Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Spark i baken - träning, kost och hälsa

Dags att öka upp löpningen

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 11 Apr 13 kl. 08:10

Trots träningsvärk från igår kändes kroppen pigg under morgonens löprunda och jag sprang och lyssnade på mig själv prata i Petras podcast. Kul! Jag hade lätt kunnat vara ute längre, men nu fick det bli en dryg halvtimme då jag skulle hem och byta av Glenn. Nu när jag har sprungit några veckor ska jag börja utöka sträckan mer. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Dags att avliva myten – kunde inte vara mer fel

Nyhetspressen - 05 Oct 18 kl. 12:29

Det är dags att avliva myten om att jag är på väg att flytta hem till Sundsvall.Sanningen är att det känns bättre än någonsin i stallet i Hajom..

Förslag om rökförbud på Ängelholms stränder

Nyhetspressen - 28 Jul 18 kl. 06:00

Nedskräpningen med fimpar måste få ett stopp, anser flera strandbesökare..

Nedskräpningen fortsätter - återvinningsstation stänger

Nyhetspressen - 18 Jul 18 kl. 20:00

Djurkadaver, dunkar med frityrolja och festande råttor. Detta är bland annat vad Förpacknings & tidningsinsamlingen (FTI) möts av på återvinningsstationer runt om i stan. Då man inte får bukt med problemen stänger i augusti stationen vid Willys, en av stans värst utsatta..

Val dog efter att ha svalt 80 platspåsar

Nyhetspressen - 02 Jun 18 kl. 22:19

Redan under räddningsförsöken spydde valen upp fem plastpåsar. Inuti dess mage hittades totalt 8 kg påsar. Grindvalen är det senaste offret för den mänskliga nedskräpningen..

Så skräpar svenskarna ner – vanligt med plast

Nyhetspressen - 29 May 18 kl. 04:59

Måndagens förslag från EU-kommissionen att förbjuda specifika plastprodukter avser bland annat att minska nedskräpningen. I Sverige är en stor del av det vi lämnar efter oss plast, inte minst under sommaren då soldyrkare flockas kring parker och stränder..

Böndernas larm om kodöden: ˝Det är fruktansvärda plågor”

Nyhetspressen - 03 Apr 18 kl. 17:04

Annie och Maria har båda mötts av döende kor i hagen de senaste dagarna.Nu vill de uppmärksamma de dödliga följderna av nedskräpningen i naturen.– Man känner sig både arg ledsen och hjälplös, säger mjölkbonden Annie.

Forsberg bakom Leipzigs tredje raka

Nyhetspressen - 08 Apr 17 kl. 17:44

Djupledslöpningen var bra. Inspelet mot den bortre stolpen var perfekt - och avgörande. Vem som låg bakom Leipzigs segermål i 1-0-mötet med Leverkusen?

Dags att söka

Bokbloggar - 05 Apr 17 kl. 06:00

Hyresgästföreningens jurist efter mötet i Brickebacken: "De känner sig orättvist anklagade"

Nyhetspressen - 04 Apr 17 kl. 20:35

Flera av de boende på Granrisvägen 29-31 passade under tisdagens träff på att prata om uppsägningarna, både med Hyresgästföreningen och med varandra. En del tycker att det är bra att något görs åt nedskräpningen, samtidigt som de är arga över att själva ha blivit vräkta för felsorteringar som inte har skett..

Nedskräpningen fångades på film

Nyhetspressen - 19 Feb 17 kl. 20:00

Två män dumpade en hel billast med byggavfall på återvinningsstationen på Långebro. En läsare filmade händelsen. Materialet har lämnats över till polisen..


Fler inlägg från Spark i baken - träning, kost och hälsa

Mitt sista blogginlägg

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 01 Aug 16 kl. 05:20

Detta är mitt sista inlägg på Spark i baken. Från och med idag (1 aug 2016) flyttar jag min blogg till Amelia.se.

Veckans 3 hälsosnackisar: ät så här enligt vetenskapen, Ride of Hope och Pride

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 30 Jul 16 kl. 15:10

Vad har hänt under veckan som gått? Jag följer upp min följetong med att lyfta fram tre intressanta nyheter/händelser inom träning, hälsa och kost som jag läst om i sociala medier, fångat mitt intresse eller fått nys om via mejl under veckan som gått. Så här tycker vetenskapen att du ska äta.

Sommarens projekt – jag skriver roman!

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 28 Jul 16 kl. 07:10

Det lönar sig att vara morgonpigg och kreativ vid femsnåret … under sommaren har jag satsat hårt på mitt första roman-projekt! Nu har jag skrivit över 300 000 tecken, över 50 000 ord. Mycket att redigera, det är inte 300 000 tecken kvalitet, och hela berättelsen är inte klar än, blir nog ytterligare 100-200 000 tecken innan hela historien finns och redigering kan påbörjas.

Golftävling Campoamor

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 24 Jul 16 kl. 09:55

En rolig sak inom golfvärlden är att det anordnas många tävlingar. Tyvärr hinner jag inte (eller tar mig tid) att vara med på så många, men någon klubbtävling samt Ladies Masters på Bro Hof brukar det bli. Det bästa med de tävlingar jag ställer upp i är att de är par- eller lagtävlingar, ett roligt sätt att utmana sig själv men ändå kunna få stöd av sitt team de slag som inte går så där klockrent som man önskar … och det går gärna upp och ner i golfspelandet.

Veckans 3 hälsosnackisar: Pokémon go, Henrik Stenson och Nice Cream

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 22 Jul 16 kl. 07:06

Vad har hänt under veckan som gått? Jag följer upp min följetong med att lyfta fram tre intressanta nyheter/händelser inom träning, hälsa och kost som jag läst om i sociala medier, fångat mitt intresse eller fått nys om via mejl under veckan som gått. Pokémon go sprider sig snabbare än virus världen runt.

Sommarfrukost

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 21 Jul 16 kl. 08:28

Det är inte ofta jag äter varm gröt på sommaren, men idag var jag sugen. Tog en sväng i och runt trädgården, plockade vildhallon och blåbär. Kokade sedan havregryn med linfrön och chiafrön, toppade med bären och hällde på en skvätt mjölk.

Springa med hund

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 20 Jul 16 kl. 08:16

Vi har släkt på besök några dagar på landet. Roligt att se barnen leka med sina sysslingar och fascineras över deras valp. Att springa med hund visade sig dock inte vara så enkelt.

Rostade rödbetor och morötter

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 19 Jul 16 kl. 08:56

Mums! Nya fynd i vår köksträdgård – rödbetor och morötter – blev en smakrik och färgglad smakupplevelse. Späda, söta och med endast olivolja och flingsalt tillagat i ugn.

Semester i Smålands skogar – avkoppling och aktivitet i ett

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 18 Jul 16 kl. 07:49

En avkopplande men samtidigt aktiv helg i Smålands skogar har gett mig energi på mängder av sätt. Förutom att få njuta av vår underbara miljö har jag umgåtts med fina människor. Mycket tid med min familj och med en av de viktigaste personerna i mitt liv, min vän som jag känt sedan jag var sju år.

Veckans 3 hälsosnackisar: vår mat 2030, The Color Run Night och svenska bär

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 15 Jul 16 kl. 07:16

Vad har hänt under veckan som gått? Jag följer upp min följetong med att lyfta fram tre intressanta nyheter/händelser inom träning, hälsa och kost som jag läst om i sociala medier eller fått nys om via mejl under veckan som gått. Denna vecka har det dock varit lite stiltje på nyheter – i alla fall inget som riktigt har intresserat mig.

Nice Cream med banan och jordgubb

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 14 Jul 16 kl. 07:06

Lika populär hos barnen som glassen jag skrev om igår är den hemmagjorda ”nice creamen” med banan och egenodlade jordgubbar jag testade att svänga ihop under veckan. Ett av sommarens köp på landet är en matberedare (inspirerad av raw food-kursen jag går) och hittills har jag tillagat tomatsås, gjort blomkålsris samt Nice Cream med maskinen. Jag frös in bitar av brunprickig banan som jag sedan la i matberedaren tillsammans med färska jordgubbar, alldeles nyplockade från vårt egna land.

Får inte barn äta glass? Om sockerhets och sunt förnuft

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 13 Jul 16 kl. 05:24

Igår handlade vi från glassbilen när den hade vägen förbi sommarstället. Barnen har väntat i flera dagar och peppen var stor när den blå bilen ringlade sig fram genom ängarna. Kom att tänka på en liknande situation förra året, ett inlägg som väckte stor uppmärksamhet i olika sociala medier.