Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från apg29

Det svenska banksystemet

apg29 - 09 Oct 19 kl. 16:08

Del tre från boken Den kontantlösa konspirationen av CashOnly.Riksbanken arbetar hela tiden trots sin påstådda "neutralitet" för minskad användning av kontanter. Riksbanken utger årligen en rapport som heter "Den svenska finansmarknaden". Den innehåller bland annat statistik om betalningar. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Kurirer har flugit ut miljontals kronor efter skärpta bankkrav

Nyhetspressen - 04 Mar 19 kl. 10:48

Svenska banker har stängt flera konton som är kopplade till det inofficiella banksystemet hawala.  Många svensk-somalier använder nätverket för att skicka pengar till släktingar i hemlandet. Nu finns en oro för att de skärpta reglerna kan drabba de anhöriga.

Riksgäldschefen – Bankens agerande kan hota hela banksystemet

Nyhetspressen - 22 Feb 19 kl. 13:04

Swedbankaktien rasade efter avslöjanden om att penningtvätt misstänks ha förekommit inom verksamheten. Bankens agerande utgör ett hot mot hela banksystemet, enligt Riksgäldsdirektören Hans Lindblad. – Det är en girighet som ligger bakom det här som är väldigt svår att förlika sig med, och det måste få ett slut..

Nazistiska NMR utestängda – från alla banker

Nyhetspressen - 09 Nov 17 kl. 17:30

Nordea har, som sist i raden av flera banker, stängt ner Nordiska motståndsrörelsens konto hos banken. Detta gör att rörelsen nu helt står utanför det svenska banksystemet, och inte längre kan ta emot donationer.  .

It-experten säker: Det kommer bli fler störningar

Nyhetspressen - 02 Feb 17 kl. 20:01

Bankernas it-säkerhet oroar regeringen, Finansinspektionen och Säkerhetspolisen. Swedbanks haveri i onsdags tvingade ut polisen att garantera ordningen runt bankomater där hundratals köade. Experter varnar för att en cyberattack mot banksystemet kan lamslå samhället.

IMF: Finansinspektionen för liten och oerfaren

Nyhetspressen - 29 Sep 16 kl. 18:02

Det svenska banksystemet är stort och Finansinspektionen är för liten för att hantera det. Den kritiken kommer från Internationella valutafonden (IMF) som även varnar för att bankernas modeller inte tar hänsyn till ett värsta fall scenario..

Banksystemet förklaras

Feber.se - 13 Mar 15 kl. 13:04

På sex minuter Klipp där man försöker förklara det internationella banksystemet på sex minuter. www.youtube.

Cyperns banker hålls stängda till onsdag

Nyhetspressen - 26 Mar 13 kl. 05:19

Syftet är att säkra en smidig funktion för hela banksystemet.

Lagarde: Cypern-avtal omfattande och trovärdigt

Nyhetspressen - 25 Mar 13 kl. 07:18

Överenskommelsen med Cypern är omfattande och trovärdig, och skapar en grund för att återupprätta förtroendet för det cypriotiska banksystemet. Det sade IMF-chefen Christine Lagarde i ett uttalande på måndagen, enligt Bloomberg News.


Fler inlägg från apg29

Dagen då solen stod stilla

apg29 - 11 timmar sedan

Aldrig har någon dag, varken förr eller senare, varit lik denna, då HERREN lyssnade till en mans ord. Joshua behövde mer tid och få dagen förlängd för att kunna besegra fiendearméerna vilket han också fick "då HERREN lyssnade på en mans ord".Befallde solen stå stillaJos 10:12-14: "På den dagen då HERREN gav amoreerna i israeliternas våld, talade Josua till HERREN inför hela Israel: "Du sol, stå stilla i Gibeon, du måne, i Ajalons dal!

Jesaja 53 - Profetia om korset 700 år innan det hände

apg29 - Igår: 01:16

Profeten Jesaja levde 700 år innan Jesus födelse.1 Vem trodde vår predikan, för vem var HERRENS arm uppenbarad? 2 Som en späd planta sköt han upp inför honom, som ett rotskott ur torr jord.

Kan man synda och ändå komma in i Guds rike?

apg29 - i förrgår: 17:52

Vad betyder "de orättfärdiga inte ska ärva Guds rike"? Bibeln säger att den som tar emot Jesus blir ett Guds barn. Den säger också att om man med sin mun bekänner att Jesus är Herren och i sitt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda så blir man frälst.

Ta emot Jesus idag

apg29 - 10 Jul 20 kl. 01:54

Efter att jag blev frälst sa jag med förvåning: ”Å, är det så här att vara frälst!”Den frid som Jesus ger genom frälsningen är bestående och förblivande. Vill du smaka och uppleva Hans frid och bli en trygg människa?

Min green screen studio

apg29 - 07 Jul 20 kl. 20:43

Så gör jag mina livesändningar.

Green screen studio

apg29 - 07 Jul 20 kl. 19:28

Så gör jag mina livesändningar.

Är man frälst om man syndar?

apg29 - 06 Jul 20 kl. 02:37

Tron på Jesus frälser, men om man ändå syndar?Om man tror på Jesus, har honom som Herren i sitt liv och håller fast vid honom men ändå av en eller annan orsak gör synder, är man då frälst?Nu ska jag ställa en svår fråga.

Digitalt bankkort i mobilen

apg29 - 06 Jul 20 kl. 02:02

Nu kan du använda ditt bankkort med mobilen - antikrists märke?

Bibelns och Koranens gudar

apg29 - 04 Jul 20 kl. 12:49

Låt oss ta reda på om Bibelns gud och Koranens gud är samma gud.Ibland säger man att Bibelns gud och Koranens gud är samma gudar. Låt oss ta reda på om det verkligen stämmer.

Putin - diktator i Ryssland

apg29 - 02 Jul 20 kl. 20:46

Han skall se till att Ryssland skall återupprättas det är hans mål och det kommer att bli genom krigsmakt.Vi har nu kommit så långt i avslutningsskeendet att också denna profetia väntar på sin uppfyllelse och nu sker förberedelserna för detta. Det som sker i Ryssland är manipulation, det sker genom stora omvälvande grundlagsändringar.

Min andra bok: Den oönskade

apg29 - 01 Jul 20 kl. 01:28

Berättelsen som är helt sann är mycket stark och gripande och lämnar ingen oberörd.Boken handlar om min barndom hos en fosterfamilj på en bondgård i Småland. Jag var oönskad av mina föräldrar men kom även till gården som oönskad.

Svenskar åtalas för brott mot Estonialagen

apg29 - 30 Jun 20 kl. 14:13

Det är rätt så praktiskt med en sådan lag om man vill dölja sanningen.Två svenskar har åtalats för brott mot Estonialagen. För att "skydda" vraket finns det en speciallagstiftning som flera Östersjöstater har skrivit under, trots att fartyget Estonia ligger på internationellt vattenSvenskarna arbetade med en dokumentär om Estonia och sänkte då ner en dykrobot och filmade vraket.

De sista sju åren innan Jesu återkomst

apg29 - 30 Jun 20 kl. 03:41

Antikrist kommer att regera i sju år. Under denna tid är inte de frälsta på jorden. De är uppryckta till Jesus.

Det finns annat än Knutby

apg29 - 28 Jun 20 kl. 12:04

Då vi är upptagna med det äkta behöver vi inte ge vår kraft och energi på det oäkta. Debatten kommer bara att resultera i mer förvirring och frågetecken än utropstecken. Vi bör istället lägga vår kraft och energi att ge världen Jesus Kristus.

Vadfrälsning innebär

apg29 - 28 Jun 20 kl. 11:33

Miljoner, ja, miljarder människor på vår jord har under årtusenden upplevt livsförvandling genom frälsningen i Jesus.Många människor kan inte se någon speciell mening med livet. Man arbetar, äter och sover och söker att få litet avkoppling.