Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Bokrecension: Ingen lämnas kvar av Dag Öhrlund – fungerar att läsa oavsett om du läst de tidigare i serien eller inte

Kulturbloggen - 08 Jul 19 kl. 09:41

Ingen lämnas kvar Författare Dag Öhrlund Serie Ewert Oswald Truut (del 5) Utgivningsdatum 2019-05-16 Förlag Lind och Co ISBN 9789178614363 Har du läst någon av de tidigare fyra böckerna i Dag Öhrlunds deckareserie om den originelle polisen Ewert Truut då vet du ungefär vad du har att vänta dig och du lär inte bli besviken. Den här femte deckaren i Ewert Truut-serien sprudlar av skrivglädje och den är både spännande och rolig. Ewert Truut är en polis i Stockholm som börjar närma sig pensionsåldern och som är rätt negativ till nya saker och företeelser. Han vill bedriva polisarbete på traditionellt gammaldags sätt. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Annica Englund raderar kommentarer på instagram

Gossips.se - Igår: 20:59

Förut skrev jag ett inlägg om Annicas bild där hon kastar upp sin hund i luften. Jag skrev också att en följare kommenterat om hur fel det är men att kommentaren raderades sedan. Väntade in svar på om det var hon eller Annica som raderade kommentaren och nu har jag fått svar.

Säger bibeln att Jesus har kort hår?

apg29 - 18 Nov 19 kl. 23:57

Många gånger beskrivs Jesus med långt hår, men det stämmer det verkligen med Bibeln?Jag har nu läst mycket på nätet huruvida Jesus har långt eller kort hår. Det verkar som att den här frågan har sysselsatt väldigt många eftersom det finns en hel del skrivet om detta.

Wired pratar om materialet som gör dig osynlig

Feber.se - 17 Nov 19 kl. 16:00

Hur fungerar det egentligen? Förra månaden skrev vi om det kanadensiska företaget Hyperstealth Biotechnology som hade tagit patent på ett genomskinligt material som kan användas för att dölja människor eller annat bakom det. Det ser klart tufft ut i videoklipp men hur fungerar detta material egentligen?

En tv-serie baserad på Sin City är på gång

Feber.se - 17 Nov 19 kl. 07:00

Ja tack Legendary Television och Frank Miller har kommit överens om att skapa en tv-serie baserad på Sin City-serietidningarna. Just nu letar de efter en tv-kanal eller streamingtjänst som vill sända serien. Tydligen ska Robert Rodriguez, som regisserade Sin City-filmerna, också vara med på ett hörn som producent.

Motorola Razr har påskägg som gör den fungerar som föregångaren

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Nov 19 kl. 10:57

Som kuriosa kan nämnas att Motorola Razr har ett läge som gör att gränssnittet och därmed själva konstruktionen ser ut som den klassiska viktelefonen från 00-talet. Det är inte bara estetiskt, då knapparna och gränssnittet faktiskt fungerar. I praktiken är det en kraftigt anpassad hemskärmsapp.

Marisol Was stöttar Isabella "Blondinbella" Löwengrip

Gossips.se - 15 Nov 19 kl. 06:50

Nu när det stormat runt Isabella så har varken hennes anställda eller hennes delägare valt att säga något eller ens stå vid hennes sida. Men nu har det ändrats på det och Marisol Was (Isabellas CRS-manager sedan början av året) har nu gjort ett uttalande på sin instagram. Hon skriver att det varit en tuff höst men att det nu börjar lugna sig lite.

Alla skådespelare i Våra bästa år har fått sparken

Feber.se - 13 Nov 19 kl. 18:00

Ska den över 50 år gamla såpoperan läggas ner? Flera källor rapporterar att samtliga skådespelare i den amerikanska såpoperan Days of our lives, en tv-serie som här i Sverige sänds som Våra bästa år, har sagts upp från sina kontrakt. Det innebär rent praktiskt att tv-serien kommer att ta en paus i slutet av november.


Fler inlägg från Kulturbloggen

Recension av tv-serie: The Crown, säsong 3

Kulturbloggen - 16 timmar sedan

The Crown, säsong 3 Betyg 3 Premiär på Netflix 17 november 2019 Den amerikansk-brittisk dramaserien The Crown är en påkostad och intressant tv-serie. Serien, vars första säsong kom 2016, skildrar Elizabeth II:s tid som drottning. Den första säsongen med tio avsnitt började att sändas på Netflix den 4 november 2016.

Filmrecension: I Guds namn

Kulturbloggen - 17 timmar sedan

I Guds namn Betyg 3 Svensk biopremiär 22 november 2019 Regi Francois Ozon En stark film om flera berättelser ur verkliga livet om män som utsattes för sexuella övergrepp av en präst när de var barn. Att katolska prästen utnyttjat barn sexuellt är en av vår tids hemska skandaler och tragedier. Varje barn som utsatts för dessa övergrepp har lidit.

Pianoprojekt med förbehåll levererar beundransvärt resultat – Björkris I + II av Anders Tenglund

Kulturbloggen - Igår: 03:41

Omslagsmålning (olja på duk) Ida Gudmundsson Anders Tenglund Björkris I + II 4 Inspelning hemma hos Anders Tenglund i Kungsbacka och i Svenska Grammofonstudion, Göteborg Inspelad, mixad och mastrad av Hans Olsson Brookes Producent: Hans Olsson Brookes Teg Publishing (med stöd av Kulturrådet) 47:56 / 45:46 Release: I = juni 2019 / II = 25/10 2019 Blev nyfiken av en förfrågan före sommaren. Då fanns Björkris I bara tillgänglig på digitala kanaler. Vid releasekonsert i Litteraturhuset fanns den som vinylskiva.

Filmrecension: The Irishman

Kulturbloggen - Igår: 12:57

The Irishman Betyg 4 Svensk biopremiär 22 november 2019 och Netflixpremiär 27 november 2019 Regi Martin Scorsese Martin Scorsese är 77 år, Robert De Niro 76 år, Al Pacino 79 år och Joe Pesci 76 år. Det känns som att denna film är en slags “sista filmen med gänget”, en hyllning till dessa legendarer inom filmbranschen. Och det är en storslagen hyllning och som hand i handsken utspelas den passande nog bland maffian i USA, i efterkrigstidens USA.

Operarecension: Trollflöjten – en härlig föreställning

Kulturbloggen - Igår: 11:55

Trollflöjten MUSIK Wolfgang Amadeus Mozart TEXT Emanuel Schikaneder REGI Ole Anders Tandberg SCENOGRAFI Ole Anders Tandberg KOREOGRAFI Anna Koch KOSTYM & MASK Maria Geber LJUS Ellen Ruge DRAMATURG Katarina Aronsson SPRÅK Föreställningen ges på svenska med svensk textning på textmaskin Spelas från 18 oktober till 04 december 2019 Nu är det sista chansen att gå på Trollflöjten i Ole Anders Tandbergs något skruvade regi på Operan i Stockholm – en favorit i repris på den uppsättning som framfördes på Operan 2012. Öppningsscenen är en skolsal från 60-talet med bänkar och vita takglober i snörräta led inspirerad av Peter Tillbergs tavla ”Är du lönsam lille vän?”.

Sällsam skönhet och fräscht tonspråk – Tempest In A Teapot av Tuuliki Bartosik

Kulturbloggen - i förrgår: 21:04

Coverdesign Krööt Kukkur Tuulikki Bartosik Tempest In A Teapot (Torm Veeklaasis) 5 Inspelning och mixning i Playing With Music Recording Studio av Petter Berndalen Mastring: Claes Persson CRP Mastering Producent: Jonas Knutsson tillsammans med Petter Berndalen/ Tuulikki Bartosik Playing With Music (Utgiven med stöd av Svenska Kulturrådet) 45:31 Releasedatum: 15/11 2019 Tuuliki Bartosik är en accordeonist (korrekta beteckningen på någon som spelar olika sorters dragspel) från Estland bosatt i Stockholm. Efter utförliga studier undervisar hon numera både på KMA och motsvarande inrättning i hemlandet. Har tidigare släppt fem album och en ep, några av dem tillsammans med andra om jag är rätt informerad.

Filmrecension: 21 Bridges – spännande, fartfylld och bra, trots mycket skjutande

Kulturbloggen - i förrgår: 18:20

21 Bridges Betyg 4 Svensk biopremiär 22 november 2019 Regi Brian Kirk 21 Bridges är en spännande, fartfylld action – och egentligen borde jag inte gillat den alls. Den har en hel del skjutande i sig och det är något jag ofta tycker är långtråkigt. Jag föredrar aktion och spänning som byggs upp psykiskt och med små medel.

Hyllad opera av Philip Glass livesänds från New York på bio i Sverige

Kulturbloggen - 18 Nov 19 kl. 18:36

Phelim McDermott satte upp Philip Glass hyllade Satyagraha på Met. Nu återvänder han med en ny iscensättning av Glass omtalade opera Akhnaten. 23 november livesänder Folkets Hus och Parker föreställningen till biografer i hela Sverige.

Spetsad cocktailjazz med tema vita duken – Moon River And Me av Mary Nelson

Kulturbloggen - 18 Nov 19 kl. 02:12

Foto Johan Mattsson Mary Nelson Moon River And Me 3 Inspelad i Kingside Studios, Bass Hit Studios (USA) och Do Music Studios Mixad och mastrad av Daniel Lantz Producent: Mary Nelson och Daniel Lantz 50:07 Releasedatum: 18/10 2019 Man kan ifrågasätta om det är värt nedlagd tid när ens inställning som helhet lutar åt det halvljumma. Väldigt få kommer att läsa och recensionen kommer varken delas eller citeras ur. Men varför inte se det hela som en form av subjektiv konsumentupplysning?

Filmrecension: Jojo The Rabbit -avväpnar den mest fördomsfulle med humor som vapen.

Kulturbloggen - 17 Nov 19 kl. 10:11

Imdb Jojo The Rabbit Betyg 4 Regi Taika Waititi Medverkande Charlize Johansson,Sam Rockwell, Taika Waititi och Thomasin Mackenzie. Aldrig har väl Hitler och andra världskriget skildrat på så roligt, humoristiskt vis. I alla fall inte sedan det begav sig med Chaplin’s Diktatorn.

Lyssna: Pernilla Andersson feat. Viktor Olsson – Decemberblues

Kulturbloggen - 16 Nov 19 kl. 22:09

Pernilla Andersson har släppt julduetten “Decemberblues” med Viktor Olsson. Ett pressmeddelande: Några veckor innan julturnépremiären släpper Pernilla Andersson nya “Decemberblues” som är lika gripande som vacker. En duett med Viktor Olsson från ett vintrigt Bohuslän.

Lyssna: Say Lou Lou – The Look Of Love

Kulturbloggen - 16 Nov 19 kl. 22:06

Say Lou Lou tolkar Burt Bacharach på ny singel, The Look Of Love. Ett pressmeddelande: Tvillingsystrarna i Say Lou Lou blev kända över en natt 2012 när det laddade upp låten ‘Maybe You’’ på Soundcloud. 2014 listades de av BBC Radio som en av årets bästa akter och året därpå albumdebuterade de med skivan Lucid Dreaming.

Lyssna: Peter Bjorn and John – Reason To Be Reasonable

Kulturbloggen - 16 Nov 19 kl. 21:59

Peter Bjorn and John har släppt ny singel, Reason To Be Reasonable, från kommande album. Ett pressmeddelande: Internationellt hyllade svenska bandet Peter Bjorn and John firar 20 år nästa år och släpper nytt album. Albumet, som får titeln ”Endless Dream”, släpps via INGRID den 13 mars och därefter åker bandet på stor USA-turné med start i Los Angeles.

Lyssna: Vita Bergen – Emotions

Kulturbloggen - 16 Nov 19 kl. 21:55

Vita Bergen har släppt den dansanta singeln ”Emotions”. Ett pressmeddelande berättar: Indiesuccén Vita Bergen har precis kommit hem från turné i Asien och de är sedan tidigare klara för Eurosonic i Nederländerna i januari. I dag släpps dessutom nya singeln ”Emotions”.