Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Detta händer i kroppen när man slutar dricka alkohol

Feber.se - 28 Dec 21 kl. 18:30

AsapSCIENCE förklarar I denna video förklarar YouTube-kanalen AsapSCIENCE vad som händer i kroppen när man slutar dricka alkohol. Intressant är att konsumering av alkohol faktiskt förändrar hjärnans struktur. Läs vidare och kommentera: https://feber. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Många verkar ovetande om att alkohol ökar cancerrisken

Feber.se - 22 Mar 23 kl. 13:30

Även små mängder ökar risken att drabbas av cancer Det verkar som det fortfarande finns en hel del människor i Sverige som inte känner till att alkoholkonsumtion kan öka risken för cancer enligt en ny undersökning. Det är Cancerfonden, Läkarförbundet, Systembolaget samt Regionala cancercentrum i samverkan som står bakom en undersökning där man frågat 4500 personer vad de vet om sambandet mellan alkohol och cancer. I undersökningen framkom det att en 20 procent av de tillfrågade inte alls kände till att alkoholkonsumtion ökade risken av cancer.

Bosch visar upp RideCare companion

Feber.se - 11 Jan 23 kl. 15:15

En dashcam som filmar både i och utanför bilen Bosch har tagit fram en dashcam som de kallar för RideCare companion och som främst riktar sig till taxi-chaufförer. Kameran fungerar dels som en traditionell dashcam som filmar vad som händer inuti bilen men är även försedd med en kamera som filmar det som händer inne i bilen. Tanken är att RideCare companion ska kunna användas för att filma videobevis om det uppstå bråk eller andra tvister i bilen.

Två av tre tycker alkohol är oviktigt i jul

Feber.se - 21 Dec 22 kl. 07:15

Vad tycker du? Varje jul och nyår ökar försäljningen av alkohol. Men enligt IQs senaste julundersökning tycker två av tre svenskar att alkoholen är oviktig i jul.

Ingen alkohol på arenorna under fotbolls-vm

Feber.se - 18 Nov 22 kl. 12:15

Sponsorn Budweiser blir nog nöjd Två dagar innan fotbolls-vm sparkar igång verkar Qatar ha bestämt sig för att alkohol på arenorna inte kommer att bli av. Det har varit lite fram och tillbaka med det hela och det verkar inte gälla rika i vip-loungerna, men de fans som av någon anledning har tagit sig till Qatar får hålla sig nyktra under matcherna. I de fan-zooner som finns ska det däremot fortfarande gå att köpa alkohol.

Ingen alkohol på arenorna under fotbollsvm

Feber.se - 18 Nov 22 kl. 12:15

Sponsorn Budweiser blir nog nöjd Två dagar innan fotbolls-vm sparkar igång verkar Qatar ha bestämt sig för att alkohol på arenorna inte kommer att bli av. Det har varit lite fram och tillbaka med det hela och det verkar inte gälla rika i vip-loungerna, men de fans som av någon anledning har tagit sig till Qatar får hålla sig nyktra under matcherna. I de fan-zooner som finns ska det däremot fortfarande gå att köpa alkohol.

Vad händer om en stjärna exploderar nära jorden?

Feber.se - 16 Nov 22 kl. 19:00

Blir tydligen rätt ljust En supernova, eller en exploderad stjärna, är bland de våldsammaste händelserna i universum, men vad sker egentligen när detta händer och vad hade hänt om en sådan skulle inträffa nära jorden? Det förklarar Veritasium i sin senaste video som går att se ovan. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Kurzgesagt snackar supervulkaner

Feber.se - 19 Oct 22 kl. 21:00

Läskiga grejer I kanalen Kurzgesagt senaste video pratar de lite om vulkaner och supervulkaner som kan ge katastrofala följder när de bryter ut. Som tur är händer inte det särskilt ofta, men om du vill veta mer om vad som händer när de väl gör det är videon ovan någonting för dig. Läs vidare och kommentera: https://feber.

James Corden slutar som pratshowvärd

Feber.se - 29 Apr 22 kl. 11:55

Kör ett år till sen är det över James Corden har i åtta år varit värd för den amerikanska pratshowen The late late show. Igår meddelade han att han kommer att sluta. Han kör ett år till men sen är det över.

Vad händer i hjärnan när du scrollar runt i din mobil?

Feber.se - 31 Mar 22 kl. 19:30

AsapSCIENCE berättar I sin senaste video pratar AsapSCIENCE om vad som händer i hjärnan när vi plockar upp telefonen för en notis eller bara scrollar igenom olika appar. De berättar också vilka stadier som du skulle igenom om du helt slutar kolla på din mobil och varför det kanske inte är en sån dum idé (att åtminstone dra ner på användandet). Läs vidare och kommentera: https://feber.

Uppgifter: MMA-veteranen tar lagen i egna händer – Fångar tre inbrottstjuvar!

MMAnytt - 29 Mar 22 kl. 09:57

Bellator-veteranen Melvin Manhoef stoppade tre tjuvar efter att de brutit sig in i hans hus, men nu kan han själv få problem med lagens långa arm! Det var i måndags som holländsk polis tillkallades för att gripa tre misstänkta inbrottstjuvar. När de väl anlände hade dock Manhoef tagit lagen i sina egna händer.


Fler inlägg från Feber.se

Faraday Future ska tydligen ha börjat leverera bilar

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:30

Dyraste versionen kostar 309.000 dollar Efter hur många turer som helst ska Faraday Future nu har börjat leverera de första exemplaren av den eldrivna modellen FF 91. Det finns tre olika versioner att välja mellan - 2.

Polestar 2 får uppgraderat Apple CarPlay

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:00

Och YouTube Polestar uppdaterar nu mjukvaran i sin bil Polestar 2 med stöd för YouTube, en ny räckviddsassistent och uppgraderat Apple CarPlay. Den första nyheten är alltså att den inbyggda mjukvaran, som baseras på Android Automotive, nu får stöd för YouTube, vilket är perfekt när du exempelvis väntar på att bilen ska laddas. Den andra nyheten är en ny app som ska hjälpa till med räckvidden.

Robotar kommer inte att få gifta sig i kyrkan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:30

"Vi håller oss till människor som medlemmar i Svenska kyrkan" SVT har intervjuat Susanne Rappmann, biskop i Göteborg stift, för att se vad Svenska kyrkan har för syn på artificiell intelligens. Hon säger bland annat att det finns många fördelar med AI och nämner bland annat att AI kan användas för att "energioptimera saker och den kan hantera fantastiska mängder data". Rappman tror inte heller att utvecklingen av AI är något som går att förhindra men efterlyser någon typ av reglering av artificiella intelligenser på politisk nivå.

Urbanears presenterar Juno

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:15

Inear-lurar med ANC Idag presenterade svenska Urbanears ett par true wireless-hörlurar som man kallar för Juno. Hörlurarna är försedda med aktiv brusreducering (ANC) och via Urbanears nya app går det även att ställa in hörlurarna efter eget tycke och smak. Det finns även möjlighet att koppla lurarna till två enheter samtidigt, till exempel en dator och en mobiltelefon.

Tibber och Polarium lanserar hembatteri

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Tibber och Polarium lanserar hembatterit Homevolt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Appen Apollos dagar kan vara räknade Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Reddit-appen Apollos dagar kan vara räknade

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Fyra av fem vet inte varför Sveriges nationaldag firas

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:00

Vet du? På tisdag nästa vecka är det den 6 juni och Sveriges nationaldag. Det är en röd dag och då är det många som är lediga - vilket de flesta har koll på.

En trailer för sista säsongen av Jack Ryan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:45

Jack is back! Nu är det mindre än en månad kvar till den fjärde och sista säsongen av Jack Ryan som har premiär på Amazon Prime. Streamingtjänsten kommer att sända två avsnitt i veckan så man har lite att titta på innan det sista avsnittet släpps den 14 juli.

Socialdemokraterna starkt framåt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:30

L och KD under riksdagsspärren Nu har SCBs senaste mätning för partisympatier kommit och det finns en otroligt tydlig vinnare i den. Jämfört med den senaste mätningen i november 2022 så går nämligen Socialdemokraterna starkt framåt och ökar med 4,0 procentenheter till 38,6 procent. Partiet är nu mer än dubbelt så stort som tvåan Moderaterna som får 19,1 procent.

RARBG tackar för sig

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:00

Populär torrentsida stänger ner Personerna som driver den populära torrenttjänsten RARBG skriver i ett meddelade att de nu kommer att lägga ner tjänsten rapporterar TorrentFreak. Anledningen till nedstängningen av RARBG uppges vara flera. I sitt meddelande skriver en av administratörerna av sidan att det handlar om såväl pandemin som krig och ekonomi.

Trailer för I'm a Virgo

Feber.se - 31 May 23 kl. 21:00

Cootie har jätteproblem i Oakland I'm a Virgo är en ny tv-serie från Boots Riley, musikern och regissören som tidigare gjort filmen Sorry to Bother You. Det handlar om en fantasyserie där vi får följa den fyra meter långa tonårs-jätten Cooties (Jharrel Jerome) vardag i ett nutida Oakland. Initialt lever han gömd hemma hos sin faster tills han en dag upptäcks av ett gäng unga politiska aktivister som tar med honom ut på äventyr i världen utanför hans hem.

Razer Hammerhead Pro Hyperspeed är inear-lurar för gamers

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:30

Inkluderar dongel som förkortar fördröjning av ljudet Razer har släppt en ny version av sina Hammerhead Pro-hörlurar vilka specifikt riktar sig till dem som vill använda inear-lurarna för att lira spel på datorn. Den nya versionen kallas för Hammerhead Pro Hyperspeed och levereras med en USB-C-dongel som skickar ljudet trådlöst på 2,4GHz-bandet mellan datorn och hörlurarna. Detta ska göra att latensen sjunker från 60ms till 40ms jämfört med om man hade kopplat hörlurarna via Bluetooth till datorn.

Bugatti Chiron-ägare fick testa på 400 km/h

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:00

Med sina egna bilar 18 Chiron-ägare bjöds in av Bugatti för att få testa det här med att åka fort. Alla vet att dessa bilar är sjukt snabba, men det är väldigt sällan man kan utnyttja effekten och att köra 400 km/h på allmänna vägar är inte att rekommendera. Men på en flygraka går det utmärkt.