Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Förkylningsdrycker – Mina bästa huskurer

Birgitta Höglund's Mat - 26 Oct 19 kl. 07:00

Guldmjölk Värmande och läkande Tillhör du dem som blir förkyld och snorig när höstkylan gör sig påmind och vi vistas mindre utomhus? Jag var sån att jag drabbades väldigt ofta av förkylningar förr, men med över 10 år med LCHF, de senaste 4 med benbuljong och 2½ år med pre/probiotika har gjort mitt immunförsvar så otroligt mycket starkare. Men förra veckan när jag kom hem från Kreta så åkte jag på lite snuva och hosta några dagar. Jag har märkt att när jag flyger och åker tåg så blir slemhinnorna i näsan sköra av luftkonditioneringen och bacillerna har lättare att få fäste. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Mickey Rourke i ny fajt trots sin ålder!

Posh24.se - Sveriges största kändissajt - 27 Nov 14 kl. 17:23

Han är 62 år gammal men det hindrar inte Mickey Rourke från att återigen ställa sig i boxningsringen och möta 29-åriga Elliot Seymor, som visserligen inte har ett särskilt imponerande facit – han har förlorat 8 av sina 9 senaste matcher.Det har gått mer än 20 år sedan Rourke gick sin senaste professionella match men för att komma tillbaka i sin gamla storform har han tränat stenhårt med Freddie Roach, som tränat upp flera av världens största boxare. Matchen går av stapeln i Moskva, vilket är som ett andra hem för The Wrestler-stjärnan Rourke som är tillsammans med den ryska modellen Anastassija Makarenko.

Gamla huskurer känns glasklara

UNDERBARACLARA - 27 Mar 12 kl. 00:25

VINTERKRÄKSJUKAN har gett oss en alldeles sprillans ny erfarenhet. Det handlar om tre generationer kvinnor som nästan samtidigt drabbades och försökte samsas i en liten lägenhet med en toa. VINTERKRÄKSJUKAN har gett oss en alldeles sprillans ny erfarenhet.

Huskurer mot förkylning

Bokbloggar - 09 Feb 12 kl. 08:00

Tunga lyft för Jennifer Garner!

Posh24.se - Sveriges största kändissajt - 29 Dec 11 kl. 13:22

Jennifer Garner sågs igår i Santa Monica med dottern Violet Affleck. Och som om det inte vore nog att bära Starbucks-kaffet, släpar Jennifer också på sin enorma mage! Det ser ut som att hon är redo att föda när som helst!

Ashtons älskarinna: "Jag var inte orsaken"

Posh24.se - Sveriges största kändissajt - 25 Nov 11 kl. 16:30

Sara Leal, Ashton Kutchers påstådda älskarinna, pratade nyligen om affären hon hade med Ashton. Hon säger att hon "inte var orsaken" till att Demi och Ashton skiljde sig. Kolla på filmen för att se vad mer hon säger om det!

Experthjälp sökes!

Holmgrens innebandy - 18 Mar 11 kl. 13:09

Nu behöver jag hjälp från någon kär läsare, jag har drabbats av en helt otrolig förkylning. Ni vet en sådan där man knappt kan andas om nätterna och bara tycker jättesynd om sig själv. Jag behöver en fantastisk mormorkur typ.


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Salladsdressing med lingon och rosépeppar

Birgitta Höglund's Mat - 02 Nov 19 kl. 07:00

Vackert på flaska För några år sen åt jag en mycket god salladsdressing med rosépeppar på restaurang De Svarta Fåren i Gamla Stan. De hade den på sin lunchbuffé då, en mycket bra buffé som de nu tyvärr slutat med. Jag gillar att äta lunch ute på bufféställen, då kan man alltid välja något som passar och välja bort det som inte fungerar för min mage och gom.

Förkylningsdrycker – Mina bästa huskurer

Birgitta Höglund's Mat - 26 Oct 19 kl. 07:00

Guldmjölk Värmande och läkande Tillhör du dem som blir förkyld och snorig när höstkylan gör sig påmind och vi vistas mindre utomhus? Jag var sån att jag drabbades väldigt ofta av förkylningar förr, men med över 10 år med LCHF, de senaste 4 med benbuljong och 2½ år med pre/probiotika har gjort mitt immunförsvar så otroligt mycket starkare. Men förra veckan när jag kom hem från Kreta så åkte jag på lite snuva och hosta några dagar.

7 grekiska smårätter – Meze på mitt sätt

Birgitta Höglund's Mat - 19 Oct 19 kl. 10:45

Loukanika med rätterna från min matkurs på Kreta Buffémat Förra veckan var jag och min goda vän och resekollega Therese Renåker nere på Kreta med en mat/hälso-intresserad grupp på 14 personer. Det var tredje året i rad som vi arrangerade vår Harmoniresa till den lilla fiskebyn Makrigialos på den sydostliga delen av ön. Vi hade fantastiskt fint väder och började dagarna med min lugna morgongymnastik och lymfmassage på stranden.

Laxtournedos med bacon och kantareller

Birgitta Höglund's Mat - 16 Oct 19 kl. 07:00

Lyxig höstmiddag Höjden av lyx är för mig att få äta färska kantareller, det är den godaste svampen, enligt min smak. Får man tag på fina kantareller är de allra bäst naturella, helstekta i smör. Lax och bacon är en fin smakkombination, den här gången blev min laxtournedos fylld med gräslök.

Glutenfri kardemummakaka

Birgitta Höglund's Mat - 12 Oct 19 kl. 07:00

Favoritkaka Kardemummakaka har alltid varit en av mina absoluta favoriter bland mjuka kakor, mammas var alldeles underbar. Men sen 10 år äter jag inte vanliga mjuka kakor, bakade på vetemjöl och socker. Så därför kommer här en glutenfri variant bakad på mandelmjöl istället och med den sötning man själv föredrar.

Baconlindade pannbiffar med paprikamajonnäs och årets Harmoniresa

Birgitta Höglund's Mat - 05 Oct 19 kl. 07:00

Medelhavsmat Idag åker jag och goda vännen Therese Renåker iväg på en av våra Harmoniresor. För tredje året i rad är det den lilla fiskebyn Makrigialos på Kreta som är målet, där vi bor på det härliga hotellet Villea Village. Min frukost på Villea Village Vi blir en grupp på 16 personer, så att alla ska känna sig väl omhändertagna, med större grupper än så på hälsoresor blir det lite för opersonligt tycker vi.

Långkok med smak av trattkantarell

Birgitta Höglund's Mat - 02 Oct 19 kl. 07:00

Långsamt tempo Här får du ett av de recept jag lagat på vedspisen i min stuga i norra Dalarna. Där lever jag ett mycket lugnt och stilla liv, där passar verkligen bra att laga långkok, jag använder vedspisen samtidigt som den ger värme i stugan. Jag väljer att leva nästan helt utan kontakt med omvärlden när jag är där ute i skogen, passar på att ta en digital detox.

Morötter på 3 sätt och Åre Höstmarknad

Birgitta Höglund's Mat - 27 Sep 19 kl. 07:00

Säsongsmat Jag ställde frågan här på bloggen i förra inlägget om 3 kålrätter vad ni läsare önskar mer av härinne. En önskan kom, om mer enkla grönsaksrätter på det som är i säsong. Då passar de här 3 morotsrätterna riktigt bra, för alla er som vill äta lokalproducerade läckerheter när de smakar som bäst.

Min nya kokbok börjar ta form

Birgitta Höglund's Mat - 26 Sep 19 kl. 22:10

En mycket trevlig arbetsdag är till ända Idag har jag skrivit klart recepten till min nya kokbok ”Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv” i underbar fjällmiljö på Hotell Åre Fjällsätra i Undersåker. Jag är så otroligt tacksam, glad och nöjd att jag fått göra den här kokboken helt efter mina egna idéer, tack vare min fantastiska förläggare Annika Bladh Just den här helgen jobbar hon för fullt på Bokmässan i Göteborg för att sprida det tryckta ordet till så många som möjligt genom sitt förlag Bladh by Bladh. I helgen drar jag mitt strå till stacken med kokbokssignering på Åre Höstmarknad, hoppas vi ses där Här ser du två av de miljöbilder jag tagit till boken i sommar, tillsammans med alla receptfoton, igår blev arbetet med bilderna klart.

Kål på 3 olika sätt

Birgitta Höglund's Mat - 24 Sep 19 kl. 07:00

Kåltider Nu är det verkligen en bra tid för alla oss som gillar kål i alla former. Närproducerat, sprängfyllt med näring, lågt i kolhydrater och dessutom billigt. Jag frågade på min Facebooksida för ett tag sen vad mina följare där vill ha för recepttips här på bloggen och då var det en som efterlyste recept som inte är så dyra.

Renskavspanna på vedspis och fjällutflykt

Birgitta Höglund's Mat - 22 Sep 19 kl. 07:00

Höst i fjällen Nu i veckan åkte jag och min syster, som nyligen blivit pensionär, på en tredagarstur ner till vår lilla hemby i norra Dalarna. Vi fick några riktigt fina, om än något kalla, dagar fyllda med naturupplevelser. Vi har varsin stuga, min är utan el och vatten, så det är riktigt vildmarksliv jag lever när jag är där.

Lime- och pistagebollar från bakboken Nyttigare Gott

Birgitta Höglund's Mat - 20 Sep 19 kl. 07:00

Nyttigare Gott av Jenny och Magnus AnderssonIsaberg Förlag Njutbara och nyttigare bakverk Häromdagen fick jag äntligen se Jenny och Magnus Anderssons nya bakbok Nyttigare Gott, som är utgiven på Isaberg Förlag. Jag har följt deras fina blogg Under vårt tak i många år och vi har även blivit vänner i den riktiga världen, utanför internet. Jag beundrar deras hängivna arbete med att sprida Paleo/Stenålderskost, det är många som liksom Magnus behöver äta ren och naturlig mat för att förbättra sin hälsa.

Tacokryddad kycklingpaj, artikel i LT och ny kokbok på gång

Birgitta Höglund's Mat - 14 Sep 19 kl. 06:20

Foto Jan Andersson Kokboksrecept I går var det en stor dag för mig, jag var med i en artikel i Länstidningen i Östersund för första gången på många år. Jag blev häromdagen intervjuad och fotograferad av Jan Andersson inför en artikel om mina kokböcker och den nya kokbok jag jobbat med här hemma i Jämtland nu i sommar. Här ovan ser du bilden som var på omslaget, jag drog med mig Jan ut till mitt favoritställe här i Östersund, Bynäset på Frösön.