Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

En måstebok om avreglering och privatisering

Svensson - 13 Apr 14 kl. 15:30

Boknytt Den stora omvandlingen Kent Werne & Olav Fumarola Unsgaard (red) Leopard förlag En måstebok om avreglering och privatisering Det här är en måstebok om privatisering och avreglering. Om riskkapitalet som inte tar några risker. Om konsekvenserna för samhället, om konsekvenserna på det privata planet. 5 kapitel med olika ingång, olika utgångspunkt och om olika områden som tidigare alltid var offentligt drivna verksamheter, men numera är delvis privatiserade som en följd av en ideologisk och politisk offensiv från starka intressen som vill gynna rika, och storföretag. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Delningsekonomi. En privatisering vore förödande för bibliotekens samarbete

Nyhetspressen - 23 Oct 18 kl. 09:18

När nästan hela bibliotekariekåren talar med en röst i privatiseringsfrågan finns det skäl att lyssna, skriver Annika Persson, chefredaktör för Biblioteksbladet..

Ideologiskt präglad votering om privatisering

Nyhetspressen - 31 Mar 17 kl. 12:27

4-3, det blev resultatet av en votering i kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdagen.Omröstningen gällde om ett särskilt boende i äldreomsorgen ska få drivas av annan aktör än kommunen..

Kris för akutsjukvården – resultat av vårdcentralsprivatiseringar

Svensson - 27 Jan 17 kl. 08:58

Akutsjukvården är i kris. Överbelastad och med personalbrist. Det är den logiska följden av den avreglering och privatisering som skett inom den lokala vården.

Myt att alla priser sjunker efter avreglering

Nyhetspressen - 03 Jan 17 kl. 16:14

Avregleringar har länge varit lösningen på olika brister i marknadsekonomin. Eller kapitalismen som vi sa när vänstervindarna blåste starkare åren kring 1968..

Mediciner dyrare efter avreglering

Nyhetspressen - 02 Jan 17 kl. 19:07

Sedan apoteksmonopolet avvecklades 2009 har receptbelagda mediciner blivit dyrare. I vissa fall med mer än 50 procent, visar Dagens Nyheters granskning..

Privatisering minskar valfrihet

Nyhetspressen - 12 Dec 16 kl. 13:00

Omsorgsnämnden i Karlshamn har beslutat att privatisera den personliga assistansverksamheten i kommunen..

Politiskt sprängstoff bakom ekonomipriset

Nyhetspressen - 10 Oct 16 kl. 20:00

Deras teorier berör politiskt sprängstoff: vinster i välfärden, privatisering av skolor och galopperande vd-bonusar. Nu får de ekonomipriset till Alfreds Nobels minne för sin forskning, som hjälper oss att förstå många frågor som ofta hamnar i rubrikerna..

Hans dotter är förtvivlad över privatisering av omsorgen

Nyhetspressen - 06 Oct 16 kl. 11:00

Beslutet att sälja ut mer av den kommunala omsorgen väckte kraftiga reaktioner. Och nu kräver anhöriga att beslutet granskas av domstol. .

Glesbygden i Sverige är hotad

Nyhetspressen - 02 Oct 16 kl. 22:39

En del i att glesbygden är hotad är privatisering av infrastrukturen som skett det sista årtiondet..

[PLUS] Nej till privatisering av personlig assistans

UNDERBARACLARA - 17 Dec 14 kl. 15:40

Det blir ingen utredning om att lägga ut Umeå kommuns personliga assistans på entreprenad. Det...


Fler inlägg från Svensson

Farlig samverkan?

Svensson - 10 timmar sedan

En gång i tiden bildades de socialdemokratiska partierna för att arbetarrörelsen skulle ha en gren som bevakade klassens intressen politiskt. Över hundra år senare kan vi nog konstatera att det inte riktigt blev som det skulle med den saken, för om näringslivet har sina intressen tydligt förankrade i de borgerliga partierna så är banden inom arbetarrörelsen mer svårbegripliga. Ihop har de dock hållit, i vått och torrt, men när nu Stefan Löfven skall styra landet med den mest radikala högerpolitik Sverige sett sedan de dagar arbetarepartiet bildades så börjar LO:s roll i relationen allt mer likna den medberoendes.

Tidigare spelbolagschef åtalad för grovt insiderbrott

Svensson - 10 timmar sedan

Chefsåklagare Thomas Langrot vid EBM:s Finansmarknadskammare har väckt åtal för grovt insiderbrott mot Anders Holmgren, tidigare VD för spelbolaget Cherry AB. Den 13 april 2018 meddelade Cherry AB en omvänd vinstvarning, det vill säga att verksamheten gick bättre än väntat. I samband med detta uppmärksammades i media att Anders Holmgren strax innan den omvända vinstvarningen hade köpt aktier i Cherry AB för cirka 12 miljoner kronor.

Svensk Handels Trygghetsbarometer ger en falsk bild av läget

Svensson - Igår: 07:47

Alla vetenskapliga underökningar visar att stölder, snatterier, inbrott och våld är brottslighet som minskar is samhället medan hot, hat och bedrägerier ökar. Därför stämmer det säkert att Sveriges handlar upplever en hårdare stämning med fler hot riktade mot dem och deras personal på det sätt som Svensk Handels Trygghetsbarometer visar. Vad som däremot inte stämmer är att antalet stölder, snatterier, inbrott och liknande ökar.

4 personer häktade för mord i Norsborg

Svensson - 13 Feb 19 kl. 08:40

Södertörns tingsrätt har häktat fyra personer så som skäligen misstänkta för mord den 8 februari 2019 på Klövervägen i Norsborg. Den skjutne är troligen en ung man vid namn Bilal Bayar. 5 personer greps väldigt kort tid efter mordet, redan på kvällen samma dag, vilket är ovanligt i den här typen av skjutvapenmord med trolig gängkoppling.

Reformisterna – ett Momentum på svenska?

Svensson - 12 Feb 19 kl. 08:18

Många har undrat över hur den socialdemokratiska vänstern skulle behandla sin besvikelse efter partiledningens kapitulation inför centerns och folkpartiets nyliberala ultimatum. Ett svar kom i veckan: genom att bilda en ny partiförening och anta ett radikalt reformistiskt program. Är det så ett Momentum på svenska kan byggas?

Samling vänsterut

Svensson - 11 Feb 19 kl. 08:28

Inom Socialdemokraterna (SAP) har den vänster som ännu finns kvar börjat samla sig i den nystartade partiföreningen Reformisterna. När initiativet lanserades i söndags var det med ett radikalt ekonomiskt program för bland annat ökade pensioner, reformerat skattesystem och sumpad budgetdisciplin. Belackare har snabbt dömt ut projektet som återvändsgränd, eller ännu värre ett slags alibi som bara bidrar till att upprätta illusionen om en möjlig socialdemokratisk vänsterrenässans.

En död vid explosion i Vårberg

Svensson - 10 Feb 19 kl. 18:40

En explosion inträffade strax efter klockan 15:00 i ett radhus i Vårberg söder om Stockholm. Närliggande bostäder evakuerades och en en hel radhuslänga är avspärrad av polisen. Enligt polisen verkar det inte som om det hela har någon koppling till nån typ av terrorism.

Den obildade ledarskribenten som inte vet vad antisemitism är

Svensson - 10 Feb 19 kl. 12:33

Ledarskribenterna på GP är med vissa undantag samling osannolika individer som ständigt uttrycker rasistiska tankegångar och sympati för fascister. De sprider lögnaktig propaganda och falska nyheter. Ibland verkar det som de vore ointelligenta men så kan det naturligtvis inte vara.

Den värsta stadsdelen i Göteborg

Svensson - 10 Feb 19 kl. 10:22

När det gäller missbruk, droger och alkohol är det ett stadsdelsnämndsområde som sticker ut i Göteborg. Området är genomsnittligt när det gäller skjutningar och skjutvapenmord och på centrala platser i området är knarklangningen synlig och tydlig. På dessa platser är missbrukarna ett stort och vanligt inslag i stadsbilden.

Mats Parner hoppar av som skribent på lindelöf.nu

Svensson - 09 Feb 19 kl. 10:38

Enligt ett inlägg av Holger Lindelöf på sajten Lindelöf.nu har en av skribenterna hoppat av skrivandet av politiska skäl. Det gäller Mats Parner.

Mord i Norsborg

Svensson - 09 Feb 19 kl. 09:04

Ett larm som skottlossning i Norsborg, Botkyrka kommun, inkom till polisen strax före klockan 21 på fredagskvällen. När polisen anlände till platsen hittades en skottskadad man. Han fördes till sjukhus där han ungefär fyra timmar senare avled.

Bort med händerna från Venezuela!

Svensson - 09 Feb 19 kl. 08:15

Den svenska regeringen har nu tillsammans med övriga EU-eliten ställt sej bakom den till president självutnämnde högerrepresentanten Juan Guaidó i Venezuela. Det är ett oerhört förkastligt steg. Margot Wallström har en serie motiveringar, alla ohållbara.