Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Datum satt för första svenskan i rymden

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 13:48

Den svensk-amerikanska astronauten Jessica Meir har nu fÃ¥tt ett datum satt för sin rymdfärd.. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Tappa inte verktyg i rymden

Feber.se - 13 Mar 23 kl. 17:00

Det är svårt att nå dem på marken I den senaste videon från kanalen Real Engineering snackas det lite om hur astronauter tränar för att kunna hantera objekt under rymdpromenader, så de inte flyter iväg ut i rymden. Vi får också höra om vad som sker om det mot förmodan skulle hända, bland annat får astronauten rapportera till personal på marken, som kan sätta igång och spåra objektet så det inte orsakar någon skada. Det gäller också att se till att ha flera exemplar av viktiga objekt i rymden, om det skulle vara en viktig del som tappas.

NASA:s nästa asteroidjagare försenas

Feber.se - 08 Dec 22 kl. 19:30

NEO Surveyor ska nu bege sig till rymden 2028 NASA:s planer på att skicka upp sin asteroidjagare Near-Earth Object Surveyor (NEO Surveyor) till rymden ser ut att försenas med cirka två år enligt NASA:s uppdaterade planer. NEO Surveyor, som tidigare gått under namnen "NEOCam" och "NEO Surveillance Mission", är tänkt att ersätta NASA:s asteroid-observerande farkost NEOWISE, en farkost som letat efter asteroider och kometer i vår närhet sedan den sköts upp till rymden 2009. Ursprungligen var tanken att NEO Surveyor skulle skjutas upp till rymden 2026 men enligt NASA uppdaterade planer så ska farkosten nu istället som senast läggas i jordens omloppsbana i juni 2028.

Häng med ut i den påhittade rymden

Feber.se - 02 Dec 22 kl. 20:00

Ny snygg video från Melodysheep Vi har skrivit om Melodysheep och hans fräsiga och drömska klipp om rymden tidigare, och här är hans senaste. I denna får vi hänga med det påhittade rymdskeppet Navis III som kan ta dig vart du vill längs med Vintergatan. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Svenske Marcus Wandt kan få åka ut i rymden

Feber.se - 24 Nov 22 kl. 10:30

Ny generation av ESA-astronauter presenterade Europeiska rymdstyrelsen (ESA) fick 22.523 sökande men bara fem stycken valdes ut till det europeiska astronautprogrammet. En som hamnar på reservlistan är Marcus Wandt från Linköping, och det finns alltså en möjligt att han i framtiden kan få åka ut i rymden.

US Space Force rymdkärra har landat

Feber.se - 15 Nov 22 kl. 10:15

Efter 908 dagar i rymden USA har ju ett rymdförsvar och de har haft en rymdfarkost vid namn X-37B Orbital Test Vehicle-6 snurrandes runt jorden i 908 dagar, vilket är rekord. Exakt vad man har gjort i rymden är hemligt, men så här säger man själva om uppdraget. – This mission highlights the Space Force's focus on collaboration in space exploration and expanding low-cost access to space for our partners, within and outside of the Department of the Air Force (DAF).

Varför skjuter vi inte upp kärnavfall i rymden?

Feber.se - 08 Nov 22 kl. 15:45

Kurzgesagt förklarar Ett av problemen med kärnkraft är hur man ska hantera förvaringen av kärnavfallet som skapas och i den senaste videon från vetenskapskanalen Kurzgesagt ställer de sig frågan varför vi inte bara skjuter upp det radioaktiva avfallet i rymden. Kort sagt handlar det som vanligt om pengar, men också raketkraft och risken att avfallet regnar ner på oss senare. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Nu kan Google Nest Hub visa datum på fotoramen

Feber.se - 27 May 22 kl. 18:30

Äntligen Google fortsätter leverera revolutionerande nyheter, först kortkommandon för Google Drive för flådiga funktioner som kopiera och klistra in, och nu möjligheten att visa datum på den smarta skärmen Nest Hub som standard. Datumet dyker upp precis ovanför tiden i ganska liten storlek, så det är inget som kommer att ses fem meter bort. Tidigare har användare kunna haft tid och väder samt luftkvalitet i städer som haft sådan data.

Snart kanske vi kan skriva ut satellitantenner i rymden

Feber.se - 23 May 22 kl. 16:30

Mitsubishi har utvecklat ny 3D-skrivarteknik Mitsubishi Electric Corporation har utvecklat teknik som man säger ska göra det möjligt att skriva ut grejer med 3D-skrivare i rymden, något som man föreslår skulle kunna användas för att skriva ut parabolantenner till satelliter. Processen Mitsubishi har utvecklat innefattar 3D-skrivarmaterial som stelnar med hjälp av ultraviolett strålning från solen. Mitsubishi skriver i ett pressmeddelande om metoden: "The novel technology makes use of a newly developed liquid resin that was custom formulated for stability in vacuum.

Kinas tre taikonauter har landat igen

Feber.se - 16 Apr 22 kl. 15:00

Efter ett halvår i rymden De tre taikonauterna som Kina skickade upp för landets längsta bemannade rymduppdrag i höstas har landat säkert på jorden igen. Taikonauterna Zhai Zhigang, Ye Guangfu och Wang Yaping spenderade 183 dagar i rymden på Kinas egna rymdstation Tiangong. Under tiden i rymden jobbade de med att bygga rymdstationen som beräknas bli klar senare i år.

SpaceX planerar att skicka Starship till rymden i maj

Feber.se - 22 Mar 22 kl. 10:00

Det är åtminstone Elon Musks förhoppning Snart kanske det är dags för SpaceX att skicka upp sin rymdfarkost Starship till jordens omloppsbana för första gången. Det är företagets grundare Elon Musk som på Twitter skriver att man siktar på att skjuta upp Starship till rymden i maj. För att det hela ska bli verklighet krävs dock att SpaceX hinner få fram tillräckligt många Raptor 2-motorer till Starship.


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - 29 Jan 20 kl. 12:30

En bil har kört av vägen i Malmö..

Glädjen: Hunden Ozzy är infångad

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 18:30

I två veckor har man försökt fånga in hunden Ozzy - nu är han fast..

ARKIV: Jörgen Brinks tre raka segrar i Vasaloppet

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 18:17

Jörgen Brink lyckades med bedriften att vinna Vasaloppet tre år i rad, 2010, 2011 och 2012. Efter vinsten 2012 var Brink väldigt känslosam i segerintervjun med André Pops..

Så länge stannar värmen

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 18:00

Vårvädret har anlänt till Gotland med besked..

Finländska trösten: De får guldbonus

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 17:21

Finlands ishockeydamer fick nöja sig med silver i VM – efter det uppmärksammade bortdömda målet i finalen mot USA. Men trots det får de sin guldbonus av det finländska ishockeyförbundet..

Visby IBK uppvaktar konkurrentens stjärnor

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 17:10

Visby IBK vill värva Craftstadens två poängspelare: Simon Zetterling och Tor Bornedal-Samils..

Jörgen Brink slutar: ”Dags för ett nytt skede i livet”

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:36

Jörgen Brink gjorde den gångna helgen sitt sista skidlopp i karrirären. Nu slutar 45-åringen. ”Lite vemodigt men det är ändå dags för ett nytt skede i livet”, skriver han på Instagram..

Misstänkt jaktbrott – tre döda djur

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:35

Tre döda djur har hittats vid Måvikens badplats, norr om Knutby..

Tidigare frikända fick fängelsestraff och utvisning från Sverige

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:30

Friande domar revs upp av hovrätten..

Reals sjuka köpebudget – fem miljarder att tillgå

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:29

Efter fiaskosäsongen är Real Madrid på rejäl jakt i sommar.Så väl Paul Pogba, Mohamed Salah, Eden Hazard och Kylian Mbappé har kopplats ihop med klubben.Och pengar finns, avslöjar nu en av klubbens tidigare demontränare..

Goda råd är dyra för Jukka Jalonen efter otaliga återbud – här är spelarna som ännu kan bli VM-aktuella

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:28

Rekordmånga finländare (49) fick dra på sig en NHL-tröja säsongen 2018–19 men hittills har bara två blåvita NHL-doldisar tackat ja till spel i ishockey-VM. Laget lär förbli anonymt men truppen lever fortfarande i allra största grad. I NHL håller den första slutspelsomgången på att ta slut, medan AHL-slutspelet precis har dragit igång.

”Var den blodigaste och tuffaste finalen någonsin”

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:05

Frölunda spelar i år sin nionde SM-final i klubbens historia.Då passar GT på att blicka tillbaka på de åtta tidigare mästerskapsfinalerna – som renderat i tre SM-guld..

Gravfynd kan visa att Malmö är äldre än vad man trott

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 15:46

Ett fynd i S:t Petri kyrka dateras till 1220..

Leos Lekland öppnar på C4 Shopping-området

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 15:30

Leos Lekland ska öppna en drygt 4 000 kvadratmeter stor anläggning på C4 Shopping-området. Runt 13 miljoner satsas på utrustning till det nya aktivitetscentret..

Forskarnas varning– för många ägg gör dig sjuk

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 15:26

Påskhelgen är en högtid för alla äggälskare. Enligt organisationen Svenska ägg äter vi sex miljoner ägg i timmen under påskafton. Men nu kommer forskare med allvarliga varningar om äggens påverkan på hälsan.