Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Språkmakargatan

Bilsemester i Sverige

Språkmakargatan - 27 Aug 19 kl. 02:00

Att planera en resa i Sverige med bil kräver mycket planering och tid. Man vill hinna med mycket på kort tid. Jag har bestämt hur jag ska åka för att få ut så mycket som möjligt av min resa och hinna se så mycket jag kan bara. Jag har nu, efter många efterforskningar, hittat bilen som ska ta mig runt på resan utan problem. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Bilsemester = frihet

Freedomtravel - 05 Mar 14 kl. 18:19

Allt fler svenskar väljer att åka på bilsemester under sin ledighet. Mest populärt är det bland 80-talister, där närmare varannan planerar en bilsemester i år. Friheten med bilen lockar mest och favoritresmålet är Tyskland.

Biotoppen: ”Robocop” ny tvåa

UNDERBARACLARA - 10 Feb 14 kl. 11:50

Helgens mest sedda filmer på bio 1. (1) Frost 2. (Ny) Robocop 3.

Biotoppen: ”Walter Mitty” ny fyra

UNDERBARACLARA - 27 Jan 14 kl. 13:09

Helgens mest sedda filmer på bio 1. (1) Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann 2. (2) Bamse och tjuvstaden 3.

Biotoppen: Bamse ny tvåa

UNDERBARACLARA - 20 Jan 14 kl. 13:04

Helgens mest sedda filmer på bio 1. (1) Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann 2. (Ny) Bamse och tjuvstaden 3.

Biotoppen: ”The wolf of Wall Street” ny tvåa

UNDERBARACLARA - 13 Jan 14 kl. 13:12

Helgens mest sedda filmer på bio 1. (1) Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann 2. (Ny) The wolf of Wall Street 3.

Biotoppen: ”Paranormal activity” ny på listan

UNDERBARACLARA - 07 Jan 14 kl. 11:54

Helgens mest sedda filmer på bio 1. (1) Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann 2. (3) Hobbit: Smaugs ödemark 3.

Biotoppen: ”Hundraåringen” favorit i jul

UNDERBARACLARA - 30 Dec 13 kl. 14:13

Helgens mest sedda filmer 1. (Ny) Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann 2. (Ny) Sune på bilsemester 3.

Trailer för Sune på bilsemester

Feber.se - 30 Sep 13 kl. 15:31

Det är fri fart på autobahn Det må sänka min trovärdighet som filmskribent en aning, men jag tyckte verkligen att Sune i Grekland: All inclusive var en bra film. Den här gången ska familjen iväg på roadtrip i Europa, och det är återigen Hannes Holm som regisserar. Trailern kan du titta på i klippet ovan.


Fler inlägg från Språkmakargatan

Res till Island

Språkmakargatan - 28 Aug 19 kl. 02:00

Att resa till Island har blivit alltmer populärt under de senaste åren, bland skandinaver men även bland amerikaner. Med ett strategiskt läge halvvägs över Atlanten från både USA och Europa har Island blivit en ”mellanlandning” där man kan välja att tillbringa några dagar innan man avverkar resten av resan över Atlanten. Många har numera dock detta fantastiska land som huvudmål för resan.

Bilsemester i Sverige

Språkmakargatan - 27 Aug 19 kl. 02:00

Att planera en resa i Sverige med bil kräver mycket planering och tid. Man vill hinna med mycket på kort tid. Jag har bestämt hur jag ska åka för att få ut så mycket som möjligt av min resa och hinna se så mycket jag kan bara.

Språk och kultur

Språkmakargatan - 20 Jun 19 kl. 21:38

När jag reser älskar jag att kombinera det bästa av två världar; språk och kultur. Det är trots allt aldrig försent att lära sig ett nytt språk. Även i vuxen ålder kan du bege dig ut och resa och uppleva andra kulturer, själv eller med trevligt sällskap.

Att åka på språkresav

Språkmakargatan - 20 Jun 19 kl. 20:59

Ett väldigt populärt sätt att resa samtidigt som man lär sig språk är att åka på en så kallad språkresa. Detta är något som jag själv också gjorde när jag var yngre. Jag valde då att studera tyska i München.

Att resa och lära sig språk

Språkmakargatan - 20 Jun 19 kl. 20:58

Jag har alltid varit intresserad av språk ända sedan jag gick i skolan. Så när jag fick chansen att börja resa runt i världen och upptäcka det på nära håll var det inte svårt att hoppa på tåget. För mig är det otroligt fascinerande och roligt att kunna kommunicera med människor på deras modersmål.

Hej världen!

Språkmakargatan - 14 Jun 19 kl. 13:37

Välkommen till WordPress. Detta är ditt första inlägg. Du kan redigera det eller ta bort det.

Pauskvitter

Språkmakargatan - 29 Nov 12 kl. 21:33

Oj, vad jag längtar efter att fylla Språkmakargatan med inlägg igen – men just nu får jag det inte riktigt att gå ihop. Jag måste ro Portal-projektet i hamn först. Men snart kommer jag tillbaka med full kraft!

UR-program och datorbrist

Språkmakargatan - 27 Aug 12 kl. 21:16

För ungefär ett och ett halvt år sedan läste jag debattartikeln “Lös upphovsrätten och släpp UR-programmen fria” av Eric Fichtelius i Dagens Nyheter. Då skrev han: – För att UR ska nå sin publik i framtiden måste även andra än public service-företagen få sprida de program som folket redan betalat för. Snart kommer UR-programmen att distribueras i ett annat universum än etersänd gammel-tv och gammelradio.

Kommande föreläsningar

Språkmakargatan - 26 Aug 12 kl. 23:02

Nu är några av höstens föreläsningsdatum spikade. I oktober dyker jag upp i Linköping igen och föreläser om bloggar i undervisningen. En månad sedan fortbildar jag på hemmaplan dvs.

Ordfundering

Språkmakargatan - 13 Aug 12 kl. 20:45

Vi har nästan nått halvvägs i arbetet med Portal och just nu skrivs det elevwebbsövningar så att det ryker om det. En stor del av jobbet går ut på att skapa ordquizzar vilket ger oss många tillfällen att stanna upp och fundera kring ords betydelser och härkomst. Igår knåpade jag på ett ordquizz som bl.

Jämföra kursplaner (sv/sva)

Språkmakargatan - 12 Aug 12 kl. 11:22

Under semestern fick jag tid att sätta mig ner och i detalj jämföra kursplanerna i svenska och svenska som andraspråk (årskurs 7-9). Det här är något som har stått på min ”att-göra-lista väldigt länge. Sammanställningen av kunskapskraven publicerar jag här i bloggen, förhoppningsvis kan fler få användning av den.

Blomsterbarn

Språkmakargatan - 16 Jul 12 kl. 19:31

För några dagar sedan snubblade jag över ordet orkidébarn i en tidningsartikel. Maskrosbarn känner jag ju till sedan tidigare, men orkidébarn? Jag blev nyfiken och gav mig ut i cyberrymden för att hitta mer information.

Ny tidning

Språkmakargatan - 14 Jul 12 kl. 21:44

Det finns en ny tidning ute på marknaden som heter Skriva. Har ni läst den? Det har inte jag … men jag är väldigt nyfiken.

Fjortiska

Språkmakargatan - 14 Jul 12 kl. 21:13

“Typ”, “sånt”, “e”, “ba”, “asså” … som svensklärare har man markerat många talspråksvarianter i elevernas texter. När mina elever och jag pratade just om talspråk i skrift räckte en kille upp handen och sa: - Det där kallas för fjortiska, Liza! - Fjortiska?

Läsåret som gått

Språkmakargatan - 27 Jun 12 kl. 19:43

Så har vi gått in i juli månad vilket betyder semester för många lärare. Jag pustar ut efter ett händelserikt och hektiskt läsår (att jobba med två läroplaner samtidigt …phu.. bara en sådan sak).