Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Borttappad radioaktiv kapsel i Australien hittad

Feber.se - 01 Feb 23 kl. 13:15

Återfanns två meter från vägen Den radioaktiva kapseln som försvann under en transport i västra Australien har nu återfunnits uppger myndigheter i delstaten Western Australia. Kapseln försvann i mitten av januari när den transporterades från en gruvanläggning i Newman till Perth. Kapseln var bara sex gånger åtta millimeter stor och innehöll cesium-137, ett radioaktivt ämne som kan orsaka brännskador och cancer. Sedan kapseln försvann har myndigheter genomsökt en vägsträcka på 140 mil för att hitta den. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Roadtrip med Formel 1-bil på landet i Australien

Feber.se - 29 Mar 23 kl. 18:00

Med Daniel Ricciardo såklart Den till synes alltid lika glada Daniel Ricciardo har tagit en liten roadtrip på landet i Australien med en RB7 och som tur var fanns det ett filmteam som dokumenterade det hela. Äventyret börjar på grusvägar och avslutas på racerbanan Mount Panorama. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Knölvalar sjunger mindre

Feber.se - 20 Feb 23 kl. 08:00

Behöver inte skrika efter en partner Forskare i Australien har konstaterat att knölvalar inte längre sjunger så mycket, per capita. Anledningen tror man är att de manliga valarna inte längre behöver, det är alldeles för lätt att hitta en valtjej nu för tiden. När valjakten var som värst fanns det bara 200 knölvalar i östra Australien, 2015 var siffran uppe i 2700 exemplar.

Radioaktiv kapsel försvunnen i Australien

Feber.se - 28 Jan 23 kl. 15:00

Whoopsie! I västra Australien har någon lyckats tappa bort en radioaktiv minikapsel vilket har inlett en brådskande sökinsats därnere. Kapseln försvann i samband med att den fraktades från en gruva och har sedan dess varit spårlöst försvunnen.

Volvo får rekordstor order på eldrivna lastbilar i Australien

Feber.se - 07 Dec 22 kl. 18:00

Transportföretag har beställt 36 stycken Volvo Lastvagnar har nu fått sin hittills största order på eldrivna lastbilar i Australien. Det handlar om 36 exemplar av Volvo FL Electric och dessa har det australiensiska transportföretaget Team Global Express beställt. Under första kvartalet nästa år ska de första börja rulla i Sydney-området.

Boeings Loyal Wingman får nytt namn i Australien

Feber.se - 21 Mar 22 kl. 19:30

Kommer nu att heta MQ-28A Ghost Bat Boeing och det australiensiska flygvapnet RAAF har tillkännagett att det obemannade stridsflygplan som tillverkas av Boeing i Australien kommer att få namnet "MQ-28A Ghost Bat". Flygplanet visades upp för första gången för tre år sedan och ingår i det som Boeing kallar för "Loyal Wingman". Loyal Wingman är obemannade flygplan som är tänkta att kunna följa mänskliga stridspiloter åt i luften och kunna ge dem understöd på olika sätt under militära flyguppdrag.

Australien hoppar på USA:s diplomatiska OS-bojkott

Feber.se - 08 Dec 21 kl. 10:15

För att de inte är ok med folkmord Under gårdagen rapporterade vi om att USA valde att dra till med en diplomatisk bojkott av de Olympiska vinterspelen i Peking nästa år. Det var dock ingen full bojkott utan innebär att USA:s regering inte kommer att ha några representanter på plats och amerikanska idrottare som vill åka dit kan göra det. Nu har även Australien meddelat att de kommer dra till med en diplomatisk bojkott av de olympiska vinterspelen 2022.

Australien ska skicka en rover till månen

Feber.se - 04 Nov 21 kl. 15:30

Ska försöka utvinna syre från jord Den australiensiska rymdmyndigheten Australien Space Agency planerar att skicka upp en en så kallad rover till månen inom några år. Den cirka 20 kg tunga rovern kommer att byggas i Australien och skickas upp till månen med hjälp av den amerikanska rymdmyndigheten NASA. På månen kommer rovern att samla in jord innehållande oxider från månens yta vilket den sedan, med hjälp av instrument från NASA, ska försöka extrahera syre från.

Världens största potatis hittad i Australien

Feber.se - 04 Nov 21 kl. 13:30

Väger nästan 8 kg Vad som tros vara världens hittills största potatis har hittats av ett par i Australien. Potatisen väger 7,9 kg och har fått namnet "Doug". Det var paret Donna och Colin Craig-Brown som grävde upp den enorma potatisen på sina ägor i slutet av augusti i år.

Kolla in European Service Module lite närmare

Feber.se - 12 Oct 21 kl. 21:00

Modulen som håller NASA:s Orion-kapsel på rätt kurs Här är ett nytt videoklipp från den europeiska rymdmyndigheten ESA där de berättar lite mer om den så kallade European Service Module (ESM). ESM är en vital del av NASA:s Orion-farkost, farkosten som NASA tänker använda för landningar på månen och Mars i framtiden. ESM kommer bland annat förse Orion med el, vatten, syre och kväve såväl som att hålla farkosten på rätt kurs.

Tidigare okänd jättedinousaurieart hittad i Australien

Feber.se - 08 Jun 21 kl. 18:00

Säg hej till Australotitan cooperensis Forskare i Australien har hittat skelett från en tidigare okänd dinosaurieart vilken är den största dinosaurieart man någonsin upptäckt på kontinenten. Den nya arten har fått namnet Australotitan cooperensis och ska ha levt under Krita-perioden, för mellan 92 - 96 miljoner år sedan, när Australien fortfarande satt ihop med Antarktis. Den växtätande Australotitan cooperensis hade en mankhöjd på mellan 5-6,5 meter och en längd på mellan 25-30 meter.


Fler inlägg från Feber.se

Faraday Future ska tydligen ha börjat leverera bilar

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:30

Dyraste versionen kostar 309.000 dollar Efter hur många turer som helst ska Faraday Future nu har börjat leverera de första exemplaren av den eldrivna modellen FF 91. Det finns tre olika versioner att välja mellan - 2.

Polestar 2 får uppgraderat Apple CarPlay

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:00

Och YouTube Polestar uppdaterar nu mjukvaran i sin bil Polestar 2 med stöd för YouTube, en ny räckviddsassistent och uppgraderat Apple CarPlay. Den första nyheten är alltså att den inbyggda mjukvaran, som baseras på Android Automotive, nu får stöd för YouTube, vilket är perfekt när du exempelvis väntar på att bilen ska laddas. Den andra nyheten är en ny app som ska hjälpa till med räckvidden.

Robotar kommer inte att få gifta sig i kyrkan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:30

"Vi håller oss till människor som medlemmar i Svenska kyrkan" SVT har intervjuat Susanne Rappmann, biskop i Göteborg stift, för att se vad Svenska kyrkan har för syn på artificiell intelligens. Hon säger bland annat att det finns många fördelar med AI och nämner bland annat att AI kan användas för att "energioptimera saker och den kan hantera fantastiska mängder data". Rappman tror inte heller att utvecklingen av AI är något som går att förhindra men efterlyser någon typ av reglering av artificiella intelligenser på politisk nivå.

Urbanears presenterar Juno

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:15

Inear-lurar med ANC Idag presenterade svenska Urbanears ett par true wireless-hörlurar som man kallar för Juno. Hörlurarna är försedda med aktiv brusreducering (ANC) och via Urbanears nya app går det även att ställa in hörlurarna efter eget tycke och smak. Det finns även möjlighet att koppla lurarna till två enheter samtidigt, till exempel en dator och en mobiltelefon.

Tibber och Polarium lanserar hembatteri

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Tibber och Polarium lanserar hembatterit Homevolt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Appen Apollos dagar kan vara räknade Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Reddit-appen Apollos dagar kan vara räknade

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Fyra av fem vet inte varför Sveriges nationaldag firas

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:00

Vet du? På tisdag nästa vecka är det den 6 juni och Sveriges nationaldag. Det är en röd dag och då är det många som är lediga - vilket de flesta har koll på.

En trailer för sista säsongen av Jack Ryan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:45

Jack is back! Nu är det mindre än en månad kvar till den fjärde och sista säsongen av Jack Ryan som har premiär på Amazon Prime. Streamingtjänsten kommer att sända två avsnitt i veckan så man har lite att titta på innan det sista avsnittet släpps den 14 juli.

Socialdemokraterna starkt framåt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:30

L och KD under riksdagsspärren Nu har SCBs senaste mätning för partisympatier kommit och det finns en otroligt tydlig vinnare i den. Jämfört med den senaste mätningen i november 2022 så går nämligen Socialdemokraterna starkt framåt och ökar med 4,0 procentenheter till 38,6 procent. Partiet är nu mer än dubbelt så stort som tvåan Moderaterna som får 19,1 procent.

RARBG tackar för sig

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:00

Populär torrentsida stänger ner Personerna som driver den populära torrenttjänsten RARBG skriver i ett meddelade att de nu kommer att lägga ner tjänsten rapporterar TorrentFreak. Anledningen till nedstängningen av RARBG uppges vara flera. I sitt meddelande skriver en av administratörerna av sidan att det handlar om såväl pandemin som krig och ekonomi.

Trailer för I'm a Virgo

Feber.se - 31 May 23 kl. 21:00

Cootie har jätteproblem i Oakland I'm a Virgo är en ny tv-serie från Boots Riley, musikern och regissören som tidigare gjort filmen Sorry to Bother You. Det handlar om en fantasyserie där vi får följa den fyra meter långa tonårs-jätten Cooties (Jharrel Jerome) vardag i ett nutida Oakland. Initialt lever han gömd hemma hos sin faster tills han en dag upptäcks av ett gäng unga politiska aktivister som tar med honom ut på äventyr i världen utanför hans hem.

Razer Hammerhead Pro Hyperspeed är inear-lurar för gamers

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:30

Inkluderar dongel som förkortar fördröjning av ljudet Razer har släppt en ny version av sina Hammerhead Pro-hörlurar vilka specifikt riktar sig till dem som vill använda inear-lurarna för att lira spel på datorn. Den nya versionen kallas för Hammerhead Pro Hyperspeed och levereras med en USB-C-dongel som skickar ljudet trådlöst på 2,4GHz-bandet mellan datorn och hörlurarna. Detta ska göra att latensen sjunker från 60ms till 40ms jämfört med om man hade kopplat hörlurarna via Bluetooth till datorn.

Bugatti Chiron-ägare fick testa på 400 km/h

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:00

Med sina egna bilar 18 Chiron-ägare bjöds in av Bugatti för att få testa det här med att åka fort. Alla vet att dessa bilar är sjukt snabba, men det är väldigt sällan man kan utnyttja effekten och att köra 400 km/h på allmänna vägar är inte att rekommendera. Men på en flygraka går det utmärkt.