Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

En måstebok om avreglering och privatisering

Svensson - 13 Apr 14 kl. 15:30

Boknytt Den stora omvandlingen Kent Werne & Olav Fumarola Unsgaard (red) Leopard förlag En måstebok om avreglering och privatisering Det här är en måstebok om privatisering och avreglering. Om riskkapitalet som inte tar några risker. Om konsekvenserna för samhället, om konsekvenserna på det privata planet. 5 kapitel med olika ingång, olika utgångspunkt och om olika områden som tidigare alltid var offentligt drivna verksamheter, men numera är delvis privatiserade som en följd av en ideologisk och politisk offensiv från starka intressen som vill gynna rika, och storföretag. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Delningsekonomi. En privatisering vore förödande för bibliotekens samarbete

Nyhetspressen - 23 Oct 18 kl. 09:18

När nästan hela bibliotekariekåren talar med en röst i privatiseringsfrågan finns det skäl att lyssna, skriver Annika Persson, chefredaktör för Biblioteksbladet..

Ideologiskt präglad votering om privatisering

Nyhetspressen - 31 Mar 17 kl. 12:27

4-3, det blev resultatet av en votering i kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdagen.Omröstningen gällde om ett särskilt boende i äldreomsorgen ska få drivas av annan aktör än kommunen..

Kris för akutsjukvården – resultat av vårdcentralsprivatiseringar

Svensson - 27 Jan 17 kl. 08:58

Akutsjukvården är i kris. Överbelastad och med personalbrist. Det är den logiska följden av den avreglering och privatisering som skett inom den lokala vården.

Myt att alla priser sjunker efter avreglering

Nyhetspressen - 03 Jan 17 kl. 16:14

Avregleringar har länge varit lösningen på olika brister i marknadsekonomin. Eller kapitalismen som vi sa när vänstervindarna blåste starkare åren kring 1968..

Mediciner dyrare efter avreglering

Nyhetspressen - 02 Jan 17 kl. 19:07

Sedan apoteksmonopolet avvecklades 2009 har receptbelagda mediciner blivit dyrare. I vissa fall med mer än 50 procent, visar Dagens Nyheters granskning..

Privatisering minskar valfrihet

Nyhetspressen - 12 Dec 16 kl. 13:00

Omsorgsnämnden i Karlshamn har beslutat att privatisera den personliga assistansverksamheten i kommunen..

Politiskt sprängstoff bakom ekonomipriset

Nyhetspressen - 10 Oct 16 kl. 20:00

Deras teorier berör politiskt sprängstoff: vinster i välfärden, privatisering av skolor och galopperande vd-bonusar. Nu får de ekonomipriset till Alfreds Nobels minne för sin forskning, som hjälper oss att förstå många frågor som ofta hamnar i rubrikerna..

Hans dotter är förtvivlad över privatisering av omsorgen

Nyhetspressen - 06 Oct 16 kl. 11:00

Beslutet att sälja ut mer av den kommunala omsorgen väckte kraftiga reaktioner. Och nu kräver anhöriga att beslutet granskas av domstol. .

Glesbygden i Sverige är hotad

Nyhetspressen - 02 Oct 16 kl. 22:39

En del i att glesbygden är hotad är privatisering av infrastrukturen som skett det sista årtiondet..

[PLUS] Nej till privatisering av personlig assistans

UNDERBARACLARA - 17 Dec 14 kl. 15:40

Det blir ingen utredning om att lägga ut Umeå kommuns personliga assistans på entreprenad. Det...


Fler inlägg från Svensson

Skottlossning i Lundby – 4 anhållna

Svensson - 12 timmar sedan

Klockan kvart över 10 igår kväll larmades polisen till området norr om Bravida Arena (som ligger i Rambergsstaden) på Hisingen med anledning av rapporterad skottlossning. Vid Munkedalsgatan invid Lundby gymnasium anträffade polisen två tomhylsor och en patron på marken. Området där skottlossningen inträffade brukar i allmänhet bara kallas Lundby.

Åtal för grov ekonomisk brottslighet med kopplingar till Östersunds FK

Svensson - 12 timmar sedan

Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Umeå väckte igår åtal mot tre personer för bl. a. grov trolöshet mot huvudman och medhjälp till grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott.

Ny klassisk byggnad i Göteborg kan stoppas

Svensson - Igår: 10:24

Tjänstemännen på fastighetskontoret i Göteborg fortsätter sitt modernistiska korståg mot byggnader som folk faktiskt upplever är vackra. Inför det planerade bygget på en tom tomt i Lorensbergs villastad fick de in ett förslag på ett vackert och genomarbetat förslag i klassisk stil. Inte överraskande valde de bort detta förslag.

Minskande användning av handgranater bland kriminella

Svensson - Igår: 08:46

Sen 2016 har användningen av handgranater bland kriminella minskat efter att under långt tid ha ökat. 20111 sprängdes 2 handgranater i hela Sverige, 2016 handlade det om 39 stycken. Därefter har det minskat till 21 stycken under år 2017 och 21 stycken i år.

ETC måste ha Sveriges sämsta prenumerationsavdelning

Svensson - Igår: 07:52

Prövade Dagens ETC i somras. Det gick bra. Förutom att jag inte fick några fakturor.

Afrikagrupperna kritiska till TV-programmet Boermorden

Svensson - i förrgår: 07:13

I det avsnitt av Korrespondenterna som har rubriken ”Boermorden” ger SVT en hårt vinklad bild av utvecklingen av våldet i Sydafrika och brister i kraven på opartiskhet anser Afrikagrupperna. Deras generalsekreterare Louise Lindfors har därför anmält programmet till Granskningsnämnden. Sydafrika är ett land med stor ojämlikhet, djupa klyftor samt starkt rasistisk och hierarkisk struktur och kultur.

Ann-Charlotte Altstadts dumheter om brott och straff

Svensson - 08 Dec 18 kl. 10:58

Ann-Charlotte Altstadt skriver krönikor på ledarsidan i GP. Hon är bosatt i Uppsala. Hon har studerat återfallstatistiken för brottslingar men inte begripit nånting.

Intresset i centrum

Svensson - 08 Dec 18 kl. 09:50

Det var inte så länge sedan som Macron kröntes till Europas räddning av ett helt politiskt etablissemang – det bara känns som väldigt länge sedan. Ledarsidor oavsett färg drog en lättnadens suck och utropade anständighetens seger. Sedan dess har presidentens politiska gärning mest omgärdats av en besvärad tystnad.

Världens äldsta spår av pest funna utanför Falköping

Svensson - 08 Dec 18 kl. 09:08

I en 5 000 år gammal grav utanför Falköping har forskare hittat världens hittills äldsta DNA-spår av pest. En internationell forskargrupp, med bland annat arkeologer från Göteborgs universitet, har gjort fyndet med hjälp av avancerad DNA-teknik. I och med upptäckten menar forskarna att de också kan ha kartlagt historiens första pandemi som med tidens nya handelsvägar sträckt sig från Europa till Asien.

Bomb mot krog på Avenyn kan kopplas till gängkonflikt i Biskopsgården

Svensson - 07 Dec 18 kl. 17:44

I morse exploderade en bomb på en krog på Storgatan i Göteborg, Flying Scotsman, på en adress nära Avenyn. Två personer sågs springa från platsen i samband med explosionen. Bakom krogen står bolaget Bohus Malmön Krog AB.

Preemraff Göteborg vill bygga nytt raffinaderi för biodiesel

Svensson - 07 Dec 18 kl. 07:10

Preem planerar för en ny anläggning vid raffinaderiet i Göteborg. Den nya anläggningen beräknas producera cirka en miljon kubikmeter förnybar diesel och förnybart flygbränsle per år. Det motsvarar cirka 25 procent av Sveriges uppskattade behov av förnybara drivmedel 2030.

Göteborgshögerns hyckleri i bostadsfrågan

Svensson - 06 Dec 18 kl. 08:52

Göteborgshögern vill göra nåt åt bristen på bostäder. Säger de. De är upprörda över att barn är bostadslösa.