Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Birgitta Höglund: Gröna, sköna tillbehör – för ett friskare liv

Bokbloggar - 13 May 20 kl. 10:41

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Lax med varm grönsaksröra

Birgitta Höglund's Mat - Igår: 06:34

Snabbmat På sommaren är det skönt att ta till riktigt snabblagad mat, här en variant som ger dig gott om tid till annat. Ett kryddsmör passar fint som extra tillbehör till laxen och håller dig mätt riktigt länge. Sesamfrästa grönsaker till stekt lax 2 port 2 bitar lax à 150 gram, helst viltfångad 1 liten, gul lök ½ äpple ½ paprika 2 msk sesamfrön 2 msk kokosolja 2+2 msk smör ½ pressad citron Salt och peppar Hacka lök, äpple och paprika i små tärningar.

Vitkålssallad med örter

Birgitta Höglund's Mat - i förrgår: 07:00

Somrig sallad med örter och citron Färsk, grovhackad vitkål Nyplockade örter, jag tog oregano, timjan och persilja Späda svartvinbärsblad Späda maskrosblad Grovhackade cashewnötter Saft och skal från ekologisk citron Mild, kallpressad olivolja Flingsalt Hacka örter, vinbärsblad och maskrosblad grovt och blanda med vitkålen. Tvätta och riv citronskalet och pressa saften över salladen. Ringla över olivoljan och vänd ner nötterna.

Zucchinisallad till grillat

Birgitta Höglund's Mat - 03 Jun 20 kl. 07:00

Grilltillbehör Tycker du om potatissallad så kommer du att gilla den här zucchinisalladen. Servera till grillat av alla slag, annars är den också god till pannbiff, stekt fisk och kyckling. Zucchinisallad 2 port 2 dl tärnad zucchini 2 msk smör/kokosolja ½ tsk vit balsamvinäger Salt och svartpeppar Bryn zucchinin några minuter utan att den får för mycket färg.

Räksallad med örtmajonnäs

Birgitta Höglund's Mat - 02 Jun 20 kl. 06:38

Sommarsallad Nu i sommarvärmen är en räksallad bland det godaste man kan äta. Det blir ofta en salladstallrik till kvällsmat hos oss, favoriten just nu tillsammans med räkorna är kokta ägg, smör, ost och sill, salami och bönsallad. Räksallad 1 port 100 g skalade räkor 50 g mozzarella 5 cm gurka 3 cocktailtomater Bladpersilja Citron Örtmajonnäs ½ dl majonnäs 1 msk crème fraiche 1 tsk pressad citron 1 msk hackad dragon 1 msk hackad gräslök Flingsalt och peppar Kallpressad olivolja Rör ihop ingredienserna till örtsåsen, låt stå en stund så smakerna mognar.

Fyllda rostbiffrullar till picknick

Birgitta Höglund's Mat - 01 Jun 20 kl. 07:00

Picknickmat Nu har sommarvärmen äntligen kommit, som det ser ut på väderkartorna så har den dykt upp över hela landet. Idag får du tips på en lättfixad och god rätt att ta med ut på picknick i finvädret eller som en mättande frukost. Du kan också använda rökt skinka, kalkon eller varför inte göra en egen tjälknöl.

Oxfilé med rosépepparsås och blomkål

Birgitta Höglund's Mat - 31 May 20 kl. 07:00

Rosépepparsås 4 port 4 dl grädde/kokosgrädde 2 dl buljong 1-2 msk grovkrossad rosépeppar 2 tsk grovkrossad svartpeppar 2 msk finhackad gul lök 2 msk finhackad röd paprika 3 msk smör/kokosolja 2 tsk äppelcidervinäger Salt Bryn smöret lätt och fräs peppar, paprika och lök några minuter utan att få färg. Häll över vinägern och låt koka in. Häll på buljongen, koka upp och låt koka ihop några minuter.

Krämig zucchinigratäng med mozzarella

Kostdoktorn - 29 May 20 kl. 11:36

Härliga grönsaker i krämig ostsås låter inte dumt, va? En toppenrätt för dig som vill ha en lättare köttfri måltid eller ett gott tillbehör till en bit kött.Inlägget Krämig zucchinigratäng med mozzarella dök först upp på Diet Doctor.

Grillat, citronmarinerat kycklingspett

Birgitta Höglund's Mat - 29 May 20 kl. 06:37

Grilltider Nu väntar vi på lite varmare väder lagom till Pingst, så idag bjuder jag på en god grillrätt. Citronmarinaden passar fint även till fläskkött och fisk. Jag serverade spetten tillsammans med små, råa blomkålsbuketter, cocktailtomater och bladsallad.

Nässelomelett med fetaost

Birgitta Höglund's Mat - 28 May 20 kl. 07:00

Naturens skafferi I vårt avlånga land har nässlorna kommit olika långt, de är som mest näringsrika nu på våren och försommaren. Det går att ta vara på de nya toppskotten hela sommaren, men ta på handskar, de bränns ännu mer sen när de vuxit sig större. Nässelomelette med fetaost 1 port 2 ägg 2 msk grädde 2 msk smör 75 g fetaost 1 dl förvällda nässlor ½ dl strimlad purjolök 2 msk pumpakärnor Lite salt och peppar Färsk timjan Vispa ihop äggen och grädden, smaksätt med lite salt och peppar.

Snabblagad fiskgratäng

Birgitta Höglund's Mat - 26 May 20 kl. 07:00

Lättlagat Ibland finns varken tid eller lust till matlagning, särskilt nu när vårvärmen börjar komma både här och där. Då är den här rätten väldigt bra att ta till, enklare än så här kan det knappt bli att laga mat. Makrillgratäng 1 port 1 burk Mästarmakrill från Abba à 110 g eller hemlagad makrill i tomat 4-5 förvällda blomkålsbuketter 5 cm purjolök 2 msk smetana/kokosgrädde eller bearnaisesås ½ dl riven, vällagrad ost ½ tsk torkad timjan 25 g skivat smör Förväll de delade blomkålsbuketterna några minuter i saltat vatten.


Fler inlägg från Bokbloggar

Just nu i juni

Bokbloggar - 30 minuter sedan

Ett bättre jag

Bokbloggar - 3 timmar sedan

vintage win-win

Bokbloggar - 4 timmar sedan