Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 En Mac Studio plockas isär - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

En Mac Studio plockas isär

Feber.se - 20 Mar 22 kl. 07:00

Verkar vara möjligt att uppgradera lagringen YouTube-kanalen Max Tech demonterade i veckan en Mac Studio för att se vad som finns i den och samtidigt få lite lajks. Under denna dissektion kom det fram att hårdvaran har två SSD-portar (8:24 in i klippet) vilket kan innebära att det är möjligt att relativt enkelt uppgradera hårddisken på egen hand. Om nu detta fynd stämmer och det är möjligt att byta ut hårddisken på egen hand motsäger det sig ju Apples påstående att det inte går att komma åt Mac Studios lagringsminne. Läs vidare och kommentera: https://feber. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Kolla in Behind the Mac: Skywalker Sound

Feber.se - 05 May 22 kl. 20:00

Ljudskapare snackar lite om ljudet till Star Wars Under gårdagens Star Wars-firande på den så kallade Star Wars-dagen passade Apple på att släppa Behind the Mac: Skywalker Sound. Det är en minidokumentär där ljudskapare snackar lite om hur de använder sina Mac-datorer för att skapa ljud till Star Wars. Apple skriver själva om Behind the Mac: Skywalker Sound.

Teaser för Behind the Mac: Skywalker Sound

Feber.se - 03 May 22 kl. 11:00

Apple-dokumentär om hur ljudet till Star Wars skapades Apple har släppt en teaser för deras kommande dokumentärfilm Behind the Mac: Skywalker Sound vilken ni kan kolla in här ovanför. Apple har inte släppt så mycket information om Behind the Mac: Skywalker Sound men det ser ut att vara en film där vi får reda på lite mer om hur ljudet till de klassiska Star Wars-filmerna gjordes. I den korta teasern får vi se när några från Lucasfilms Skywalker Sound-division snackar lite om ljudproduktionerna i Star Wars-filmerna.

Apple rullar ut uppdatering till Studio Display

Feber.se - 27 Apr 22 kl. 10:00

Skulle fixa kamerakvaliteten – men det verkar inte ha hänt När Apple presenterade sin Studio Display pratade man länge om hur bra kameran var och att den använde Center Stage, precis som många iPads. När många sedan testade skärmen visade det sig att kameran faktiskt kanske inte var lika bra som Apple hade lovat. Apples svar på detta var direkt att det skulle komma en uppdatering av mjukvaran som skulle fixa problemet.

Beats släpper nya färger på Studio Buds

Feber.se - 13 Apr 22 kl. 20:30

Och Locate My Beats för Android Beats släpper tre nya färger till sina mest populära hörlurar Studio Buds: blå, rosa och grå. Tidigare har hörlurarna även funnits i färgerna svart, vit och röd. Hörlurarna får också nya funktioner för Android-användare och dessa är "Locate My Beats" och möjligheten att lägga till widgets med batteritid och snabbt byte mellan brusreducering och transparensläge.

Osläppt Mac mini dyker upp i mjukvaran för Studio Display

Feber.se - 12 Apr 22 kl. 18:30

Skärmen som bara ger och ger Vi har tidigare hört från bland annat Mark Gurman att Apple kan vara på gång med att släppa en ny Mac mini redan i år. Nu får den teorin lite mer kött på benen, då en osläppt Mac mini dykt upp i senaste versionen av mjukvaran för Studio Display. Utvecklaren Steve Troughton-Smith skriver på Twitter att han hittat en referens till "Macmini10,1", som inte matchar någon Mac mini som finns på marknaden just nu och därför troligtvis tillhör en kommande modell.

Kör gamla versioner av Mac OS direkt i webbläsaren

Feber.se - 04 Apr 22 kl. 21:00

Så här kul var det att använda Macintosh på 90-talet Skulle du vilja kolla in hur Apples operativsystem såg ut och fungerade för en sisådär 25 - 30 år sedan går det nu att göra direkt i webbläsaren. Det är en Apple-entusiast som har återskapat två av Apples operativsystem så att dessa går att emulera direkt i en modern webbläsare. Projektet kallas för "Infinite Mac" och emulerer Apples operativsystem System 7 (Mac OS 7) som släpptes 1991 samt Mac OS 8 som släpptes 1997.

Kör gamla versioner av Mac OS direkt i läsaren

Feber.se - 04 Apr 22 kl. 20:45

Så här kul var det att använda Macintosh på 90-talet Skulle du vilja kolla in hur Apples operativsystem såg ut och fungerade för en sisådär 25 - 30 år sedan går det nu att göra direkt i webbläsaren. Det är en Apple-entusiast som har återskapat två av Apples operativsystem så att dessa går att emulera direkt i en modern webbläsare. Projektet kallas för "Infinite Mac" och emulerer Apples operativsystem System 7 (Mac OS 7) som släpptes 1991 samt Mac OS 8 som släpptes 1997.

iFixit plockar isär Apple Studio Display

Feber.se - 31 Mar 22 kl. 16:30

Ser med ut som en dator på insidan än iMac Nu har gänget på iFixit äntligen öppnat upp Apples Studio Display, som nästan ser mer ut som en dator på insidan än företagets senaste iMac som faktiskt är en dator. De tittar bland annat på kameran som många är besvikna på, själva displaypanelen som ska vara identisk den i gamla 27-tums iMac 5K och skärmens tunna strömförsörjning som Apples ingenjörer verkat spendera en del tid på. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Snubbe bygger en Mac med touch-skärm

Feber.se - 28 Mar 22 kl. 16:30

Med en Mac mini och en iPad mini Youtubern Scott Yu-Jan har gjort det Apple vägrar göra, och det är att bygga en Mac med touch-skärm, typ iallafall. I sin video bygger alltså Yu-Jan en portabel Mac mini med en iPad mini som fungerar som locket på en laptop. Det finns dock några nackdelar, den första är att det inte finns något inbyggt tangentbord, den andra är att datorn måste vara inkopplad i en kontakt för att fungera.

iFixit har öppnat upp Mac Studio

Feber.se - 24 Mar 22 kl. 11:45

Och Studio Display Jag har redan gnällt på att utsidan av Mac Studio är en riktigt trött skapelse, men insidan verkar Apple i alla fall ha jobbat hårt på. Nu har iFixit nämligen öppnat upp datorn och förutom modermodemet, själva hjärtat av hårddisken, så hittar vi en massa portar och lagringsminne som går att plocka ut. Det finns till och med en extra slot för minne, men iFixit har inte lyckats stoppa in något minne där och fått det att fungera med datorn.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.