Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokhora

Carin Gerhardsen är tillbaka!

Bokhora - 02 Feb 14 kl. 14:53

I mitt liv i alla fall. Hade en period när jag tappade bort henne litegrann och tyckte böckerna kändes svagare. Men köpte nu ”Hennes iskalla ögon” i storpocket och tyckte mycket om, både kriminalhistorien och fluffet som omgärdar. Spännande! Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Socialtjänstens samarbete med gränspolisen hyllas och kritiseras av Malmös politiker

Nyhetspressen - 01 Dec 16 kl. 06:30

"Fruktansvärt", säger Hanna Thomé (V). "Väldigt positivt", tycker Magnus Olsson (SD). "Egentligen inte så konstigt", säger Carin Nilsson (S)..

Succé i debuten för Hanna Öberg

Nyhetspressen - 30 Nov 16 kl. 20:23

Magdalena Forsberg, Anna Carin Zidek och Helena Ekholm har alla gjort enormt avtryck i svenskt skidskytte..

Hotad till livet mitt på dagen

Bloggkommentatorerna - 26 Nov 16 kl. 15:30

Med tanke på det inlägget jag skrev om uppfostringsmetoder så är ju det egentligen lyxproblem vilken metod man skall använda. Huvudsaken är ju att barnen är älskade och känner sig trygga. I alla fall om man tänker på det som Carin da Silva och hennes familj var med om tidigare idag.

Carin Hjulström vill inte vänta

Nyhetspressen - 15 Oct 16 kl. 10:00

Bokens dag Det är publiken på Viskafors bibliotek vi ska tacka för att vi får möta Carin Hjulströms karaktär Frida Fors igen. – Jag ville skriva om någon i min egen ålder. Frida var bara 25 i senaste boken och förlaget sade att jag inte kunde låta en karaktär bli mycket äldre i boken än det gått år i verkligheten, så jag började spåna på en helt ny karaktär.

Hon blev avslängd efter halva vägen

Nyhetspressen - 14 Oct 16 kl. 11:33

Arg och ledsen fick hon hjälp av en snäll medpassagerare sedan Carin Mering, 76, blivit avhyst från SJ-tåget..

Carin Da Silva mamma igen

Nyhetspressen - 03 Oct 16 kl. 14:57

Programledaren Carin Da Silva och hennes make Niklas Persson har blivit föräldrar igen, skriver Aftonbladet. I ett blogginlägg berättar Da Silva själv om nytillskottet: "Klockan 04. 08 kom han.

"Vi behöver verkligen se över det här"

Nyhetspressen - 22 Sep 16 kl. 04:00

Hanteringen av sekretessbelagda ärenden ska styras upp snarast, lovar Carin Dahlqvist, chef för materialförsörjningsavdelningen som ansvarar för internposten vid Norrtälje kommun..

Snart är Vackra Carin på plats i Djura

Nyhetspressen - 16 Sep 16 kl. 06:13

Engagemanget att "få hem" Vackra Carin till Djura har varit stort. På söndag kommer statyn framför kyrkan att avtäckas – och då står hon där i all sin bronsglans..

Carin Gerhardsen lockade till höstens första författarafton

Nyhetspressen - 12 Sep 16 kl. 22:08

Efter åtta deckare i Hammarbyserien har författaren Carin Gerhardsen tagit ett sabbatsår. Vilket hennes nästa projekt är vill hon inte avslöja. Men sina redan utkomna böcker talade hon gärna om när hon igår kväll gästade Älmhults bibliotek..


Fler inlägg från Bokhora

Novellix 8:e mars-box

Bokhora - 01 Apr 18 kl. 12:18

Åh vad fantastisk denna box är! Den är så bra att jag får någon sorts posttraumatisk bitterhetsattack över min skolgång. Jag vet att det är ohyggligt förmätet och dessutom tråkigt att vara sån som tror sig veta hur undervisning i skolan ska ske.

Varför gråter inte brottsoffer som i fiktion?

Bokhora - 13 Mar 18 kl. 12:52

Svensk film får ofta kritik för att skådespelarna är för tillgjorda, för Dramaaatiga. Det vill säga de artikulerar för mycket, spelar över. Det är något som brukar förklaras med att svenska skådespelare ofta kommer från teaterns värld där detta är nödvändigt för att nå även de längst bak i lokalen.

Lära känna varandra under 100 timmar

Bokhora - 08 Mar 18 kl. 22:45

Igår spelade Karin och jag in avsnitt 100 av Mellan raderna med Jihde och Öhman. När vi började podda tillsammans hade vi bara träffats en gång på fest fest här i L.A.

Ljudbokstips – hur skadlig kan marknadsföringen av en bok vara egentligen?

Bokhora - 01 Mar 18 kl. 12:27

Det här är en bok om hur en lanseringskampanj av en annan bok ledde till att miljoner människor fick en felaktig bild av AIDS och de människor som drabbades av sjukdomen. Randy Shilts ville på 80-talet skriva en bok om hur myndigheterna, under Ronald Reagans styre, lät bli att ta AIDS-epidemin på allvar. Boken fick namnet ”And the Band Played On: Politics, People, and the AIDS Epidemic”.

Hjälp ett förlag!

Bokhora - 28 Feb 18 kl. 16:18

”Djupet” – Karin Gafvelin

Bokhora - 25 Feb 18 kl. 09:41

Det finns inget jag hatar mer än övertydlighet och att bli underskattad som läsare. Cirka 25% av min vakna tid går åt till att klaga på tv-serier och filmer och böcker där upphovspersonen verkar ha gjort allt för att få med alla i båten så att säga. Exempel: I ”House of cards” när huvudpersonen vänder sig mot kameran för att förklara vad vi nyss fått se och hur politik fungerar och vilka känslor och dolda motiv som alla karaktärer i scenen haft.

Dramaturgi i tv, radio och bok

Bokhora - 22 Feb 18 kl. 16:37

Jag håller på och kämpar med ett manus (världens mest ooriginella mening 2018) och försöker analysera dramaturgin och varför jag tycker att en historia är bra i inte bara böcker, utan också film och radio. Jag älskar till exempel HBO-serien ”High Maintenance”. Den är som en novellsamling där den röda tråden är killen på cykeln som rör sig runt New York och säljer gräs.

Romanpriset i P1 söker bokcirklar

Bokhora - 17 Feb 18 kl. 09:17

Jag var med i Sveriges Radios lyssnarjury 2013 och refererar likt en gammal lumparromantiker fortfarande till den upplevelsen. Jag är fortfarande nära vän med en av de andra i juryn och håller sporadisk kontakt med ytterligare några på sociala medier. Jag tror aldrig jag har läst så intensivt i hela mitt liv och bokhögen med post its till vänster är bara toppen på isberget av det.

Romanceakademin

Bokhora - 16 Feb 18 kl. 10:58

Februari + tipsstatistik

Bokhora - 07 Feb 18 kl. 09:45

Jag fick jättemånga fina tips angående min läsutmaning månad i titeln. En av de fattigare månaderna är denna månad, enbart två tips med februari i titeln. Ska förbi bibblan imorgon och se om någon av dem finns inne och tar beslutet då.

Vinter 2018

Bokhora - 04 Feb 18 kl. 20:54

Hyllvärmare hos bonusfamiljen

Bokhora - 01 Feb 18 kl. 20:25

Jag fick ett uppdrag i mitt förra inläggs kommentarsfält! ”Ser du Bonusfamiljen? I första avsnittet på säsong 2 ses en bok ligga på nattduksbordet.