Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 En miljard Androidenheter aktiverades senaste året - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

En miljard Androidenheter aktiverades senaste året

Swedroid.se - Allt om Google Android - 12 May 22 kl. 10:23

Google berättade under I/O att över en miljard Androidenheter aktiverades under det gångna året globalt. Över en åttondel av världens befolkning aktiverade därmed en Androidenhet under perioden. Google tillhandahöll även ett par andra siffror, som att deras RCS-implementering i Messages har 500 miljoner aktiva användare och att det finns 270 miljoner aktiva Androidenheter med stora skärmar (likt surfplattor). Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Elbåtstillverkaren X Shore tar in en halv miljard kronor

Feber.se - 06 Apr 22 kl. 09:00

Ska expandera ännu snabbare Nu tar den svenska elbåtstillverkaren X Shore in ytterligare en halv miljard kronor. Pengarna ska gå till att fortsätta expandera i en allt snabbare takt. Befintliga ägare, styrelse och ledning är med och investerar men även nya personer som Peter Carlsson (grundare och VD på Northvolt), Hélène Barnekow (tidigare vd på Microsoft Sverige), artisten Silvana Imam och Siduri Poli (tech-entreprenör).

Nu har vi swishat en halv miljard till Ukraina

Feber.se - 01 Apr 22 kl. 09:45

Bra jobbat! Swish rapporterar nu att vi svenskar har swishat närmare en halv miljard till behövande i Ukraina. En och en halv miljon gåvobetalningar har skickats och snittsumman ligger på 331 kronor.

Rivian levererade nästan 1000 bilar förra året

Feber.se - 11 Mar 22 kl. 18:00

Och förlorade 4,5 miljarder dollar Elbilsföretaget Rivian berättade i slutet av förra året att man hade som mål att leverera 1000 stycken R1T under 2021. Det målet nådde företaget nästan, Rivian ska nämligen ha levererat 920 bilar under förra året. Rivian säger också att man hade intäkter på 55 miljoner dollar under 2021, nästan allt.

Året 2020 - vad har Jesus gjort för dig?

apg29 - 01 Jan 70 kl. 01:00

Bild: sändaren.

Hackningar av Google-konton halverades

Feber.se - 08 Feb 22 kl. 19:30

Bland dem som fick tvåfaktorsautentisering förra året Sent förra året aktiverade Google tvåfaktorsautentisering för över 150 miljoner konton som inte aktiverat funktionen manuellt ännu och det verkar ha gett resultat. I ett blogginlägg skriver nu företaget att hackningar av Google-konton som fick tvåfaktorsautentisering aktiverat halverades. Fler och fler använder tvåfaktorsautentisering, men det är fortfarande inte särskilt populärt på andra tjänster.

Det såldes 341 miljoner datorer förra året

Feber.se - 12 Jan 22 kl. 18:45

Bästa året sedan 2012 Det är lätt att tro att försäljningen av datorer kanske påverkats negativt av halvledarbristen under 2021, men så verkar inte vara fallet. Faktiskt ökade försäljningen med 15 procent från året innan, och 27 procent jämfört med 2019. Totalt ska det enligt Canalys ha sålts 341 miljoner enheter.

Vi köpte lika mycket prylar 2021 som 2020

Feber.se - 06 Jan 22 kl. 09:50

Rekordår upprepades 2020 blev ju året då folk bytte ut sina tvs hemma, ska man vara hemma och glo på serier kan man ju göra det med stil liksom. 2021 fortsatte vara ett bra år för elektronikbranschen och totalt blev försäljningen jämförbar med 2020, trots att försäljningen minskade i slutet av året. Större tv-apparater fortsätter att gå bra och vi köpte för 11 procent fler pengar än förra året.

FREEDOMtravel 2021 – 12 saker som hänt under året

Freedomtravel - 04 Jan 22 kl. 06:00

Det hände en hel del på FREEDOMtravel förra året. 2021 var året då vi bytte från blogg till magasin, för första gången fick över 100 000 besökare under en månad och gav ut ett fysiskt magasin, bara för att nämna några saker. FREEDOMtravel 2021 Förra året var ytterligare ett pandemiår vilket innebar att vi, till […] Inlägget FREEDOMtravel 2021 – 12 saker som hänt under året dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Twitch-tittandet gick upp med 45 procent i år

Feber.se - 30 Dec 21 kl. 07:24

Många vill se folk spela Att se folk göra saker i Twitch-strömmar är populärare än någonsin. Nya siffror visar att det total tittats på 24 miljarder timmar på Twitch, vilket är 45 procent mer än året innan. Trots att det varit ett uppsving av lättklätt på streamingsajten har ändå gaming varit mest populärt.

Spider-Man: No Way Home har dragit in en miljard dollar

Feber.se - 27 Dec 21 kl. 10:00

Stabilt! Efter ett rätt svalt filmår verkar världen varit rätt sugna på att gå och se lite superhjältetrams på bio. Nyligen skrev vi om att Spider-Man: No Way Home dragit in en halv miljard under premiärhelgen och nu visar färska siffror att succén fortsätter.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Specifikationerna för Galaxy Fold 4 enligt rykte, har Snapdragon 8+ Gen 1

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 11:05

Enligt Ice universe på Twitter, som menar att uppgifterna är helt korrekta, kommer Galaxy Z Fold 4 att utrustas med Qualcomms snabbast chipp Snapdragon 8+ Gen 1. Om vi utgår från att de angivna specifikationerna faktiskt stämmer har Fold 4 en inre 7,6-tumsskärm med QXGA+ och 120Hz. Den yttre panelen är 6,2?

Tecken på ännu en Pixel-telefon i toppskiktet

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 10:54

Källkoden i AOSP indikerar att Google arbetar på ännu en telefon i toppskiktet, utöver Pixel 7 Pro. Eftersom det inte rör sig om Googles kommande foldable spekuleras det kring en ”Ultra”-modell i Pixel-serien. Enligt ryktet har panelen för ”G10” 1440 x 3210 pixlar, 120Hz uppdateringsfrekvens samt måtten 71 x 155 millimeter.

Något försökte sälja prototyp av Pixel 7 på Ebay

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 10:37

Vad som påstås vara en prototyp av Pixel 7 har hamnat på webben, närmare bestämt på Ebay med ambitionen att sälja enheten. Strax efter att prototypen lades upp för försäljning togs den ned. De tillhörande fotografierna avslöjar inte mycket Google inte redan visat upp i officiella bilder.

Google börjar sälja Chromecast med Google TV i Sverige

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 10:24

Google har börjat sälja Chromecast med Google TV i sin svenska webbutik. I skrivande stund kan enheten bara förbeställas, med beräknad leverans 24 juni. Enheten skiljer sig från vanliga Chromecast genom att erbjuda ett smart-TV-gränssnitt och en tillhörande fjärrkontroll.

OnePlus frågar hur de kan förbättra OxygenOS

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 19:28

Vad som pågår med OnePlus gränssnitt OxygenOS har varit svårt att bli klok på. Många kunder invände mot Android 12-uppdateringen som innebar ett steg mot Oppo ColorOS. Oppo och OnePlus ska dock ha lagt ner planerna på att slå ihop systemen.

Iphone 14 Pro och 14 Pro Max påstås erbjuda ständigt aktiv panel

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 17:22

Enligt Mark Gurman kommer Iphone 14 Pro och Iphone 14 Pro Max sannolikt att erbjuda ständigt aktiva paneler. Androidtelefoner har länge erbjudit möjligheten att låta låsskärmen vara ständigt aktiv medan Iphones hittills har saknat funktionen. Pro-modellerna av årets Iphones förväntas erbjuda LTPO-skärmar som kan gå ned till blott 1Hz, likt flaggskeppen från Samsung och Oppo.

Googles Pixel-platta kan erbjuda stylus

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 17:07

Google bekräftade under I/O att företaget kommer släppa en surfplatta i Pixel-serien nästa år, men berättade inte mycket mer än så. Nu finns tecken på att surfplattan kommer erbjuda en aktiv stylus. Sökjätten gick med i Universal Stylus Initiative (USI) redan 2018.

Samsung Display lägger ned LCD-tillverkningen i juni

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 16:54

Enligt Korea Times kommer Samsung Display lägga ned sin traditionella LCD-tillverkning i juni, ett halvår tidigare än väntat. Full fokus kommer därefter ligga på OLED och quantum dot (QD). Samsung skulle först upphöra med LCD-tillverkningen redan 2020, men valde att fortsätta tillverka LCD-paneler efter att pandemin förde med sig en ökad efterfrågan på billiga skärmar till mobiler och surfplattor i budgetklassen.

Honor introducerar 70 Pro+ med 100W laddning

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 16:32

Honor har lanserat ett nytt flaggskepp i form av 70 Pro+. En egenskap som sticker ut är ett 4500mAh som stödjer 100W-laddning. Att ladda batteriet till 60 % tar bara en kvart, medan en komplett laddningscykel kan genomföras på en halvtimma.

Blocket lyfter på avgifterna för bland annat hemelektronik

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 16:30

I ett pressmeddelande som publicerats under förmiddagen tillkännager Blocket att bolaget kommer ta bort avgifterna för privatpersoner från ett flertal av de säljkategorier som erbjuds på handelsplatsen. Till kategorierna som avgiftsbefriats hör bland annat ”elektronik”, ”för hemmet” samt ”fritid och hobby”.   Kostnaden för att publicera annonser på Blocket i ovannämnda kategorier har tidigare pendlat mellan 15-30 kr för privatpersoner.

Google Drive på webben får stöd för tangentbordsgenvägar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 13:40

Google låter meddela att molnlagringstjänsten Drive har utökats med stöd för tangentbordskommandon vid användning av webbläsaren. Stödet gör det möjligt att dra nytta av de klassiska tangentbordskombinationerna för att kopiera eller klippa och klistra bland dokument och filer. Förbättringarna slutar dock inte där.

Laddar du din telefon trådlöst?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 28 May 22 kl. 16:37

Trådlös laddning är numera en standardfunktion i toppmodeller. Qi-laddning fick ett ännu större genomslag när Iphones började stödja tekniken, genom Iphone 8 och Iphone X år 2017. De trådlösa laddningshastigheterna har dessutom ökat genom åren, främst genom att kinesiska tillverkare pressat gränserna.

Googles bildvisningsapp heter nu bara ”Gallery”

Swedroid.se - Allt om Google Android - 28 May 22 kl. 12:31

Galleri-appen Google släppte sommaren 2019, Gallery Go, heter numera bara Gallery. Appen skapades som ett mer avskalat och resurssnålt galleri för lokala bilder och videor, för telefoner med klenare hårdvara. Innan Gallery var Googles enda bildvisningsapp Photos som kan vara onödigt tungrodd för lokalt material.

Rapport: Samsung minskar smartphoneproduktionen med 30 miljoner exemplar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 May 22 kl. 19:35

En sydkoreansk publikation rapporterar att Samsung kommer tillverka 30 miljoner färre smartphones under 2022 än planerat. Orsakerna som anges för minskningen är stigande inflationstakt, minskad efterfrågan, komponentbrister och kriget i Ukraina. Tillverkningen ska ha justerats för smartphones i samtliga prisklasser, från budgetmobiler upp till toppskiktet.

Google har släppt beta 2.1 av Android 13

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 May 22 kl. 19:22

Alla Pixel-ägare som valt att betatesta kommande Android 13 kan nu ladda hem en ny version som åtgärdar en handfull specifika buggar. De som redan är betatestare ska få version 2.1 som OTA-uppdatering.