Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Saralingon - nwt.se

Direktör för min egen lilla loppcirkus

Saralingon - nwt.se - 18 Aug 11 kl. 23:09

Hittade en förgiftad – men ännu inte riktigt död – vägglus på golvet förut. Den låg på rygg och vevade lojt med benen i luften. Andreas bror tittade in precis då, så jag visade upp den och kände nästan någon slags märklig stolthet. Kanske kunde jag ta betalt för att visa upp de små odjuren? Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Den första jag vill nämna är Ulf Lundell

Nyhetspressen - 09 Apr 19 kl. 20:14

Karl Ove Knausgård mottog nyligen Svenska Akademiens nordiska pris – ibland kallat för Lilla Nobelpriset.Expressen Kultur publicerar nu hans tacktal, som spänner från Thomas Mann och Ulf Lundell till hans egen mor..

LO: En direktörsinkomst – på 59 industriarbetare

Nyhetspressen - 07 Feb 19 kl. 12:14

En genomsnittlig direktör på Sveriges största företag tjänar lika mycket som 59 industriarbetare.Skillnaderna i inkomst är i dag större än någonsin, enligt LO.– Ökad ojämlikhet göder missnöje och högerpopulism, säger ordförande Karl-Petter Thorwaldsson..

Toppchef på Svenska kraftnät raderade handlingar för att undkomma granskning

Nyhetspressen - 15 Jan 19 kl. 16:19

En direktör i ledningen på Svenska kraftnät raderade ett stort antal handlingar för att stoppa information från att lämnas ut till DN. Det rör sig om hundratals mejl. Enligt presstjänsten kände direktören “obehag” inför att de skulle lämnas ut.


Fler inlägg från Saralingon - nwt.se

Lady Marmelade

Saralingon - nwt.se - 25 Oct 12 kl. 10:37

Frukost är aldrig så gott som på tisdagar och torsdagar, då jag börjar dagen med ett par timmars jobb innan jag kommer hem igen för att knäppa på kaffebryggaren och smöra mina frukostmackor. Häromdagen åkte denna glasbruk med hem från mataffärens marmeladhylla. Denna ingefärsmarmelad har inte bara funnit sig väl till rätta bland bland pesto, soltorkade tomater och mormors lingonsylt på översta hyllplanet i vår kyl – utan även seglat rakt in på min marmeladtopplista (jo, jag har en sådan) tillsammans med fikonmarmeladen från samma märke.

Dog days

Saralingon - nwt.se - 22 Oct 12 kl. 08:47

Med en allergisk sambo får jag hålla till godo med lite mindre konventionella husdjur. Denna franska bulldog är senaste tillskottet på troféväggen. Lättskött som få och kräver vare sig mat eller kli bakom örat.

Run this town

Saralingon - nwt.se - 21 Oct 12 kl. 21:08

Dags att summera söndagen, som började med bananpannkakor och slutade med 16 kilometers löpning. De första elva hade jag sällskap, sen var det bara Spotify och jag. Avrundar nu med pizza – och godis som ingen orkade äta upp igår – framför Solsidan, Hellenius hörna och Ont blod.

Det finns inget dåligt väder – bara dåliga ursäkter

Saralingon - nwt.se - 08 Oct 12 kl. 16:43

Är lite ur gängorna idag, med en lite molande visdomstand (den vaknar till då och då, fulingen) och en potentiell förkylning på lut. Åkte därför till affären och lastade bilen full med vitaminer i diverse former och utföranden – och en kaka mörk choklad med citron och ingefära (älskar att intala mig själv att den är en bättre medicin än de receptfria produkterna i apotekshyllan!).

Färgexplosion

Saralingon - nwt.se - 07 Oct 12 kl. 17:13

Det är så fint med alla gula nyanser att jag nästan vill sträcka på halsen och ta mig en tugga ur trädkronorna. Som tur är har jag impulskontroll.

Fredagsfeeling

Saralingon - nwt.se - 28 Sep 12 kl. 18:26

Det är sådana här dagar vi som säger oss gilla hösten kan slå oss lite självgott för bröstet. Blå himmel, gula löv, hög och krispig senseptemberluft och så mycket solsken att dammkornen dansar av lycka inomhus. Idag har jag varit på universitetet och informerat personalvetarna inför deras val av inriktning; försökt värva dem till den goda sidan, gå mot ljuset – det vill säga hus 3 och socialpsykologin.

Fyra månader senare

Saralingon - nwt.se - 24 Sep 12 kl. 15:27

Sommaren övergick i höst innan någon ens märkt att den varit här. Löven singlar till marken och jag nöjessufar mindre och pluggar mer, blir allt bekvämare med den tidigare så anstrakta queerteorin, nöter både tennisskor och löpardojjor och dricker minst lika mycket kaffe som förr. Transkriberar mina intervjuer och försöker tränga snäppet djupare bakom fasaden.

Juni

Saralingon - nwt.se - 01 Jun 12 kl. 09:59

Att hantera och förvalta plötslig sommar

Saralingon - nwt.se - 24 May 12 kl. 08:04

Hamburgare är inte det enda jag grillat den senaste veckan. När högsommarvärmen slår till (eller i alla fall kommer på besök) redan i maj är det svårt att göra annat än att steka sin lekamen i solgasset – särskilt när ens arbetsplats ser ut som nedan. Att överdosera solskydd och missbruka vatten, det är framgångsreceptet!

Smittad av vädret

Saralingon - nwt.se - 20 May 12 kl. 12:02

; Medan grönskan ute blir allt lummigare och det faktiskt börjar lukta sommar genom balkongdörren så har jag haft en effektiv söndag – och klockan är inte ens halv tre. Jobb, plugg och veckans fjärde tur med löparskorna. Nu smälter vi lunchen framför en tennisfinal på teve och sen vill jag ut igen!

Limpmackor och kaffe

Saralingon - nwt.se - 17 May 12 kl. 10:47

Skogaholmslimpa med smör och ost. Kaffe. Så j-kla bra start på en röd torsdag!