Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Bokklubben vid livets slut – en annorlunda bokresa med ett oundvikligt slut

Kulturbloggen - 22 Jun 13 kl. 11:36

Titel: Bokklubben vid livets slut Författare: Will Schwalbe Förlag: Modernista ISBN: 9174992457 Utgiven: 201305 Wills mamma är döende i cancer. Hon och Will bildar en egen bokklubb tillsammans och diskuterar de texter som de har läst i takt med att livet trots den svåra sjukdomen ändå går vidare för familjen. Visdomar om livet blandas med skildringar om olika böcker. Mamman läser alltid slutet först då hon inte vill behöva vänta på att få reda på hur berättelsen slutar. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Therese Uddenfeldt: Torkan visar oss människans gränser

Nyhetspressen - i förrgår: 11:52

Utan regn förvandlas åkrarna till bastmattor, djuren flämtar i skuggan – och snart är fodret slut. Vi måste förstå allvaret i det extrema vädret, skriver Therese Uddenfeldt. .

Akut brist på räddningspersonal: ”Vi har slut på i stort sett allt”

Nyhetspressen - 17 Jul 18 kl. 08:07

Flera svåra skogsbränder rasar runt om i Sverige. – Vi har slut på i stort sett allt. Material och bemanning, säger Torbjörn Wannqvist, befäl i beredskap vid bränderna i Ljusdals kommun..

Livets Liv!

Pernilla Wahlgrens värld - 14 Jul 18 kl. 20:17

Svensk öl kan ta slut – torkan är boven

Nyhetspressen - 14 Jul 18 kl. 15:44

På grund av den torra sommaren riskerar nu flera svenska sädesslag att ta slut. Ett av dem är malkornen – vilket kan leda till nationell brist på öl. – Det har aldrig varit så här utbredda problem med torkan sedan jag började, säger lantbrukaren Lennart Nilsson till SVT Nyheter..

Brasilianska sportjournalister protesterar mot trakasserier

Nyhetspressen - 10 Jul 18 kl. 08:18

Minst fyra fall av trakasserier av kvinnliga sportjournalister i tjänst i VM i Ryssland har dokumenterats, skriver nyhetsbyrån AP. I Brasilien pågår sedan i våras en rörelse bland sportjournalister för att få slut på trakasserierna..

Bananerna kan ta slut – hotas av utrotning

Nyhetspressen - 08 Jul 18 kl. 12:42

I smoothien, efter träningen, eller skivad på havregrynsgröten. Bananen är ett av de mest populära mellanmålen i Sverige. Nu hotas bananodlingar världen över av en svampsjukdom.

Johan Esk: VM över för Sverige – men det känns inte som ett slut

Nyhetspressen - 07 Jul 18 kl. 18:13

SAMARA. Sveriges VM är slut men det här är inte slutet för Janne Anderssons landslag. Det är inte ens början på slutet.

Äventyret över – England slog ut Sverige

Nyhetspressen - 07 Jul 18 kl. 17:46

Det blir inga medaljer för Sverige den här sommaren. 2-0 mot England innebär att VM-resan tar slut i kvartsfinal..

Det är slut

Blondinbella - 06 Jul 18 kl. 13:28


Fler inlägg från Kulturbloggen

Lyssna: Clara Alm – debut-EP: Velvet

Kulturbloggen - Igår: 13:56

Clara Alm har släppt sin debut-EP Velvet. Clara valde att ta kontroll över den kreativa processen från början till slut och skriver, producerar och mixar sin egen musik. Hon beundrar artister som Kate Bush, Björk och Laleh och hennes röst brukar jämföras med Florence and the machine.

Första trailern för Overlord

Kulturbloggen - Igår: 13:53

Mathilde Ollivier as Chloe in the film, OVERLORD by Paramount Pictures Första trailern för Overlord har kommit: Om filmen Dagen före landstigningen i Normandie släpps en grupp amerikanska fallskärmsjägare ned bakom fiendelinjen för att att utföra ett uppdrag som är avgörande för invasionens framgång. Men när de närmar sig sitt mål, en naziockuperad by, börjar de ana att det är mer än en vanlig militäroperation på gång i det lilla samhället. I rollerna: Wyatt Russell, Bokeem Woodbine, Iain De Caestecker, Pilou Asbæk m fl.

Första trailern för Welcome to Marwen

Kulturbloggen - Igår: 13:44

Den första trailern har släppts nu till filmen Welcome to Marwen. Om filmen: Oscar-belönade filmskaparen Robert Zemeckis (Forrest Gump, Flight, Cast Away) regisserar Steve Carell i den rörande och sanna historien om hur en slagen man upptäcker hur fantasin kan läka en trasig själ. Zemeckis har även skrivet filmens manus tillsammans med Caroline Thompson.

Trailer till Orange is the New Black – säsong 6

Kulturbloggen - Igår: 13:42

Orange Is the New Black Säsong 6 kommer på Netflix i Sverige fredag 27 juli 2018. Här är en trailer för att fresta oss. Håll tummarna för att seriens sjätte säsong blir riktigt berörande och stark.

Cat Power släpper nytt album i oktober

Kulturbloggen - Igår: 13:32

Cat Power släpper nytt album den 5 oktober, berättar ett pressmeddelande: Den ständigt nytänkande sångerskan, låtskrivaren, musikern och producenten Chan Marshall, som går under artistnamnet Cat Power, meddelar idag att hennes nya album Wanderer kommer att släppas den 5 oktober via Domino/Playground. Wanderer är producerat av Marshall själv, och markerar en enastående återkomst för denna ikoniska musiker. På albumet medverkar bland andra vännen och f.

Filmrecension: Mamma Mia! – Here We Go Again: Den snyggaste filmen på bio på länge, en film som sprider lyckokänslor.

Kulturbloggen - i förrgår: 08:24

Mamma Mia! – Here We Go Again Betyg 3 Svensk biopremiär 18 juli 2018 Here we Go Again. Ja det gör Mamma Mia!

Bokrecension: Annars skjuter jägaren mig av Nele Neuhaus

Kulturbloggen - 17 Jul 18 kl. 15:30

Annars skjuter jägaren mig Författare: Nele Neuhaus Utgiven: 2018-06 Översättare: Christine Bredenkamp ISBN: 9789100175870 Förlag: Albert Bonniers Förlag Serie: Bodenstein & Kirchhoff (del 6) Annars skjuter jägaren mig av den tyska deckarförfattaren Nele Nauhaus är en hygglig deckare, lite extra svalka och spänning kan den ge denna sommaren 2018 då svensk sommar slår värmerekord. Handlingen utspelar sig nämligen vintertid, kring jul och nyår 2012-2013. Deckaren är den sjätte i serien om de två poliserna Pia Kirchhoff och hennes chef Oliver von Bodenstein.

Filmrecension: Svanen – en isländsk film med mäktig natur

Kulturbloggen - 16 Jul 18 kl. 17:23

Svanen Betyg 3 Svensk biopremiär 27 juli 2018 Regissör Ása Helga Hjörleifsdótirr En isländsk film om en ung flicka mellan barndom och vuxenliv. Filmen baseras på en roman av Gudbergur Bergsson. En betagande vacker och mäktig natur bildar bakgrund till historien om flickan Sóls sommar på landet.

Filmrecension: Hotel Artemis – rolig, snygg och skrämmande

Kulturbloggen - 16 Jul 18 kl. 17:17

Hotel Artemis Betyg 3 Svensk biopremiär 20 juli 2018 Regi Drew Pearce Jodie Foster är en av huvudkaraktärerna i denna rätt roliga framtidsdystopi. Handlingen är förlagd till 2028 i ett Los Angeles som rivs sönder av ständiga upplopp. När filmen startar har invånare rest sig i protest mot att myndigheterna stängt av vattnet.

Ed Sheeran på Friends Arena

Kulturbloggen - 15 Jul 18 kl. 18:34

Ensam med sin gitarr så kommer han fram i skuggorna. Den 14 juni steg Ed Sheeran, mannen som just nu toppar listorna med flera av sina låtar äntligen upp på scenen i huvudstaden Stockholm för en helt slutsåld spelning på Friends Arena. Tidigare i veckan besökte han Göteborg för två konserter som +120 tusen fick äran att se.

Bokrecension: Blackmoore av Julianne Donaldson – en behaglig bästsäljare

Kulturbloggen - 14 Jul 18 kl. 08:59

Titel: Blackmoore Författare: Julianne Donaldson Översättning: Tove Janson Borglund Förlag: LB, Louise Bäckelin Förlag AB, 2017 ISBN: 978-91-8844-743-2 Julianne Donaldsons andra roman utspelar sig liksom den första i historisk miljö, i 1820-talets England. Trots avstånd i tid och rum känns både miljön och människorna närmast välbekanta: de vindpinade hedarna, mörka skyar över kustens klippor, kvinnor fulla av längtan bort och män med dunkla motiv. ”Blackmoore” är den andra, fristående, fortsättningen på Donaldsons debutroman, ”Edenbrooke”.

Bokrecension: Nuckan av Malin Lindroth – I nuckans tid

Kulturbloggen - 14 Jul 18 kl. 08:54

Titel: Nuckan Författare: Malin Lindroth Förlag: Norstedts, 2018 ISBN: 9789113086927 Malin Lindroth har skrivit en fantastisk bok på många vis. Den har med all rätt också fått mycket goda recensioner. Modig, självutlämnande, allmängiltig – läs ”Nuckan”!

Lyssna: Doktor Kosmos – Nassesvin

Kulturbloggen - 13 Jul 18 kl. 16:40

Doktor Kosmos har släppt sin andra singel på tio år, singeln heter Nassesvin. Ett pressmeddelande berättar: Hur låter den nya singeln Nassesvin? Som att Doktor Kosmos har sparat ut skägg, spelar som ZZ-Top och sjunger om Nassesvin – som vanligt högst aktuella i den samtida debatten alltså.