surfplatta under februari-evenemanget

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 11:53

OnePlus hemsida puffar för tillverkarens presentation 7 februari. Den tillhörande bilden tycks visa en surfplatta vilket kan innebära att OnePlus planerar att lansera en tablet under evenemanget, utöver hörlurar och mobilflaggskepp. Bilden har dessutom filnamnet ”pad1.