Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Bokrecension: Jag bor i en annan värld men du bor ju i samma | Olof Lagercrantz

Bokbloggar - 26 Oct 20 kl. 14:33

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

En person fick 773.669 kronor i elstöd

Feber.se - 10 Mar 23 kl. 12:00

Hur mycket fick du? Det är ju lite knas att de höga elpriserna ska göra att ett stöd betalas ut men det är så det ser ut just nu. De som ska få stöd borde ha fått det nu, och den som har fått allra mest är en person i södra Sverige.

Turkisk och egyptisk inspo – och vinter i marinan

Freedomtravel - 16 Dec 22 kl. 06:00

Denna vecka har vi tagit del av turkisk och egyptisk inspiration. Men framför allt har vi upplevt rejäl skandinavisk vinter i husbåtsmarinan där vi bor. Happy Friday!

Elstödet kommer i februari

Feber.se - 30 Nov 22 kl. 09:30

Det får bli kall gröt på julafton För ett tag sedan blev det klart att de som bor i elprisområde 3 och 4 skulle få ett ekonomiskt stöd för höga elpriser. Det snackades tidigare om att detta skulle kunna betalas ut i december men så blir det alltså inte, nu får vi reda på att kosingen kommer att börja rullas ut från och med februari nästa år. Om inget oväntat sker vill säga.

Köp en hel by i Spanien för under tre miljoner kronor

Feber.se - 11 Nov 22 kl. 07:30

Skick: tveksamt Det är mycket som är konstigt i världen, som att man nu kan köpa en hel by i Spanien för 260.000 euro, eller dryga 2,8 miljoner kronor. Inte mycket.

Tut i luren! Idag är det grannens dag!

Feber.se - 31 Oct 22 kl. 07:30

79 procent av svenskarna gillar sina grannar Idag är det måndag igen och faktiskt även Grannens dag. En dag där vi extra mycket ska uppmärksamma våra kära grannar. Alla har ju inte turen att ha trevliga sådana tyvärr men har man det är det ju guld att kunna umgås, hjälpas åt och gemensamt hålla ordning runt där man bor.

Elprisområde 3 och 4 får ersättning för höga elpriser

Feber.se - 28 Oct 22 kl. 13:30

55 miljarder kronor delas ut Nu har Regeringen och Svenska kraftnät kommit fram till ett högkostnadsskydd som kommer att falla ut för de som bor i elprisområde 3 och 4. 55 miljarder kronor kommer att delas ut till runt fem miljoner elkunder och pengarna skulle kunna komma i december. Stödet ser lite annorlunda ut än förra året och det fungerar som så att de som bor i elområde 3 får 50 öre per förbrukad kWh under det senaste året.

Åbo-bor annekterade rysk diplomats p-plats

Feber.se - 16 Oct 22 kl. 11:42

Briljant! Som ni vet så har Ryssland olagligen annekterat delar av Ukraina. Det fick Jarno Virtala och Markus Mattsson att också annektera något på lösa grunder.

Husbåt i Stockholm – några foton från vårt boende

Freedomtravel - 16 Apr 22 kl. 06:00

Vi bor i husbåt i Stockholm. Alldeles snart ska vi ge oss av på en längre resa – med vår husbil – och innan dess passar vi på att visa några foton från vårt boende i Pampas marina. Husbåt i Stockholm i Pampas marina Vi bor i Pampas marina, som ligger i Solna stad i […] Inlägget Husbåt i Stockholm – några foton från vårt boende dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Northvolt och Volvos batterifabrik hotas av ödlor

Feber.se - 22 Feb 22 kl. 14:15

Det bor hotade arter på platsen fabriken planeras P4 Göteborg rapporterar att Northvolts och Volvo Cars planer på att bygga en batterifabrik i Göteborg kan stoppas. Anledningen till det är att det bor hotade ödlearter och snokar på platsen där de båda företagen vill bygga fabriken. Företagen har nu ansökt om dispens hos Länsstyrelsen för att få samla in och flytta arterna till områden där kan få en likvärdig boplats.


Fler inlägg från Bokbloggar

Återliv med Skapelsen och Kvällens frihet av Kjell Espmark

Bokbloggar - 29 Mar 23 kl. 00:31

”Återliv : med Skapelsen och Kvällens frihet av Kjell Espmark (1930,2022) innehåller mycket som jag inte har erfarenhet eller kunskap om, speciellt musik, men jag kan njuta av den varierande texten ändå. Libera me Också min mission blev ofullbordad Men dödsåret 179 under namnet Mary Wollstonecraft fick inte stå oemotsagt. Historien tvingade in mig i slagsmål med konstaplarna på Londons gator mer än ett sekel senare.

Reklam: Fragment och dikter

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 23:34

”Min nya diktsamling Fragment och dikter skulle ha kommit för längesen. Men den blev fördröjd, länge,länge. Nu är boken tryckt och klar i alla fall.

Sent farväl av Ia Genberg

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 21:13

””Jag har varit med om dig. Jag kan aldrig förlora dig”. I Sent farväl utvecklar Ia Genberg Jaques Werups fantastiska strof om kärlekens eros till att handla om kärlekens agape mellan två kvinnliga vänner.

Henning Mankell – Den femte kvinnan

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 20:39

”Titel Omslag Ett fult omslag men en rätt bra titel. Handling En stjärnklar natt i september1994 ger sig en stillsam äldre herre, fågelskådare och fritidspoet, ut för att följa flyttfåglarnas avfärd från Skåne. Men han snubblar på stigen och faller i en infernaliskt gillrad fångstgrop på sina ägor.

Stacy Willingham – En gnista i mörkret

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 20:37

”Titel Omslag Jag gillar varken omslaget eller titeln. Handling Chloe David är dotter till en seriemördare som dömdes och fängslades när hon var tolv. Offrens kroppar påträffades aldrig och de döda flickorna antas vara gömde någonstans i Louisianas våtmarker.

Jag är inte sådan här egentligen av Marie Aubert

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 20:28

”Det här var intressant läsning! En tunn bok med ett stort innehåll. Om familjekonstellationer, vad vi bär med oss från barndomen, vilken bild vi vill visa utåt och vad vi går runt och tror att andra tänker om oss.

Månsystern av Lucinda Riley

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 19:59

”Det tog sin lilla tid, men nu har jag äntligen läst ut femte delen i serien De sju systrarna. Den förra delen var min favorit, hittills, och kanske är det därför jag inte riktigt föll för den här? Det är svårt att komma efter en favorit.

Recept på förfrågan

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 18:43

”Ett lite ovanligt inlägg, men här kommer recept på Kålpudding. Kunde inte lägga in bilden i det gamla inlägget där jag fick frågan, så det blir här istället. (Vår kokbok 1975) … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Min fars huvud

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 18:02

”Jelena Botjorisjvili skildrar Geogiens historia i fem långnoveller. Hon berättar om angiveri, förlorade släktklenoder och stinkande utedass.  Botjorisjvili tecknar Georgiens historia före, under och efter den sovjetiska eran, och hon gör det i ett ständigt presens, det är alltid  nu .

Den svarta fjädern – Ewa Christina Johansson

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 07:52

”Första meningen: Han smög tyst som en mus. – Baksidestext: Budkavlen går och det är tid att göra uppror! Året är 1543 och bönderna är arga.

Betongrosor

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 07:47

”Maverick Carter är sjutton år, går sista året på high school och en examen borde vara hans största fokus. Med en pappa i fängelse och en mamma som har svårt att få pengarna att räcka, är det dock mycket annat som tar hans tid. Den som behöver snabba pengar kan inte ha vilket extrajobb som helst och i området där Maverick bor är det tyvärr näst intill en regel att vara med i ett gäng.

Snöstorm av Augustin Erba

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 07:05

”Snöstorm handlar om Tomas vars pappa lämnar familjen och vars mamma så småningom blir mentalsjuk. När han har slutat gymnasiet börjar han läsa teknisk fysik på Kungliga tekniska högskolan (KTH). Det är Tomas som berättar i romanen, om sina svårigheter att lita på människor och att knyta an och om livet som student på KTH.

The Swimmers av Julie Otsuka

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 07:00

”Handling från Goodreads :  The swimmers are unknown to each other except through their private routines (slow lane, fast lane), and the solace each takes in their morning or afternoon laps. But when a crack appears at the bottom of the pool, they are cast out into an unforgiving world without comfort or relief. One of these swimmers is Alice, who is slowly losing her memory.

Att planera ditt skrivande

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 06:42

”Att planera ditt skrivande Som du säkert redan vet, hade jag tidigare en onlinekurs som hette  ”Planera ditt skrivande”. Nu har jag lagt ner samtliga mina onlinekurser men kursen kommer definitivt att utvecklas till en fackbok. Jag lovar … Snart kommer du att kunna läsa om hur du planerar ditt skrivande så att du verkligen kan The post Att planera ditt skrivande appeared first on Monica Iveskölds blogg … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Helgfrågan v. 7

Bokbloggar - 16 Feb 23 kl. 23:48

”Helgfråga från Mias bokhörna . Undersökningar visar att barn läser allt mindre . Helgfrågan lyder: Hur får vi barnen att börja läsa igen?