Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Den mänskliga apans uppgång och fall av Jared Diamond - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Den mänskliga apans uppgång och fall av Jared Diamond

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:55

”Hur har vi utvecklats genom evolutionen och varför? Hur lika är vi egentligen våra närmaste släktingar och vad är det som har gjort att vi utvecklats åt olika håll? Sexualitet, redskap, språket och domesticeringen av djur. Vad har de haft för betydelse för vår utveckling och hur bra/dåligt var det att vi gick från jägare och samlare till jordbrukare? Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Jared Isaacman köper ytterligare tre rymdresor av SpaceX

Feber.se - 14 Feb 22 kl. 16:15

Miljardär vill upp till rymden igen Jared Isaacman, miljardären som förra året finansierade Inspiration 4, den första rymdturist-flygningen med SpaceX Crew Dragon, verkar fortsatt vara sugen på att utforska rymden. Idag meddelade Isaacman att han dragit igång ett rymdprogram som kallas för Polaris Program. Tanken bakom Polaris är att detta ska ta människor till rymden där de ska testa olika nya tekniker samt utföra olika forskningsuppdrag.

Teaser för serien WeCrashed

Feber.se - 19 Jan 22 kl. 18:15

Har premiär på Apple TV+ 18 mars Apples serie om WeWork och dess grundare närmar sig release, därför får vi nu en teaser till serien. Serien kommer att bestå av åtta avsnitt och medverkar gör Jared Leto som tidigare VD:n Adam Neumann och Anne Hathaway som hans fru Rebekah. Serien har premiär på Apple TV+ 18 mars.

Även Danmark ansluter sig till den diplomatiska OS-bojkotten

Feber.se - 15 Jan 22 kl. 12:00

Bekymrade över situationen med mänskliga rättigheter Den danske utrikesministern Jeppe Kofod meddelade nyligen att Danmark inte kommer att skicka någon officiell delegation till vinter-OS i Peking. Precis som USA och Australien är anledningen till det att de är väldigt bekymrade över situationen med mänskliga rättigheter i värdlandet. Sveriges regeringen meddelade tidigare i veckan att de inte heller kommer att skicka några representanter till Vinter-OS i Kina.

Theranos grundare döms för bedrägeri

Feber.se - 04 Jan 22 kl. 10:15

Elizabeth Holmes riskerar långt fängelsestraff Igår dömde en amerikansk domstol Elisabeth Holmes, grundaren av blodtestnings-företaget Theranos, för flera fall av bedrägeri. Holmes stod åtalad för elva fall av bedrägeri relaterade till Theranos verksamhet och juryn ansåg att hon var skyldig på fyra av dessa åtalspunkter. Samtliga fyra punkter hon fälldes för handlade om att diverse utfästelser till olika investerare i Theranos.

Brittiskt företag visar upp humanoid med mänskliga ansiktsuttryck

Swedroid.se - Allt om Google Android - 06 Dec 21 kl. 12:00

Brittiska Engineered Arts har visat upp en humanoid som kan efterlikna mänskliga ansiktsuttryck. Nyheten har förvisso ingen Androidanknytning, bortsett från att en ”android” är just en humanoid – en robot med mänskligt utseende. Roboten kallas Ameca och demonstreras i videon nedan.

Se hur Michael Morbius blir vampyren Morbius

Feber.se - 06 Dec 21 kl. 10:00

Klipp från Morbius Sony bjuder här på ett litet klipp från filmen Morbius som har biopremiär nästa månad. I klippet får vi se när Jared Letos karaktär Michael Morbius går loss på ett gäng militärer på ett lastskepp. Högst oklart var allt blod har tagit vägen dock men det får vi väl anta att de tar och klipper in innan premiären den 28 januari.

Lyssna: Diamond Dogs – Alright Brutus I’m On

Kulturbloggen - 05 Nov 21 kl. 13:10

Sveriges boogierock-legender, Diamond Dogs, är tillbaka. Första singeln från bandets kommande album har titeln Alright Brutus I’m On, låten är inspelad i Sunlight Studion av Tomas Skogsberg och bandet försöker inte dölja sin kärlek till ”old school”-riffdriven Rock n Roll!

Ordentlig trailer för Morbius

Feber.se - 02 Nov 21 kl. 13:44

Jared Leto är Michael Morbius Det har gått rätt lång tid sedan vi fick den första teasertrailern för Morbius, men nu när filmen faktiskt är på ingång kan det ju vara bra att släppa en regelrätt trailer. Och det är exakt vad vi fått. I filmen får vi möta Michael Morbius, spelad av Jared Leto, som bestämmer sig för att utföra lite experiment på sig själv, vilket alltid är en svinbra idé.

Sommar i York av Lucy Diamond

Bokbloggar - 05 Sep 21 kl. 22:00

”Jag brukar älska att läsa Lucy Diamond böcker, men den här gången blev det inte så. Allt var mitt eget fel. Jag kunde inte komma över en sak som hände i boken, vilket är helt urfånigt.

App Store sålde grejer för 41 miljarder dollar första halvåret

Feber.se - 31 Aug 21 kl. 11:00

Nästan dubbelt så mycket som det såldes för i Google Play Store Det ser ut som om iPhone-användare fortsatt köper mycket mer appar och saker i appar än vad Android-användarna gör. Enligt ny statistik från Sensor Tower så såldes det grejer i App Store för 41,5 miljarder dollar, motsvarande nästan 357 miljarder kronor, under årets första sex månader. Det inkluderar försäljningar av appar, köp i appar och abonnemangsavgifter.


Fler inlägg från Bokbloggar

Hett i hyllan vecka 39 / 2021

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:17

”Så här skriver Monika om Hett i hyllan Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag.

Bokrecension: Till de döda

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:01

”Stort tack till Piratförlaget för recensionsexemplaret! TILL DE DÖDA EMMA ÅNGSTRÖM ?????, 4/5 Han ska vara borta i drygt en vecka.

Oväntat fin läsning

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 12:16

”Tre månader har gått sedan Mammas lilla prins kom ut och jag får väl erkänna att jag hoppat på lite mer mediabevakning. Men, på Instagram skriver Annika Lindeberg: ”Mammas lilla prins av Mårten Melin var en oväntat fin läsning. Denna kapitelbok för mellanåldern handlar ovanligt nog om Elvis Presleys barndom, där han är en ensam, fattig, lite udda kille som drömmer om att få sjunga.

Läst i september

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:50

”The Essential Dykes to Watch Out For av Alison Bechdel Samling med Alison Bechdels klassiska tecknade serie. Efter solen av Jonas Eika Märklig dansk novellsamling. Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs av Mattias Gardell Bokcirkelbok.

Kort-kort: Dick Fight Island

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:24

”Alltså, ibland förstår jag inte varför jag satt upp en serie på min lista över serier jag borde kolla in. Jag läser någonting om en serie och tycker av någon anledning den låter intressant, lägger till den i listan, och sen glömmer jag prompt bort varför den finns där. När jag sedan till slut läser serien förundras jag över hur den hamnade där en gång i tiden.

Bokmässan 2021: Yttrandefrihetstorget och demokratiseminarium

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:01

”Demokrati var ett av bokmässans stora teman 2021 och jag bevakade det ganska så flitigt eftersom jag var där för Tidningen Nu , som är en politisk tidning och vars läsare inte sällan är otroligt intresserade av demokrati, och yttrandefrihetsfrågor. Jag träffade Simona Mohamsson och besökte seminariet med henne om situationen i Hongkong och det kommer en större artikel om det senare. Först måste jag bara säga att Yttrandefrihetstorget, där många av demokratiseminarierna ägde rum, var ett digitalt torg.

gör snart som Jane Austen

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:08

”hittade en liten fin Encyclopedia of Needlework (fully illustrated 1930) by Therese de Dillmont. This handsome hardback contains the full text and all 890 illustrations. The chapters are Sewing, Mending, Single and Cut Open Work, Net and Damask Stitches, White Embroidery, Flat and Gold Stitch Embroidery, Tapestry and Line Embroidery, Knitting, Crochet, Tatting, Netting, Irish Lace, Laces of Different Kinds, Miscellaneous Fancy Work, and Practical Directions.

Bokrecension – Vilda barn

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Författare : Maria Borda Förlag : Domeratzky Utgivningsår : 2020 Antal sidor : 209 Handling Vilda barn är berättelsen om föräldracoachen Maria Bordas egen resa som förälder. Det är en inspirerande samling texter om livet med barn, amning och närhet utifrån såväl vetenskapliga som personliga perspektiv. Texterna är till största del hämtade från Bordas blogg Vilda barn som drevs mellan 2009,2014, men boken innehåller också nyare material och ett bonuskapitel med recept och pyssel.

Monday´s Not Coming av Tiffany D. Jackson

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Originaltitel: Monday´s Not Coming Sidor: 435 (Häftad) Ålder: Unga vuxna ”Monday Charles is missing, and only Claudia seems to notice. Claudia and Monday have always been inseparable , more sisters than friends. So when Monday doesn’t turn up for the first day of school, Claudia’s worried.

Den mänskliga apans uppgång och fall av Jared Diamond

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:55

”Hur har vi utvecklats genom evolutionen och varför? Hur lika är vi egentligen våra närmaste släktingar och vad är det som har gjort att vi utvecklats åt olika håll? Sexualitet, redskap, språket och domesticeringen av djur.

Mer om bibliotek som slopar avgifter för försenade böcker

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:45

”BookRiot Times Are Changing: Covid,19 and Library Late Fees And yet, as Sabrina Unrein states in the opening of her report, “ Overdue Fines: Advantages, Disadvantages, and How Eliminating Them Can Benefit Public Libraries ,” libraries have traditionally also had an aspect of public shame associated with them. After all, what happens when you speak too loudly in the library? Or when you return your books late?

Klas Östergren — Två pistoler

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:00

”Klas Östergren , inläst av författaren själv 8 h 34 min. Bokförlaget Polaris 2021 (2021) Efter tungviktaren Renegater (2020) och vad som nog får anses vara avslutningen på berättelsen om bröderna Morgan (men man vet aldrig!) begav sig Klas Östergren (f.

Pestön — en riktigt bra tvåa

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:42

”Marie Hermanson låter oss återse polisen Nils Gunnarsson i boken Pestön som inleds med att en död man hittas i en kåkstad byggd på pålar vid Säveån. Han verkar inte tillhöra några av de så kallade vrakarna som bor i området och när Gunnarsson söker efter mannens identitet tar sökandet oväntade och ibland farliga vägar. Det har hunnit bli 1925 och sedan Den stora utställningen har Ellen träffat en fästman och gått hushållsskola.

Hett i hyllan #125 – I sanningens tjänst

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:06

”I sanningens tjänst handlar om Ned, en erfaren brittisk agent, som undervisar underrättelsetjänstens unga rekryter. På avslutningskvällen bjuder han in sin före detta chef, George Smiley, att föreläsa. Smiley ställer allt på sin spets och får Ned att återuppleva det förflutna.

Rouge Protocol, Martha Wells

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:04

”Titel : Rogue Protocol Serie: The Murderbot Diaries #3 Författare: Martha Wells U tgivningsår: 2018 Förlag: Recorded books, Inc Sidor/tid: 3 timmar 46 minuter Genre: SciFi Språk: Engelska Ljudbok Inläsare: Kevin R. Free Handling: SciFi’s favourite antisocial A.I.