Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Digitala assistenten Alexa ekonomisk storförlust för Amazon - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Digitala assistenten Alexa ekonomisk storförlust för Amazon

Swedroid.se - Allt om Google Android - 22 Nov 22 kl. 10:11

Amazons motsvarighet till Google-assistenten och Apple Siri, kallad Alexa, sägs ha inneburit enorma ekonomiska förluster för företaget. Enligt inofficiella uppgifter planerar Amazon att sparka runt 10 000 anställda. Alexa-avdelningen förväntas drabbas extra hårt av uppsägningarna. Enligt en rapport från Business Insider gick avdelningen Alexa är del av back tre miljarder dollar bara under årets första kvartal. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

SmartThings-appen på iOS har nu stöd för Matter

Feber.se - 2 timmar sedan

Äntligen? För dig som använder en iPhone för att kontrollera ditt smarta hem med Samsungs SmartThings kommer här en god nyhet – appen har nämligen nu fått stöd för den nya standarden Matter. Stödet för Matter rullade ut för Android-appen i slutet av förra året, och Samsung lovade tidigare att uppdatera iOS-appen under januari, vilket man nu lyckats göra med en dag tillgodo.

Sveriges Radio har problem med sin hemsida

Feber.se - 17 Jan 23 kl. 10:15

Inte bra Just nu har Sveriges Radio problem med sin hemsida och har en nödvariant uppe. På den skriver man att man just nu gör lite underhåll på deras digitala tjänster och att man kan lyssna på FM-sändningarna. Att Sveriges Radios digitala tjänster ligger nere är så klart allvarligt eftersom de är en del av public service.

Yale visar smart kassaskåp

Feber.se - 12 Jan 23 kl. 13:00

Med stöd för Apple Home, Alexa och Google Assistent Låsföretaget Yale har nyligen presenterat ett smart kassaskåp med antingen Bluetooth eller Wi-Fi som kan kopplas upp till Apple Home, eller med Amazon Alexa och Google Assistent. Innehållet i kassaskåpet går att komma åt genom att antingen skriva in koden, använda reservnyckeln, via Yales Access-app eller genom en röstassistent. För att en tjuv inte bara ska kunna öppna kassaskåpet om du till exempel har en HomePod i hemmet krävs det att man uppger en PIN-kod även vid upplåsning från en röstassistent.

Trafikverket börjar testa digitala hastighetshinder

Feber.se - 11 Jan 23 kl. 10:00

På landsbygden På orterna Rissna, Hällesjö, Laggarberg och Timrå kommer Trafikverket nu att dra igång ett pilotprojekt med digitala hastighetshinder. Detta görs med hjälp av geofencing vilket i sin tur begränsar de anslutna fordonens hastighet när de kommer innanför det avgränsade området. De områden som just nu är prioriterade är där barn och äldre använder landsvägen som byväg till skola, skolbuss eller som promenadstråk - platser där max hastighet är mellan 30 och 50 km/h.

Lås upp din Polestar 2 med rösten

Feber.se - 06 Jan 23 kl. 09:12

Fjärrstyrning med Google Assistent Polestar använder ju Google som operativsystem och nu kommer man även att kunna prata med sin bil på distans. Med en uppdatering till Polestar 2 kommer man att kunna få en del information och styra vissa funktioner med bilen. Man kan till exempel fråga hur mycket batteri bilen har kvar eller be den sätta på värmen.

Amazon säger upp 18 000 anställda

Feber.se - 05 Jan 23 kl. 11:00

Största uppsägningen hittills av stora teknikföretag Amazon kommer att säga upp mer än 18 000 anställda, vilket är flest av alla stora teknikföretag hittills. Uppsägningarna riktar sig främst mot företagets kontorsanställda och representerar ungefär 5 procent av den delen av dess personalstyrka och 1,2 procent av den totala på 1,5 miljoner anställda i september förra året. Uppsägningarna påbörjades förra året och kommer att fortsätta under de kommande veckorna.

Amazon kommer säga upp 18 000 anställda

Swedroid.se - Allt om Google Android - 05 Jan 23 kl. 12:03

Amazon har bekräftat att företaget kommer säga upp sammanlagt strax över 18 000 anställda. Siffran inkluderar även de uppsägningar som gjordes i november. De flesta uppsägningarna drabbar Amazon-butiker samt PXT-avdelningar (”people, experience and technology”).

Trailer för The Consultant

Feber.se - 04 Jan 23 kl. 20:00

Christopher Waltz reder ut grejer på techföretag Här kommer en första teaser för den kommande tv-serien The Consultant som börjar sändas på Amazon Prime Video nästa månad. Serien handlar om konsulten Regus Patoff (Christoph Waltz) som kallas in för att styra upp verksamheten i Compware, ett techföretag som pysslar med att utveckla appar av olika slag. Trots att trailern ger intryck av att det handlar om någon slags skräckserie med psykopatiska inslag så sägs det hela vara en komediserie.

Nu börjar Amazon med drönarleveranser i USA

Feber.se - 29 Dec 22 kl. 07:30

Ska kunna leverera varor inom en timme efter att de beställts Det har snart gått tio år sedan Amazon presenterade sina planer på att leverera paket via drönare och nu drar Amazon Prime Air igång kommersiella drönarleveranser i USA. Det är Amazon-kunder i de bägge samhällena Lockeford i Kalifornien och College Station i Texas som kommer att få möjlighet att få sina paket levererade via Amazon Prime Airs drönare. Amazon Prime Airs drönare har möjlighet att leverera paket som väger upp till 2,2 kg och Amazons mål är att leveranserna ska ske på under en timme efter att kunden lagt sin beställning.

Google har fortfarande den bästa digitala assistenten enligt test

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Dec 22 kl. 10:51

Google har i år efter år av förståsigpåare ansetts erbjuda den bästa digitala assistenten, även om glappet mellan Google-assistenten och Siri minskat. Enligt ett test av Marques Brownlee ligger fortfarande Google-assistenten i topp. De digitala hjälpredor som testades på telefoner var Google-assistenten, Apple Siri, Samsung Bixby och Amazon Alexa (Microsoft kastade in handduken för länge sedan).


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Samsungs vinst på lägsta nivån sedan 2014 [Notis]

Swedroid.se - Allt om Google Android - 5 minuter sedan

Enligt CNBC föll Samsungs rörelseresultat med hela 69 procent under fjärde kvartalet 2022 jämfört med samma period året innan. Företagets rörelseresultat under de sista tre månaderna förra året ska ha varit det lägsta under ett kvartal sedan Q3 2014. Samsungs relativt låga intäkter är del av en allmän svacka för teknikbranschen, som har drabbats av massuppsägningar och lägre efterfrågan från konsumenter.

OnePlus surfplatta sägs erbjuda en 11,6-tumsskärm med 144Hz och HDR10+

Swedroid.se - Allt om Google Android - 13 timmar sedan

OnePlus bekräftade nyligen att en surfplatta kommer lanseras under företagets evenemang 7 februari. Enligt ett inlägg från Digital Chat Station på Weibo erbjuder OnePlus Pad en LCD-skärm kring 11 tum med 2800 x 2000 pixlar, 144Hz uppdateringsfrekvens, Dolby Vision och HDR10+. Ett tidigare rykte har mer specifikt nämnt att skärmstorleken är 11,6 tum.

Nothing Phone 2 släpps senare i år, är mer premium

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 timmar sedan

Nothing kommer släppa en ny telefon framåt slutet av året, något som idag har bekräftats av grundaren Carl Pei i en intervju med Inverse. Pei säger att den nya mobilen kommer vara mer ”premium” än fjolårets debut. Uppstickarens första telefon introducerades i juli och nischade sig genom unika aviseringslampor på bakstycket.

Tips: Aviseringshistoriken visar kronologisk lista över alla aviseringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 timmar sedan

Alla vet att nya aviseringar visas i Androids rullgardinsmeny, men alla känner kanske inte till att systemet har en separat aviseringshistorik där samtliga aviseringar från senaste dygnet visas i den ordning de skickades, med de nyaste överst. Aviseringshistoriken är lite anonym och i regel avstängd som standard på grund av att nyttan kanske är begränsad. Listan kan dock komma till pass ibland.

Färre uppgraderar – smartphoneleveranserna har aldrig sjunkit så här mycket tidigare

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:46

Enligt IDC har smartphoneleveranserna aldrig sjunkit så mycket under ett enskilt kvartal som de gjorde under Q4 förra året. Leveranserna minskade med 18,3 procent jämfört med samma period året innan. Sett till året som helhet sjönk leveranserna med 11,3 procent, vilket ska ha inneburit de lägsta årliga smartphoneleveranserna sedan 2013.

Här är nyheterna i Samsungs nya gränssnitt One UI 5.1

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:50

Samsung verkar i vanlig ordning passa på att introducera en ny version av sitt gränssnitt i samband med lanseringen av senaste Galaxy S. Den här gången rör det sig om One UI 5.1, som även kommer släppas för äldre Galaxy-telefoner under våren.

Tror du det kommer ske ett paradigmskifte på smartphonemarknaden innan 2030?

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:28

Smartphones har blivit smartare och snabbare och har fått en mer modern design, men det rör sig i grund och botten om samma typ av manick nu som för 15 år sedan: en liten handhållen dator med en pekskärm. Mobilen är idag den dator flest använder mest. För några år sedan sa Sony att de vill vara kvar på smartphonemarknaden, trots sviktande försäljning, för de vill inte missa nästa paradigmskifte.

Galaxy S23 ser ut att få UFS 3.1 istället för UFS 4.0

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:14

Den minst kostsamma telefonen i Galaxy S23-serien erbjuder långsammare lagring enligt @UniverseIce, som menar att instegsmodellen har fått UFS 3.1 istället för nya och förbättrade UFS 4.0.

Mozilla förbättrar Pocket för Android, har fått filter och andra nyheter

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Jan 23 kl. 10:11

Mozillas app för att spara och sortera innehåll på webben, Pocket (som vi nyligen tipsade om), har fått nya funktioner. Användares listor med sparat innehåll har döpts om från ”my list” till ”saves”. Den avdelningen har samtidigt fått en ny design.

Chrome för Android kan nu låsa inkognitoflikar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Jan 23 kl. 09:47

Chrome för Android kan nu kräva biometrisk verifiering innan inkognitoflikar visas, en funktion som tidigare bara var tillgänglig i IOS-versionen av webbläsaren. Google skriver att finessen är på väg ut till Androidanvändare, men vi har inte fått den än. För de som fått nyheten kan inkognitoflikar låsas genom att öppna Chromes inställningar och aktivera det nya alternativet under kategorin ”integritet och säkerhet”.

Galaxy S23-serien första telefonerna med Cornings nya skyddsglas

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 19:36

Corning har idag tillkännagivit att Samsungs nästa ”Galaxy-flaggskeppstelefoner”, det vill säga Galaxy S23-serien, blir först ut med nya Gorilla Glass Victus 2. Skyddsglaset introducerades i slutet av november och erbjuder bättre skydd mot fall. Gorilla Glass Victus 2 är med andra ord tänkt att göra så att skärmarna i våra smartphones inte spricker lika ofta ifall de åker i backen.

Bekräftat: Surfplattan OnePlus Pad lanseras 7 februari

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 16:54

OnePlus har bekräftat att surfplattan Pad kommer lanseras samtidigt som telefonen OnePlus 11 under företagets event 7 februari. Tillverkaren har samtidigt delat bilder som visar delar av surfplattan. Pad har en unibodykonstruktion som består av en aluminiumlegering.

Tips: Så här aktiveras och används split-screen i Android

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 12:45

Android har en funktion för att visa två appar sida vid sida, så kallad split-screen, något alla kanske inte tänker på. Hur split-screen aktiveras kan variera lite beroende på Androidversion och gränssnitt. Vi kommer i instruktionerna nedan utgå från Googles version av Android 13 på en Pixel 7 Pro.

OnePlus kanske introducerar surfplatta under februari-evenemanget

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 11:53

OnePlus hemsida puffar för tillverkarens presentation 7 februari. Den tillhörande bilden tycks visa en surfplatta vilket kan innebära att OnePlus planerar att lansera en tablet under evenemanget, utöver hörlurar och mobilflaggskepp. Bilden har dessutom filnamnet ”pad1.

Samsung Galaxy Watch 4 kan styra zoomnivån för mobilens kamera

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 09:43

Samsung Galaxy Watch 4 har fått en 329MB stor uppdatering, enligt en tråd på Reddit. Uppdateringen gör att smartklockan kan användas för att zooma in och ut i den anslutna mobilens kamera, genom att nypa klockans skärm eller vrida på boetten. Finessen fungerar dock endast ihop med Samsungs toppmodeller från Galaxy S20 och Z Flip och framåt.