Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Elon Musk pausar sitt Twitter-köp temporärt - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Elon Musk pausar sitt Twitter-köp temporärt

Feber.se - 13 May 22 kl. 13:20

Vill se fler siffror om spamkonton på plattformen Elon Musk säger att hans köp av den sociala plattformen Twitter för 44 miljarder dollar "temporärt är pausad" efter att plattformen rapporterat att spamkonton utgör mindre än fem procent av alla 226 miljoner dagliga aktiva användare. Tesla VD:n tweetade en länk till en Reuters-artikel från 3 maj och skriver att han vill se företagets uträkningar. Vid skrivande stund har Twitters aktie sjunkit med 19 procent, medan Teslas är upp 5 procent. Läs vidare och kommentera: https://feber. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Elon Musk stäms av Twitters aktieägare

Feber.se - 27 May 22 kl. 13:00

För att ha skapat tvivel om affären och drivit ner Twitters värde En ny stämningsansökan från Twitters aktieägare lämnades in mot Elon Musk i distriktsdomstolen i San Francisco, i ansökan påstår man att Teslas VD aktivt har manipulerat företagets aktie för personlig vinning. Ansökan fokuserar främst på Musks agerande efter att han skrivit på köpeavtalet med Twitters styrelse, främst hans uttalande om att pausa köpet innan han fick mer info om spamkonton på plattformen. Man menar att Musk efter köpeavtalet skrivits på "fortsatt att göra uttalanden, skicka tweets och engagera sig i ett beteende utformat för att skapa tvivel om affären och driva ned Twitters aktie avsevärt för att skapa en hävstångseffekt som Musk hoppades kunna använda för att antingen backa ur köpet eller omförhandla utköpspriset.

Google låter Match använda andra betalsätt temporärt

Feber.se - 23 May 22 kl. 08:30

Men Google måste fortfarande få sin andel Google och Match Group, har nu kommit fram till ett avtal som temporärt låter Match använda alternativa betalningssätt i sina appar. Tidigare denna månad stämde Match Google för att företaget ”olagligt monopolisera marknaden för att distribuera appar”, eftersom de tvingar appar att använda Googles betalningssystem och sedan tar 30 procent provision. Utöver Googles löfte att inte blockera eller ta bort Match Groups appar från Play Store om de använder betalningssystem från tredje part, måste Google göra en ansträngning i god tro för att bygga faktureringssystem som ska kunna användas av tredje part.

Elon Musk anklagas för sexuella trakasserier

Feber.se - 20 May 22 kl. 10:30

Sägs ha erbjudit häst som betalning för sex SpaceX och Teslas vd Elon Musk anklagas nu för sexuella trakasserier mot en kvinna som arbetade som flygvärdinna och massör ombord på ett av SpaceX flygplan. Det hela ska ha skett 2016 då Musk under en massagesession med flygvärdinna verkar ha varit intresserad av något annat än bara massage. Business Insider har varit i kontakt med en vännina som berättat historien om flygvärdinnan.

Tror du att Elon Musk kommer slutföra sitt Twitter-köp?

Feber.se - 18 May 22 kl. 15:30

Dagens fråga! I slutet av april accepterade Twitter Elon Musks bud på 44 miljarder dollar för att köpa plattformen, nu så här nästan en månad senare har Musk pausat sitt bud temporärt och tweetar bland annat bajs-emojis till Twitters nuvarande VD. Anledningen till att köpet pausats är enligt Musk för att han vill säkerställa att inte fler än fem procent av plattformens användare är spamkonton, det återstår att se vad de slutgiltiga siffrorna säger.

Twitter gör sig av med flera chefer

Feber.se - 13 May 22 kl. 10:00

Och slutar rekrytera nytt folk Under torsdagen presenterade Twitters VD Parag Agrawal ett antal ändringar företaget nu gör i ett email till anställda, vilket inkluderar att sparka produktledaren Kayvon Beykpour och chefen för produktinkomst Bruce Falck. Twitter har utsett Jay Sullivan att ta över bådas roller, men endast temporärt för Falck. Samtidigt pausar också företaget rekryteringar och drar tillbaka på utgifter inom de flesta områden.

Elon Musk kommer häva Trumps blockering från Twitter

Feber.se - 11 May 22 kl. 09:30

Om han köper tjänsten Det verkar som om USA:s förre president Donald Trump snart kan få komma tillbaka till Twitter, en tjänst han har varit avstängd från sedan i januari förra året. Det var Twitters eventuellt nye ägare Elon Musk som under en utfrågning med Financial Times uppgav att han skulle häva Trumps permanenta blockering från Twitter om eller när han tar över Twitter. Under utfrågningen sa Musk bland annat: "Permanent bans should be extremely rare and really reserved for accounts that are bots, or scam, spam accounts… I do think it was not correct to ban Donald Trump.

Så här kan Kina bli ett problem för Musk och Twitter

Feber.se - 10 May 22 kl. 14:00

Spolier: Tesla säljer många bilar i landet Elon Musk är ju som de flesta vet i full gång att köpa Twitter, samtidigt går hans andra företag Tesla väldigt bra i Kina. Något som har fått många att fråga sig om köpet skulle kunna innebära att Kina skulle kunna få mer inflytande på Twitter genom att uttnyttja Musk och Teslas beroende av att sälja bilar i landet. I denna video från Wall Street Journal ställer de iallafall sig den frågan.

Elon Musk vill fördubbla Twitters intäkter med prenumerationer

Feber.se - 09 May 22 kl. 18:30

Vill ha 69 miljoner Twitter Blue-prenumeranter till 2025 Världens rikaste man Elon Musk är ju Twitters nya ägare och han verkar ha lite nya planer kring hur företaget ska tjäna pengar. Enligt The New York Times vill Musk att företaget ska tjäna 10 miljarder från endast prenumerationer 2028, dubbelt så mycket som företagets intäkter totalt förra året. I sin pitch ska Musk även visat mer av sina planer för plattformen.

Techkändisar langar in pengar till Musks köp av Twitter

Feber.se - 06 May 22 kl. 10:00

Oracles grundare Larry Ellison bidrar med 1 miljard dollar Det ser ut som om Elon Musk har bjudit in vänner och andra för att hjälpa till att finansiera hans kommande uppköp av Twitter. I ett nytt dokument som skickats in till den amerikanska myndigheten Securities and Exchange Commission (SEC) så har en rad företag tillsammans förbundit sig att investera runt 7 miljarder dollar i Musks uppköp av Twitter. Det största åtagandet utav dem som nämns i dokumentet som skickats till SEC har Oracles grundare och vd Larry Ellison gjort.

Starlink får nytt portabelt abonnemang

Feber.se - 05 May 22 kl. 17:30

Användare kan nu ta med sin Starlink och använda var som helst Hittills har de som fått sin Starlink varit tvungna att använda sitt rymdinternet på en specifik adress (som åtminstone varit ganska enkel att ändra), men det blir det nu ändring på då SpaceX nu lanserar ett nytt portabelt abonnemang. För en lite dyrare månadskostnad kommer du alltså nu kunna ta med dig Starlink-enheten vart som helst. Perfekt för camping eller aktiviteter långt bort från städer tycker företagets VD Elon Musk.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.