Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Cirkus Cirkör – Knitting Peace: recension från Dansens Hus

Kulturbloggen - 17 Mar 13 kl. 09:04

Cirkus Cirkör – Knitting Peace REGI / IDÉ Tilde Björfors KOMPOSITÖR / LJUD Samuel “Looptok” Andersson SCENOGRAFI Fanny Senocq, Tilde Björfors, Stefan ”Drake” Karlström och ensemblen STICKAD SCENOGRAFI / STICKAD KOSTYM Aino Ihanainen MASK Helena Andersson KOSTYM Anna Bonnevier LJUS Ulf Englund TEKNISK KOORDINATOR / CIRKUSRIGG Joel Jedström KOREOGRAFISK RÅDGIVARE / ARTISTCOACH Cilla Roos Nycirkus är lite av en balansakt. Hepp!-uttrycket från cirkus blandas med det mer avskalade uttrycket från, säg den moderna dansen. Cirkörs styrka ligger i att dom nästan helt och hållet suddat bort det förstnämnda. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Han vill se riktig höga hus i innerstan

Nyhetspressen - 06 Dec 17 kl. 07:30

Reidar Svedahl (L) ser gärna att Norrköping blir lite som ett mini-Barcelona och han pratar om höga hus, Magnentus Tower och Katscha, fast på lite olika sätt..

Recension – Blodskifte

Bokbloggar - 04 Dec 17 kl. 00:08

Kata Nilsson: Jag ignorerade Green Peace kampanj mot Black friday för jag suktat efter en päls– men köphetsen bet mig i rumpan

Nyhetspressen - 29 Nov 17 kl. 08:31

“Det är inte en bra deal om du inte behövde det”. Så stod det på Green Peace facebooksida i fredags när den stora köphetshelgen inleddes med Black Friday. Jag ignorerade miljöaktivistorganisatione....

”Vi känner oss förföljda av kommunen”

Nyhetspressen - 28 Nov 17 kl. 06:20

2009 köpte kommunen loss Anita Holmqvists hus och hon flyttade till ett annat hus 200 meter därifrån. Nu drabbas hon återigen av kommunens planer. –Nu vill kommunen leda in trafiken precis utanför mitt sovrumsfönster.

Nokia 8 uppdateras till Android 8.0 Oreo

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Nov 17 kl. 13:54

HMD Global har idag börjat uppdatera Nokia 8 till Oreo, enligt ett Twitter-inlägg från Juho Sarvikas. Uppdateringen har betatestats offentligt i en månad och HMD blir en av de första tillverkarna som släpper en skarp uppdatering till Android 8.0.


Fler inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: Skönheten och odjuren – Ett starkt kriminaldrama där rättvisan inte finns där den borde vara

Kulturbloggen - 07 Dec 17 kl. 09:31

Skönheten och odjuren Betyg 5 Svensk biopremiär 8 december 2017 Studenten Mariam bereder sig på en festkväll med sina vänner. En typisk student , fnittrig och glad i sedesam klänning. När hennes klänning går sönder får hon låna en ny av sin väninna.

Konstnärer ska lättare få ersättning

Kulturbloggen - 07 Dec 17 kl. 09:05

Konstnärer ska lättare få den ersättning de ofta blir utan. Dagens Nyheter berättar: Varje gång ett bild- och formkonstverk säljs vidare genom exempelvis ett auktionshus har konstnären rätt till en så kallad följeersättning. Men personen blir ofta utan betalning, eftersom försäljningarna i praktiken inte redovisas som tänkt.

Hyllningskväll för Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern

Kulturbloggen - 06 Dec 17 kl. 17:29

Tillsammans med några av Rikard Wolffs närmaste vänner arrangerar Kulturhuset Stadsteatern en hyllningskväll på Stora scenen den 11 december för Rikards vänner och publik. I programmet deltar bland andra Eva Dahlgren, Jonas Gardell, Lisa Ekdahl, Danny Saucedo, Ola Salo, Henrik Johansson, Kari Bremnes och Fredrik Meyer. Ett pressmeddelande: – Vi hoppas att detta får vara en stund där vi alla hyllar och får vara tillsammans kring minnena efter vår älskade Rikard, säger Helena Bergström och Björn Kjellman, vänner och värdar på scenen för hyllningskvällen.

Lyssna: Anna von Hausswolff – The Mysterious Vanishing of Electra

Kulturbloggen - 06 Dec 17 kl. 17:26

Anna von Hausswolff släpper sitt fjärde studioalbum, ”Dead Magic2 den 2 mrs 2018 och har släppt en första låt från albumet, den trollbindande “The Mysterious Vanishing of Electra”.

Teaterkritik: ”Tillbaka till nu” på soppteatern – liten operaresa på lunchen

Kulturbloggen - 06 Dec 17 kl. 14:55

Tillbaka till nu Manus, regi och koreografi Katrin Sundberg Premiär på Klara Soppteater 6 december 2017 Operans historia och många musikaliska pärlor i en miniförpackning tillsammans med soppa är vad operatrion Divine tillsammans med pianisten Eric Skarby bjuder på i ”Tillbaka till nu” på Klara soppteater. Tre medelålders operasångerskor som jobbat ihop i en trio i tjugo år samlas för att packa ihop sin rekvisita och kostymer. Faktum är att de inte längre får några bokningar.

Jonathan Wilson till Sverige i vår

Kulturbloggen - 05 Dec 17 kl. 16:53

Jonathan Wilson [US] 1 april – Stockholm, Bryggarsalen Den Los Angeles-baserade producenten och musikern Jonathan Wilson är tillbaka. Nya albumet ”Rare Birds” – där han gästas av bland andra Lana Del Rey och Father John Misty – släpps i vår, och den 1 april 2018 står han på Bryggarsalens scen i Stockholm. Ett pressmeddelande: Jonathan Wilson har skapat sig ett namn som en av musikvärldens mest eftertraktade producenter, en magiker som drar ut det absolut bästa ur de han jobbar med.

Filmrecension: Suburbicon – en hemsk rysare som kunde blivit väldigt bra

Kulturbloggen - 05 Dec 17 kl. 16:45

Suburbicon Betyg 3 Svensk biopremiär 8 december 2017 En rysare som skakar om mig. Den utspelar sig i en påhittad amerikansk förort någon gång på femtiotalet. Förorten består av fina villor med välskötta gräsmattor, den påstås vara så fridfull och idyllisk.

Filmrecension: Gordon och Paddy – en gullig liten berättelse för hela familjen

Kulturbloggen - 04 Dec 17 kl. 17:13

Gordon och Paddy Betyg 4 Svensk biopremiär 22 december 2017 En söt film, jag en riktigt gullig liten berättelse, på lite drygt en timme lång. En riktig måbra-film för hela familjen och där de minsta kan följa med. Filmen bygger på Ulf Nilssons och Gitte Spees böcker om Kommissarie Gordon.

Katie Melua kommer till Sverige hösten 2018

Kulturbloggen - 04 Dec 17 kl. 16:45

Katie Melua kommer till Sverige hösten 2018. Katie åker ut på en lång Europaturné nästa höst som har premiär på Cirkus i Stockholm den 24 oktober 2018. Ett pressmeddelande: Senaste besöket i Sverige för Katie Melua var på utsålda Filadelfiakyrkan i Stockholm inför en mycket entusiastisk publik.

Jimmy Eat World kommer till Sverige

Kulturbloggen - 04 Dec 17 kl. 09:13

Jimmy Eat World kommer till Sverige 2018 för två spelningar: 5 juni – Stockholm, Debaser Strand 7 juni – Malmö, KB Ett pressmeddelande berättar: Jimmy Eat World bildades 1993, och har sedan dess blivit ett av de största rockbanden på andra sidan atlanten. Vad som började som ett skört och småskaligt emoprojekt har idag utvecklats till ett enormt rockmaskineri, som med ett antal album släppta i glappet mellan 90-tal och 00-tal cementerat sin plats bland de största. Emons många känslor och uttryck har aldrig lämnat bandets ljudbilder, utan Jimmy Eat World berör lika mycket nu som de berörde då.

Dom staden slukar – Nyskapad föreställning med nordisk skräck har premiär 5 december

Kulturbloggen - 04 Dec 17 kl. 09:09

Dom staden slukar är en nyskapad föreställning med nordisk skräck son har premiär 5 december 2017 på Teater Pero i Stockholm. Ett pressmeddelande berättar: En föreställning av och med Amanda Glans (Stockholm Lust), Frida Spång (Spångs orkester) och Agnes Branting (Storydox-sant på scen). En ung DJ möter en man med ständigt vått hår och en förödande usb-sticka.

Skivrecension: A Beautiful Friend – Big City, Bright Lights

Kulturbloggen - 04 Dec 17 kl. 08:21

Artist A Beautiful Friend Titel Big City, Bright Lights Betyg 4 Release 2017-11-24 Det är så vackert och musiken fyller mig totalt. Inledningsspåret, som också är titelspåret, ”Big City, Bright Lights” är den vackraste nya låt jag hört i år. A Beautiful friend, alias för Pelle Ekerstam, är en skicklig gitarrist, duktig sångare och underbar poet – allt detta förenas i albumets första spår.

Bokrecension: Exit Väst av Mohsin Hamid – en enastånde roman om vår tid, om kärlek, lojalitet och livet

Kulturbloggen - 04 Dec 17 kl. 07:43

Exit Väst Författare: Mohsin Hamid Utgiven: 2017-10 Översättare: Molle Kanmert Sjölander ISBN: 9789127153448 Förlag: Natur Kultur Allmänlitteratur Ett mästerverk. En enastående roman som fått fantasy och realism att bli ett, där metaforerna är mer sanna är verkligheten. En magisk, mystisk och samtidigt skrämmande aktuell berättelse om världen idag och samtidigt en skildring av livets existentiella frågor, om liv och död och kärlek och vänskap.

Filmrecension: Gemini

Kulturbloggen - 03 Dec 17 kl. 15:31

Gemini Betyg 2 Regi Aaron Katz Neon, palmer och soldränkta stränder. L.A är sig lik.