Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Den stora sockerindustrins söta små lögner

Kostdoktorn - 02 Nov 12 kl. 12:00

Har sockerindustrin i decennier betett sig precis som tobaksindustrin? Har de satsat enorma summor på att vilseleda allmänheten och gjort allt det kunnat för att hindra officiella varningar om socker? Nyligen framkomna dokument visar att det är precis vad de gjort.Vetenskapsjournalisten Gary Taubes har skrivit en lång och bra artikel om den stora sockerindustrins små söta lögner:Mother Jones: Big Sugar’s Sweet Little LiesSammanfattningsvis har sockerindustrin gjort allt de kan för att blåsa upp all tänkbar osäkerhet om hälsofaror med socker (exempelvis fetma, diabetes, karies, hjärtsjukdom). Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Grattis Småland – i dag blir det massipantååta

Nyhetspressen - 07 Mar 19 kl. 09:54

I dag är det fössta tossdan i mass. Och då firar man med massipantååta. Japp, Smålands ”nationaldag” tas på stort allvar runtom i landskapet.

Tossdagen som firas med massipantååta

Nyhetspressen - 07 Mar 19 kl. 06:01

Smålands inofficiella nationaldag firas i år den 7 mars. Då infaller nämligen mars månads första torsdag, eller som smålänningen själv säger fössta tossdan i mass..

Dagen då alla är smålänningar

Nyhetspressen - 07 Mar 19 kl. 06:43

I dag äts det massipantååta i stora mängder runt om i Småland och på många andra platser i hela landet. En tradition med långa anor? Nej det är nytt påfund.

Fuskarens grova lögner avslöjade

Nyhetspressen - 01 Mar 19 kl. 21:44

SEEFELD. Max Hauke ertappades mitt i en blodtransfusion av polisen. Nu uppmärksammas det att han kommit med grova lögner om doping i flera intervjuer det senaste året.

Linderborgs lögner om Kragh slår alla rekord

Nyhetspressen - 23 Feb 19 kl. 19:00

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg är expert på att blanda bort korten och smita från ansvar. Karin Olsson skriver om hur hon försöker göra samma sak i förtalskampanjen mot Rysslandsforskaren Martin Kragh..

Kärleksmums-muffins

Kryddburken - 14 Feb 19 kl. 13:24

Härligt sega och lite kladdiga kärleksmums-muffins är bland det godaste jag vet och väldigt enkla. Jag gör smeten i matberedaren och använder kallt smör istället för smält. Dom blir riktigt goda, som små bakelser och extra ”chokladiga” av noblesse som får smälta på toppen när dom gräddas.


Fler inlägg från Kostdoktorn

LCHF gav mig frihet [för medlemmar]

Kostdoktorn - Igår: 16:35

LCHF har förändrat mitt liv – LCHF har gett mig frihet och ny mening.Inlägget LCHF gav mig frihet [för medlemmar] dök först upp på Diet Doctor.

”Aldrig ätit så gott”

Kostdoktorn - Igår: 08:16

Över 735 000 personer har hittills anmält sig till Diet Doctors LCHF-utmaning (på engelska, svenska och spanska). Starten går varje söndag och utmaningen är gratis, reklamfri och du förbinder dig inte till någonting. Du får goda råd, veckomenyer, recept, inköpslistor och tips för problemsökning – allt du behöver för att lyckas med LCHF.

Ny studie: ”Anmärkningsvärda” resultat hos soldater på ketogen kost

Kostdoktorn - i förrgår: 12:41

En ny studie kom fram till att soldater som åt ketogen kost under en period av 12 veckor gick ner mycket mer i vikt, förbättrade sin kroppssammansättning och insulinkänslighet signifikant, samtidigt som de inte tappade i fysisk prestation jämfört med en kontrollgruppen. Studien, utförd av forskare vid University of Ohio ledda av Jeff Volek, PhD, är den första att undersöka genomförbarhet och effekten av 12 veckor ketogen kost på övervikt hos amerikansk militär. Military Medicine: Extended ketogenic diet and physical training intervention in military personnel Studien jämförde 15 överviktiga deltagare som valde att äta ketogen kost, med 14 deltagare som valde att äta standardkost.

Vinn VIP-biljett till LCHF2019!

Kostdoktorn - 20 Mar 19 kl. 10:14

Är du intresserad av att förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Då är du varmt välkommen till Diet Doctors forum. Forumet är gratis och öppet för alla efter registrering.

En ny livsstil – hur gör man?

Kostdoktorn - 19 Mar 19 kl. 16:48

327 visningarHur lyckas man hålla fast vid en ny livsstil? Är det ens möjligt om du är socker- eller matberoende? Dr Jen Unwin diskuterar ämnet i den här intervjun från PHC conference 2018 i London.

Wallenbergare med selleripuré

Kostdoktorn - 19 Mar 19 kl. 15:08

En klassisk Wallenbergare serverad med rotsellerimos och skirat smör. En fantastiskt god och prisvärd LCHF-middag.Receptet →Inlägget Wallenbergare med selleripuré dök först upp på Diet Doctor.

Nu är ägg farligt – igen. Vad är det som händer?

Kostdoktorn - 17 Mar 19 kl. 08:56

Vi på Diet Doctor har fått många frågor kring den här studien som varit omskriven i media de senaste dagarna. Här följer en översatt kommentar från dr Bret Scher, kardiolog. Äter du exakt som du gjorde 1985?

LCHF2019 – mer än bara föreläsningar

Kostdoktorn - 17 Mar 19 kl. 08:04

LCHF2019 har också en rad spännande utställare på plats. Förutom representanter från Team Diet Doctor som berättar mer om vårt arbete och medlemskap kommer du att få träffa Kostfonden och Low Carb Universe. Du kan testa dina utandningsketoner hos Ketonix och få LCHF-prylar och information om sommarens stora LCHF-händelse hos LCHF-events i Säffle.

Kolhydratexperiment

Kostdoktorn - 16 Mar 19 kl. 08:39