Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Boeings rymdfarkost lyckades docka med ISS - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Boeings rymdfarkost lyckades docka med ISS

Feber.se - 21 May 22 kl. 15:00

Historisk bedrift I förrgår kväll svensk tid skickade NASA och Boeing upp rymdfarkosten CST-100 Starliner till rymden för at docka med den internationella rymdstationen ISS. Natten till i dag lyckades Starlinern docka med ISS för första gången utan några större problem. Tanken är att Starliner, tillsammans med SpaceX Crew Dragon, ska ta hand om transporter av astronauter samt material till och från ISS. Space X har som bekant lyckats genomföra reguljära transporter till ISS sedan 2020 men nu har NASA ännu ett transportalternativ till att skicka saker och personer till rymdstationen. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Boeings Starliner åter på jorden

Feber.se - 26 May 22 kl. 10:00

Den obemannade testflygningen till ISS verkar ha gått bra Tidigare idag landade Boeings rymdfarkost CST-100 Starliner på jorden igen efter att ha varit på besök på den internationella rymdstationen ISS under några dagar. Den obemannade kapseln slog ner i öknen i den amerikanska delstaten New Mexico efter att ha kopplat loss sig från ISS igår. NASA-chefen Bill Nelson sa i ett uttalande efter Starliners landning: "Nasa's commercial crew program and our industry partner, boeing, today took a major and successful step on the journey to enabling more human spaceflight missions to the international space station on american spacecraft from american soil.

Mattel släpper Ian Malcolm-docka

Feber.se - 23 May 22 kl. 12:30

Om du vill ha en barbröstad Jeff Goldblum på skrivbordet Snart är det dags för en ny film i Jurassic-serien och lagom till det släpper Mattel en docka som ser ut som en av filmernas klassiska hjältar. Det handlar om forskaren Ian Malcolm, som porträtteras av Jeff Goldblum i Jurassic-filmerna. Ian Malcolm-dockan är givetvis inspirerad av den scen i den ursprungliga Jurassic Park-filmen där Malcolm/Goldblum ligger uppfläkt med sitt bara bröst på ett bord.

Lyckad uppskjutning av obemannad Starliner

Feber.se - 20 May 22 kl. 12:15

Boeings rymdfarkost är nu på väg till ISS Igår kväll svensk tid var det dags för NASA och Boeing att återigen testa Boeings rymdfarkost CST-100 Starliner, en farkost som framöver kommer att användas för transporter till och från den internationella rymdstationen ISS. Trots ett litet motorproblem beskrivs uppskjutningen av Starliner som lyckad och farkosten har nu lagt sig i omloppsbana runt jorden. Någon gång senare i natt är tanken att Starliner ska docka med ISS och i morgon kväll är det tänkt att man ska börja lasta av det material som NASA och Boeing skickade upp till ISS i den obemannade farkosten.

Kvällsrutiner på den internationella rymdstationen

Feber.se - 29 Apr 22 kl. 21:00

Vad gör astronauter innan de går och lägger sig? Här är ett klipp där vi får en kort inblick i hur vardagslivet på den internationella rymdstationen ISS kan se ut. I klippet får vi se ESA-astronauten Matthias Maurer göra sig redo inför att gå och lägga sig.

Kolla in när SpaceX skickar Crew-4 till ISS

Feber.se - 27 Apr 22 kl. 08:15

NASA skickar ny besättning till den internationella rymdstationen Idag kommer NASA att skicka nya astronauter till den internationella rymdstationen ISS. Här kan ni kolla in när de lämnar jorden i en av SpaceX Crew Dragon-farkoster. Besättningen som nu skickas till ISS består av NASA-astronauterna Kjell Lindgren, Robert Hines och Jessica Watkins samt ESA-astronauten Samantha Cristoforetti.

Ax-1 har landat på jorden igen

Feber.se - 26 Apr 22 kl. 12:30

Första helt privata rymdresan till ISS hemma igen Igår kom Axiom Space rymdturister på uppdraget Ax-1 tillbaka till jorden efter att ha tillbringat lite tid på den internationella rymdstationen ISS. De fyra resenärerna på Ax-1 färdades till och från ISS i en av SpaceX Crew Dragon-kapslar, något som gör det här uppdraget till det första helt privata rymdresan till ISS. Sammanlagt tog resan till 17 dagar och under den tiden gjorde de fyra resenärerna cirka 240 varv runt jorden ombord på ISS.

Valve uppdaterar sin Steam Deck-docka

Feber.se - 22 Apr 22 kl. 18:00

Men har fortfarande inte gett den något pris Valve har precis passat på att uppdatera sina specifikationer för den officiella docka till den bärbara spelkonsolen Steam Deck. Tidigare ska dockan ha haft en USB-A 3.1-port, två USB-A 2.

Hologram-doktorer besökte ISS

Feber.se - 19 Apr 22 kl. 11:30

Internationella rymdstationen har testat holoportation På den internationella rymdstationen ISS har man för första gången testat teknik med vilken man "holoporterade" läkare från jorden till rymdstationen. För att göra det hela möjligt använde man Microsoft Hololens Kinect med en tillhörande mjukvara från den europeiska rymdmyndigheten ESA och det amerikanska företaget AEXA Aerospace. Med hjälp av det kunde ESA-astronauten Thomas Pesquet har en live-konversation med hologram föreställande NASA-läkaren Dr.

Det här innebär Rysslands krig för ISS

Feber.se - 13 Apr 22 kl. 21:00

Kan USA och Ryssland fortfarande samarbeta i rymden? I denna video går Vox igenom historien bakom internationella rymdstationen och hur det historiska samarbetet mellan USA och Ryssland blev till. Just nu, trots några obehagliga tweets från Ryssland, verkar det som att samarbetet mellan länderna fortsätter i Rymden.

Axiom Space snackar lite mer om sin rymdstation

Feber.se - 12 Apr 22 kl. 21:00

Axiom Station ska kopplas ihop med ISS i framtiden Axiom Space, företaget som nyligen skickade rymdturister till den internationella rymdstationen ISS, är i full färd med att bygga en rymdstation. Axiom Station kommer dock inte att bli en fristående rymdstation utan tanken är att den ska kopplas ihop med ISS någon gång under de kommande åren. I klippet ovan snackar representanter för Axiom Space lite mera om var man befinner sig i utvecklingen av Axiom Station och hur man ser på framtiden för denna.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.