Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

EAT-Lancets växtbaserade värld

Kostdoktorn - 03 Sep 19 kl. 14:46

1 visningar Rapporten EAT-Lancet menar att vi inte ska äta mer än 7 gram kött per dag. Borde vi alla äta växtbaserad kost? Dessutom, kommer du ihåg precis vad du ätit det senaste året? Många minns inte vad de åt för tre dagar sedan. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Åter i trädens värld

Bokbloggar - 20 Aug 19 kl. 04:16

Nu kommer köttbullar gjorda av växter

Feber.se - 08 Aug 19 kl. 13:40

Beyond Meat testar gräsbullar på Subway Så sent som igår skrev vi att vegoföretaget Impossible Foods arbetade på att ta fram växtbaserat fiskkött och nu kontrar deras konkurrent Beyond Meat med växtbaserade köttbullar. Beyond Meats växtbaserade köttbullar kommer initialt att dyka upp som ett alternativ till riktiga köttbullar på mackorna som den amerikanska restaurangkedjan Subway gör. Så det hela ska nog mest ses som svar på Burger King och Impossible Foods satsning på växtbaserat hamburgerkött som man lanserade tidigare i år.

3 WEEKS

KENZA - 06 Jul 19 kl. 13:28

Nikola föddes ju på en fredag så igår var det 3 veckor sedan han kom och förändrade hela vår värld till det bättre.


Fler inlägg från Kostdoktorn

Kolesterol och LCHF med Dave Feldman

Kostdoktorn - Igår: 15:32

Vad händer med ditt kolesterol när du äter LCHF? Kan viktnedgång orsaka förhöjda nivåer av LDL-kolesterol? Kan styrketräning sänka ditt LDL?

Parmesanpanerad lax med sparris

Kostdoktorn - Igår: 12:15

Denna ugnsbakade läckerhet är en perfekt och snabblagad LCHF-måltid. På mindre än 30 minuter har du en parmesanpanerad lax med krispig sparris på middagsbordet.Receptet →Inlägget Parmesanpanerad lax med sparris dök först upp på Diet Doctor.

Hur mycket sallad kan man äta?

Kostdoktorn - Igår: 08:49

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Studie: Små minskningar av kolhydratintaget kan förbättra blodsockret

Kostdoktorn - i förrgår: 09:50

När du drar ner på kolhydrater för din hälsas skull kan även en liten minskning spela roll. Det är vad japanska forskare visat i en liten studie på en grupp bestående av 41 patienter med typ 2-diabetes som fick bära mätare för kontinuerlig övervakning av blodsockret. Det enda som förändrades i deltagarnas kost var kolhydratinnehållet i brödet de åt vid varje måltid.

Gott och billigt

Kostdoktorn - i förrgår: 08:06

Många tror att LCHF måste vara dyrt. Det är inte sant. Här har vi samlat alla våra rätter som mättar bra och samtidigt inte gräver hål i plånboken.

Vi äter mer än på 70-talet

Kostdoktorn - 15 Sep 19 kl. 13:59

Hur effektiva är olika typer av kost när det handlar om att förbättra hälsa och gå ner i vikt? Är det skillnad på fettsnålt och lågkolhydratkost om du bara mat lagad från grunden? Och känner du till livsmedelsindustrins knep för att få oss att äta mer?

Hur man har mindre fel, och att bygga ett team som ifrågasätter allt

Kostdoktorn - 13 Sep 19 kl. 10:01

Hur vet du att du har rätt… om någonting? På Diet Doctor vill vi ge dig verktygen du behöver för att förbättra din hälsa, genom att göra LCHF enkelt. Men hur vet vi att vi har rätt i något av de specifika råd vi ger?

LCHF-efterrätter

Kostdoktorn - 13 Sep 19 kl. 06:46

Vi har massor av smarriga LCHF-efterrätter, perfekt till fikat, kalaset eller när du vill sätta extra guldkant på livet.Inlägget LCHF-efterrätter dök först upp på Diet Doctor.

Ny studie: Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Kostdoktorn - 12 Sep 19 kl. 06:51

Upplever du att det är allt svårare att hålla vikten när du blir äldre? En ny studie från Karolinska institutet visar att omsättningen av fetter, så kallade lipider, minskar i vår fettväv när vi åldras. Det tycks medföra just viktuppgång, även om vi inte äter mer eller rör oss mindre.

Boeuf bourguignon med blomkålsmos

Kostdoktorn - 11 Sep 19 kl. 16:46

Välkomna gästerna med en värmande boeuf bourguignon med mustig smak av rött vin och timjan. Serveras med krämigt blomkålsmos.Receptet →Inlägget Boeuf bourguignon med blomkålsmos dök först upp på Diet Doctor.