Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Förortsungdomar satsar på papperstidningar

Kulturbloggen - 12 Jul 11 kl. 10:17

Runtom i Stockholms förorter har ung­domar de senaste åren startat nya tidningar. De tycker att man tidigare fått en alltför negativ bild av områdena, berättar Dagens Nyheter som i ett reportage träffat tjejerna som i Husby driver tidningen Nuförtiden. DN har varit på ett redaktionsmöte med sex av tjejerna bakom tidningen, de är mellan 15 till 21 år. En av dem gör en artikel om Facebook: –? Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Lövin satsar allt på gröna kortet

Nyhetspressen - 08 Jul 18 kl. 13:07

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin satsar allt på det gröna kortet när hon avslutar årets Almedalsvecka..

Ny inredningsbutik till Karlstad

Nyhetspressen - 02 Jul 18 kl. 14:10

Svenska Hem satsar på fysisk handel.

GrönBlå satsar mer på barnsjukvården

Nyhetspressen - 27 Jun 18 kl. 09:13

Det GrönBlå samarbetet har lyssnat på professionen och ledningen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Nu satsar vi 100 miljoner till per år. Målsättningen är att erbjuda Sveriges bästa barn- och ungdomssjukvård, skriver Jonas Andersson (L), Johan Fält (M) och Johnny Bröndt (M)..

Caroli satsar på gym i nattklubbsmiljö

Nyhetspressen - 07 Jun 18 kl. 14:19

"Vi vill skapa en upplevelse.".

Justin Bieber satsar på en filmkarriär!

Posh24.se - Sveriges största kändissajt - 07 Jun 18 kl. 11:42

Justin Bieber satsar på en filmkarriär!

Unga företagare i Ängelholm satsar på kroppsvård för män – pungvax och gin och tonic-bad går som smort

Nyhetspressen - 04 Apr 18 kl. 06:06

Unga företagare satsar på kroppsvårdsprodukter för män..

Facebook kör stora annonser i papperstidningar

Feber.se - 26 Mar 18 kl. 10:37

Tror att det finns fler läckor Facebook har ju, minst sagt, varit i blåsväder senaste veckan. Nu går man ut med annonser i stora papperstidningar som New York Times och The Wall Street Journal där man förklarar läget. I texten, som är signerad Mark Zuckerberg, berättar man helt enkelt att man har låtit app-tillverkare få hur mycket information de vill utan att man har brytt sig nämnvärt.

Ännu en hamburgerkedja satsar i Västervik

Nyhetspressen - 14 Mar 18 kl. 11:21

Nu är det klart att ännu en stor hamburgerkedja satsar i Västervik. I höst ska hamburgerrestaurangen öppna på Ljungheden!.

Staffan satsar på ost – igen

Nyhetspressen - 08 Apr 17 kl. 08:00

Ladugård 206 satsar på ett nygammalt koncept, nämligen ostförsäljning..


Fler inlägg från Kulturbloggen

Bokrecension: Annars skjuter jägaren mig av Nele Neuhaus

Kulturbloggen - 8 timmar sedan

Annars skjuter jägaren mig Författare: Nele Neuhaus Utgiven: 2018-06 Översättare: Christine Bredenkamp ISBN: 9789100175870 Förlag: Albert Bonniers Förlag Serie: Bodenstein & Kirchhoff (del 6) Annars skjuter jägaren mig av den tyska deckarförfattaren Nele Nauhaus är en hygglig deckare, lite extra svalka och spänning kan den ge denna sommaren 2018 då svensk sommar slår värmerekord. Handlingen utspelar sig nämligen vintertid, kring jul och nyår 2012-2013. Deckaren är den sjätte i serien om de två poliserna Pia Kirchhoff och hennes chef Oliver von Bodenstein.

Filmrecension: Svanen – en isländsk film med mäktig natur

Kulturbloggen - Igår: 17:23

Svanen Betyg 3 Svensk biopremiär 27 juli 2018 Regissör Ása Helga Hjörleifsdótirr En isländsk film om en ung flicka mellan barndom och vuxenliv. Filmen baseras på en roman av Gudbergur Bergsson. En betagande vacker och mäktig natur bildar bakgrund till historien om flickan Sóls sommar på landet.

Filmrecension: Hotel Artemis – rolig, snygg och skrämmande

Kulturbloggen - Igår: 17:17

Hotel Artemis Betyg 3 Svensk biopremiär 20 juli 2018 Regi Drew Pearce Jodie Foster är en av huvudkaraktärerna i denna rätt roliga framtidsdystopi. Handlingen är förlagd till 2028 i ett Los Angeles som rivs sönder av ständiga upplopp. När filmen startar har invånare rest sig i protest mot att myndigheterna stängt av vattnet.

Ed Sheeran på Friends Arena

Kulturbloggen - i förrgår: 18:34

Ensam med sin gitarr så kommer han fram i skuggorna. Den 14 juni steg Ed Sheeran, mannen som just nu toppar listorna med flera av sina låtar äntligen upp på scenen i huvudstaden Stockholm för en helt slutsåld spelning på Friends Arena. Tidigare i veckan besökte han Göteborg för två konserter som +120 tusen fick äran att se.

Bokrecension: Blackmoore av Julianne Donaldson – en behaglig bästsäljare

Kulturbloggen - 14 Jul 18 kl. 08:59

Titel: Blackmoore Författare: Julianne Donaldson Översättning: Tove Janson Borglund Förlag: LB, Louise Bäckelin Förlag AB, 2017 ISBN: 978-91-8844-743-2 Julianne Donaldsons andra roman utspelar sig liksom den första i historisk miljö, i 1820-talets England. Trots avstånd i tid och rum känns både miljön och människorna närmast välbekanta: de vindpinade hedarna, mörka skyar över kustens klippor, kvinnor fulla av längtan bort och män med dunkla motiv. ”Blackmoore” är den andra, fristående, fortsättningen på Donaldsons debutroman, ”Edenbrooke”.

Bokrecension: Nuckan av Malin Lindroth – I nuckans tid

Kulturbloggen - 14 Jul 18 kl. 08:54

Titel: Nuckan Författare: Malin Lindroth Förlag: Norstedts, 2018 ISBN: 9789113086927 Malin Lindroth har skrivit en fantastisk bok på många vis. Den har med all rätt också fått mycket goda recensioner. Modig, självutlämnande, allmängiltig – läs ”Nuckan”!

Lyssna: Doktor Kosmos – Nassesvin

Kulturbloggen - 13 Jul 18 kl. 16:40

Doktor Kosmos har släppt sin andra singel på tio år, singeln heter Nassesvin. Ett pressmeddelande berättar: Hur låter den nya singeln Nassesvin? Som att Doktor Kosmos har sparat ut skägg, spelar som ZZ-Top och sjunger om Nassesvin – som vanligt högst aktuella i den samtida debatten alltså.

BlackKklansman får Sverigepremiär på Way Out West

Kulturbloggen - 11 Jul 18 kl. 09:54

Spike Lees hyllade Cannes-vinnare “BlackKklansman” får Sverigepremiär på festivalen Way Out West i Göteborg. Ett pressmeddelande berättar: BLACKKKLANSMAN var den stora snackisen på årets filmfestival i Cannes där den kammade hem Grand Prix – juryns stora pris. Filmen får nu exklusiv Sverigepremiär under film- och musikfestivalen Way Out West i Göteborg, samma helg som filmen har biopremiär i USA.

Bildgalleri: Offspring på Gröna Lund

Kulturbloggen - 03 Jul 18 kl. 20:19

Offspring på Gröna Lund 2 juli 2018 Foto: Desiree Woltze Det amerikanska punkrockbandet The Offspring gäsade Gröna Lund. Fakta om bandet från wikipedia: Offspring är från Huntington Beach, Kalifornien, grundat 1984.[3] Bandet består av sångaren Dexter Holland, gitarristen Noodles, basisten Greg K.

Filmrecension: Ant-man and the Wasp – ganska gullig och rolig

Kulturbloggen - 03 Jul 18 kl. 15:57

Ant-man and the Wasp Betyg 3 Svensk biopremiär 4 juli 2018 Regi Peyton Reed En överraskande rolig superhjältefilm. Superhjältarna Ant-Man och Wasp kan inte bara slåss, de har en förmåga att förminska och förstora sig själva och saker i omgivningen. De kan till och med bli så små att de kan ta sig in i atomer och uppleva atomernas inre som ett universum.