Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från apg29

Det svenska banksystemet

apg29 - 09 Oct 19 kl. 16:08

Del tre från boken Den kontantlösa konspirationen av CashOnly.Riksbanken arbetar hela tiden trots sin påstådda "neutralitet" för minskad användning av kontanter. Riksbanken utger årligen en rapport som heter "Den svenska finansmarknaden". Den innehåller bland annat statistik om betalningar. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Kurirer har flugit ut miljontals kronor efter skärpta bankkrav

Nyhetspressen - 04 Mar 19 kl. 10:48

Svenska banker har stängt flera konton som är kopplade till det inofficiella banksystemet hawala.  Många svensk-somalier använder nätverket för att skicka pengar till släktingar i hemlandet. Nu finns en oro för att de skärpta reglerna kan drabba de anhöriga.

Riksgäldschefen – Bankens agerande kan hota hela banksystemet

Nyhetspressen - 22 Feb 19 kl. 13:04

Swedbankaktien rasade efter avslöjanden om att penningtvätt misstänks ha förekommit inom verksamheten. Bankens agerande utgör ett hot mot hela banksystemet, enligt Riksgäldsdirektören Hans Lindblad. – Det är en girighet som ligger bakom det här som är väldigt svår att förlika sig med, och det måste få ett slut..

Nazistiska NMR utestängda – från alla banker

Nyhetspressen - 09 Nov 17 kl. 17:30

Nordea har, som sist i raden av flera banker, stängt ner Nordiska motståndsrörelsens konto hos banken. Detta gör att rörelsen nu helt står utanför det svenska banksystemet, och inte längre kan ta emot donationer.  .

It-experten säker: Det kommer bli fler störningar

Nyhetspressen - 02 Feb 17 kl. 20:01

Bankernas it-säkerhet oroar regeringen, Finansinspektionen och Säkerhetspolisen. Swedbanks haveri i onsdags tvingade ut polisen att garantera ordningen runt bankomater där hundratals köade. Experter varnar för att en cyberattack mot banksystemet kan lamslå samhället.

IMF: Finansinspektionen för liten och oerfaren

Nyhetspressen - 29 Sep 16 kl. 18:02

Det svenska banksystemet är stort och Finansinspektionen är för liten för att hantera det. Den kritiken kommer från Internationella valutafonden (IMF) som även varnar för att bankernas modeller inte tar hänsyn till ett värsta fall scenario..

Banksystemet förklaras

Feber.se - 13 Mar 15 kl. 13:04

På sex minuter Klipp där man försöker förklara det internationella banksystemet på sex minuter. www.youtube.

Cyperns banker hålls stängda till onsdag

Nyhetspressen - 26 Mar 13 kl. 05:19

Syftet är att säkra en smidig funktion för hela banksystemet.

Lagarde: Cypern-avtal omfattande och trovärdigt

Nyhetspressen - 25 Mar 13 kl. 07:18

Överenskommelsen med Cypern är omfattande och trovärdig, och skapar en grund för att återupprätta förtroendet för det cypriotiska banksystemet. Det sade IMF-chefen Christine Lagarde i ett uttalande på måndagen, enligt Bloomberg News.


Fler inlägg från apg29

Att födas in i Guds rike

apg29 - Igår: 00:15

Att vara himmelsk medborgare är en underbar sak. Ja, så är det också med medborgarskapet i himlen. Det kan inte köpas för pengar.

Hallmans avstängda från YouTube

apg29 - Igår: 23:38

Pastorsparet Stefan och Maria Hallman har blivit avstängda från YouTube.Det kända pastorsparet Stefan och Maria Hallmans YouTube-kanal har stängts ner av YouTube på grund av "upprepade eller allvarliga brott mot YouTubes policy som förbjuder hets mot folkgrupp".

Universum har skapats genom Guds ord

apg29 - i förrgår: 23:49

De bortser från detta faktum att i alla tider så har människor trott att jorden är rund. Till och med Bibeln talar om en rund jord!Lögnen över att jorden skulle vara platt har kommit från ateister som ville misskreditera och förlöjliga kristna.

Först tro sedan dop

apg29 - i förrgår: 21:36

Att bli begravd utan Jesus är inte roligt

apg29 - i förrgår: 11:43

En död man ropar från kistan, som just har sänkts ned, till begravningsgästernas skratt. Kanske sätter begravningsgästernas skratt sig i halsen med tanke på att de själva skall hamna där en dag.

TBN Nordic 1 år

apg29 - 16 Oct 19 kl. 01:51

Jag besökte tv-kanalen TBN Nordic i Stockaryd när de firade 1 år!TBN Nordic, som finns i Stockaryd, har tillgång till TBN:s material från hela världen men fokuserar på att producera material från Sverige och Norden. Nu har kanalen fyllt 1 år.

TBN Nordic ett år

apg29 - 16 Oct 19 kl. 01:51

Jag besökte tv-kanalen TBN Nordic i Stockaryd när de firade ett år!TBN Nordic, som finns i Stockaryd, har tillgång till TBN:s material från hela världen men fokuserar på att producera material från Sverige och Norden. Nu har kanalen fyllt 1 år.

Förstår vi tidstecknet Israel?

apg29 - 15 Oct 19 kl. 11:52

Israel är återupprättad som nation och judarna församlas tillbaka till landet.Nu behöver vi inte längre vänta på att judarna skall komma tillbaka till sitt land, det blev en verklighet för 70 år sedan.

Du döps för att du är frälst

apg29 - 15 Oct 19 kl. 00:02

29 minuter med Christer Åberg.

Låtsasbanker

apg29 - 14 Oct 19 kl. 19:09

Den så kallade Ica-banken är ingen riktig bank och kommer aldrig att bli det heller. Det samma gäller för Coops motsvarighet.

Gud har skapat jorden rund

apg29 - 13 Oct 19 kl. 20:48

Jesu återkomst före vedermödan

apg29 - 13 Oct 19 kl. 17:30

Vid uppryckelsen kommer Jesus för sin församling när han kommer vid slutet av vedermödan, så kommer han med sin församling.Precis som att församlingen var en hemlighet som blev uppenbarad genom Paulus, så är också uppryckelsen en hemlighet som blir uppenbarad för oss. Det grekiska ordet for hemlighet är ”Mysterion” där huvudbetydningen är ”något som är helt nytt och inte har varit förut”.

Den gode Herden i landet Nära

apg29 - 12 Oct 19 kl. 13:22

Det som är det absolut smärtsammaste är detta, hur kunde han någonsin lämna HERDEN?Han ligger och tänker på Landet Nära. Han tänker på de gröna ängarna, han tänker på det rofyllda vattnet.

Svenska kontokort

apg29 - 12 Oct 19 kl. 12:01

Jesu återkomst i 1 och 2 Tessalonikerbrevet

apg29 - 12 Oct 19 kl. 00:37

Redan i första kapitlet där Paulus nämner grundläggande läror som den helige Ande eller församlingens omvändelse , så nämner han samtidigt det som ska vara församlingens hopp och förväntning, nämligen Jesu återkomst.För det första är uppryckelsen en viktig lära som borde vara en självklar del av församlingens fundament och förkunnelse. Det är också en händelse som är separat och skild i förhållande till Jesu synliga komma till jorden, och i stället en beskrivning av Herren som stiger ner från himlen för att hämta och rycka sin församling till sig.