Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Bokrecension: Utan nåd av Fredrik Virtanen

Kulturbloggen - 11 Jun 19 kl. 10:16

Utan nåd Författare: Fredrik Virtanen Utgiven: 2019-04 ISBN: 9788293670575 Förlag: Gloria Forlag AS Fredrik Virtanen var en av de 34 kända männen som blev utpekade från oktober 2017 till januari 2018. Han var också en av de 33 som inte dömdes för brott. Den enda som blev dömd var den så kallade Kulturprofilen. Trots detta blev Virtanen av med jobbet, mordhotad och mer eller mindre tvingad att fly utomlands. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Bokrecension: Nedom

Bokbloggar - 30 Jul 19 kl. 14:02

BOKRECENSION

Bokbloggar - 29 Jul 19 kl. 00:30


Fler inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: And Then We Danced – vacker, stark, berörande

Kulturbloggen - 15 timmar sedan

And Then We Danced Betyg 4 Svensk biopremiär 13 september 2019 Regi Levan Akin En av de vackraste filmer jag sätt på länge i temat “växa-upp”. Inte bara vacker utan mycket berörande och stark. En sån där film man sitter i biosalongen och märker inte biofåtöljerna, man bara är där med inne i filmen.

Filmrecension: Svart cirkel

Kulturbloggen - 15 timmar sedan

Svart cirkel Betyg 2 Svensk biopremiär 23 augusti 2019 Regi Adrián García Bogliano Skådespelare: Christina Lindberg, Felice Jankell, Erica Midfjäll, Hanna Asp, Johan Palm, Inger Nilsson, Iwa Boman En mycket speciell film som inte liknar någon annan film, där regissören försöker skildra det övernaturliga eller kanske det undermedvetna, kanske en film som har som syfte att ifrågasätta new age-rörelsen och olika frälsningsfilosofier om att hitta sitt bättre jag. Filmen är intressant men känns inte färdig. För att riktigt beröra skulle den behöva klippas om en del.

Världspremiär för första syriska HBTQ-dokumentären på ny filmfestival

Kulturbloggen - 16 timmar sedan

Nya filmfestivalen Syrian Doc Days på Kulturhuset Stadsteatern ger en komplex bild av det krigshärjade landet – och bjuder samtidigt på strimmor av hopp. Festivalen hålls på “Under Fontänen” på Sergels torg 7-8 september 2019, berättar ett pressmeddelande: Den explosiva konflikten i Syrien är lika outhärdlig för dess invånare som den är obegriplig för omvärlden. Nya dokumentärfestivalen Syrian Doc Days ger personliga inblickar i det krigshärjade landet, med en chans att möta människorna bakom nyhetsrubrikerna och statistiken.

Upprop för Internationella Biblioteket

Kulturbloggen - 23 timmar sedan

RÖR INTE VÅRT BIBLIOTEK! skriver tidningen 10-tal som driver en kampanj för att rädda Internationella Biblioteket. Här skriver Var med och rädda den omistliga kulturinstitutionen Internationella Biblioteket!

Bildgalleri: Robyn på Sjöhistoriska

Kulturbloggen - 23 timmar sedan

Robyn på Sjöhistoriska, Stockholm 17 augusti 2019 The one and only Robyn intog scenen vid Sjöhistoriska inför en publik på 22.000 under lördagen den 17e augusti. Under hösten 2018 släppte hon sitt 8e album, Honey, som hon nu är ute och turnéar för fulla hus.

Progg- och visfestivalen på Tyrolen

Kulturbloggen - Igår: 20:59

När Tyrolen i Blädinge bjuder in till festival, vet man att det alltid kommer vara toppklass på artisterna. Den här kvällen var inget annorlunda. Vad sägs om Contact, Merit Hemingsson, Nynningen och Mikael Ramel?

Filmrecension: Late Night

Kulturbloggen - i förrgår: 17:05

Late Night Betyg 1 Svensk biopremiär 23 augusti 2019 Regi Nisha Ganatra I rollerna Emma Thompson, Mindy Kaling, John Lithgow mfl. Emma Thompson är en av mina favoritskådespelare. Hon kan verkligen skapa spännande karaktärer.

Filmrecension: Koko-di Koko-da – ett surrealistiskt konstverk

Kulturbloggen - i förrgår: 16:51

Koko-di Koko-da Betyg 4 Regi Johannes Nyholm En av de hemskaste mest absurda filmer jag sett som samtidigt berör på djupet och som är mer än en film, den är ett surrealistiskt konstverk. Den talar på djupet till våra innersta känslor om den svåraste som kan drabba en människa – och jag tror till och med att regissören Johannes Nyholm inte ens själv förstår hur exakt han har fångat hur det är att tvingas leva vidare efter att ha förlorat ett barn. Jag tror att många som ser denna film inte ens kommer att förstå hur skillnaden mellan att förlora någon anhörig och att förlora ett barn.

Filmrecension: Good Boys – klichéer och förutsägbar sensmoral

Kulturbloggen - i förrgår: 16:24

Good Boys Betyg 2 Svensk biopremiär 14 augusti 2019 Regi Gene Stupnitsky I rollerna Jacob Tremblay, Keith L. Williams, Brady Noon, Molly Gordon, Lil Rel Howery, Will Forte m fl. Censur: 7 år i vuxens sällskap (annars 11 år) Amerikanska filmer, eller i varje fall en hel del Hollywood-produktioner, när de skildrar barns uppväxt är i miljöer som känns väldigt främmande för svenska förhållanden.

Bildgalleri: Rammstein på Stockholm Stadion

Kulturbloggen - 17 Aug 19 kl. 08:06

Rammstein, Stockholm Stadion 14 augusti 2019 Foto: Calle Andersson Det finns få band som är bra och bjuder på sig själva. Om Rammstein var bra på spelningen på Stockholm Stadion? Ja!

Håkan Hellström firar 20 år som artist med konsert på Ullevi

Kulturbloggen - 16 Aug 19 kl. 23:00

Alla fans till Håkan Hellström kan boka in den 12 juni 2020, för då ska Håkan fira att han varit solo-artist i 20 år. Det blir på Ullevi i Göteborg och en fortsättning på traditionen med stora konserter just på Ullevi. Håkan Hellström på Ullevi 2017.

Filmrecension: Tel Aviv on Fire – av och till absurt rolig

Kulturbloggen - 16 Aug 19 kl. 13:01

Tel Aviv on Fire Betyg 3 Svensk biopremiär 16 augusti 2019 Regi Sameh Zoabi En varm komedi om Israel–Palestina-konflikten där vi får se människor agera mänskligt. Tel Aviv on Fire hade världspremiär på Venedigs filmfestival där den vann Interimpriset och Bästa skådespelare i sektionen Orizzonti. Filmen har varit en publiksuccé i Italien och Frankrike.

Filmrecension: Flykten från DDR – en riktig nagelbitare

Kulturbloggen - 16 Aug 19 kl. 06:42

Flykten från DDR Betyg 4 Svensk biopremiär 16 augusti 2019 En spännande nagelbitare, trots att den bygger på en sann historia. Ja trots att jag vet hur de slutade satt jag som på nålar. Filmen är den sanna historien om två östtyska familjer, familjen Strelzyk och familjen Wetzel, som i september 1979 skapade stora rubriker över hela världen.

Genrefria förnyare går framgångsrikt vidare – Dom ensammas planet av Franska Trion

Kulturbloggen - 15 Aug 19 kl. 23:49

foto Jacqueline Hellman Franska Trion Dom ensammas planet 4 Mixad och mastrad av Mattias Glavå i Kungstens Studios Grafisk form: Maria Kask (vinylutgåva) Border Music Release: 26/7 2019 Tionde skivan för en synnerligen produktiv grupp från Göteborg, vars releasespelning på Liseberg jag bevistade. Tajt, inspirerad konsert som rönte berättigad uppskattning. Man bildades 2002 och förgrundsfiguren heter Matti Ollikainen bördig från by utanför Gällivare, en eminent musiker som i vanlig ordning skrivit all text och musik.

Bildgalleri: Miss Li på Gröna Lund

Kulturbloggen - 15 Aug 19 kl. 22:28

Den första av fyra konserter denna sommar.