Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 FN anklagar talibanerna för brott mot mänskligheten - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

FN anklagar talibanerna för brott mot mänskligheten

Feber.se - 26 Nov 22 kl. 09:00

För landets behandling av kvinnor Reuters rapporterat att FN nu anklagar talibanerna för brott mot mänskligheten. Det är framförallt då Talibanernas behandling av kvinnor i landet som FN tror kan utgöra brott mot mänskliga rättigheter. FN har nu tillsatt en grupp med experter som då ska utreda om det sker könsrelaterad förföljelse i landet och om det är ett brott mot mänskliga rättigheter eller ej. I samband med att Talibanerna tog över makten i Afghanistan förra året så skrev man på den så kallade Romstadgan som innebär att invånarna i landet kan ställas till rätta för internationella brott. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Antalet anmälda brott minskade förra året

Feber.se - 20 Jan 23 kl. 08:30

En nedgång på 2 procent jämfört med 2021 Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) har släppt en rapport med preliminär statistik över anmälda brott under 2022. Enligt rapporten anmäldes det förra året 1,44 miljoner brott i Sverige vilket ska vara en minskning med 2 procent jämfört med 2021. I rapporten framgår det bland annat att antalet anmälningar om sexuellt ofredande minskade med 9 procent och att antalet anmälda våldtäkter minskade med 1 procent.

Talibanerna gillar Elon Musks Twitter

Feber.se - 17 Jan 23 kl. 17:30

Har köpt sig blåa bockar Sedan länge har användare på Twitter kunnat få sitt konto verifierat med en liten blå bock bredvid sitt namn. Tills Elon Musk tog över plattformen förra året sköttes detta manuellt av Twitter, för att se till att inte vem som helst kunde få sitt konto verifierat. Det systemet avskaffade dock Musk, nu går det istället att köpa sin väg till en blå bock, någonting som välkomnas av talibanrörelsen – som tog över makten i Afghanistan sommaren 2021.

Justin Bieber anklagar H&M

Feber.se - 20 Dec 22 kl. 13:30

Säljer merch utan hans tillåtelse I sin senaste händelse på Instagram anklagar artisten Justin Bieber klädkedjan H&M för att sälja merch utan hans tillåtelse. Klädkollektionen som H&M säljer inkluderar bland annat t-shirts och hoodies. I skrivande stund syns fortfarande varorna på Google, men verkar vara borttagna från H&M:s hemsida.

Dokumentär om heroinmissbrukare i Khabul

Feber.se - 19 Nov 22 kl. 15:00

Inte helt lätt Här har vi ett längre reportage från tysk/franska public service-kanalen Arte där man tar en liten närmare titt på hur talibanerna i Afghanistan hanterar folk som använder opium i landet. På grund av religiöst hittepå så har Talibanerna som mål att befria landet från heroinmissbrukare med vilka brutala metoder som helst verkar det som. Då det handlar om missbruk, talibaner och sådant innehåller dokumentären en del starka bilder så en viss varning kanske bör utfärdas.

Petr Yan anklagar UFC-mästaren för politiska tjuvknep – inför titelmatchen!

MMAnytt - 06 Apr 22 kl. 06:00

Den ryska UFC-stjärnan Petr Yan kommer i helgen att på nytt dela bur med Aljamain Sterling och inför titelmatchen är stämningen hätsk! Sterling är divisionens regerande mästare efter en kontroversiell titelmatch mot Yan i mars 2021. “Funk Master” Sterling blev då utnämnd till ny bantamviktsmästare efter att Yan landat ett otillåtet knä och blivit diskvalificerad.

Talibanerna förbjuder opiumodling i Afghanistan

Feber.se - 05 Apr 22 kl. 12:00

Kan leda till global heroinbrist Talibanstyret i Afghanistan förbjuder nu all odling av vallmo som kan förädlas till opium, en råvara som i sin tur kan användas för att producera heroin. Även handel med heroin, cannabis och andra droger förbjuds nu i Afghanistan. Brott mot de nya lagarna kommer att bestraffas enligt de islamska sharialagarna.

Ericsson anmäls för folkrättsbrott

Feber.se - 22 Mar 22 kl. 09:45

Efter att man eventuellt betalat mutor till IS Det svenska telekombolaget Ericsson har polisanmälts för brott mot mänskligheten. Detta är något som har gjorts efter att det framkommit att företaget kan ha betalat mutor för att bedriva sin verksamhet i Irak, mutor som eventuellt kan ha hamnat i terrororganisationen IS fickor. Vem som har polisanmält Ericsson för folkrättsbrott framgår inte.

Världens farligaste land för kristna

apg29 - 01 Jan 70 kl. 01:00

Afghanistan är det farligaste landet i världen för kristna, visar World Watch List 2022. Kristna utsätts för extrem förföljelse och det är omöjligt att leva ut sin tro öppet.DödasOm en kristen blir upptäckt är risken mycket stor att han eller hon dödas.

Påvens plan: Rädda mänskligheten utan Jesus

apg29 - 01 Jan 70 kl. 01:00

Bild: Himlen TV7. Inte att undra på att det är Koranens Jesus vi möter i hans text. En detroniserad och kraftlös Jesus.

Afghanska promotorn hyllar UFC som räddaren i nöden – från talibanerna!

MMAnytt - 21 Oct 21 kl. 11:41

När talibanerna tog över Afghanistan i augusti kom MMA att förbjudas i landet. Det är alltså numera olagligt att träna och tävla MMA i Afghanistan. För MMA-promotorn Abdul Wasi Sharifi och alla fighters i Truly Grand Fighting Championship (TGFC) har detta förstås medfört stora problem – utöver de självklara problemen som en talibanregering innebär.


Fler inlägg från Feber.se

William populäraste namnet på nyfödda förra året

Feber.se - 1 timme sedan

Astrid toppar namnlistan för nyfödda flickor Idag presenterade SCB statistik över vilka tilltalsnamn som var populärast bland föräldrar att ge sina nyfödda barn förra året. Det absolut mest populära namnet var William som gavs till 690 barn förra året. 603 flickor döptes till Astrid vilket gjorde namnet till det mest populära bland nyfödda flickor 2022.

SmartThings-appen på iOS har nu stöd för Matter

Feber.se - 2 timmar sedan

Äntligen? För dig som använder en iPhone för att kontrollera ditt smarta hem med Samsungs SmartThings kommer här en god nyhet – appen har nämligen nu fått stöd för den nya standarden Matter. Stödet för Matter rullade ut för Android-appen i slutet av förra året, och Samsung lovade tidigare att uppdatera iOS-appen under januari, vilket man nu lyckats göra med en dag tillgodo.

DIGG lämnar förslag för statlig e-legitimation

Feber.se - 2 timmar sedan

Ska fungera som ett komplement till de privata alternativen DIGG, den statliga myndigheten för digital förvaltning, har tagit fram ett förslag på en säker och tillgänglig statlig e-legitimation som de publicerade igår. Tanken bakom den statliga e-legitimationen är att den ska komplettera de e-legitimationer som redan idag används på den svenska marknaden. Utredningen visar att runt en miljon människor i Sverige saknar e-legitimation och att det behövs åtgärder för att få ihop helheten i det e-legitimationssystemet.

Ford sänker priset på Mustang Mach-E

Feber.se - 3 timmar sedan

Med upp till 5900 dollar Ford planerar att skala upp tillverkningen av den eldrivna suven Mustang Mach-E rejält och för att kunna vara med och konkurrera efter Teslas stora prissänkning har de nu även justerat sina priser för modellen. Inte lika mycket som Tesla dock, men upp till 5900 dollar har priset sjunkit i alla fall. Mest pengar sparar man på GT Extended Range som går från 71.

Trailer för The Boogeyman

Feber.se - 3 timmar sedan

Mer Stephen King-skräck på ingång I sommar är det dags för ännu en skräckfilm som baseras på ett av Stephen Kings verk. Den här gången handlar det om The Boogeyman, en novell som King skrev 1973 och som ingår i hans novellsamling "Dödsbädden" (Night Shift) som kom på svenska 1985. Handlingen i filmatiseringen av The Boogeyman kretsar runt en familj där mamman i familjen nyligen dött.

Trailer för Murder Mystery 2

Feber.se - 14 timmar sedan

Adam Sandler och Jennifer Aniston löser brott igen Här kommer trailern för efterföljaren Murder Mystery, filmen som var en stor framgång för Netflix 2019. I uppföljaren, som fått titeln Murder Mystery 2, har Nick och Audrey Spitz (Adam Sandler och Jennifer Aniston) blivit privatdetektiver på heltid och gör sitt bästa för att hitta uppdrag till sin detektivbyrå. När de blir inbjudna till en väns bröllop vill det sig dock inte bättre än att de plötsligt befinner sig mitt i kidnappningsdrama som de åtar sig att försöka lösa.

Gamla Tesla Roadster mot Lotus Elise

Feber.se - 15 timmar sedan

Hur står sig Teslan mot bilen den baseras på? Teslas första modell heter Roadster och det är en Lotus Elise som man slängde ut förbränningsmotorn ur och gav en annan kaross och elmotor. Roadster hade mer effekt än Elise men vägde också mer då ett batteripack även behövde få plats.

Mercedes-Benz först ut i USA med självkörning i nivå tre

Feber.se - 15 timmar sedan

Spela Tetris medan du sitter i förarstolen Det finns fem nivåer av autonomi för självkörande bilar – vid nivå tre finns det inget krav på att händerna är på ratten, du behöver heller inte fokusera på vad som händer på vägen vilket är ett krav vid nivå två. Mercedes-Benz teknik Drive Pilot, som är av sorten nivå tre, har nu godkänts i delstaten Nevada i USA. Dock endast i hastigheter upp till cirka 65 km/h.

Nothing Phone 2 ska släppas i år

Feber.se - 16 timmar sedan

Carl Pei bekräftar Förra året släppte det nya företaget Nothing sin första telefon med Nothing Phone (1), med sin speciella baksida med led-belysning och sitt låga pris lyckades telefonen charma vissa kritiker. Nu berättar företagets vd Carl Pei för Inverse att Nothing kommer att släppa en efterträdare till telefonen i år. Prioriteten är att lansera telefonen i USA direkt, något som dröjt ett bra tag med Phone (1).

Trailer för Hitman World of Assassination

Feber.se - 16 timmar sedan

Alla Hitman-spel i ett och samma paket I slutet av förra veckan släppte IO Interactive Hitman World of Assassination vilket är Hitman 3 i en omförpackad version som även inkluderar Hitman och Hitman 2. Spelare som redan har införskaffat Hitman 3 kan uppgradera detta gratis till Hitman World of Assassination för att få de två tidigare titlarna i serien. I samband med att Hitman World of Assassination släpps kommer även Hitman och Hitman 2 att plockas bort från spelbutiker.

Nevs har fått nya ägare

Feber.se - 17 timmar sedan

Oklart vilka dock 2012 tog Nevs över Saab Automobiles fabrik i Trollhättan men som ni säkert alla redan vet blev det inget återupplivande av Saab. Tanken var först att bygga eldrivna Saabar men fokus har sedan dess ändrats till att utveckla mjukvara för självkörande fordon istället. De senaste åren har Nevs ägts av det kinesiska fastighetsbolaget Evergrande och i höstas skrev vi om de ofantliga skulder Evergrande hade.

Långtids-test av Intels Arc-grafikkort

Feber.se - 17 timmar sedan

Hur mycket sämre är Intels grafikkort? Vi har tidigare skrivit om Linus Tech Tips tester av Intels Arc-produkter, då handlade det dock om en laptop, men denna gång har både Linus och Luke testat grafikkortet Arc A770 under en längre period hemma. Resultatet?

Ännu fler koncept till elbilsmässa

Feber.se - 18 timmar sedan

Från Hyundai, Audi och Mini Ännu fler konceptbilar är klara för elbilsmässan eCarExpo som går av stapeln nu i helgen. Tidigare har vi berättat att Volkswagen kommer med sin ID. Life, Skoda med sin Vision 7S och Polestar med sin Precept.

Zeekr testar nya elbilen i Sverige

Feber.se - 18 timmar sedan

Syskon till kommande Volvo EX30 Zeekr har nu släppt maskerade bilder på deras kommande tredje modell som kanske, och troligtvis, får namnet 003. Den här är syskon med kommande Volvo EX30 och som vi kan se kommer dessa bilder från Sverige, närmare bestämt Göteborg. Bilen som givetvis är en crossover bygger på Geelys SEA-plattform och är cirka 4,3 meter lång.

Vikbar iPad kan släppas nästa år

Feber.se - 18 timmar sedan

Med ett kickstand i kolfiber Apple ska enligt analytikern Ming-Chi Kuo planera att lansera en böjbar iPad med ett kickstand i kolfiber någon gång under nästa år. Stativet i kolfiber ska enligt Kuo göra enheten både lätt och hållbar, men det är oklart på vilket sätt det skulle hålla enheten uppe. I den senaste serien tweets skriver han även att han förväntar sig att iPad-försäljningen kommer att minska 10–15 procent jämfört med förra året, men att han förväntar sig att en vikbar enhet skulle kunna vända denna trend nästa år.