Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

En ny diktsamling

Bokbloggar - 30 Jun 19 kl. 13:33

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Bortglömd diktsamling av Signe Aurell blir musik: ”Otroligt rytmiskt”

Nyhetspressen - 15 Apr 19 kl. 17:14

Signe Aurell emigrerade som ensam kvinna till USA i början av 1900-talet. I USA gav hon ut en egen diktsamling, Irrbloss, om sociala orättvisor och hemlängtan. Nu blir diktsamlingen musik i händerna på sångerskan Maja Heurling.

Anna Hallberg: Chow Chow

Nyhetspressen - 20 Jan 17 kl. 06:30

Den flerfaldigt prisbelönta poeten Anna Hallberg är ett väletablerat namn inom svensk poesi. Hennes sjätte diktsamling ”Chow Chow” får Naima Chahbouns värld att växa..

Bergh säger något om Malmö i dag

Nyhetspressen - 15 Jan 17 kl. 10:00

ERWP.fif(0)I Jonas Berghs diktsamling Jag letar efter halsband gestaltas ett för många välbekant Malmö. Kvällsdopp på Ribban, cykla hem i motvind med blöta badkläder på pakethållaren.

På jakt efter livets brukanvisning

Nyhetspressen - 08 Oct 16 kl. 10:45

Kan inte tillvaron få bli som en orienteringstävling där funktionärer finns till hands för de som springer vilse bland kontrollerna? Kristoffer Leandoers nya diktsamling letar, med både humor och svartsyn, efter rätt riktning på väg mot den oundvikliga döden..

Therese Bohman - en romantiker med skalpell

Nyhetspressen - 12 Sep 16 kl. 11:50

Efter två uppmärksammade romaner, varav den senaste, ”Den andra kvinnan” nominerades till Nordiska Rådets litteraturpris, kommer författaren och kulturskribenten Therese Bohman nu med sin tredje, som har lånat sin titel från Pär Lagerkvists sista diktsamling ”Aftonland.” Ulla Strängberg har läst..

Jag har en hund i varje stad

Nyhetspressen - 19 Mar 16 kl. 03:16

På en lagom rufsig sexbar vid Times Square slår killen bredvid sig i slang med mig med sin diktsamling. Anledningen att jag var där var ’nyfiken i en strut'. En vän till mig var då skribent på DN och gjorde ett jobb om kvarteren och sexbusinessen och hade tagit anställning som bartender där.

Svenskar nominerade till tungt pris

UNDERBARACLARA - 03 Mar 16 kl. 11:38

Tom Malmquist och Katarina Frostenson har nominerats till Nordiska rådets litteraturpris. De uppmärksammas för romanen ”I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv” respektive diktsamlingen ”Sånger och formler”. Sammanlagt 14 nordiska verk har nominerats av en nordisk bedömningskommitté som tillsatts av Nordiska ministerrådet.

Ny poesi från Lars Norén

UNDERBARACLARA - 06 Feb 16 kl. 08:13

Lars Norén återvänder till poesin och ger ut sin första diktsamling på 36 år, skriver Dagens Nyheter. I juni kommer nämligen ”Stoft”, hans första lyriksamling sedan ”Hjärta i hjärta”, som gavs ut 1980. I augusti ger Albert Bonniers förlag dessutom ut den tredje volymen av ”En dramatikers dagbok”, Noréns självbiografiska roman.

Starka upplevelser i hårda klappar

UNDERBARACLARA - 16 Dec 15 kl. 11:48

De hårda paketen är de bästa sista-minuten-klapparna. Men vad ska man välja? Här kommer tipsen på de starkaste läsupplevelserna ur årets bokutgivning.


Fler inlägg från Bokbloggar

Enita

Bokbloggar - 2 timmar sedan