Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Vinterstudion

Den globala uppvärmningen…

Vinterstudion - 02 Dec 11 kl. 11:46

Här kommer ett bakslag för FN´s pågående klimatkonferens i Durban. Som ni alla känner till så har vi tidigare följt Kyotoprotokollet till punkt och pricka och begränsat uppvärmningen till utanför Stockholm. På er begäran bryter vi nu mot det avtalet. Uppvärmningen blir global. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Greta Thunberg tackar OPEC

Feber.se - 04 Jul 19 kl. 12:30

För den "största komplimangen hittills" OPEC:s generalsekretare Mohammed Barkindo sade under ett tal till den globala oljeorganisationen att det största hotet mot deras industri var allmänhetens uppfattning om att olja är en av orsakerna till den globala uppvärmingen. Nyhetsbyrån AFP rapporterar att Barkindo bland annat sa att klimataktivister attackerat oljeindustrin på "ovetenskapliga grunder", något jag antar kan diskuteras. Vidare sa han "there is a growing mass mobilisation of world opinion...

Hoppa inte på det katolsk-protestantiska globala världsreligionståget

apg29 - 04 Jun 19 kl. 10:05

Varning till församlingar 2018 - Hoppa inte på det katolsk-protestantiska globala världsreligionståget!

Rapport: En miljon arter riskerar att utrotas

Feber.se - 07 May 19 kl. 15:30

"Business as usual has to end" Forskare vid Intergovernmental Panel on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES) har sammanställt den största studien någonsin över hur människan påverkar naturen och det är en rätt dyster läsning. Studien har tagit över tre år att sammanställa och baseras på över 15.000 tidigare rapporter om arterna i vår natur.

Global uppvärmning förändrade dinosauriernas miljö

Svensson - 01 May 19 kl. 07:00

För 183 miljoner år sedan ökade koldioxiden i jordens atmosfär på grund av enorma vulkanutbrott. Det ledde till en global uppvärmning på 7 grader och genom att studera förändringar i fossil från den tiden förstår forskarna hur livet på land och i haven påverkades. Jorden drabbades av massdöd i haven och växtligheten på land förlorade sin mångfald.

70 nya eldrivna modeller från Volkswagen-koncernen inom tio år

Feber.se - 13 Mar 19 kl. 11:30

Ökar från tidigare 50 stycken Som väntat satsar Volkswagen-koncernen stenhårt på elbilar för tillfället och nu meddelar man att man ökar från 50 till 70 stycken nya helt eldrivna modeller inom tio år. Det kommer bland annat innebära att antalet fordon som bygger på koncernens elbilsplattformar kommer att öka från 15 till 22 miljoner stycken. Herbert Diess som är vd för Volkswagen AG säger följande: "Volkswagen tar ansvar för framtidens viktiga trender – i synnerhet klimatfrågan.

Forskare gör kol av koldioxid

Feber.se - 04 Mar 19 kl. 14:00

Kan detta rensa atmosfären från växthusgasen i framtiden? Forskare på University in Melbourne i Australien uppger att de har utvecklat en metod som kan göra om koldioxid i gasform till kolbitar i fast form. Forskarna har tagit fram en teknik där man använder sig av en elektrolys-process som använder sig av flytande metall för att utvinna koldioxid från atmosfären för att sedan omvandla denna till kolbitar som påminner om naturlig stenkol.

Svalbard kan bli 10 grader varmare

Nyhetspressen - 06 Feb 19 kl. 09:16

Den globala uppvärmningen riskerar att slå hårt mot Svalbard, enligt en ny studie. Ögruppen, som är inbäddad i permafrost, väntas få plusgrader i medeltemperatur redan under det här århundradet..

Trumps utspel – vädjar om global uppvärmning

Nyhetspressen - 29 Jan 19 kl. 13:03

Polarkylan har tagit ett rekordgrepp om den amerikanska mellanvästern.Nu vill president Donald Trump att den globala uppvärmningen ska göra comeback.– Det är oroväckande och ansvarslöst att USA:s president uttrycker sig på det här sättet, säger klimatforskare Johan Rockström..

Klimatfilosofen: "Greta Thunberg är en sorts tragisk figur"

Nyhetspressen - 27 Jan 19 kl. 05:00

Klimatfilosofen Roy Scranton i intervju med GP:s kulturchef Björn Werner om hur alla bör acceptera att den globala uppvärmningen kommer leda till vår civilisations undergång.Och om sin beundran för den unga svenska klimathjälten – men hur han ser hennes kamp som lönlös: "Hon måste möta faktumet att det inte funkar"..

WHO: Årets tio största globala hälsorisker

Nyhetspressen - 23 Jan 19 kl. 16:44

Vaccinationsmotstånd finns för första gången med på listan över de tio största globala hälsoriskerna 2019 i Världshälsoorganisationen WHO:s rapport. De senaste fem åren har antalet mässlingsfall fyrdubblats i Europa. .


Fler inlägg från Vinterstudion

Tack, Filip Vennerström

Vinterstudion - 19 Feb 16 kl. 19:26

Tour de Ski. Dag 7-10.

Vinterstudion - 10 Jan 16 kl. 12:06

Tour de Ski. Dag 3-6

Vinterstudion - 09 Jan 16 kl. 10:39

Gott nytt alpint år?

Vinterstudion - 05 Jan 16 kl. 23:04

Tour de ski. Dag 2

Vinterstudion - 02 Jan 16 kl. 10:35

Tour de Ski dag 1

Vinterstudion - 01 Jan 16 kl. 10:24

Det där med tekniken…

Vinterstudion - 05 Dec 15 kl. 17:51

Vonn vs. Stenmark

Vinterstudion - 04 Dec 15 kl. 11:07